مقایسه میزان پروتئین گوشت و قارچ - نسخه قابل چاپ +- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir) +-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A) +--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24) +---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7) +---- موضوع: مقایسه میزان پروتئین گوشت و قارچ (/Thread-%D9%85%D9%82%D8%A7%DB%8C%D8%B3%D9%87-%D9%85%DB%8C%D8%B2%D8%A7%D9%86-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D8%AA%D8%A6%DB%8C%D9%86-%DA%AF%D9%88%D8%B4%D8%AA-%D9%88-%D9%82%D8%A7%D8%B1%DA%86) |
مقایسه میزان پروتئین گوشت و قارچ - mojtaba2iran - 2010/10/31 کدامیک دارای ارزش غذایی بالاتری می باشد ؟ گوشت یا قارچ ،و کدامیک دارای پروتئین بیشتری است؟ قارچ از دسته سبزیجاتی است که در مورد آن باورهای اشتباه بسیاری در میان عامه مردم وجود دارد. برخی فکر میکنند قارچ سبزی بیخاصیتی است و در مقابل، عدهای بر مفید بودن آن اتفاق نظر دارند؛ تا جایی که آن را به جای گوشت مصرف میکنند، با این تصور که تمامی نیازهایشان به پروتئینها تامین خواهد شد. نکتهای که همواره باید به آن توجه کرد این است که قارچ را نباید جایگزین مناسب گوشت به حساب آورد، بلکه این ماده غذایی جزو سبزیجات بوده و ارزش غذاییاش نیز محدود است.... اگر بخواهیم به خواص آن اشاره کنیم باید بگوییم که این سبزی یکی از منابع خوب فیبر محسوب میشود اما نه تنها تمامیاسیدهای آمینه ضروری را دارا نیست، بلکه جذب پروتئینهای موجود در آن به دلیل منشأ گیاهی بودن در مقایسه با منابع حیوانی پایینتر است. بنابراین استفاده از قارچ و جایگزین کردن آن به جای گوشت به ویژه برای کودکان در حال رشد و زنان باردار یا شیرده عادتی غلط تلقی میشود. البته این ماده غذایی آنقدرها هم بیخاصیت نیست؛ چون منبع خوبی از اسیدفولیک به حساب میآید که یکی از ویتامینهای گروه B است و در خونسازی نقش به سزایی دارد. پس فراموش نکنید که باید تنوع را در برنامهغذایی جدی بگیرید زیرا هر کدام از سبزیجات یک سری از ویتامینها را بیشتر و یک سری را کمتر دارند. سوال دیگری که گاهی توجه خانمها را به خود جلب میکند، این است که آیا قارچ مانده و قهوهایشده را میتوان مصرف کرد یا خیر؟ باید گفت تمامی سبزیجات، وقتی مدتی از نگهداریشان میگذرد، مقداری از ویتامین C خود را از دست میدهند. احتمالا تغییر رنگ قارچ به دلیل از دست دادن مقداری از ویتامین C و اکسید شدن در مقابل هواست اما به هر حال، تغییر رنگ نشانه بیخاصیت شدن کامل آنها نیست. طبیعی است که هرچه مواد غذایی و به ویژه سبزیجات را تازهتر مصرف کنید، ارزش غذایی بیشتری خواهند داشت. RE: گوشت یا قارچ ،و کدامیک دارای پروتئین بیشتری است؟ - شهرزاد - 2012/04/15 قارچ، سرشار از پروتئین گیاهی : قارچها با داشتن ارزش غذایی فراوان، کمکالری، فاقد سدیم، چربی، کلسترول و سرشار از پتاسیم و منبع غنی از پروتئین گیاهی هستند. در قارچ انواعی از ویتامینهای گروه B و همین طور C وجود دارد که برای سلامت پوست، چشم، بافتها، تامین انرژی مورد نیاز بدن، سلامت سیستم عصبی و ماهیچهای بسیار موثر است. خصوصا وجود ویتامین۱۲ B در آن برای کسانی که رژیم گیاهخواری دارند مفید است، چراکه ویتامین۱۲ B فقط در منابع حیوانی یافت میشود. همچنین اسید فولیک قارچ بسیار بیشتر از دیگر سبزیها بوده و در جبران کمخونی نقش بسیار موثری دارد. ویتامین D موجود در قارچ به تقویت استخوانها و جلوگیری از عارضه پوکی استخوان کمک کرده و باعث میشود که کلسیم در روده جذب شده و بلافاصله در استخوانها به کار رود. قارچ خاصیت ضدسرطانی و آنتیباکتریال دارد و به کاهش فشار خون به دلیل غنی بودن از پتاسیم کمک کرده و به علت دارا بودن کروم در کنترل طبیعی بیماری دیابت موثر است. مواد معدنی دیگر موجود در قارچ شامل فسفر، کلسیم، منگنز و مس است که تنظیمکننده حرکات دستگاههای تنفسی و گردش خون، مفید برای بیماران قلبی، کلیوی و کاهشدهنده کلسترول است چراکه ۲ تا ۳ درصد چربی داشته و در مویرگها رسوب نمیکند و کاملا دفع میشود. هیدروکربنهای موجود در آن نیز حالت فیبری داشته و ملین بوده و جذب نمیشود، بلکه معده و روده را شستشو میدهد. توصیه ۱- قارچ دارای ۲ نوع خوراکی و سمی است که نوع خوراکی آن فاقد بوی بد و به رنگ سفید متمایل به شیری است و نوع سمی آن سیاه رنگ یا سرخ و سفید است و بیشتر در بیخ و انتهای درختانی مثل زیتون، انجیر و گردو میروید و بسیار سمی و خطرناک است و توصیه میکنیم که از مصرف قارچهای ناشناخته، فلهای و بدون بستهبندی بهداشتی جدا خودداری کنید تا از عوارض آن در امان باشید. ۲- امکان نگهداری قارچ به مدت ۲ ماه در فریزر و ۴ روز در یخچال است. ۳- در پختن قارچ باید متوجه بود که زیاد چرب تهیه نشود، زیرا چربی زیاد هضم آن را مشکل میکند. ۴- بهتر است که قارچ را بیشتر به صورت پخته مصرف کرد. ۵- توصیه میکنیم افراد پیر و محروم از نور آفتاب و کسانی که در بیمارستان به مدت طولانی بستریاند تا حد امکان ۳ مرتبه در هفته یک پرس قارچ و حتیالامکان آن را با شیر و محصولات لبنی میل کنند. فاخره بهبهانی کارشناس تغذیه و صنایع غذایی RE: گوشت یا قارچ ،و کدامیک دارای پروتئین بیشتری است؟ - shahrzad.s - 2012/04/15 برای اینکه رنگ قارچ هنگام پختن تیره نشود میتوانیم کمی آبلیمو در آن بریزیم رنگ آن سفید میشود RE: گوشت یا قارچ ،و کدامیک دارای پروتئین بیشتری است؟ - # پریسا # - 2012/04/21 قارچ، منبع خوب آهن: در هر 100 گرم قارچ، حدود یک میلی گرم آهن وجود دارد. برعکس خیلی از مواد غذایی گیاهی، قارچ دارای فیتات نیست. فیتات جذب آهن و بعضی مواد معدنی را در بدن کاهش می دهد. بنابراین آهن موجود در قارچ به سرعت جذب می شود. قارچ منبع خوب پتاسیم و مس: قارچ یک منبع عالی پتاسیم می باشد که این ماده به کاهش فشار خون کمک می کند و خطر سکته قلبی را پایین می آورد. به طور متوسط قارچ portabella (تصویر مجاور) حتی از یک عدد موز و یا یک لیوان آب پرتقال هم بیشتر پتاسیم دارد. یک واحد قارچ که شامل 5 عدد متوسط می باشد، حدود 20 تا 40 درصد نیاز بدن به مس را تأمین می کند و اگر به طور مرتب خورده شود، به کاهش فشار خون کمک کرده و عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد. قارچ منبع غنی از سلنیوم: سلنیوم آنتی اکسیدانی است که با ویتامین E کار می کند و از سلول ها در برابر صدمات رادیکال های آزاد محافظت می نماید. مطالعات نشان داده است افرادی که دو برابر مقدار توصیه شده در روز سلنیوم مصرف کرده اند، خطر سرطان پروستات در آنها تا 65 درصد کاهش یافته است. یک مطالعه بر روی افراد مسن نشان داد، مردانی که مقدار سلنیوم خون شان کم است، در مقایسه با آنهایی که سطح سلنیوم خون بالایی دارند، 4 تا 5 برابر بیشتر در معرض سرطان پروستات قرار دارند. |