امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
کوتاهی دست بیماران خاص از دارو
#1

نشانه‌های نابسامانی در بخش دارو روز به روز آشکارتر می‌شود و علاوه بر گرانی دارو برخی داروها نیز در بازار نایاب شده است.بیماریِ حوزه دارویی کشور روز به روز حادتر می‌شود، تا جایی که کار از درمان گذشته و جان بیماران به خطر افتاده است. اگرچه هنوز مردم با افزایش چند باره قیمت دارو در دو سال گذشته کنار نیامده‌اند، اما دیگر مشکل قیمت‌ها نیست، بلکه دارویی در بازار نیست و جان بیماران خاص از جمله تالاسمی، هموفیلی، و سرطانی به خطر افتاده و موجی از نگرانی را به وجود آورده است.

وضعیت کمبودهای دارویی و افزایش قیمت آن در سال گذشته کار را به جایی رساند که «کمیته بحران دارو» به منظور مقابله با این مشکلات از سوی دولت تشکیل شد. اواخر سال گذشته بود که خانم وزیر بهداشت اعلام کرد که قیمت دارو با نوسانات قیمت ارز افزایش پیدا نمی‌کند. اما واقعیتِ امروز بخش سلامت چیز دیگری می‌گوید و این ادعای خانم وزیر را تکذیب می‌کند. به گزارش سلامت نیوز به نقل از قانون ؛ از طرف دیگر قیمت داروهای وارداتی به کشور هم چند برابر شده است. دلیل این افزایش قیمت آن است که به دلایل تحریم سیستم مالی کشور، واردکنندگان دارو نمی‌توانند به صورت مستقیم به حساب کارخانه‌های داروسازی‌ خارجی پول واریز کنند و مجبورند مسیر طولانی‌تری از طریق صرافی‌ها برای پرداخت پول طی کنند که این خود باعث افزایش هزینه واردات دارو می‌شود.

هم‌اکنون 96 درصد داروهای مصرفی مردم در داخل کشور تولید، اما فقط حدود 40 درصد از مواد اولیه این داروها در داخل کشور تولید می‌شود. کارشناسان می‌گویند نوسانات ارزی باعث افزایش قیمت مواد اولیه بسیاری از داروهای وارداتی و در نتیجه افزایش قیمت دارو شده است.بر اساس قانون چهارم و پنجم توسعه، سهم مردم از هزینه‌های درمانی که هزینه دارو بخشی از آن است، باید 30 درصد باشد. این قانون اما هیچ‌ وقت اجرا نشده و در حد ادعای مسئولان باقی مانده است. حتی برعکس این مردم هستند که 70 درصد هزینه درمان را پرداخت می‌کنند و دولت 30 درصد!!
با کمبود دارو جان ده‌ها هزار کودک هموفیلی در خطر است
دیروز مدیر عامل کانون هموفیلی ایران از کاهش سطح دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتورهای خونی خبر داده و گفته در حال حاضر تمامی عمل‌های جراحی قابل پیش‌بینی برای بیماران هموفیلی به دلیل کمبود دارو لغو شده است.داروهای مورد نیاز بیماران هموفیلی که از فرآورده‌های خونی تشکیل شده، اساسا وارداتی است و هنوز هیچ کدام از گزینه‌های تولید داخل وارد بازار دارویی کشور نشده‌اند.همچنین چند روز قبل هیأت مدیره کانون هموفیلی ایران طی نامه‌ای سرگشاده به رئیس فدارسیون جهانی هموفیلی و رئیس سازمان بهداشت جهانی در رابطه با به خطر افتادن سلامت بیماران هموفیلی به دلیل تحریم ایران، هشدار و تأکید کرده‌اند که کمبود دارو جان ده‌ها هزار کودک هموفیلی را به مخاطره انداخته است.همچنین رئیس انجمن تالاسمی ایران با تأیید کمبود داروی تزریقی بیماران تالاسمی گفته که بیماران تزریقی در تأمین داروی مورد نیازشان با مشکلات خاصی مواجه شده‌اند.چند ماه قبل دبیر سابق انجمن داروسازان نسبت به کمبود دارو به دلیل مشکل نقدینگی هشدار داده و گفته که در صورت اصلاح نشدن نقدینگی، در شش ماهه دوم سال مواد اولیه داروها تمام و دارو نایاب می‌شود.
یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم گفته که واردات داروهای بیماران مبتلا به سرطان و ام اس به دلیل عدم تخصیص ارز مرجع با مشکل مواجه شده و با وجودی که مسئولان می‌گویند ارز مرجع مورد نیاز جهت واردات دارو را در اختیار وزارت بهداشت می‌گذارند، اما عملا این اتفاق نمی‌افتد.همچنین رئیس انجمن جراحان ایران گفته مشکلات صنعت تولید دارو در کشور جدی است و نشانه‌های آن چندان هم غیر قابل رؤیت نیست و اگر مسئولان تدبیر نکنند در آینده با مشکلات جدی و حتی بحران در عرصه دارو مواجه می‌شویم.در کنار همه اینها مسئولان اما همچنان نگاه دیگری به موضوع دارند. رئیس سازمان غذا و دارو گفته که کمبود دارویی در کشور نداریم و هم داروهای تولید داخل و هم داروهای وارداتی به اندازه کافی در کشور وجود دارد و حتی ذخیره هم شده و مردم هیچ نگرانی از این بابت نداشته باشند.به نظر می‌رسد آن چیزی که از تأیید این مسئولان مهمتر است جانِ در خطر و دستان خالی از دارویِ بیمارانی است که این روزها در بازار سیاه در به در به دنبال دارو می‌گردند.


 تشکر شده توسط : shahrzad.s , # پریسا # , paeazan
#2
خدایا به داد همه بیماران برسAngel
سرنوشت را کی توان از سر نوشت......
#3
آیا کسی به فکربیماران است.angry2angry2angry2angry2angry2angry2angry2angry2angry2angry2
دردوعالم جلال ما زهراست/رمزتغییرحال ما زهراست/عیدبافاطمیه می آیدذکرتحویل سال مازهراست
السلام علیک ایتهاالصدیقه الشهیده

#4
تا اونجایی که من میدونم پویش
نهSmile (16)
#5
سلامت نیوز: بیماران خاص در چند سال اخیر افزون‌بر تحمل بیماری‌های طاقت‌فرسا با مشکلات مالی به جهت تأمین و خرید داروها و ... روبه‌رو هستند به طوری که وضعیت اقتصادی این گروه از جامعه٬ قبل از بروز بیماری و در زمان بیماری تفاوت بسیاری دارد؛ این موضوع سبب شده تا خانوارهایی که در شرایط معمولی اقتصادی قرار داشتند هم‌اکنون به زیر خطر فقر بروند.

به‌گزارش سلامت نیوز به نقل از خانه ملت٬ به طور حتم مشکلات همچون کمبود داروهای خاص برای بیماران صعب‌العلاج موضوع تازه و جدیدی در کشور ما نیست٬ موضوعی که همواره بیماران خاص و صعب‌العلاج با آن روبه‌رو هستند. این در حالی است که مسئولان کشورمان در چند سال اخیر با اقداماتی عجولانه و برنامه‌ریزی‌های نامنظم کمک خاصی به این‌گونه بیماران نکرده‌اند.

بیماران خاص در چند سال اخیر افزون‌بر تحمل بیماری طاقت‌فرسا و زجرآور خود، با مشکلات مالی گوناگونی به‌جهت تأمین و خرید داروها و خرج و مخارج بیماریشان روبه‌رو هستند؛ به طوری که وضعیت اقتصادی این گروه از جامعه٬ قبل از بروز بیماری و در زمان بیماری و درمان تفاوت بسیاری دارد و این موضوع موجب شده میزان خانوارهایی که در شرایط معمولی اقتصادی قرار داشتند هم‌اکنون به زیر خطر فقر بروند.

در سال‌های اخیر با گسترش بودجه و حمایت دولت از نهادهای‌ حمایتی و بیمه‌ها متأسفانه این سازمان‌ها برخلاف وظیفه ذاتی و قانونی خود در رابطه با حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج هیچ اقدام مناسب و چشمگیری را انجام نداده‌اند٬ که این موضوع نشان‌دهنده فاصله‌ی محسوس ما با استانداردهای جهانی است.

هم‌اکنون به‌ دلیل وجود نارسایی‌های مالی در بخش‌ قابل توجهی‌ از اقشار جامعه و تقسیم نامتناسب منابع مالی دولت٬‌ بیماری‌هایی نظیر دیابت، هموفیلی، تالاسمی٬ برخی‌ از انواع سرطان‌ها و بیماری‌های اعصاب و روان با توجه به سرسام‌آور بودن هزینه‌ها و طولانی بودن دوره درمان، نقش حمایتی بیمه‌ها را می‌طلبد. اما در این میان نارسایی‌های فراوان‌، بروز و ظهور فرازونشیب‌های بسیار و همچنین نبود مدیریت‌ کارآمد، یارانه‌های بخش دارو و سلامت تا دوره‌های متوالی رکود و در برخی موارد بحران‌ را بر سر جامعه بیماران خاص سایه انداخته تا گاه‌وبی‌گاه و در بازه‌های زمانی مختلف، شاهد اعتراضاتی به جهت وجود نارسایی و اراده‌های نامتعارض و البته غیر منطقی‌ در بخش بیماری‌های خاص مدیریت سلامت کشور باشیم.


کمبود دارو، جان ده‌ها هزار کودک هموفیلی را به مخاطره انداخته است

هیات مدیره کانون هموفیلی ایران در ۸ مرداد سال جاری طی نامه‌ای سرگشاده به رئیس فدارسیون جهانی هموفیلی و رئیس سازمان بهداشت جهانی در رابطه با مخاطرات تحریم اقتصادی ایران و اثر این تحریم‌ها در به خطر افتادن سلامت بیماران هشدار داد.

در این نامه تأکید شده است به رغم شعارهای تبلیغاتی و عوام فریبانه در تحریم‌های اقتصادی امریکا و اتحادیه اروپا علیه دولت و ملت ایران از جمله آنکه اقلام دارویی شامل تحریم نیست؛ متأسفانه با تحریم بانک‌ها و دیگر مؤسسات اقتصادی عملا تفکیک دارو از دیگر کالا‌ها مفهومی ندارد.

این گزارش می‌افزاید: همه خریدهای دارویی از طریق سیستم بانکی میسر‌ بوده و ایجاد چنین مانع بزرگی، مفهومی جز صدمه زدن به دیگران را نخواهد داشت.

لازم به ذکر است که داروهای مورد نیاز بیماران خاص به‌ویژه هموفیلی که از فرآورده‌های خونی تشکیل شده، اساسا وارداتی است و هنوز هیچ کدام از گزینه‌های تولید داخل وارد بازار دارویی کشور نشده‌اند.


اقدام سازمان بهداشت جهانی برای تأمین داروهای بیماران خاص الزامی است

در این رابطه عابد فتاحی با اشاره به نامه کانون هموفیلی ایران٬ ضمن محکوم کردن اقدامات غیرانسانی کشورهای غربی در تحریم غیرمستقیم محصولات دارویی٬ گفت: سازمان جهانی به‌ویژه سازمان بهداشت جهانی باید هر چه سریع‌تر برای حل این مشکلات دست به اقدامی شایسته بزنند.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی٬ با بیان اینکه متأسفانه هم‌اکنون بیماران صعب‌العلاج برای تأمین دارو با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند٬ افزود: به طور حتم سوء مدیریت دولت در تحت پوشش قرار ندادن بیمه‌ای داروهای خاص بسیار تأثیرگذار است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس٬ بر لزوم افزایش حمایت دستگاه‌های اجرایی از بیماران خاص تأکید کرد و اظهار داشت: مسئولان کشور باید با برنامه‌ریزی دقیق تحریم‌های کشور غربی را دور بزنند و راه‌های مناسبی را برای تأمین دارو بیماران خاص بیابند.

این در حالی است که هم‌اکنون ۹۶ درصد داروهای مصرفی مردم در داخل کشور تولید، اما فقط حدود ۴۰ درصد از مواد اولیه این داروها در داخل کشور تولید می‌شود. کارشناسان می‌گویند؛ نوسانات ارزی باعث افزایش قیمت مواد اولیه بسیاری از داروهای وارداتی شده و در نتیجه افزایش قیمت دارو را شاهد هستیم.

بر اساس قانون چهارم و پنجم توسعه، سهم مردم از هزینه‌های درمانی که هزینه دارو بخشی از آن است، باید ۳۰ درصد باشد. این قانون اما هیچ‌ وقت اجرا نشده و در حد ادعای مسئولان باقی مانده است. حتی برعکس این مردم هستند که ۷۰ درصد هزینه درمان را پرداخت می‌کنند و دولت ۳۰ درصد.

همچنین رئیس انجمن جراحان ایران گفته مشکلات صنعت تولید دارو در کشور جدی است و نشانه‌های آن چندان هم غیر قابل رؤیت نیست و اگر مسئولان تدبیر نکنند در آینده با مشکلات جدی و حتی بحران در عرصه دارو روبه‌رو می‌شویم.

در کنار همه اینها، مسئولان اما همچنان نگاه دیگری به موضوع دارند. رئیس سازمان غذا و دارو گفته که کمبود دارویی در کشور نداریم و هم داروهای تولید داخل و هم داروهای وارداتی به اندازه کافی در کشور وجود دارد و حتی ذخیره هم شده و مردم هیچ نگرانی از این بابت نداشته باشند.

به نظر می‌رسد آن چیزی که از تأیید این مسئولان مهم‌تر است جانِ در خطر و دستان خالی از دارویِ بیمارانی است که این روزها در بازار سیاه در به در به دنبال دارو می‌گردند. از این‌رو برای بررسی وضعیت دارو و بیماران خاص به گفت‌وگو با چند تن از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نشسته‌ایم که در ذیل آمده است.


بیماران صعب‌العلاج برای تأمین دارو٬ فرش زیر پای خود را می‌فروشند

ایرج عبدی٬ با اشاره به رشد چشمگیر آمار بیماران سرطانی و خاص در کشور٬ افزود: متأسفانه در چند سال اخیر دستگاه‌های اجرایی و حمایتی هیچ اقدامی برای کمک به این قشر ضعیف انجام نداده‌اند.

نماینده مردم خرم‌آباد و دوره در مجلس شورای اسلامی٬ با انتقاد از اجرایی نکردن پوشش بیمه ای بیماران خاص در کشور٬ ادامه داد: پوشش بیمه‌ای این بیماری‌ها هم مانند همه بخش‌های دیگر با مشکلات زیادی روبه‌رو است؛ اما اگر شرکت ها و موسسات بیمه‌‌ای به این بیماران کمک نکنند وضعیت بسیار نامطلوبی برای آنان به وجود خواهد آمد.

عبدی تاکید کرد: تعیین ردیف اعتباری در بودجه باید با اختصاص از سوی دولت همراه باشد؛ از این‌رو مسئولان باید هر چه سریع‌تر این اعتبارات را اختصاص دهند.

این نماینده مجلس نهم٬ با بیان اینکه هم‌اکنون بیماران خاص و صعب‌العلاج برای تأمین دارو و تجهیزات پزشکی با مشکلات زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کنند٬ اذعان داشت: دولت هرچقدر هم اعتبارات تخصیص یافته را افزایش دهد باز هم با توجه به سیر صعودی افزایش بیماران صعب ‌العلاج در جامعه٬ بیماران برای تأمین دارو با مشکل روبه‌رو می‌شوند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس٬ با تأکید بر اینکه سهم بیمه‌ از هزینه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج باید افزایش یابد٬ تصریح کرد: مسئولان سازمان‌های بیمه‌گر به‌ویژه وزارت تعاون٬ کار و رفاه اجتماعی باید با برنامه‌ریزی٬ طرح‌های حمایتی از این‌گونه بیماران را گسترش دهند.


بیمه؛مُسکن درد بیماران خاص

محمدجواد نظری‌مهر با بیان اینکه در چند سال اخیر آمار بیماران سرطانی و خاص در کشور رشد زیادی داشته است٬ تصریح کرد: متأسفانه به‌علت نبود حمایت از سوی دستگاه‌های اجرایی و حمایتی٬ این قشر از جامعه با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند.

نماینده مردم کردکوی٬ بندر گز و بندر ترکمن در مجلس شورای اسلامی٬ با اشاره به مشکلات بیماران خاص و صعب‌العلاج در رابطه با تأمین دارو و تجهیزات پزشکی٬ افزود: با توجه به اینکه تعداد بیماران صعب‌العلاج رو به افزایش است؛ دولت باید اقدامات و برنامه‌ریزی خود را دوچندان کند تا بتواند تنها گوشه‌ای از مشکلات این بیماران را کاهش دهد.

دبیر اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس٬ با تأکید بر اینکه سهم بیمه‌ از هزینه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج باید افزایش پیدا کند؛ اعلام کرد: مسئولان متأسفانه هیچ توجهی به این‌گونه بیماران نمی‌کنند.


داروهای خاص در دام گرانی و تورم

همچنین حسن تأمینی‌لیچایی با بیان اینکه هم‌اکنون بخشی از مواد اولیه داروها از خارج کشور وارد می‌شود، گفت: این داروها تنها حدود چهار درصد از کل سرانه مصرف کشور را تشکیل می‌دهند.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر اینکه بعد از اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها، همه محصول‌ها به نحوی گران شده‌اند، افزود: متأسفانه قیمت داروها در چند سال اخیر هیچ تغییر نکرده است، از این‌رو کارخانه‌های تولید دارو به این موضوع اعتراض دارند.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با بیان اینکه واردات دارو به داخل کشور صرفه اقتصادی ندارد، یادآور شد: متأسفانه علم و تکنولوژی بخشی از داروها در انحصار شرکت‌های خارجی است، از این‌رو کشور مجبور به وارد کردن این‌گونه داروها است.

تأمینی‌لیچایی گفت: در چند سال اخیر کمیسیون بهداشت و درمان برنامه‌ریزی مناسبی را برای بومی‌سازی داروها کرده است، از این‌رو این کمیسیون در نظر دارد که در آینده با تأمین بودجه لازم راه را برای تولید یکصد درصدی دارو مورد مصرف کشور باز کند.


وارد نکردن مواد اولیه علت اصلی کمبود و گرانی داروهای خاص

سیامک مره صدق با اعلام اینکه هم‌اکنون متولی اصلی تأمین دارو‌ها به‌ویژه دارو‌های خاص در کشور سازمان غذا و دارو است٬ گفت: در صورتی که کشور با کمبود و نبود این‌گونه محصولات روبه‌رو شود٬ این سازمان وظیفه دارد که این موضوعات را پیگیری کند.

نماینده اقلیت دینی کلیمیان مجلس شورای اسلامی٬ با اشاره به کمبود گروهی از داروهای خاص تولید شده در کشور٬ افزود: کمبود و یا کاهش این گونه داروهای داخلی علت‌های بسیاری دارد که وارد نکردن مواد اولیه و واردات‌‌ همان دارو با برندهای خارجی به داخل کشور از مهم‌ترین این علت‌های به‌شمار می‌آید.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس٬ بر نقش تأثیرگذار تحریم کشور استکباری علیه ایران تأکید کرد و گفت: این‌گونه تحریم‌ها شاید به‌طور ظاهری بر حوزه سلامت تأثیرگذار نباشد اما به‌طور حتم نقش به‌سزایی را در این‌باره ایفا می‌کند.

به طور حتم اگر اتفاقات را طی چند سال گذشته در حوزه بیماران خاص مرور کنیم؛ می‌بینیم که این‌گونه بیماران متأسفانه سالانه چند بار با مشکل تأمین و خرید دارو روبه‌رو می‌شوند.

هم‌اکنون نشانه‌های نابسامانی در بخش دارو روز به روز آشکارتر می‌شود و افزون‌بر گرانی دارو نایاب شدن برخی داروها در بازار، نبود نظارت بر فروش داروهای خاص موجب شده که هم‌اکنون بازار فروش غیرقانونی این داروها در کشور باب شود و این موضوع را می‌توان در فعالیت و حکمرانی چند دهه بازار ناصر خسرو مشاهده کرد.

اگر چه هنوز مردم با افزایش چند باره قیمت دارو در دو سال گذشته کنار نیامده‌اند، ولی دیگر مشکل قیمت‌ها نیست، بلکه دارویی در بازار وجود ندارد و جان بیماران خاص از جمله تالاسمی، هموفیلی، و سرطانی به خطر افتاده و موجی از نگرانی را به وجود آورده است که علت این امر وجود دلال‌ها و مافیای خرید و فروش دارو است.

سامانه ملی توزیع داروهای خاص به جنگ مافیای ناصرخسرو می‌رود

حسن تأمینی‌لیچایی با اشاره به طراحی و راه‌اندازی سامانه ملی توزیع داروهای خاص تا چند ماه آینده از سوی وزارت بهداشت٬ درمان و آموزش ‌پزشکی٬ تصریح کرد: به‌طور حتم تقویت حوزه نظارتی وزارت بهداشت بر توزیع داروها می‌تواند به نفع بیماران باشد و از مشکلات عدیده آنها بکاهد.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی٬ با بیان اینکه متأسفانه طی چند سال اخیر در حوزه دارو به‌ویژه داروهای خاص سوء استفاده زیادی از سوی دلالان و مافیای دارو انجام شده است٬ گفت: رشد قارچ‌گونه سوداگران و دلالان دارو را می توان هم اکنون در منطقه ناصر خسرو مشاهده کرد.

این نماینده مجلس نهم٬ با اعلام اینکه بخش عمده‌ای از داروهای توزیع شده در کشور از مجاری غیرقانونی وارد می‌شوند٬ یادآور شد: به‌‌طور حتم این بخش از داروها کیفیت مناسبی ندارند و حتی می‌توان گفت که درصد زیادی از این محصولات تقلبی٬ آلوده و تاریخ گذشته هستند.

تأمینی‌لیچایی بر لزوم تثبیت قیمت داروهای خاص موجود در بازار تأکید کرد و گفت: بیماران انتظار دارند که هر روزه به قیمت داروهای تحت پوشش بیمه اضافه نشود؛ این در حالی است که هر چند وقت یک بار قیمت این داروها افزایش می‌یابد.

 تشکر شده توسط : شفا یافته , blue sky , نازلی , shahrzad.s
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  ارائه خدمات هوشمند به بیماران ام اس محمود 41 32,946 2019/06/02, 08:29 AM
آخرین ارسال: parisaa
  بودجه بیماران خاص کاهش یافت nahid 3 2,111 2019/01/03, 01:38 PM
آخرین ارسال: minas
  راه‌اندازی شبکه مراکز جامع خدمات بیماران خاص nahid 0 1,365 2018/11/12, 06:15 PM
آخرین ارسال: nahid
  درمان بیماران ام-اس در پژوهشگاه رویان محقق خواهد شد hamdam 22 19,305 2018/10/12, 06:38 PM
آخرین ارسال: kohedard
  بیماران خاص نگران دارو نباشند nahid 0 1,791 2018/07/24, 07:35 PM
آخرین ارسال: nahid
  حمایت بیمه ای بیماران ام اس nahid 0 1,915 2018/01/17, 06:34 PM
آخرین ارسال: nahid
  رایزنی مجلس با وزارت بهداشت برای تعیین تکلیف هزینه های درمانی بیماران خاص nahid 0 1,957 2017/12/14, 06:46 PM
آخرین ارسال: nahid
  ورود جلیقه های خنک کننده ویژه بیماران MS به بازار yummy 66 39,967 2017/02/14, 07:58 PM
آخرین ارسال: pesareshoja_ir71
  رئیس سازمان غذا و دارو: واردات ربيف مغایر با اصل اقتصاد مقاومتی است. Mehdish 16 8,930 2016/05/23, 10:11 AM
آخرین ارسال: nahid
  مشکل اصلی و خاص بیماران «ام.اس»، مشکل بیمه آن‌هاست paeazan 3 4,663 2016/04/18, 11:54 AM
آخرین ارسال: بابک ابو علی زاده



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان