2013/12/09, 09:45 PM
نمک عامل ایجاد کشندهترین سرطان در کشور
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۲ - 08 December 2013
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: کشنده ترین سرطان در کشور ما سرطان معده بوده که مهمترین عامل در ابتلا به این بیماری، نمک است.
به گزارش ایسنا، دکتر"نوذر نخعی"، صبح امروز در نشست توجیهی کاهش مصرف نمک در نان اظهار کرد: ایران جزو شایع ترین کشورها در ابتلا به سرطان معده است و کشنده ترین سرطان در کشور ما سرطان معده بوده که مهم ترین عامل در ابتلا به این بیماری نمک است.
وی افزود: علاوه بر تاثیر نمک در پوکی استخوان و ایجاد سنگهای کلیوی، از هر سه نفر در دنیا یک نفر مبتلا به پرفشاری خون است و در کشور ما حدود 71 درصد افراد بالای 25 سال با پرفشاری خون یا پیش پرفشاری خون دست و پنجه نرم میکنند.
نخعی تصریح کرد: فعالیت فیزیکی، رژیم غذایی و کنترل استرس در درمان این بیماری موثر است که مهمترین عامل رژیم غذایی و به ویژه با تاکید بر نان است.
وی بیان کرد: کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به این نتیجه دست یافتهاند که کاهش مصرف نمک هم برای دولت کاهش هزینه داشته و هم بر سلامت جامعه اثربخش بوده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار کرد: با کاهش فشار خون سکتههای مغزی و قلبی نیز کاهش مییابد.
وی ادامه داد: در کشور ما سن سکته مغزی 10 سال جوان تر اتفاق میافتد که یکی از علل این بیماری پرفشاری خون است.
نخعی گفت: باید مصرف نمک را به حدی به مردم ارائه دهیم که به سلامت آنها کمک کند که این گامی مثبت و در جهت رضایت خداوند خواهد بود.
http://www.tabnak.ir/fa/news/363277/%D9%...1%E2%80%8C
---------------------------------------------
وزارت بهداشت: صنایع غذایی نمک محصولات خود را کاهش دهند
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۴
مسوول گروه کاهش عوامل خطرزای تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: این وزارتخانه از صنایع مختلف غذایی خواسته در فرمولاسیون مواد غذایی حاوی نمک خود بازنگری کرده و آن را به حداقل برسانند.
دکتر ˈحامد پورآرامˈ روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: سرانه مصرف نمک بر اساس محاسبات تولید نمک در کشور ، 10 تا 15 گرم در روز برای هر فرد است درحالیکه میزان استاندارد سرانه نمک براساس آمار سازمان جهانی بهداشت، پنج گرم است؛ این به آن معنا است که ایرانی ها بیش از دو برابر متوسط جهانی نمک مصرف می کنند.
وی با بیان اینکه در وزارت بهداشت برای کنترل مصرف نمک در کشور برنامه های کوتاه مدت و بلندمدت متعددی تدوین شده است، خاطرنشان کرد: هم اکنون وزارت بهداشت توانسته است میزان نمک غلات حجیم شده تولیدی صنایع را از 5/2 به یک و نیم درصد کاهش دهد که رقم قابل توجهی است.
مسوول گروه کاهش عوامل خطرزای تغذیه وزارت بهداشت، گفت: همچنین این وزارتخانه توانسته نمک موجود در دیگر محصولات غذایی تولیدی صنایع از جمله چاشنی ها را کاهش دهد.
پورآرام یادآور شد: صنایع در محصولات غذایی خود از دو نوع نمک طعم دهنده و نمک نگهدارنده استفاده می کنند که در مورد نمک طعم دهنده می توانند آن را با طعم دهنده هایی مانند سبزی ها و در مورد نمک نگهدارنده می توانند آن را با نگهدارنده های ایمن ، جایگزین کنند.
http://www.asriran.com/fa/news/308092/%D...9%86%D8%AF
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۲ - 08 December 2013
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: کشنده ترین سرطان در کشور ما سرطان معده بوده که مهمترین عامل در ابتلا به این بیماری، نمک است.
به گزارش ایسنا، دکتر"نوذر نخعی"، صبح امروز در نشست توجیهی کاهش مصرف نمک در نان اظهار کرد: ایران جزو شایع ترین کشورها در ابتلا به سرطان معده است و کشنده ترین سرطان در کشور ما سرطان معده بوده که مهم ترین عامل در ابتلا به این بیماری نمک است.
وی افزود: علاوه بر تاثیر نمک در پوکی استخوان و ایجاد سنگهای کلیوی، از هر سه نفر در دنیا یک نفر مبتلا به پرفشاری خون است و در کشور ما حدود 71 درصد افراد بالای 25 سال با پرفشاری خون یا پیش پرفشاری خون دست و پنجه نرم میکنند.
نخعی تصریح کرد: فعالیت فیزیکی، رژیم غذایی و کنترل استرس در درمان این بیماری موثر است که مهمترین عامل رژیم غذایی و به ویژه با تاکید بر نان است.
وی بیان کرد: کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به این نتیجه دست یافتهاند که کاهش مصرف نمک هم برای دولت کاهش هزینه داشته و هم بر سلامت جامعه اثربخش بوده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار کرد: با کاهش فشار خون سکتههای مغزی و قلبی نیز کاهش مییابد.
وی ادامه داد: در کشور ما سن سکته مغزی 10 سال جوان تر اتفاق میافتد که یکی از علل این بیماری پرفشاری خون است.
نخعی گفت: باید مصرف نمک را به حدی به مردم ارائه دهیم که به سلامت آنها کمک کند که این گامی مثبت و در جهت رضایت خداوند خواهد بود.
http://www.tabnak.ir/fa/news/363277/%D9%...1%E2%80%8C
---------------------------------------------
وزارت بهداشت: صنایع غذایی نمک محصولات خود را کاهش دهند
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۴
مسوول گروه کاهش عوامل خطرزای تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: این وزارتخانه از صنایع مختلف غذایی خواسته در فرمولاسیون مواد غذایی حاوی نمک خود بازنگری کرده و آن را به حداقل برسانند.
دکتر ˈحامد پورآرامˈ روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: سرانه مصرف نمک بر اساس محاسبات تولید نمک در کشور ، 10 تا 15 گرم در روز برای هر فرد است درحالیکه میزان استاندارد سرانه نمک براساس آمار سازمان جهانی بهداشت، پنج گرم است؛ این به آن معنا است که ایرانی ها بیش از دو برابر متوسط جهانی نمک مصرف می کنند.
وی با بیان اینکه در وزارت بهداشت برای کنترل مصرف نمک در کشور برنامه های کوتاه مدت و بلندمدت متعددی تدوین شده است، خاطرنشان کرد: هم اکنون وزارت بهداشت توانسته است میزان نمک غلات حجیم شده تولیدی صنایع را از 5/2 به یک و نیم درصد کاهش دهد که رقم قابل توجهی است.
مسوول گروه کاهش عوامل خطرزای تغذیه وزارت بهداشت، گفت: همچنین این وزارتخانه توانسته نمک موجود در دیگر محصولات غذایی تولیدی صنایع از جمله چاشنی ها را کاهش دهد.
پورآرام یادآور شد: صنایع در محصولات غذایی خود از دو نوع نمک طعم دهنده و نمک نگهدارنده استفاده می کنند که در مورد نمک طعم دهنده می توانند آن را با طعم دهنده هایی مانند سبزی ها و در مورد نمک نگهدارنده می توانند آن را با نگهدارنده های ایمن ، جایگزین کنند.
http://www.asriran.com/fa/news/308092/%D...9%86%D8%AF
چشم ها را بـایـد شست . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد