امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سرطان زا بودن پروتزهای فرانسوی
#1
هفته گذشته وزیر بهداشت طی اظهاراتی اعلام کرد که موضوع استفاده از پروتزهای سینه ساخت شرکت فرانسوی پلی ایمپلنت پروتز برای برخی بیماران ایرانی، به‌دلیل احتمال سرطان‌زا بودن آنها حتما از طریق بیمارستان‌ها پیگیری می‌شود.

[تصویر:  T30727366_2104745.jpg]

دکتر مرضیه وحید‌دستجردی با تأکید بر لزوم بررسی تعداد واردات این‌گونه پروتزها به کشور و توزیع آنها بین متخصصان افزود: باید اطلاع رسانی‌های لازم در این زمینه انجام شود تا بیمارانی که از این پروتزها استفاده کرده‌اند برای بررسی‌های بیشتر دوباره به متخصصان معالج خود مراجعه کنند. این اظهارات در حالی از سوی وزیر بهداشت مطرح می‌شود که بنابر اخبار انتشار یافته موضوع پروتزهای سرطان‌زا برای نخستین‌بار در سال2010 یعنی 2سال قبل در کشور فرانسه مطرح شده بود.

در این باره با دکتر مسعود مسلمی‌فرد نایب رئیس انجمن پزشکان ایران گفت‌وگویی انجام دادیم و درباره سوابق این خبر و اینکه آیا واقعا وزارت بهداشت با تاخیری دو‌ساله احتمال سرطان‌زا بودن این پروتزهای سیلیکونی را اعلام کرده است، سؤالاتی پرسیدیم که مشروح این گفت‌وگو در پی می‌آید.

•دوتن از سازندگان پروتزهای سینه ساخت یک شرکت فرانسوی سال گذشته بازداشت شدند. پس می‌توان نتیجه گرفت که اخبار مربوط به این پروتزها به دست‌کم یک سال قبل بازمی‌گردد. نظر شما در این باره چیست؟
موضوع این پروتزهای سینه سیلیکونی مربوط به سال2010 است. در آن زمان عنوان شده بود که احتمال این وجود دارد که سیلیکون‌های به کار رفته در این پروتز‌ها سرطان‌زا باشند، در آن زمان تنها بحث احتمال سرطان‌زا بودن مطرح شده بود. در واقع به‌طور یقین نگفته بودند که این سیلیکون‌ها سرطان‌زا هستند، اما نکته‌ای که وجود داشت این بود که در آن زمان دولت و وزارت بهداشت فرانسه اعلام کردند که شرکت تولید‌کننده پلی ایمپلنت پروتز این پروتزهای سیلیکونی را به 65 کشور جهان صادر کرده است. پس از مطرح شدن احتمال سرطان‌زا بودن این پروتزها برای خانم‌ها، این شرکت در سال 2010 اعلام کرد که افرادی که این پروتزهای سیلیکونی را خریداری کرده‌اند، این پروتزها را با خرج دولت فرانسه مجددا طی عمل جراحی درآورند.

•ایران نیز وارد‌کننده همین پروتزها بود؟
بله یکی از 65 کشوری که این پروتزها به آن صادر شده بود ایران بود. اما تفاوت در این است که آنها در سال 2010 و به محض مطرح شدن این قضیه تولید این پروتزها را متوقف کرده و رسما نسبت به استفاده از این پروتزها هشدار دادند در حالی‌که ما در سال2012 و 2سال بعد نسبت به سرطان‌زا بودن این پروتزها هشدار دادیم.

•چرا اعلام سرطان‌زا بودن این پروتزها با تاخیر انجام شده است؟
این مشکل مربوط به ضعف در سیستم اطلاع رسانی وزارت بهداشت است. یکی از مشکلات ما در این است که حتی اگر احتمال می‌دهیم که این پروتزها سرطان‌زا است باید مانند وزارت بهداشت فرانسه سریعا آن را اعلام کنیم نه اینکه با 2سال تاخیر نسبت به اعلام خبری به این مهمی در عرصه بهداشتی اقدام کنیم. در فرانسه حتی پس از اعلام این خبر نسبت به جمع‌آوری این پروتزها اقدام کردند. ما همچنان در حال استفاده از این پروتزها در برخی از مراکز خود هستیم.

•آیا هنوز این پروتزها را وارد می‌کنند؟
خیر جلوی واردات این پروتزها گرفته شده است. از زمان اعلام خطر سرطان‌زا بودن این پروتزها، واردات آن نیز ممنوع شد، اما اینکه ابتدای انتشار این اخبار در فرانسه در کشور این مسئله اعلام نمی‌شود و در نهایت با تاخیری دو ساله اعلام می‌شود. این شبهه را در ذهن ایجاد می‌کند که امکان دارد برخی از شرکت‌ها در این قضیه دخیل باشند. یعنی اینکه این شرکت‌ها به‌نوعی می‌توانسته‌اند در عدم‌اطلاع‌رسانی بموقع درباره سرطان‌زا بودن این پروتزها دخیل باشند.


•چه تعداد از این پروتزها وارد کشور شده بودند؟حدود 2 هزار پروتز سیلیکونی سینه از فرانسه وارد کشور شده بود که اکثر این پروتزها اکنون از بازار جمع‌آوری شده است .


[تصویر:  jarhah_1121gh.jpg]

کارخانه ' پیپ ایمپلنت پروتز' فرانسه سالانه ۱۰۰ هزار پروتز سینه به بازارهای کشورهای مختلف به خصوص انگلیس آمریکا اسپانیا، سوئد، آلمان، ایتالیا، بلژیک، هلند، پرتغال ، سوییس و همچنین ایران و ترکیه صادر میکند .

اخیرا دهها تن از زنان انگلیسی مصرف کننده این پروتزها به دلیل سرطانزا بودن آن شکایاتی را تسلیم دادگاه کرده اند. سرطانزا بودن پروتزها به حدی جدی بوده که دولت فرانسه خواستار توقف و جمع آوری آنها از سطح بازارهای مصرف شده است .

از آوریل 2010 میلادی تاکنون ، زمان روشن شدن مساله سرطان زا بودن این پروتزها ، حدود 10هزار مورد از آن از سطح بازارهای مصرف جهان جمع آوری شده است



وخامت اوضاع و جدی بودن مسئله سرطان زا بودن این پروتزها به اندازه ای است که از زنان خواسته شده در صورتی که از این مارک استفاده کردند هر چه سریع تر برای درآوردن و انجام تست سرطان به پزشک مراجعه کنند .

یکی از دوستان زنگ زد نمی تونست حرف بزنه با صدایی که معلوم بود یک ساعت اشک ریخته گفت : مریم از مطلب دکتر زنگ زدن باید برم تست بدم نکنه دردایی که از دو ماه پیش دارم جدیه چرا اصلا چرا از اول این عملو انجام دادم

با عمل زیبایی مخالف نیستم اما وارد کردن جسم خارجی به بدن اونم تو نواحی حساس یه اشتباه مطلقه نخواستم ته دلشو خالی کنم اما خیلی وقت پیش این خبرو شنیده بودم آلودگی این پروتزها از دوسال گذشته در دنیا مطرحه اما چرا در رسانه های داخلی به اون پرداخته نمیشه جای تعجب داره نگید چرا خودت کار نمیکنی چون این برنامه ها رو به طور تخصصی خان دکتر میر سیدی کار میکنه

خواهرم میگفت : خب تو روش کار کن اما من به پزشکای متخصص این رشته دسترسی ندارم وبعد از اون کدوم خانمی میاد جلوی دوربین در این مورد حرف بزنه خیلی ناراحتم شاید این کارو کردم

*با خانم میرسیدی هماهنگ شدیم قراره به طور ناجوانمردانه (شبه کاری که خودشون میکنن) صدا و احتمالا تصویر دکتر جراحی که دوستمو عمل کرده ضبط کنیم و یه گزارش در این مورد تهیه کنیم .

خیلی جالبه گروه پزشکی واحد در این مورد تا به حال کاری نکردن فکرشو بکنید اگر دوسال پیش نه یک سال گذشته این گزارش پخش میشد جلوی چه اتفاق هایی می تونست گرفته بشه چرا چرا ما اینقدر بی توجه و نسبت به خیلی اتفاق ها بی خیالیم
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
#2
تو مقاله ای خوندم که زل هایسیلیکونی سینه در برخی کشورای اروپایی در حال جمع شدنه حتی حاضر شدن هزینه در اوردن این ماده رو برای خانمهایی که استفاده کردن بدن تا جراحی کنند و خارجش کنن .
دیگه اینم دستاوردای پزشکی جدیده.بعد از یه مدتی که کلی ادم استفاده کردن میگن ببخشید ضرر داشتا............
sad2sad242:sad2sad2
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  ممنوع بودن این بخش از میوه‌ها چرا و به چه علت نازلی 0 3,199 2015/05/29, 12:54 PM
آخرین ارسال: نازلی
  هشدار! مراقب سرطان سینه باشید earth 4 5,322 2014/01/22, 12:29 AM
آخرین ارسال: شهرزاد
  آهن زياد سرطان‌زاست yaro 1 3,268 2013/12/03, 08:55 PM
آخرین ارسال: شهرزاد
  بنزین‌های تولید شده اخیر در کشور، سرطان‌زا است nahid 3 4,156 2013/01/18, 04:17 PM
آخرین ارسال: نازلی
  سرطان؛ ارمغان محصولات چینی nahid 1 3,059 2013/01/11, 10:37 PM
آخرین ارسال: reza_akrami_a
  سرطان تيروييد در اثر سهل انگاري پزشكان و دندانپزشكان aghaghi 1 2,655 2012/08/06, 11:41 AM
آخرین ارسال: شيدا رها
  الکل خطر ابتلا به سرطان و فشارخون را افزایش می دهد.. najva 1 3,109 2012/04/06, 04:47 PM
آخرین ارسال: شهرزاد
  سرطان معده با، خوردن ته‌ديگ سوخته yaro 1 3,829 2012/02/25, 10:55 AM
آخرین ارسال: شهرزاد
  فروش دستمالهای كاغذی سرطان زا در چین # پریسا # 0 2,427 2011/10/10, 03:05 PM
آخرین ارسال: # پریسا #
  ترك ناگهاني سيگار مي‌تواند يك نشانه ابتدايي از خطر ابتلا به سرطان mojtaba2iran 0 2,633 2011/03/04, 02:08 PM
آخرین ارسال: mojtaba2iran



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست