امتیاز موضوع:
  • 6 رأی - میانگین امیتازات : 3.17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
عوامل کم خونی ، علایم و پیامدهای آن
#1
كم خوني يعني كاهش تعداد گلبول‏هاي قرمز خون و علل متفاوتي دارد، ولي مهم‏ترين آنها كمبود آهن در بدن است.

اگر كم‏خوني خفيفي داشته باشيد، ممكن است علامتي ديده نشود و حتي اگر ديده شود، ممكن است متوجه كم‏خوني خود نشويد، يا آن را با بيماري ديگري اشتباه بگيريد.




حال ما به شما مي گوييم كه علائم شايع كم خوني چيست تا با مشاهده ي آنها به پزشك مراجعه كنيد:

1- به پوست خود دقت كنيد. آيا پوستتان رنگ پريده است؟

در حالت كم‏خوني، حتي اگر رنگ پوستتان معمولي باشد، ولي لب‏هاي شما، كمرنگ‏تر از حد طبيعي است و پوست شما بي‏حال و خسته (شل) مي باشد.

2- آيا هميشه احساس خستگي و بي‏حالي مي كنيد؟ اين ها از علائم شايع كم‏خوني است.

3- آيا سردردهاي پي در پي داريد؟ و يا اشتهايي براي غذا خوردن نداريد؟ اين ها از علائم اوليه كم‏خوني هستند.

4- آيا مبتلا به يبوست شده‏ايد؟ اين هم يكي از علائم اوليه كم خوني است و بدون هيچ‏ تغييري در عادات غذايي به وجود مي‏آيد (يعني مثلا بدون كاهش مصرف ميوه و سبزي، دچار يبوست مي شويد).

تنها راه تشخيص كم‏خوني، دادن آزمايش خون است.

5- آيا تمركز فكري براي شما سخت شده است؟ اين مسئله روي كار شما يا انجام تكاليف درسي شما تاثيرگذار است.

6- آيا دوست داريد مواد عجيب و غريب را كه خوراكي نيستند، بخوريد، مثل خاك يا كاغذ. چنين حالتي، «پيكا» نام دارد.

7- به حالات روحي و رواني خود دقت كنيد. كم‏خوني مي‏تواند باعث احساس افسردگي شود.

8- آيا احساس تنگي نفس داريد؟ گلبول‏هاي قرمز خون، بخش حياتي فرآيند تنفس را تشكيل مي دهند و اين علامت در كم‏خوني متوسط تا شديد بروز مي‏كند.

9- آيا احساس مي‏كنيد انگشتان دست و پاي شما هميشه سرد هستند؟ اين حالت به دليل كاهش جريان خون در انگشتان دست و پا، در اثر كم‏خوني اتفاق مي‏افتد.

10- آيا احساس ضعف يا سرگيجه داريد؟ در كم‏خوني شديد، هنگام برخاستن از رختخواب احساس ضعف زيادي داريد و يا هنگام بلند شدن از جايتان، احساس سرگيجه مي‏كنيد.

هشدارها:
* اگر به طور ناگهاني، زخم‏هايي روي زبان يا دهانتان پيدا شد، يا اگر خانم هستيد و يك مرتبه دچار قطع قاعدگي شديد، نشان مي‏دهد دچار كم‏خوني هستيد.

* اگر بيشتر اوقات غذاهاي فرآيند شده و آماده بخوريد، يا بعضي وعده‏هاي غذايي (مثل صبحانه) را از برنامه غذايي تان حذف كنيد، يا ريزه خواري داشته باشيد، يا از همه گروه هاي غذايي استفاده نكنيد، ممكن است آهن و ساير مواد مغذي را به مقدار كافي دريافت نكنيد. در اين صورت، اگر علائم ذكر شده در بالا را داشتيد، احتمالا دچار كم‏خوني هستيد.

* كم‏خوني مي‏تواند در اثر مشكلات پزشكي اصولي و دريافت يا جذب ناكافي آهن در بدن به وجود آيد. تنها راه تشخيص كم‏خوني، دادن آزمايش خون است. اگر فكر مي‏كنيد دچار كم‏خوني هستيد، حتماً به پزشك مراجعه كنيد.

* اگر نسبت به كم‏خوني خود شك داريد، هرگز مقادير بالاي مكمل‏هاي آهن را مصرف نكنيد، زيرا دريافت مقادير زياد آهن، مسموميت زاست و عوارض بدي دارد.

براي تشخيص قطعي كم‏خوني بايد به پزشك مراجعه كنيد و خودتان بر اساس علائم بالا نمي‏توانيد بگوييد حتما دچار كم‏خوني هستيد، زيرا علائم كم‏خوني مي‏تواند مشابه علائم ساير بيماري‏ها باشد و كمبود آهن به تنهايي، علت بروز كم‏خوني نيست.

* اگر علائم بالا در شما ادامه داشت، يا دچار يك مشكل خاص پزشكي هستيد، حتماً به پزشك مراجعه كنيد. اطلاعاتي كه در اين مقاله براي شما ارائه شده، نمي‏تواند جايگزين توصيه‏ها يا درمان تخصصي پزشكي شود
"چقدر ابد زمان اندکی ست برای آنکه به کفایت کنارت باشم...
 تشکر شده توسط : Morteza , salman121 , Hasty , alireza1111
#2
مصرف چاي بلافاصله بعد از خوردن غذا ، كم خوني مي آورد

مصرف چاي با فاصله كوتاهي بعد از غذا، مي‌تواند انسان را در معرض كمبود آهن و كم‌خوني قرار دهد.

به گزارش سلامت نيوز دكتر ابوالقاسم جزايري، مشاور تغذيه‌اي معاون بهداشتي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت و گو با خبرنگار وب‌دا ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: چاي داراي ماده‌اي به نام «تانن» است كه با آهن موجود در منابع گياهي ايجاد تركيبي به نام «تانات آهن» مي‌كند و موجب دفع آهن از بدن مي‌شود و اين امر به ويژه براي افرادي كه مبتلا به كم خوني و فقرآهن هستند، مضر بوده و كم خوني آنان را تشديد مي‌كند.
وي ادامه داد: چاي حاوي يك فاكتور ضد ويتامين B1 است و مانع استفاده بدن از ويتامين B1 مي‌شود بنابراين نتيجه مي‌گيريم كه مصرف چاي با فاصله كوتاهي بعد از غذا، مي‌تواند انسان را در معرض كمبود آهن و نيز كمبود ويتامين B1 قرار دهد.
دكتر جزايري تصريح كرد: چنانچه مقدار آهن با ويتامين B1 در غذاي انسان كافي نباشد، مي‌تواند اثرات مضر قابل توجهي را از خود به جا بگذارد. بنابراين توصيه مي‌شود. حتي‌المقدور يك يا دو ساعت بعد از صرف غذا، چاي بخورند و همچنين از خوردن چاي پررنگ پرهيز كنند.
 تشکر شده توسط : mehdi.abdn , nazaninn , Morteza , coffeedot , Hasty
#3
کم خونی وضعیتی است که درآن، تعداد یا اندازه گلبول های قرمز یا مقدار هموگلوبین موجود درخون کاهش یافته و تبادل اکسیژن و دی اکسید کربن بین خون و سلول ها دچار اختلال می شود. ازعلل ایجاد کننده کم خونی می توان کمبودهای تغذیه ای، خون ریزی، ناهنجاری های ژنتیکی، بیماریهای مزمن یا مسمومیت های دارویی را نام برد. منظور از کمخونی های تغذیه ای، کم خونی هایی است که در اثر دریافت کم مواد مغذی ایجاد می شوند .
از مهم ترین مواد غذایی جهت خون سازی، که کمبود آن در خون بدن موجب بروز کم خونی می شود می توان به آهن، ویتامینB12 و اسید فولیک اشاره کرد که از بین آنها کم خونی ناشی از فقر آهن یکی از شایع ترین نوع کم خونی تغذیه ای است .

میزان نیاز به آهن
میزان نیاز به آهن براساس سن، جنس و وضعیت فیزیولوژیکی افراد متفاوت است. مثلاً زنان باردار به علت افزایش حجم خون، رشد جنین و جفت، و سایر بافتها به آهن بیشتری نیاز دارند. به همین دلیل بیش از سایرین در معرض خطر کم خونی قرار دارند. در شیر خواران- در صورت سلامت مادر- ، میزان آهن موجود در شیر مادر برای 4- 6 ماه اول زندگی کافی است ولی در مورد نوزادانی که با وزن کم متولد می شوند ذخایرآهن کم بوده و باید بعد از 3 ماهگی آهن اضافی به صورت قطره خوراکی خورانده شود. همچنین بستن پیش از موقع بند ناف نیز به دلیل اینکه نوزاد را از یک سوم کل خونش محروم می کند خطر فقر آهن را افزایش می دهد .

دلایل فقر آهن
دلایل گوناگونی برای فقر آهن وجود دارد که از آن جمله می توان به علل زیر اشاره کرد :
* دریافت نا کافی آهن به دلیل رژیم غذایی مورد استفادهای که در آن آهن کمی وجود دارد، مانند بعضی از رژیم های گیاه خواری .
* جذب ناکافی آهن در اثر اسهال، کاهش ترشح اسید معده، مشکلات گوارشی یا تداخلات داروئی ( داروهایی مثل کلستیدامین ، سایمتیدین ، پانکراتین ، رانیتیدین و تتراسایکلین).
* افزایش نیاز به آهن برای افزایش حجم خون در دوران نوزادی، نوجوانی، بارداری و شیر دهی
* خون ریزی زیاد در دوران عادت ماهانه، در اثر جراحات و ناشی از هموروئید، بیماری های بدخیم یا انگل ها .
کمبود آهن در مردان بزرگسال معمولاً در اثر از دست دادن خون است .

علائم کم خونی ناشی از فقر آهن
بعضی از علائم کم خونی آهن عبارتند از :
1- رنگ پریدگی زبان و مخاط داخل لب و پلک چشم
2- خستگی زود رس
3- بی تفاوتی
4- سرگیجه و سردرد
5- خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دست ها و پاها
6- حالت تهوع
7- در کم خونی های شدید گود شدن روی ناخن

درمان کم خونی ناشی از فقر آهن
برای درمان کم خونی چند روش وجود دارد که بهترین و کم خطرترین آنها استفاده می شود؛ بهترین و کم خطرترین راه استفاده از مکمل های خوراکی است. درمان با نمک های ساده آهن، چون سولفات فرو خوراکی، کاملاً موثر بوده و به شکل قرص، کپسول یا مایع است که مصرف آن ها باید تا چند ماه ادامه یابد .
چنانچه این قرص ها با معده خالی مصرف شوند، جذب آنها بهتر و بیشتر صورت می گیرد ولی در این حالت سبب تحریک معده و بروز مشکلات گوارشی خواهند شد .
عوارض گوارشی، ناشی از مصرف آهن نظیر تهوع، دل پیچه، سوزش قلب، اسهال یا یبوست را می توان به حداقل رساند؛ به شرطی که آهن را به میزان کم مصرف کرده و به تدریج به میزان آن افزود تا به حد مورد نیاز بدن برسد. بهتر است قرص آهن، آخر شب قبل از خواب استفاده شود تا عوارض ناشی از آن کاهش یابد.
ویتامین Cجذب آهن را افزایش می دهد. به همین دلیل معمولاً مصرف ویتامینC به همراه آهن پیشنهاد می گردد . البته علاوه بر درمان دارویی باید به میزان آهن قابل جذب در غذا نیز توجه کرد.
جذب آهن غذا، اغلب تحت تأثیر شکل آهن موجود در آن می باشد. آهن موجود در پروتئین های حیوانی مانند گوشت گاو، ماهی و پرندگان( آهن هِم) بیشتر جذب می شود در حالیکه جذب آهن پروتئین های گیاهی مانند سبزی ها و میوه ها ( آهن غیر هم) کم تر می باشد.
باید توجه داشت که ویتامینCجذب آهن سبزی ها و میوه ها( آهن غیرهم) را بیشتر می کند. مصرف چای همراه یا بلافاصله بعد ازغذا نیز می تواند جذب آهن را تا 50 درصد کاهش دهد.
منابع غذایی آهن دار
منابع غذایی آهن دار عبارتند از جگر، قلوه، گوشت قرمز، ماهی، زرده تخم مرغ، سبزی های دارای برگ سبز تیره مانند جعفری، اسفناج و حبوبات؛ مثل عدس و لوبیا، هم چنین میوه های خشک( برگه ها) به خصوص برگه زرد آلو و دانه های روغنی.

عوامل افزایش دهنده جذب آهن و منابع غذایی آنها
1- اسید سیتریک و اسید اسکوربیک( ویتامینC ) که درآلو، خربزه، ریواس، انبه، گلابی، طالبی، گل کلم، سبزی ها، آب پرتقال، لیمو شیرین، لیمو ترش، سیب و آناناس وجود دارند، می توانند عوامل افزایش دهنده جذب آهن در بدن باشند.
2- اسید مالیک و اسید تارتاریک که در هویج، سیب زمینی، چغندر، کدو تنبل، گوجه فرنگی، کلم پیچ و شلغم موجود است، سبب افزایش جذب آهن می شود.
3- محصولات تخمیری مثل سس سویا نیز در این دسته از عوامل گنجانده می شوند.

توصیه های زیر را به کار بندید :
*استفاده از غذاهایی که غنی از آهن می باشند.
*استفاده از منابع غذایی حاوی ویتامین در هر وعده غذایی، جهت جذب بهتر آهن( مثل پرتقال، گریپ فروت، کوجه فرنگی، کلم، توت فرنگی، فلفل سبزو لیمو ترش)
*گنجاندن گوشت قرمز، ماهی یا مرغ در برنامه غذایی .
*پرهیز از مصرف چای و قهوه همراه یا بلافاصله بعد از غذا
* برطرف کردن مشکلات گوارشی و یبوست
* تصحیح عادات غذائی غلط ( مثل مصرف مواد غیر خوراکی مانند خاک ، یخ )
* استفاده از نان هایی که از خمیر ورآمده تهیه شده اند
* استفاده از خشکبار مثل توت خشک، برگه آلو، انجیر خشک و کشمش که منابع خونی از آهن هستند.
* استفاده ازغلات و حبوبات جوانه زده .
* شست وشو و ضد عفونی کردن سبزی هایی که استفاده می کنید.
* شستن کامل دست ها با آب و صابون ، قبل از تهیه مصرف غذا و پس ازهر باراجابت مزاج .
* مصرف روزانه یک قرص آهن از پایان ماه چهارم بارداری تا سه ماه پس از زایمان در زنان باردار.
* مصرف قطره آهن هم زمان با شروع تغذیه تکمیلی تا پایان 2 سالگی در کودکان .
زندگی نبرد است جرات حضور در آن را داشته باشید


[تصویر:  28018023802572124662.jpg]


 تشکر شده توسط : O#!!! , بی تـــا , kia , najva , paeazan , Hasty
#4
پیامد‌های کم خونی را جدی بگیرید

نشانه‌های كم‌خونی ناشی از فقر آهن بندرت پیش از این‌كه سطح هموگلوبین خون به كمتر از 10 برسد نمایان می‌شود..


از تشخیص تا درمان

فریتین نشان‌دهنده میزان ذخیره آهن در بدن است. معمولا بدن از طریق مواد غذایی مختلف مانند گوشت قرمز و غذاهای دریایی آهن مورد نیازش را تامین می‌كند بنابراین تردیدی نیست كه كاهش مصرف این گروه از مواد غذایی در برنامه غذایی روزانه افراد بتواند با پیامدهایی مانند كمبود آهن همراه باشد كه به‌تبع آن میزان ذخیره آهن در بدن نیز به میزان قابل توجهی كاهش می‌یابد.

خونریزی‌های شدید بویژه در دوران قاعدگی نیز سطح فریتین خون را كاهش می‌دهد. اغلب خانم‌ها بین 20 تا 40 سالگی دچار فقر آهن می‌شوند و در دوران یائسگی سطح فریتین موجود در خون آنها به حالت طبیعی باز می‌گردد.

به عبارت دیگر فریتین فرم ذخیره آهن در بدن است كه حدود 30 درصد كل آهن موجود در بدن را تشكیل می‌دهد.

این پروتئین حیاتی آهن را در كبد و مغز استخوان كه محل ساخت گلبول‌های خونی است ذخیره می‌كند و نخستین تغییر ناشی از كاهش سطح آهن بدن در فریتین ایجاد می‌شود كه اغلب در مراحل اولیه هیچ اثر و نشانه‌ای را به همراه ندارد.

تجویز مكمل آهن مستلزم تعیین میزان ذخیره فریتین است، زیرا تجویز بیش از اندازه مكمل آهن موجب ناراحتی فرد بیمار می‌شود.

نشانه‌های كم‌خونی ناشی از فقر آهن بندرت پیش از این‌كه سطح هموگلوبین خون به كمتر از 10 برسد نمایان می‌شود اما معمولا كاهش سطح فریتین علاوه بر عوارض و نشانه‌های اولیه مانند خستگی مزمن، ضعف و بی‌حالی، سرگیجه و سردرد با علائم دیگری نظیر تنگی نفس، افزایش قدرت تحریك‌پذیری، وزوز گوش و درد قفسه سینه نیز همراه است.

تشخیص فقر آهن بر پایه اندازه‌گیری فریتین است. چنانچه مقدار فریتین خون به كمتر از 14 میكروگرم در لیتر برسد نشانه از بین رفتن كامل ذخیره آهن در بدن است البته باید توجه داشت كه خونریزی‌های شدید معده، پركاری تیروئید ، ابتلا به بیماری‌های مزمن كبدی مانند هپاتیت، سؤتغذیه و ایجاد اختلال در جذب مواد غذایی در بدن نیز می‌تواند منجر به كاهش سطح فریتین خون شود.

ابتلا به چنین بیماری‌هایی با علائم دیگری نیز همراه است. در افرادی كه مستعد ابتلا به كم‌خونی هستند، اهدای مكرر خون به كم‌خونی ناشی از فقر آهن و كاهش ذخیره آهن در بدن منجر می‌شود. در خانم‌ها در مقایسه با آقایان، جبران ذخیره آهن از دست رفته كندتر انجام می‌شود.

اگر كاهش سطح فریتین با كاهش شدید هموگلوبین خون همراه باشد به این معنی است كه فرد با كم‌خونی جزیی مواجه شده كه در این صورت مصرف مكمل‌های آهن، بهترین راهكار برای كاهش عوارض ناشی از آن است.

اگر كاهش سطح فریتین ناگهانی باشد لازم است بیمار تحت معاینات و آزمایشات كامل قرار گیرد، چراكه ابتلا
به بعضی بیماری‌ها مانند بیماری‌های كبد، عفونت‌های شدید و همچنین بیماری‌های اتوایمنی زمینه‌ای برای ابتلا به كم‌خونی و كاهش ذخیره آهن بدن است.


به هر حال باید توجه داشت در نظر گرفتن یك برنامه غذایی مناسب كه غنی از سبزیجات سبزبرگ مانند اسفناج باشد و مصرف غلات، گوشت، ماهی و مرغ سطح فریتین بدن را افزایش می‌دهد. با مصرف مكمل‌های غذایی حاوی آهن پس از گذشت هفت تا 10 روز وضعیت خونسازی در بدن به حالت طبیعی بازمی‌گردد اما جبران ذخایر آهن بدن مستلزم تكمیل دوره شش ماهه درمان است.

گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
 تشکر شده توسط : yummy , Hasty
#5
من هیچوقت کم خونی نداشتم هر موقع آزمایش میدادم.ولی بعد از 3-4ماه که سینووکس تزریق کردم یه چک کامل داشتم دکتر گفت کم خونی داری که، گفت قبلا نداشتی!بهش گفتم ممکنه از عوارض داروها باشه؟گفت نه . ولی خودم میگم آره.شما چی میگین؟Shy
یه سوال دیگه، این قرصای آهن خارجی و ایرانیشون با هم فرق داره آیا؟اگه کسی بدونه جواب بده ممنون میشم
دور نرو...
بیا کنار دلم
من غیر از اینها که می نویسم
نوازش هم بلدم...
 تشکر شده توسط : نازلی , Hasty
#6
در دو سال اول زندگي؛
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۱
كم خوني اثرات غیر قابل جبرانی بر تکامل مغزی کودک دارد
کم خونی در دو سال اول زندگی، اثرات غیر قابل جبرانی بر رشد و تکامل مغزی کودک دارد و موجب کاهش ضریب هوشی کودک می شود.


.jpg   284260_938.jpg (اندازه: 14.6 KB / تعداد دفعات دریافت: 0)
به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ دكتر زهرا عبداللهي، سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به اين كه ضعف و خستگی، کاهش قدرت یادگیری و افت تحصیلی در نوجوانان از جمله مهم ترین عوارض فقرآهن است، اظهار داشت:‌ عوامل متعددی از جمله استفاده از غذاهای غیرخانگی و فست فودها مانند سوسیس و کالباس موجب فقر آهن می شود.

دكتر زهرا عبداللهي افزود: غذاهايي كه در فست فودها طبخ مي‌شود، داراي ارزش غذايي پاييني از نظر ويتامين و املاح مورد نياز بدن بوده و كودكان و نوجواناني كه زياد از اين غذاها استفاده مي‌كنند دچار كمبود آهن ، كلسيم و ويتامين «د» هستند.

وي ادامه داد: علاوه بر مصرف فست فودها، دیر شروع کردن تغذیه تکمیلی کودک، عادات و الگوهای نامناسب غذایی مانند مصرف چای قبل یا بعد از صرف غذا، کاهش مصرف گوشت به ویژه گوشت قرمز، از جمله دلایل ابتلاء به فقر آهن محسوب می شود.

اين متخصصص تغذيه توصيه كرد: افراد در برنامه غذایی روزانه خود از مواد غذایی آهن دار مثل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم مرغ و سبزیجاتی مثل جعفری و شوید و حبوباتی مانند عدس و لوبیا استفاده کنند.
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

#7
افرادی که کم خونی دارند از مصرف خودسرانه قرص آهن بپرهیزند

.jpg   12-12-1-63143111.jpg (اندازه: 21.92 KB / تعداد دفعات دریافت: 27)
همشهری آنلاین: فوق تخصص گوارش و کبد، کم خونی را یکی از علایم سرطان روده عنوان کرد و به افراد مبتلا به کم خونی توصیه کرد که از مصرف خودسرانه قرص آهن پرهیز کنند
به گزارش ایرنا، دکتر ناصر ابراهیمی دریانی افزود: افرادی که دچار کم خونی هستند، نباید خودسرانه قرص آهن مصرف کنند و با انجام آزمایش ابتدا علت کم خونی خود را مشخص و آنگاه اقدام به درمان کم خونی خود کنند.

وی به کم خونی در مردان اشاره کرد و گفت: کم خونی در مردان می‌تواند یکی از نشانه‌های سرطان روده باشد که در این باره مردان باید کم خونی خود را جدی گرفته و در پی علت اصلی آن باشند.

دریانی با بیان آنکه سرطان روده در ایران رو به افزایش است، گفت: چهارمین علت مرگ و میر ناشی از سرطان‌ها، سرطان روده بزرگ است که طی 20 سال اخیر در ایران افزایش داشته است.

فوق تخصص گوارش و کبد ادامه داد: یکی از بیماری‌های شایع در ایران کولیت زخمی و کولون است، این بیماری در کشور به شدت رو به افزایش است.

وی گفت: مطالعات نشان داده هر چه که روش زندگی و نوع تغذیه ما به مردم غرب نزدیک می‌شود، بیماری‌هایی که در آن جوامع شایع است در کشور نیز روندی روز به افزایش می‌گذارد.

دریانی با اشاره به بیماری کولیت اولسروز، ادامه داد: این بیماری بیشتر در افراد جوان جامعه دیده می‌شود در این بیماری روده بزرگ دچار التهاب و زخم می‌شود.

وی افزود: کولیت اولسروز می‌تواند تظاهراتی چون اسهال خونی، دل درد شدید، زرد پیچ، درد مفصل و گرفتاری های پوستی و ضایعات پوستی، تورم و قرمزی چشم ایجاد کند.

فوق تخصص گوارش و کبد با بیان آنکه متاسفانه این بیماری تا آخر عمر فرد را گرفتار خواهد کرد، ادامه داد: این بیماری زمینه ژنتیک دارد و مهمترین مشکلی که بیمار دارد آن است که هر چند یکبار مجدد عود می‌کند و درمان این بیماری قطعی نیست.

به گفته وی سرطان معده از جمله سرطان‌های دستگاه گوارش است که در ایران شایع است و این درصورتی است که سرطان مری در چند سال قبل شایع‌ترین سرطان دستگاه گوارش بوده است.

دریانی افزود: نقش تغذیه در ایجاد سرطان روده بزرگ و سرطان کولون از اهمیت زیادی برخوردار است به طوری که افزایش مصرف چربی حیوانی و کاهش مصرف فیبر غذایی در ایجاد این سرطان دخیل است.

وی یکی از موارد ایجاد سرطان در روده بزرگ را مساله ژنتیک عنوان کرد و گفت: به بیمارانی که در خانواده آنان یکی از افراد فامیل دچار سرطان روده شده‌اند توصیه می‌شود بررسی و آزمایش‌های دوره‌ای را انجام دهند.
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : sargol , maedeh , Hasty
#8


عارضه كم خوني زماني بروز مي‌كند كه خون فاقد هموگلوبين كافي است. هموگلوبين به گلبول‌هاي قرمز خون در حمل اكسيژن از ريه‌ها به تمام اندام‌هاي بدن كمك مي‌كند.

كم خوني انواع مختلفي دارد كه هر كدام به دلايل مختلف بروز مي‌كنند و به اختصار در ذيل معرفي شده‌اند:

1 - كم خوني ناشي از فقر آهن (IDA): اين نوع كم خوني از شايعترين انواع اين بيماري است. فقر آهن زماني بروز مي‌كند كه بدن فاقد آهن كافي است.

بدن براي ساختن هموگلوبين به آهن نياز دارد. اين حالت معمولا در اثر از دست دادن خون به دليل مشكلاتي همچون عادت ماهانه طولاني و سنگين، زخم‌هاي داخلي، پوليپ‌هاي روده يا سرطان روده بروز مي‌كند.

همچنين، رژيم غذايي فاقد آهن كافي مي‌تواند منجر به بروز اين حالت شود. در دوره بارداري نيز عدم وجود آهن كافي براي مادر و جنين موجب كم خوني از نوع فقر آهن مي‌شود.

بدن مي‌تواند با مصرف مود غذايي مانند گوشت گاو، صدف‌هاي خوراكي، اسفناج، عدس، سيب زميني كباب شده با پوست و تخمه گل آفتابگردان، آهن مورد نياز خود را به دست آورد.

2- كم خوني مگالوبلاستيك يا فقر ويتامين: اين نوع كم خوني معمولا در اثر كمبود فوليك اسيد يا ويتامين B-12 بروز مي‌كند. اين ويتامين‌ها به بدن در سالم نگهداشتن خون يا سيستم عصبي كمك مي‌كنند. در اين نوع كم خوني، بدن گلبول‌هاي قرمز خوني توليد مي‌كند كه نمي‌توانند اكسيژن را به خوبي تحويل دهند.

قرص‌هاي مكمل حاوي فوليك اسيد مي‌توانند اين نوع كم خوني را درمان كنند. فوليك اسيد را همچنين مي‌توان از مصرف دانه‌ها و بنشن‌ها، مركبات و آب ميوه‌ها، سبوس گندم و ساير غلات، سبزيجات برگ پهن و سبز تيره، گوشت طيور، صدف و كبد به دست آورد.

گاهي اوقات ممكن است يك متخصص نتواند تشخيص دهد كه علت اين بيماري كمبود ويتامين B-12 است. اين حالت معمولا در افراد مبتلا به كم خوني وخيم بروز مي‌كند كه در حقيقت نوعي بيماري خود ايمني است. عدم دريافت ويتامين B-12 كافي مي‌تواند موجب كرخي و بي‌حسي دست‌ها و پاها، مشكلات در راه رفتن، از دست دادن حافظه و مشكلات بينايي شود. نوع درمان بستگي به عامل مولد بيماري دارد، اما به هر حال مصرف ويتامين B-12 ضروري است.

3- بيماري‌هاي نهفته: بيماري‌هاي خاصي وجود دارند كه مي‌توانند به توانايي بدن در توليد گلبول‌هاي قرمز خوني آسيب برسانند. براي مثال، افراد مبتلا به بيماري‌هاي كليوي به ويژه بيماراني كه دياليز مي‌شوند در معرض ابتلا به كم خوني قرار دارند. كليه‌هاي اين بيماران قادر به ترشح هورمونهاي كافي براي توليد گلبول‌هاي خوني نبوده و در هنگام دياليز نيز آهن از دست مي‌دهند.

4- بيماري‌هاي خوني ارثي: اگر در خانواده سابقه بيماري خوني وجود داشته باشد، احتمال ابتلا به آن در افراد ديگر نيز افزايش مي‌يابد. يكي از امراض خوني ارثي كم خوني گلبول‌هاي داسي شكل است. به جاي توليد گلبول‌هاي قرمز خوني طبيعي كه به راحتي درون رگ‌هاي خوني حركت مي‌كنند، گلبول‌هاي داسي شكل حركت سختي داشته و داراي لبه‌هاي خميده هستند. اين گلبول‌ها نمي‌توانند در رگ‌هاي خوني ظريف به آساني حركت كنند و در نتيجه مسير رسيدن خون به اعضاي بدن را مسدود مي‌كنند. بدن گلبول‌هاي قرمز داسي شكل را نابود مي‌كند، اما نمي‌تواند با سرعت كافي انواع طبيعي و سالم جديدي را توليد كند. اين امر موجب بروز كم خوني مي‌شود نوع ديگري از كم خوني ارثي تالاسمي است. تالاسمي زماني بروز مي‌كند كه بدن ژن‌هاي ويژه‌اي را از دست مي‌دهد و يا ژن‌هاي غير طبيعي مختلف از والدين به كودك ارث مي‌رسد كه به نحوه توليد هموگلوبين تاثير منفي مي‌گذارند.

5- كم خوني آپلاستيك: نوع نادري از كم خوني است و زماني بروز مي‌كند كه بدن به اندازه كافي گلبول قرمز توليد نمي‌كند. از آنجا كه اين امر بر گلبول‌هاي سفيد نيز تاثير مي‌گذارد، از اين خطر بالاي بروز عفونت‌ها و خونريزي‌هاي غير قابل توقف مي‌شود. اين حالت دلايل مختلفي دارد كه عبارتند از: الف - روش‌هاي درماني سرطان‌ها (پرتودرماني و شيمي درماني)

ب- قرار گرفتن در معرض مواد شيميايي سمي (مانند مواد مورد استفاده در برخي حشره‌كش‌ها، رنگ و پاك كننده‌ها و شوينده‌هاي خانگي)

پ ـ برخي داروها (مانند داروهاي مخصوص درمان روماتيسم مفصلي)

ت- بيماري‌هاي خود ايمني (مانند لوپوس)

ث - عفونت‌هاي ويروسي كه بر تراكم استخواني تاثير مي‌گذارد.

نوع درمان بستگي به ميزان حاد بودن كم خوني دارد. اين بيماري را مي‌توان با تعويض خون، مصرف دارو و يا پيوند مغز استخوان درمان كرد. كم خوني براي پيشرفت در بدن به گذر زمان احتياج دارد. در آغاز ممكن است هيچ علايمي بروز نكند و يا علايم بيماري بسيار خفيف باشد، اما با پيشرفت بيماري مي‌توان شاهد علايمي چون خستگي، ضعف، عدم توانايي در كار و تحصيل، كاهش دماي بدن، پريدگي رنگ پوست، ضربان قلب سريع، كوتاهي تنفس‌ها، درد سينه، سرگيجه، تحريك پذيري، كرخي و سردي دست‌ها و پاها و سردرد بود. تشخيص اين بيماري با انجام يك آزمايش خون امكانپذير است. در صورت مثبت بودن جواب آزمايش و ابتلا به كم خوني انجام آزمايشات ديگري نيز براي تشخيص نوع آن ضروري است. انتخاب نوع درمان كم خوني بستگي به علت بروز آن دارد. براي مثال، نحوه درمان كم خوني گلبول‌هاي داسي شكل با نحوه درمان كم خوني ناشي از رژيم غذايي فاقد آهن يا فوليك اسيد متفاوت است. از اين رو براي كشف بهترين روش معالجه بايد به متخصص مربوطه مراجعه كرد.

به روش‌هاي گوناگون مي‌توان مانع از بروز برخي انواع كم خوني شد كه مجموعه‌اي از آنها در زير آمده است؛

1- مصرف غذاهاي حاوي آهن زياد از جمله گوشت قرمز، ماهي، مرغ، تخم‌مرغ، ميوه‌هاي خشك شده، عدس و لوبيا، سبزيجات سبز برگ پهن مانند اسفناج، كلم و يا غله‌هاي حاوي آهن غني شده.

2- مصرف مواد خوراكي كه جذب آهن را در بدن افزايش مي‌دهد مانند آب پرتغال، توت فرنگي، كلم و يا ساير ميوه‌ها و سبزيجات حاوي ويتامين C.

3- خودداري از نوشيدن قهوه و چاي همراه با وعده‌هاي غذايي چرا كه اين نوشيدني‌ها جذب آهن در بدن را دشوار مي‌كند.

4- كلسيم جذب آهن را مشكل مي‌كند لذا براي به كار گرفتن بهترين روش براي مصرف كلسيم به ميزان مناسب و كافي با پزشك متخصص بايد مشورت كرد.

5- اطمينان از مصرف كافي فوليك اسيد و ويتامين B-12 در رژيم غذايي

6- مشاوره با پزشك براي خوردن قرص‌هاي مكمل آهن چرا كه مصرف اين قرص بدون مشورت با فرد متخصص صحيح نيست. اين قرص‌ها در دو نوع فروس و فريك ارايه مي‌شوند. جذب فروس در بدن بهتر صورت مي‌گيرد اما اثرات جانبي مانند تهوع، استفراغ و اسهال در پي دارد با اين حال اين اثرات جانبي را مي‌توان با كمك برخي اقدامات كاهش داد، از آن جمله اينكه ابتدا با نيمي از دوز تجويز شده شروع كرد و به تدريج آن را به دوز كامل رساند. قرص را در دوزهاي تقسيم شده مصرف كرد. قرص را همراه با غذا مصرف كرد و اگر نوعي از قرص آهن مشكلاتي ايجاد مي‌كند با متخصص مربوطه براي مصرف نوع ديگر مشورت كرد.

7- زناني كه باردار نبوده اما در سن بارداري قرار دارند بايد هر 5 تا 10 سال يكبار آزمايش كم خوني بدهند. اين امر حتي در شرايط سلامت بايد صورت گيرد. انجام اين آزمايش‌ها بايد از زمان نوجواني آغاز شود.

8- همچنين زناني كه باردار نيستند و در سن بارداري قرار دارند در صورت داشتن علايمي چون عادت ماهانه شديد و طولاني، مصرف آهن كم و يا تشخيص قبلي ابتلا به كم خوني بايد هر سال آزمايش خون بدهند. اكثر افراد از طريق يك رژيم غذايي سالم و منظم مي‌توانند از غذاهاي سرشار از آهن استفاده كنند اما برخي افراد نمي‌تواند آهن كافي بدست آورند كه مهمترين اين افراد دختران نوجوان و زنان در سن بارداري هستند كه يا در هر عادت ماهانه خون زيادي را از دست مي‌دهند يا بيش از يك بچه دارند و يا از IUD استفاده مي‌كند.

كودكان نوپا و زنان باردار نيز در اين گروه هستند. اين افراد بايد به طور دوره‌اي آزمايش كم خوني بدهند و در صورت فقر آهن حتما بايد با مشورت پزشك از مكمل‌هاي آهن استفاده كند كه نحوه درمان مشكل آنها بر عهده پزشك است.



دردوعالم جلال ما زهراست/رمزتغییرحال ما زهراست/عیدبافاطمیه می آیدذکرتحویل سال مازهراست
السلام علیک ایتهاالصدیقه الشهیده

 تشکر شده توسط : Hasty
#9
مصرف مداوم نان سفید، کم خونی می آورد

استفاده از نان های سفید مضرات بسیار قابل توجهی به همراه دارد به طوری که ابتلا به کم خونی در صورت استفاده مداوم از عوارض این نوع نان ها است.



در سبوس گیری مقادیر فراوانی از املاح معدنی مثل آهن، کلسیم، فسفر، روی و منیزیم دور ریخته می شود که به سفیدی بیشتر نان می انجامد که این نان موجب چاقی بیشتر شده و کلسترول، تری گلیسیرید و قند خون بالا می رود.

مصرف نان های سفید و سبوس گیری شده منجر به افزایش بیماری های قلبی می شود که عامل اصلی مرگ و میر در جامعه است.

در حال حاضر نانوائی ها در تهیه نان بجای آرد خبازی ۱۲ یا ۱۵ درصد سبوس گیری شده، از آرد سفید قنادی که ۱۸ درصد سبوس گیری شده استفاده می کنند.

تغییر ذائقه مردم و استقبال آنان از نان های حاوی سبوس قطعا راهگشا خواهد بود زیرا کارخانجات آرد توانائی تولید آرد با درصدهای مختلف سبوس را دارند و نانوایان در صورت استقبال مردم می توانند از آرد دارای سبوس بیشتر در تهیه نان استفاده کنند.

 تشکر شده توسط : maedeh , Hasty
#10
علائم انواع کم خونی

علائم کم خونی بسته به نوع کم خونی، علت زمینه ای و مشکلاتی مانند خونریزی، زخم، مشکلات قاعدگی و یا سرطان متفاوت است. ممکن است ابتدا علائم این بیماری ها خود را نشان بدهند و سپس علائم کم خونی بروز کنند. بدن انسان توانایی قابل توجهی برای جبران سریع کم خونی دارد. اگر کم خونی خفیف باشد و یا به مرور زمان به وجود آمده باشد، ممکن است شما متوجه هیچ گونه علائمی از این بیماری نشوید.

علائمی که در بسیاری از انواع کم خونی شایع هستند عبارتند از:

به راحتی خسته می شوید و انرژی خود را از دست می دهید.
ضربان قلب به صورت غیر منتظره بالا می رود (به خصوص با ورزش کردن)
سردرد و تنگی نفس (به خصوص با ورزش کردن)
سرگیجه
رنگ پریدگی
اختلال در تمرکز کردن
گرفتگی عضلات پا
بیخوابی

انواع مختلف کم خونی علائم مخصوص به خود را دارند.

علائم کم خونی ناشی از فقر آهن

تمایل به خوردن موادی عجیب مانند کاغذ، یخ و خاک (یک بیماری به نام پیکا)
ایجاد انحنای رو به بالا در ناخن ها
زخم شدن دهان همراه با ایجاد ترک هایی در گوشه های دهان


علائم کم خونی ناشی از کمبود ویتامین B12

بی حسی و احساس سوزن سوزن شدن در دست یا پا
از دست دادن حس لامسه
لرزش در هنگام راه رفتن و اختلال در راه رفتن
زوال عقل
سفتی و بد شکل شدن بازو ها و پاها
توهم، پارانویا و اسکیزوفرنی


علائم کم خونی ناشی از مسمومیت مزمن با سرب

دل درد
یبوست
استفراغ
ایجاد یک خط آبی و یا مشکی در لثه ها


علائم کم خونی ناشی از، از دست دادن شدید سلول های قرمز خون

زردی (زرد شدن پوست و چشم ها)
ادرار قهوه ای و یا قرمز
ایجاد زخم در پاها
عدم رشد کافی در کودکان و نوزادان
علائمی از وجود سنگ صفراوی


علائم کم خونی داسی شکل


خستگی
حساس شدن نسبت به ابتلا به عفونت
تاخیر در رشد در کودکان و نوزادان
تجربه ی درد های شدید مخصوصا در مفاصل، شکم و دست و پا


علائم کم خونی ناشی از، از دست دادن ناگهانی سلول های قرمز خون

شکم درد
ادرار قرمز و یا قهوه ای رنگ
زردی (زرد شدن چشم و پوست)
کبودی های کوچک در زیر پوست
تشنج
نشانه هایی از نارسایی کلیه

در موارد زیر به پزشک مراجعه فرمایید:

خستگی مداوم، تنگی نفس، تپش قلب، پوست رنگ پریده و یا هر نشانه ی دیگری مبنی بر وجود کم خونی
رژیم غذایی نامناسب و یا ناکافی و شامل مقدار کمی از ویتامین ها و مواد معدنی
دوره های قاعدگی بسیار سنگین
علائمی مانند زخم، التهاب معده، بواسیر، مدفوع خونی و یا قیری رنگ، و یا داشتن سرطان روده بزرگ
قرار گرفتن در معرض سرب
وجود کم خونی ارثی و داشتن سابقه ی کم خونی در سایر افراد خانواده. در این شرایط، قبل از بچه دار شدن حتما با مشاورین ژنتیک مشورت کنید.

در مورد زنان باردار مبتلا به کم خونی و یا حتی زنان مبتلا به کم خونی که قصد باردار شدن دارند، پزشک معمولا مصرف مکمل های خاصی را توصیه می کند. این مکمل ها برای مادر و جنین می توانند مفید باشند.

منبع: WebMD
http://www.shafajoo.com/content/blog/245...9%86%DB%8C
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : ساناز66 , naze , Hasty
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  اهدای خون و بهبود علایم آسم شيدا رها 0 2,434 2013/06/06, 04:24 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  چه بیماریی در چه گروه‌خونی بیشتر است؟ naazanin 2 5,762 2012/12/31, 12:11 PM
آخرین ارسال: sargol
  آنفلوآنزا، علایم ، درمان paravar2008 6 5,766 2012/12/17, 06:17 PM
آخرین ارسال: sargol
  آنچه درباره گروه خونی تان نمی دانستید نازلی 11 13,461 2012/09/08, 07:49 AM
آخرین ارسال: yummy
  عوامل زود پیر شدن yaro 8 5,168 2012/02/15, 09:02 PM
آخرین ارسال: najva
  فردی با گروه خونی نادر در تهران نازلی 7 5,460 2012/01/04, 07:57 PM
آخرین ارسال: havaars
  با عوامل ايجاد قوز قرنيه آشنا شويم نازلی 0 3,351 2011/09/26, 06:29 PM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
4 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست