نظرسنجی: موافق هستید؟
بله
100.00%
9 100.00%
خیر
0%
0 0%
در کل 9 رأی 100%
*شما به این گزینه رأی داده اید. [نمایش نتایج]

امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سرد مزاجید یا گرم مزاج؟ تاثیر مزاج در شخصیت افراد
#1
اضطراب و غم و غصه بیماری‌های سردی هستند و اگر به طور مداوم این حالات تکرار شود، نیروی دفاعی بدن تضعیف شده و فرد ممکن است به بیماری سرطان مبتلا شود.
ایسنا نوشت: عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران گفت: اگر شخصیت افراد را بر اساس مزاج‌ها تنظیم کرده و زندگی با فهم مزاج‌ها همراه باشد، نتایج بسیار خوبی را به همراه خواهد داشت.

دکتر حمیدالله افراسیابیان در چهارمین همایش طب اسلامی و سنتی که در ارومیه برگزار شد، اظهار کرد: طب سنتی، طب بسیار عمیق و عظیمی بوده که در آن شناخت انسان‌ها براساس طبیعت یا مزاج آنان صورت می پذیرد.

وی به عوامل استقبال مردم از طب سنتی اشاره کرد و افزود: داروهای استفاده شده در طب سنتی عوارض بسیار کمتری نسبت به داروهای شیمیایی داشته و دسترسی به آنان بسیار راحت‌تر است و عامل دیگر استقبال مردم از این طب این است که مردم اعتماد خود را نسبت به تئوری های طب جدید از دست داده‌اند.

این مدرس طب سنتی به عناصر تشکیل دهنده بدن انسان اشاره کرد وگفت: در طب نوین بدن انسان از 105 تا 106 عنصر تشکیل شده است اما در طب سنتی بدن انسان و کل کاینات از چهار ماده اصلی آب (سرد و تر)، باد (گرم و تر)، آتش(گرم و خشک) و خاک (سرد و خشک) تشکیل یافته است که اگر رابطه و تنظیم این عناصر به هم بخورد، سبب ایجاد بیماریهای مختلف در افراد خواهد شد.

این دکتری علوم پزشکی، ویژگی‌های طبایع چهارگانه بدن را برشمرد و تصریح کرد: برخی افراد دارای طبع بهاری یا دموی (گرم و تر) بوده و حجم خون در آنها بالاست، با اشتها غذا می‌خورند، چاق و درشت اندامند و چهره‌ای قرمز رنگ دارند.

وی افزود: دموی‌ها به لحاظ شخصیتی بسیار دوست داشتنی، مهربان، اجتماعی و برون گرا هستند، دارای حرکاتی سریع و بسیار اجتماعی‌اند؛ این افراد قدرت جنسی بالا و همیشگی داشته و بیشتر از دیگر افراد مستعد ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته‌های مغزی هستند و باید از غذاهایی با طبع لطیف برای کاهش غلظت خون خود استفاده کنند.

وی ادامه داد: دموی‌ها می‌توانند در رشته‌های هنر و پزشکی بسیار موفق باشند.

این عضو هیات علمی دانشگاه به ویژگی افراد صفراوی مزاج یا تابستانی اشاره کرد و گفت: صفراوی‌ها (گرم و خشک) عصبی و کم خواب هستند و دیر چاق می‌شوند، معده شان هضم بسیار خوبی دارد و دارای استخوان بندی واضح، هوش بالا و سرعت عمل زیادی هستند؛ این افراد برون گرا و اجتماعی بوده و علی رغم رشد سریع موها افراد کم مویی هستند.

وی افزود: تابستانی‌ها چون دارای بدن گرمی هستند از عوارضی چون خشکی دهان رنج می برند.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی خصوصیات افراد سوداوی مزاج را نیز برشمرد و گفت: کسانی که دارای طبع پاییزی (سرد و خشک) بوده، لاغر اندام و پرمویند و حرکاتی کند و بافت عضلانی کمی دارند، آنان خوشخواب بوده اما اشتهای چندانی ندارند و زود سیر می‌شوند. سوداوی‌ها شخصیتی بسیار حساس، دقیق، منظم، قضاوت‌گر و زود رنج دارند.

وی در ادامه به ویژگی بلغمی‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: افراد زمستانی یا بلغمی به علت سرد و تر بودن طبع دارای چربی زیادی در بدن بوده و مستعد چاقی هستند، آنان دارای پوستی سفید، حرکاتی کند و از لحاظ روحی و روانی تمایل به تنهایی دارند. بلغمی‌ها در جمع افرادی آرام و ملایم هستند. تمایلات جنسی چندانی ندارند. این افراد در رشته های تاریخ، جامعه شناسی و روانشناسی می‌توانند موفق باشند.

افسردگی و بی خوابی نتیجه غلبه بلغم است

وی همچنین افزود: بیماری‌های شایعی مانند ام اس، افسردگی و بی خوابی، ضعف اعصاب، آرتروز، درد معده و غیره، نتیجه غلبه بلغم بوده و با استفاده از مواد غذایی با طبع گرم و خارج شدن سردی، به تدریج می‌توان بر این بیماریها غلبه کرد.

دکتر افراسیابیان به عوامل شش گانه موثر در بروز بیماری‌ها و سلامتی از دیدگاه طب سنتی و اسلامی اشاره کرد و گفت: به طور کلی در طب سنتی، شش عامل که به سبک زندگی معروف هستند در سلامتی و بیماری افراد موثر است.

وی با بیان اینکه استفاده از غذا و نوشیدنیهای سالم عامل مهمی در سلامتی افراد است، خاطرنشان کرد: اگر افراد سوداوی از غذاهایی با طبع سرد استفاده زیادی کنند، دچار غم و غصه شده و اگر افراد افسرده‌ای باشند، بیماری آنان تشدید خواهد شد.

وی ادامه داد: اگر این افراد از ترکیب سرکه و عسل و نوشیدنی‌های سالم استفاده کنند، اثر خوبی بر کبد خود بر جای خواهند گذاشت.

اضطراب و غم و غصه بیماری‌های سردی هستند

این دکترای علوم پزشکی به حالات روحی و روانی و تاثیر آن در سلامتی اشاره و اذعان کرد: اضطراب و غم و غصه بیماری‌های سردی هستند و اگر به طور مداوم این حالات تکرار شود، نیروی دفاعی بدن تضعیف شده و فرد ممکن است به بیماری سرطان مبتلا شود.

افراسیابیان به اهمیت آب و هوای سالم اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: هوای پاکیزه نقش مهمی در سلامتی افراد بر عهده داشته و اگر هوای تنفسی حاوی سرب باشد روی قند خون تاثیر گذاشته و ضریب هوشی افراد را پائین می آورد.

وی با اشاره به اهمیت تحرک در سلامتی گفت: از نظر طب سنتی زندگی یعنی گرما و رطوبت و اگر در طی روز حداقل بیست دقیقه وقت خود را به ورزش اختصاص دهیم گرما و نشاط ایجاد می‌شود ولی اگر اکثر اوقات را پشت میز بگذرانیم سردی غلبه می‌کند و کسل و چاق خواهیم شد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه به اهمیت دفع و احتباس را اشاره کرد و گفت: دفع مواد زائد بدن بسیار مهم بوده و مدت طبیعی آن یک ساعت پس از غذاست و اگر این مواد به موقع از بدن دفع نشود فرد دچار یبوست شده که مادر تمام بیماری‌هاست.

وی با بیان اینکه میزان خواب و بیداری نیز در سلامتی افراد موثر بوده و در افراد مختلف با توجه به مزاجها متغیر است، افزود: افراد دموی مزاج به علت رطوبت مغز روزانه 7 یا 8 ساعت می‌خوابند ولی بالعکس سوداوی‌ها به جهت خشکی مغز (مانند افراد مسن) کم خواب و دچار اختلالاتی درخواب هستند.

یه و تنظیم : سامانه اینترنتی سایت روز

شناخت مزاج بلغم ( تعریف ، مشخصات فردی ، نشانه های غلبه ،علت ، غذاهای مضر ، غذاهای مفید)

بلغم :

بلغم طبیعی از جنس آب و طبیعتش سرد و تر است و در واقع یک ذخیره غذایی در بدن است که بصورت خام وجود دارد و در صورت نیاز بدن به غذا با تأثیر از حرارت موجود در بدن به غذا و خون تبدیل می شود ، بلغم در تمام بدن پراکنده است ، مفصلها را مرطوب نگه می دارد تا حرکت آنها آسان شود معدن بلغم در معده است که اگر حرارت کافی در معده نباشد یا غذایی نامناسب مصرف شود باعث تجمیع بلغم و تولید بیماری می شود ، كسانی كه سردی زیاد بخورند (ماست و ترشی و . . . ) بلغم فعال می شود. بلغم موجب سستی و رخوت است .




مشخصات فرد بلغمی :

پوست سفید و رنگ پریده (البته به این معنا نیست که همه سفید پوستها بلغمی و همه سیاه پوست ها سوداوی هستند ) چاق و پف آلود ، کند در حرکات ، با سرما خوب میانه خوبی ندارند ، سفیدی زبان ، لذت از غذای گرم و شیرین ، گوارش ضعیف ، بی حوصلگی در کارهای گروهی و پرشور ، مستعد سوء هاضمه ، نرمی و سردی پوست ، اعتماد به نفس پائین ، موی لخت ، عرق سرد ، زود خسته شدن.





نشانه های غلبه ی بلغم



سفیدی، نرمی و سردی پوست بدن ( مانند مردم اروپا ) ، دیرهضم شدن غذا ، آروغ ترش زدن ، میل بسیار به خواب داشتن، جاری شدن آب از دهان، رقیق بودن آب بینی، کم حواسی، زیادی بول، دفع بول با فشار زیاد و حجم بسیار، سستی و بی حالی، بی حس بودن بدن، سفید شدن موی سر و ریزش آن قبل از موعد پیری، درد معده و درد پشت، گرفتگی ماهیچه های پشت، کمر درد، گردن درد، پادرد، نقرس، فلجی، لک و پیس، لقوه (کج شدن دهان و صورت)، رعشه (پارکینوس)، ضعف مثانه، ترش شدن دهان، به وجود آمدن لک سفید در چشم، ضعف بینایی، تنگی نفس، طپش قلب (به خصوص هنگام بیدار شده از خواب) تولید کرم های کدو یا کرمک در انتهای روده ی بزرگ، این گونه افراد را بلغمی مزاج می گویند.



غلبه ی این خلط فوق العاده خطرناک است و انسان را دچار بیماری های صعب العلاج می کند. از این رو لازم است هر چه سریع تر در به تعادل در آوردن این خلط کوشید. از جمله بیماری هایی مانند: آرترید، روماتوئید، ام اس (MS)love28، بیماری لا علاج لک و پیس و یا برص و برخی دیگر از بیماریهای صعب العلاجی که امروزه از نظر علم پزشکی، علت آن مشخص نیست و آن ها را (اتوایمیون) می نامند.

علت:

مصرف غذاهایی كه طبعشان سرد و تر است مثل لبنیات، ترشی و سركه بلغم را زیاد می كند.



غذاهای مضر برای افراد بلغمی مزاج



کلیه ی غذاهای سردی بخش، کلیه ی غذاهای ساندویچی، شیرینیجات قنادی ، تمام مواد لبنی مانند شیر ، ماست ، دوغ ، کره ، سرشیر ، خامه ، پنیر و کشک برای افراد بلغمی مزاج مضر است. ترشیجات ، سرکه ، شور ، برنج سفید ، ماکارونی ، عدس ، سیب زمینی ، چای ، قهوه ، نسکافه ، انواع نوشابه های گاز دار ، آب یخ ، میوه جات ترش و کال، نارنگی، کیوی، گرمک، خیار پوست کنده ، گوجه فرنگی ، قارچ ، کدو خورشتی ، ماش ، جو ، سوپ جو ، آش جو ، آش رشته ، گوشت گاو و گوساله ، انواع گوشت سفید ، سس ، رب ، پرخوری، غذاهای فریزر شده و غذاهای زود پز شده ، استفاده از چند نوع غذا با هم ، نوشیدن مایعات همراه با غذا و یا بلافاصله بعد از آن ، کلیه ی تنقلات مصنوعی ، مانند پفک ، شکلات، آدامس ، بیسکویت ، یخمک ، نوشمک ، چیپس و... مصرف این نوع مواد غذایی خلط بلغم را فعال می کند و آن را افزایش می دهد.

سیستم ایمنی بدن با این نوع تغذیه ضعیف می شود و در نتیجه، بدن آدمی در مقابل انواع پارازیت ها آسیب پذیر می شود. در واقع سیستم ایمنی بدن علیه خود وارد عمل می شود که در اصطلاح پزشکی آن را اتوایمیون می نامند. غذاهای یاد شده باعث این نوع بیماری ها می شود که از نظر پزشکی مدرن برای آن ها درمانی وجود ندارد. بهترین درمان این گونه اشخاص استفاده نکردن از غذاهای نامبرده است. یکی از مهم ترین دلائل علمی استفاده نکردن از این نوع غذاها ، پایین بودن ph آن ها است که در بدن ایجاد اسیدوز می کنند. اسیدوز روی اعصاب مرکزی اثر مخربی می گذارد و این سیستم را به مرور فلج می کند.

نكات مهم:

- زمستان فصل غلبه بلغم است و مصرف سردی ها مثل سالاد کاهو ، الویه و ماست مضر است در صورت مصرف حتماً باید با مصلح خورده شود .

- سرد مزاج ها بهتر است هنگام طبخ و یا در حین خوردن غذاهای با طبع سرد مثل باقالی پلو ، ماهی ، سوپ جو و . . . از ادویه جات گرم مانند فلفل سیاه ، زنجبیل ، دارچین ، زیره ، آویشن یا زعفران و یا مواد غذایی با طبع گرم استفاده كنند.

- غذا خودن سریع موجب تولید بلغم و سودای مضر می شود .

- حمام بعد از غذا نیز تولید بلغم ناسالم می کند .

- بین غذا آب خوردن و یک نفس آب خوردن نیز بلغم زاست و موجب بیماریهای سرد ( بویژه بیماریهای گوارشی ) می شود .

- غلبه بلغم در مو باعث سفیدی آن و در اندامهای پائینی موجب آرتروز و رماتیسم می شود

- افراط در مصرف سردیها موجب چاقی ، کند ذهنی و کاهش اعتماد به نفس و ترس می شود .

- مزاج خانمها معمولاً سردتر از آقایان است البته گاهی عکس این می باشد.

- بیشتر بیماریها بویژه بیماریهای روانی بعلت غلبه سردی است مانند MS ، آلزایمر ، نقرس ، آرتروز ، رماتیسم و افسردگی




غذاهای مفید برای افراد بلغمی مزاج



تمام غذاهای گرمی بخش از قبیل گوشت شتر ، گوسفند ، کبوتر ، بوقلمون کباب شده.

از میوه جات: همه ی میوه های رسیده و شیرین.

از ادویه جات: هل ، دارچین ، زنجبیل ، زعفران ، جوز هندی ، فلفل سیاه و فلفل سفید و دانه ی فلفل ، دانه ی خردل ، سیر ، موسیر

از ریشه ها: چغندر ، شلغم ، هویج ، کلم قمری ، ترب سیاه و سفید.

از سبزیجات: کلیه ی سبزی جات گرم مانند: انواع کلم ، ساقه ی کرفس ، نعناع ، ریحان ، جعفری ، مرزه ، ترخون ، تره و شوید.

از حبوبات: نخود ، گندم ، لوبیا چیتی ، لوبیا کشاورزی و یا کپسولی ، دال عدس (با عدس فرق دارد) و لپه.

در صورت استفاده از سایر حبوبات و غلات ، بهتر است از ادویه جات گرم مانند: زیره ی سیاه ، زیره ی سبز ، زنجبیل ، دارچین ، هل ، زعفران و کمی زرد چوبه استفاده شود.

از بذرهای ملین مانند: تخم ریحان ، تخم شربتی ، قدومه ی شیرازی ، خاکشیر و بارهنگ نیز می توان استفاده کرد.

از خشکبار: بادام ، گردو ، فندق ، پسته و کنجد. ارده نیز مفید است و از عسل (طبیعی) و شیره ی خرما می توان مصرف کرد.

استفاده از این نوع مواد غذایی بسیاری از بیماری های اتوایمیون مانند: بیماری های رماتیسم ، پارکینسون و سایر بیماری های صعب العلاج را درمان می کند. اکثر افراد مبتلا به این بیماری ها از طبع سرد برخوردار هستند.

نكته: خواندن قرآن در سحر و صبحگاه موجب دفع بلغم زائد می شود




فایل‌(های) پیوست شده
.jpg   961878.jpg (اندازه: 80.98 KB / تعداد دفعات دریافت: 5)
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : ساغر , neda.n , # پریسا # , arezoo_azizi , شفا یافته , baran1390 , parisa2011 , rahaei , roya-n , melody , meherafarin , AVID2000 , زهرا59 , maryamgoli , naarin.p
#2
من قبلا طبعم گرم بود اما حالا انگار عوض شده سردی جات بام سازگاری ندارهconfused2
براى تو
براى چشمهايت..
براى من
براى دردهايم..
براى ما
اى كاش خدا كارى بكند...
 تشکر شده توسط : شهرزاد
#3
(2012/01/16, 02:44 PM)ساغر_س نوشته است: من قبلا طبعم گرم بود اما حالا انگار عوض شده سردی جات بام سازگاری ندارهconfused2

ساغر جان، طبع انسان هیچوقت تغییر نمیکنه. طبع با انسان متولد میشه و تا لحظه مرگ هم ثابت و تغییر ناپذیره.
چیزی که تغییر میکنه مزاج نامیده میشه که در اثر عادت غذایی بوجود میاد. بعنوان نمونه خودم را میگم: من سالهای زیادی سردی میخوردم، بنابراین مزاجم تغییر کرده بود و با اینکه طبعم سرد بود، با خوردن یک مویز گرمیم میکردwink2 و زود جوش میزد.
بعدها متوجه شدم که در واقع گرمیم نمیشده بلکه چون بدنم به سردی خوردن عادت کرده بود با خوردن گرمی واکنش نشون میداد.
از وقتی که شروع به خوردن گرمی کردم و همونطور که میدونید فقط هم گرمی میخورم بدنم خیلی خوشحاله و دیگه از واکنش منفی و جوش و... خبری نیست. چون طبعم سرده و خوب دوست داره گرمی بهش برسه تا متعادل بشهicon_biggrin
من هم ام اس داشتم.
 تشکر شده توسط : ساغر , شهرزاد , somaye_602000 , parisa2011 , rahaei , roya-n , زهرا59 , niloofary
#4
چه جوری میشه که مزاج ادم تغییر می کنه؟
براى تو
براى چشمهايت..
براى من
براى دردهايم..
براى ما
اى كاش خدا كارى بكند...
 تشکر شده توسط : شهرزاد
#5
(2012/01/17, 01:21 PM)ساغر_س نوشته است: چه جوری میشه که مزاج ادم تغییر می کنه؟

عزیزم همونطور که گفتم در اثر عادات غذایی مزاج تغییر میکنه. توضیحات علمی این مطلب را هم در اولین فرصت ارسال میکنم.love51
من هم ام اس داشتم.
 تشکر شده توسط : somaye_602000 , شهرزاد , niloofary
#6
من ازبین میوه هاعاشق انبه وخرماهستم وخیلی عاشق ماش هستم مطمنم اینها طبعشون گرم است پس به اینصورت گرم مزاج هستم
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
#7
منم گرم مزاجمsmiling
زندگی یک اثر هنریست،نه یک مسئله ی ریاضی...
بهش فکر نکن،ازش لذت ببر...
#8
من سردمsad2 اما دارم سعی میکنم گرمی زیاد بخورمBlush
#9
من قبلاً طبعم سرد بوده ولي الان يه كوچولو گرم شده به محض اينكه يه غذايي با طيع سرد بخورم اوضاع و احوالم بهم ميريزهHuh
جايي كه راه نيست خداوند راه ميگشايد
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواهر داشتن، افراد را شادتر و امیدوارتر می‌کند shahrzad 94 62,550 2017/12/13, 06:03 PM
آخرین ارسال: yas8866
  روانشناسی افراد از روی لباس booshveg 19 12,297 2014/01/14, 10:26 AM
آخرین ارسال: omidaneh
  آیا تاثیر اتفاقات دوران کودکی افراد در چهره آنها دیده میشود paeazan 0 3,119 2013/09/26, 01:57 PM
آخرین ارسال: paeazan
  رابطه ی دندان و شخصیت Arezu Esmaeili 0 2,126 2013/08/17, 10:50 AM
آخرین ارسال: Arezu Esmaeili
  شخصیت شناسی از روی ظاهر Arezu Esmaeili 0 3,816 2013/08/17, 10:36 AM
آخرین ارسال: Arezu Esmaeili
  شخصیت شناسی از روی رابطه یک مرد با مادرش shahrzad.s 0 2,835 2012/10/23, 01:57 PM
آخرین ارسال: shahrzad.s
  افراد خلاق، قابلیت بیشتری برای تقلب دارند شهرزاد 7 6,193 2012/03/22, 10:09 PM
آخرین ارسال: پویش
  ویژگی افراد نرمال nafass 12 7,613 2012/02/14, 12:59 PM
آخرین ارسال: neda.n
  تنهایی باعث می‌شود افراد بیشتر احساس سرما کنند earth 14 9,343 2011/10/10, 05:45 PM
آخرین ارسال: ساغر
  افراد خودشکوفا چه ویژگیهایي دارند؟ fereshteh 0 2,568 2009/09/06, 04:39 PM
آخرین ارسال: fereshteh



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان