امتیاز موضوع:
  • 5 رأی - میانگین امیتازات : 4.2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
زیان های مصرف نامتعادل نمک
#1


رژیم های غذایی کم نمک امکان ابتلا به بیماری های قلبی را بالا می برند

رژیم های غذایی کم نمک معمولا باعث کاهش فشار خون می شوند ولی در عین حال باعث بالا رفتن میزان کلسترول می شوند.

نتیجه یک پژوهش جدید مزایای کاهش نمک در رژیم غذایی ما را زیر سوال می برد.پژوهشگران دریافتند که رژیم های کم سدیم که منجر به کاهش متوسط فشار خون می شوند، ممکن است با اثراتی نه چندان دلخواه همراه باشند.همه ما به عنوان یک اصل پزشکی پذیرفته ایم که کاهش نمک باعث کاهش فشار خون و در نتیجه منجر به پایین آمدن خطر حمله قلبی می شود.ولی بنا به اظهارات نیلز گرادال، پژوهشگر دانشگاه کپنهاگ «تاثیر این گونه رژیم ها بر روی افراد سالم با فشار خون طبیعی بسیار اندک است».وی می گوید برای بیمارانی که فشار خون بالا دارند، تاثیر این رژیم ها حدود ۵/۳ در صد است.گرادال با گرد آوری حاصل ۱۶۷ تحقیق صورت گرفته به این نتیجه دست یافته است.این تحقیقات بیشتر بر روی اروپایی ها و اهالی آمریکای شمالی صورت گرفته است و با این حال لازم به ذکر است که رژیم های کم سدیم در کاهش فشار خون سیاه پوستان و آسیایی ها تاثیر بیشتری دارد.با اینکه کاهش هر چند اندک فشار خون برای افراد مبتلا اهمیت بسیار دارد، تحقیقات نشان می دهد که کلسترول افرادی که به برنامه های غذایی کم نمک روی می آورند، بالاتر می رود و در نتیجه امکان بروز بیماری های قلبی بیشتر می شود.
[ثبت احوال در شناسنامه ام همه چیز را ثبت کرده است جز احوالم را .. !![
 تشکر شده توسط : # پریسا # , ساغر , شهرزاد
#2
[تصویر:  dangers_of_excessive_salt_intake.jpg]


گرچه کم کردن نمک مصرفی فشار خون را کاهش می‌دهد، یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که این کار همچنین ممکن است میزان کلسترول، تری‌گلیسرید و سایر عوامل خطرساز بیماری قلبی را افزایش دهد.

به گزارش هلث‌دی نیوز پژوهشگران می‌گویند در این نطقه هنوز کاملا روشن نیست که این یافته‌ها چه اثری بر سلامت درازمدت افراد خواهد داشت.

دکتر نیلس گرادال، متخصص پزشکی داخلی و بیماری‌های روماتیسمی در بیمارستان دانشگاه کپنهاگن در دانمارک، و سرپرست این پژوهش گفت: "به نظر من، مردم عموما نباید درباره مصرف نمک نگران باشند."

دهه‌ها است که کارشناسان بهداشتی گفته‌اند که کاهش مصرف نمک یا سدیم خطر بیماری قلبی و سکته مغزی را کاهش می‌دهد و کاهش میزان نمک در غذاهای آماده و فرآوری‌شده یکی از سیاست‌های دولتی بوده است.

اصول راهنمای جدید آمریکا در حال حاضر توصیه می‌کند که افراد 2 ساله و بالاتر مصرف سدیم روزانه را به کمتر از 2300 میلی‌گرم کاهش دهند.

بسیاری از کارشناسان می‌گویند افراد 51 ساله و بالاتر، سیاه‌پوستان و هر کسی که فشار خون بالا، دیابت یا بیماری مزمن کلیوی باید میزان مصرف نمک‌شان را به زیر 1500 میلی‌گرم کاهش می‌دهند.

و انجمن قلب آمریکا مصرف روزانه 1500 میلی‌گرم نمک را برای همه آمریکاییان کافی می‌داند.

اما میانگین مصرف نمک روزانه آمریکاییان 3400 میلی‌گرم است که بر حسب این استانداردها بسیار بالا است.

یک بررسی اروپایی اخیرا نشان داد که میزان کمتر دفع سدیم با افزایش خطر مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی ارتباط دارد و میزان بالاتر دفع سدیم با افزایش خطر فشار خون یا عوارض بیماری قلبی در افراد سالم ارتباطی ندارد.

این بررسی که این هفته منتشر شد، داده‌های مربوط به 167 بررسی را که رژیم غذایی حاوی سدیم بالا را با رژیم غذایی حاوی سدیم پایین را مورد مقایسه قرار داده بودند، مورد بازبینی قرا رداده است.

مصرف کمتر نمک فشار خون را در سفیدپوستان، سیاه‌پوستان و آسیایی‌ها که فشار خون طبیعی یا فشار خون بالا دارد، کاهش می‌دهد.
اما این اقدام با افزایش قابل‌توجه میزان کلسترول، تری‌گلیسرید، آنزیم رنین (که در تنظیم فشار خون دخیل است) و هورمون‌های نورآدرنالین و آدرنالین ( که بر فشار خون و ضربان قلب موثرند) همراه بود.

در حال حاضر روشن نیست که آیا این تغییرات در درازمدت ممکن است باعث حملات قلبی یا سکته‌های مغزی بیشتری شوند یا نه.
اما این یافته‌ها این موضوع را مطرح کرده است که افراد در واکنش به نمک مصرف ممکن است پاسخ‌های متفوتی بدهند.

دکتر سوزان استین‌برن، متخصص پیشگیری از بیماری‌های قلبی در بیمارستان لنوکس هیل در نیویورک سیتی می‌گوید: "افرادی وجود دارند که نسبت به دیگران حساسیت بیشتری به نمک دانند."

به گفته پیام برای عموم مردم هنوز همان توصیه قبلی است: مصرف کمتر نمک برای سلامتی شما بهتر است.

و حتی افرادی که مصرف نمک یا سدیم‌شان را در حدود طبیعی نگه می‌دارند، باید بدانند شاید تنها این کار کافی نباشد.

کارن کونگرو، مدیر برنامه رفاه برای زندگی در مرکز بیمارستانی بروکلین در نیویورک سیتی می‌گوید "لازم است افراد سبک زندگی‌شان را با مصرف بهتر مواد معدنی، مصرف غذاهای گیاهی بیشتر و ورزش بیشتر در زندگی روزانه‌شان بهبود بخشند."

فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : # پریسا # , نازلی
#3
[تصویر:  surprising-salt-secrets-06-pg-salemzi-full.jpeg]


9 چیزی که باید راجع به نمک بدانیم
این روزها نمک در همه غذاهای ما دیده می شود. غذاهای آماده، فست فود ها و تنقلاتی که مصرف می کنیم، همه حاوی مقادیر زیادی نمک در خود هستند؛ و نمک، یکی از منابع اصلی سدیم. تخمین زده می شود که هر فرد، روزانه نزدیک به ۳۵۰۰ میلی گرم سدیم مصرف می کند. البته گفته می شود اگر شما در معرض بیماری های قبلی و فشار خون هستید، بهتر است این میزان را به ۱۵۰۰ تا ۲۳۰۰ میلی گرم در روز کاهش دهید. اما برای این کار، قدم نخست، افزایش آگاهی ها و فراموش کردن برخی تصورات غلط در خصوص نمک است.


پس برای دانستن بیشتر در خصوص نمک و سلامتی خود، این مطلب را از دست ندهید.
بدن به نمک کمتری نسبت به آنچه تصور می کنید نیازمند است


هر چند که مصرف نمک کافی برای دریافت سدیم در بدن، ساده به نظر می رسد، اما این یعنی چه میزان نمک؟ دکتر آلیسون مَسی، متخصص تغذیه در مرکز پزشکی ‘مرسی’ در بالتیمور می گوید: یک قاشق چایخوری نمک حاوص ۲۳۰۰ میلی گرم سدیم است.
با توجه به این نکته، به توصیه دکتر آلیسون، افراد بالای ۵۱ سال که به دیابت، فشار خون یا بیماری های کلیوی مزمن دچارند، بهتر است به منظور کم کردن خطرات ناشی از مصرف نمک اضافه، میزان مصرف روزانه خود را به نصف قاشق چایخوری و حتی کمتر از آن، کاهش دهند.
نمک همه جا در کمین است


میزان سدیم مصرفی در طول روز، بیش از چیزی است که تصور می کنید. دکتر آلیسون در این باره می گوید: با بررسی مواد غذایی مصرفی بیماران مختلف، متوجه وجود منابع آشکار سدیم در آنها شدیم. مواد غذایی منجمد، غذاهای میان وعده، گوشت، سوپ کنسرو شده و پنیر، تنها برخی از این غذاها هستند که در خود سدیم اضافه دارند.
برای مثال در نصف فنجان سس ماکارونی، نزدیک به ۹۰۰ میلی گرم سدیم وجود دارد. همچنین برخی چاشنی ها مانند سس گوجه فرنگی، حاوی ۱۹۰ میلی گرم سدیم در هر قاشق غذاخوری هستند. پس اگر در طول روز چنین موادی را به میزان زیاد مصرف می کنید، بهتر است حداقل در مصرف نمک خالص، وسواس بیشتری به خرج دهید.
نمک یکی از عوامل اصلی مشکلات قلبی است


اغلب مردم از تاثیر سدیم بر افزایش میزان فشار خون، آگاهند. اما یک رژیم غذایی با میزان زیاد نمک در غذاها، می تواند منجر به تشدید مشکل و خطرات بعدی شود. به گفته دکتر رانیا باتاینه، کارشناس تغذیه، یک رژیم پُر از سدیم، می تواند منجر به از دست دادن بیشتر آب توسط کلیه ها شود و این مساله افزایش پمپاژ خون را توسط قلب منجر شده و بدین ترتیب فشاری که به قلب می آید لحظه به لحظه بیشتر می شود. چنانچه خود شما یا برخی از افراد خانوادتان سابقه مشکلات قلبی داشته اند، بهتر است در مصرف نمک محتاط تر عمل کنید.
نمک می تواند به سیستم عصبی آسیب برساند
[تصویر:  surprising-salt-secrets-05-pg-salemzi-full.jpeg]


مقدار کافی سدیم برای سلامت سیستم عصبی ضروری است. دکتر رانیا نقش سدیم را در عملکرد صحیح سیستم عصبی حیاتی می داند. ارسال اطلاعات از مغز به سایر اندام ها وابسته به سدیم است و میزان متعادل سدیم و پتاسیم در بدن، ضروری است. اما سدیم اضافی می تواند منجر به اختلال در عملکرد سیستم عصبی شود. وجود سدیم بیش از حد در بدن، می تواند برای سیستم اعصاب، خطرات جدی به همراه داشته باشد.
نتایج مطالعات انجام شده بر روی دوازده هزار فرد بزرگسال نشان داده است که میزان متعادل سدیم و پتاسیم در بدن می تواند خطر ابتلا به برخی بیماری ها را کاهش دهد. و کاهش مصرف برخی مواد غنی از سدیم، کاهش میزان نمک مصرفی و همچنین مصرف سبزیجات تازه می تواند میزان سدیم را در بدن به حد تعادل برساند.
نمک دریایی، جایگزینی سالم نیست


شاید اکثریت افراد تصور کنند که نمک دریایی ‘بخاطر سدیم کمتر’ برای سلامتی مفیدتر است. اما به گفته دکتر بایتانه، واقعیت این است که ترکیب شیمیایی نمک طعام و نمک دریایی یکسان است. هر دو نمک حاوی مقدار مشخصی سدیم هستند و در هر قاشق چایخوری از هر کدام، مقدار مساوی از سدیم (۲۳۰۰ میلی گرم) یافت می شود.
اما تفاوت اصلی در نحوه تولید این دو نوع نمک است. دکتر بایتانه توضیح می دهد که نمک دریایی از آب های شور دریا استخراج می شود. آب را تبخیر کرده و نمک را برداشت می کنند. این درحالی است که نمک طعام اغلب از استخراج و تصفیه منابع زیرزمینی نمک به دست می آید.
خود را به غذاهای کم نمک عادت دهید


اضافه کردن طعم دهنده های طبیعی که جایگزین های خوبی برای نمک هستند، راهی آسان برای کاهش مصرف نمک است. دکتر پاملا شنفلد، متخصص تغذیه می گوید بسیاری از گیاهان سالم مانند رُزماری، آویشن، فلفل سیاه و پونه کوهی دارای میزان فوق العاده ای آنتی اکسیدان و البته خواص مفید بسیار هستند که جایگزین هایی مناسب برای نمک به حساب می آیند.
به هنگام خرید نمک جانب احتیاط را رعایت کنید


دکتر هلی هرینگتون متخصص تغذیه از شیکاگو، در خصوص خرید و مصرف نمک هایی که تحت عنوان نمک سالم و دارای آنتی اکسیدان و ویتامین های اضافی، در مراکز فروش عرضه می شوند هشدار داده و توصیه می کند به جای مصرف نمک هایی که دارای این عناوین تبلیغاتی هستند، بهتر است با تغییر عادات غذایی و استفاده از چاشنی های جایگزین نمک، به طعم بهتر غذاها و البته سلامتی خود کمک کنید.
مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
 تشکر شده توسط : nazii , مینا ح , # پریسا # , arezoo_azizi , Ghost , نازلی
#4

اثرات مفید نمک برای بدن:
1- بیشترین اثر مفید نمک، ثابت کردن ضربان غیر عادی قلب است و به تنظیم فشار خون می کمک می کند.

2- خارج کردن اسیدیته زیادی که در بدن به وجود آمده است.

3- حفظ تعادل مقدار قند خون

4- فراهم ساختن انرژی لازم برای بدن

5- کمک به عملکرد صحیح سلول های عصبی

6- جذب مواد مغذی

7- صاف و نرم کردن حنجره و جلوگیری از چسبناک شدن مخاط که معمولا در تنگی نفس دیده می شود.

8- برای بیماری زکام و سینوزیت بسیار مفید است.

9- نمک یک آنتی هیستامین طبیعی می باشد.

10- جلوگیری از کرامپ یا گرفتگی عضلانی

11- جلوگیری از ریزش بزاق در حین خوابیدن

12- برای ساخت استخوان مهم است. یکی از مهم ترین دلایل پوکی استخوان، کمبود نمک و آب می باشد.

13- برای تنظیم خواب مهم است و به عنوان یک هیپنوتیسم طبیعی عمل می کند.

14- نمک قسمتی از درمان بیماران دیابتی می باشد.

15- استفاده از نمک بر روی زبان، موجب توقف سرفه های خشک می شود.



با این همه خواص مفید، چرا نمک زیاد، برای بدن مضر است؟

نمک از املاح سدیم و کلر تشکیل شده است. در بزرگسالان، هنگامی که مقدار سدیم دریافتی زیاد باشد، بدن آب زیادی را نگه می دارد و مقدار مایعات جمع شده در بدن بسیار زیاد می شود.

بسیاری از دانشمندان بر این باورند که همین عامل باعث پرفشاری خون می شود و این خود عاملی است برای بیماری قلبی و سکته، زیرا این مقدار زیاد مایعات در حین عبور از قلب به اعضای بدن می روند و باعث خستگی و درد در اندام ها می شوند و این خود عاملی است برای ظاهر شدن بیماری کرونری(انسداد رگ های قلب).

در بدن بزرگسالان، مقداری از نمک دریافتی از طریق کلیه ها و بوسیله ادرار کردن از بدن خارج می شود. اما در بدن نوزادان، کلیه ها هنوز توانایی کافی برای خارج کردن نمک از بدن را ندارند.

این را بدانید که به نوزادان(به خصوص تا 4 ماهگی)، غذای پُر نمک ندهید، زیرا در بدنشان جمع می شود و چون نمی تواند خارج شود، باعث بیماری کلیه، کبد، آسیب به مغز می گردد و در شرایط حاد به مرگ نوزاد می انجامد. به همین دلیل، متخصصان تغذیه سفارش به دادن شیر مادر و یا شیرخشک به نوزادان می کنند.



نمک باعث افزایش یا کاهش وزن می شود؟

نمک موجب افزایش یا کاهش وزن نمی شود. در واقع نمک هیچ کالری ندارد.

مصرف زیاد نمک، به دلیل نگه داری بیش از حد آب در بدن، باعث افزایش وزن موقتی می گردد و برعکس آن، مصرف کم نمک، به خاطر بیرون کردن آب از بدن، می تواند موجب کاهش وزن موقتی شود.

جالب است بدانید که اکثر غذاهای رژیمی، بدون نمک هستند و کاهش وزن ایجاد شده در این رژیم ها، فقط به خاطر دفع مقدار زیادی آب از بدن می باشد و اگر بعد از این رژیم، از غذاهای دارای نمک استفاده کنید، به همان وزن قبلی خود می رسید!

مقدار زیاد نمک در غذا، باعث افزایش کالری و کاهش فیبر غذایی می شود و این غذا به طور کلی مشابه غذاهای حاضری و آماده (FAST FOODS) است.


چه مقدار نمک برای بدن مضر نیست؟


متخصصان مصرف حداقل 6 گرم نمک در روز را توصیه می کنند. ولی در کودکان این مقدار باید خیلی کم شود.

تخمین زده شده که اگر 2-1 گرم نمک در روز مصرف شود، میزان بیماری های قلبی به صفر می رسد.




سن مقدار نمک توصیه شده
بزرگسالان 6 گرم در روز
14-11 سال 6 گرم در روز
10-7 سال 5 گرم در روز
6-4 سال 3 گرم در روز
3-1سال 2 گرم در روز
نوزادان 12-7 ماه 1 گرم در روز
نوزادان 6-0 ماه کمتر از 1 گرم در روز




دانشمندان در این زمینه بسیار تحقیق کرده اند و به این نتیجه ی مهم رسیده اند که غذاهای خوشمزه دارای مقدار زیادی نمک می باشند و این خود عاملی است برای ابتلا به پوکی استخوان، تنگی نفس و سرطان معده.

پیتزا، همبرگر و ساندویچ سوسیس بیشتر از 1 گرم نمک دارند و این مقدار 3/1 مقدار توصیه شده برای کودکان 6-4 سال است.

بعضی از شیرینی ها و کورن فلکس ها(نوعی غذای صبحانه) بیشتر از یک بسته چیپس یا پفک، نمک دارند.



نکات ضروری برای محدود کردن نمک در بدن

سر سفره غذا از نمکدان استفاده نکنید.

برچسب های مواد غذایی را حتما بخوانید تا از میزان نمک موجود در آنها مطلع شوید.

مقدار زیادی سبزیجات و میوه جات تازه مصرف کنید. غیر از اثرات مفید مصرف میوه ها و سبزیجات، پتاسیم موجود در آنها باعث تعادل نمک می شود.

بهتر است نمک را کم مصرف کنید، اما اگر می خواهید آن را در غذا بریزید، نمک را در آخرین مرحله پخت، به مقدار خیلی کم اضافه کنید.

ورزش کنید.



خداوند نعمت های بیشماری برای ما آفریده است، ما نباید در هیچ موردی (حتی غذا خوردن) اسراف کنیم و زیاده از حد مصرف نماییم، چرا که عواقب و اثرات بد آن بعدها مشخص می شود.

مریم سجادپور- کارشناس تغذیه
 تشکر شده توسط : najva , ساغر , arezoo_azizi , Ghost , نازلی
#5
Star 

مصرف زیاد نمک با ایجاد زمینه های فشار خون و تورم عروق بروز سکته های قلبی را تا 2 برابر تشدید می کند.

دکتر عبداللهی، رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: متاسفانه فرهنگ غلط استفاده از نمک زیاد زمینه ساز بروز بسیاری از ناراحتی های قلبی، ناراحتی های گوارشی چاقی و فشار خون در کشور شده اما هنوز این مشکل به طور جدی پیگیری نشده است.

وی تصریح کرد: مصرف نمک موجب افزایش سطح سدیم و کلر خون و بروز فشار خون می شود که با وارد آوردن فشار بیش از حد به عروق خون رسان با قلب زمینه بروز سکته های قلبی را تشدید می کند.

وی با بیان اینکه نمک مشکلات گوارشی هم چون ورم روده را نیز ایجاد می کند خاطر نشان کرد: از جمله مشکلات دیگری که نمک برای انسان ایجاد می کند تشدید بروز زمینه ابتلا به ناراحتی های کلیوی است که متاسفانه به علت الگوی غلط مصرف نمک ایجاد شده است.

وی خاطر نشان کرد: با کمی تغییر در الگو و سبک زندگی می توان از بروز بسیاری از مشکلات جسمی و حتی بیماری خاطرناکی هم چون سکته های قلبی جلوگیری کرد.
ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...
 تشکر شده توسط : شيدا رها , paeazan
#6
باز هم مضرات نمک


هر آنچه باید در مورد نمک، مضرات مصرف بیش از اندازه سدیم و روش های کاستن از میزان نمک غذاها بدانید.

حتما بارها زمانی که برچسب روی بسته بندی مواد غذایی را بررسی کرده اید، میزان کالری ها، چربی ها و شاید چربی غنی شده آنها را دیده باشید، اما سدیم چطور؟ ممکن است نمک باعث اضافه شدن وزن شما نشود اما درست این است که همواره آن را در نظر داشته باشید. خوردن بیش از اندازه نمک می تواند سلامت شما را به خطر بیندازد در عین حال، نمکدانی که روی میز غذاخوری شماست تنها مقصر در این میان نیست. شاید باور نکنید اما 75درصد از نمکی که می خورید از طریق غذای رستوران ها و غذاهای کنسروی، منجمد و سوپ های آماده دریافت می شود. البته قطعا می دانید که نمک در میان سایر افزودنی ها طعم غذا را بهتر می کند، به آن بافت می دهد، حجم غذا را تثبیت می کند، آن را ترد کرده و باعث بهتر شدن رنگ و لعاب غذا می شود.
چرا مصرف نمک نگران کننده است؟
نمک زیاد، خطر بالا رفتن فشار خون را افزایش می دهد، بیماری خاموش اما کشنده ای که شما را در معرض حمله قلبی، سکته و از کار افتادن کبد قرار می دهد. هفتاد و پنج میلیون نفر از بزرگسالان آمریکایی فشار خون بین 90 / 140 یا بیشتر و پنجاه میلیون هم فشارخون بین 80 / 120 و 89 / 139 دارند. اگر مشکل فشار خون دارید نمک را از غذای خود حذف کنید تا سطوح بالای فشارخون گریبانگیر شما نشود.
مطالعات نشان می دهد که مصرف بیش از اندازه نمک به ماهیچه قلب آسیب می رساند و باعث سفت شدن شریان ها یا آترواسکلروزیس (نوعی بیماری در رگ ها که با رسوب و تجمع چربی در دیواره رگ مشخص می شود و فرد را در معرض خطر شدید حمله قلبی یا سکته قرار می دهد) هستند. تحقیق دیگری نشان می دهد که مصرف غذاهای پر نمک منجر به افزایش خطر سرطان معده (که شایع ترین علت مرگ ناشی از سرطان بعد از سرطان ریه است) می شود.
مطالعه ای که در سال 2004 در نشریه سرطان بریتانیا به چاپ رسیده نشان می دهد؛ افرادی که عادت به خوردن غذاهای پر نمک دارند، دو برابر کسانی که کمتر نمک مصرف می کنند، در برابر خطر سرطان معده قرار دارند.
با وجود اینکه نمک تنها عامل تحریک کننده در ابتلا به این سرطان نیست و هورمون ها نیز نقش به سزایی دارند اما بدون شک باعث نیاز شدید بدن به آب و حس تورم داخلی رگ ها می شود. اما نمک چندان هم بد نیست زیرا مایعات بدن را متعادل نگه می دارد و به انقباض قلب و سایر ماهیچه ها یاری می رساند.
اما مقداری که بدن ما به آن نیاز دارد بسیار کمتر از مصرف روزانه اکثر ما یعنی تقریبا 500 میلی گرم در روز است. این به عهده شماست که آگاهانه عمل کنید و بدانید نمک کجا در کمین تان نشسته و آنچه تصمیم به خوردن آن دارید را زیرکانه برگزینید. برای این منظور ما به شما چند توصیه داریم:
به ارزش غذایی محصولات خوراکی دقت کنید. حتما برچسب نشان دهنده ارزش غذایی کالاها را به دقت بخوانید تا بتوانید گزینه های مختلف را مقایسه کنید و آنچه سدیم کمتری دارد را بردارید. از آنجا که قصد دارید روزانه بیشتر از 1500 میلی گرم سدیم مصرف نکنید برای هر غذا 500 میلی گرم یا کمتر در نظر بگیرید. اگر غذاهای بسته بندی شده یا منجمد مصرف می کنید 600 میلی گرم سدیم معقول به نظر می رسد.
هنگام خرید میان وعده هایی مثل چیپس و پفک و خریدهای جانبی مثل برنج، سیب زمینی و سبزیجات ترکیب شده محصولاتی را انتخاب کنید که در هر وعده بیشتر از 150 میلی گرم سدیم نداشته باشند. تازه تازه بخورید.
به خاطر داشته باشید که غذاهای کنسروی سدیم زیادی را وارد رژیم غذایی ما می کنند پس سعی کنید تا آنجا که ممکن است مواد غذایی را تازه و خام مصرف کنید. گوشت قرمز، گوشت مرغ و ماهی در مقایسه با انواع کنسروی آنها سالم تر هستند. در منوی غذای رستوران ها نیز به این نکته توجه داشته باشید. درباز کن را دور بیندازید. باقلای تازه و یخ زده هیچ سدیم ندارد، اما یک فنجان باقلای کنسروی می تواند بیش از 700 میلی گرم سدیم داشته باشد.
اگر چاره ای جز خریدن سبزیجات کنسروی ندارید، قبل از مصرف آنها را خوب آب بکشید تا مقدار زیادی از سدیم شسته شود. باقلا را هم می توان به همین ترتیب شست و داخل آبکش ریخت. هنگام خرید سوپ کنسروی آن را که سدیم کمتری دارد انتخاب کنید، به طور ایده آل معادل کمتر از 200 میلی گرم در هر وعده. اگر خودتان قصد باقلا پختن را دارید کمتر نمک اضافه کنید.
چاشنی بزنید. طعم دار کردن غذا بدون اضافه کردن نمک کار ساده ای است هرچند شاید بسیاری از زنان این امر را باور نداشته باشند. شما می توانید از انواع گیاهان، چاشنی ها، آب لیمو، سرکه بالزامیک و انواع دیگر سرکه و ادویه های کم نمک یا بی نمک استفاده کنید.
یکی از چاشنی های خوشمزه ترکیب پودر فلفل قرمز، پودر آویشن، پودر سیر، پودر پیاز، گشنیز خردشده، زیره خرد شده و مقدار کمی فلفل سیاه است که طعم لذیذی به مرغ، ماهی و گوشت قرمز می دهد.
نمک به هر زبانی که باشد نمک است. هر نوع نمکی، چه نمکی که سر سفره می گذاریم، چه نمک دریایی از سدیم کلراید ساخته شده و روی بدن تاثیرات مشابه می گذارد. پس فریب تبلیغات گول زننده را نخورید. مثلا برخی تولید کنندگان به چیپس نمک دریایی می زنند تا سالم تر و طبیعی تر به نظر برسد، اما باید دید مقدار نمکی که اضافه می کنند، نه نوع آن، روی سلامت چه تاثیری دارد. پس همیشه برچسب ارزش غذایی پشت بسته بندی کالاها را بررسی کنید.
اما هنگام آشپزی در خانه در این میان با تفاوت هایی روبه رو می شویم. نمک های دانه درشت مثل نمک دریایی به اندازه نمک های دانه ریز به هم نمی چسبند، در نتیجه در هر قاشق چای خوری بین 15 تا 50 درصد سدیم کمتری در خود جای می دهند.
پس هرگاه خواستید میزان نمک را برای طبخ غذای خاصی اندازه گیری کنید از نمک های دانه درشت به جای نمک های ریز استفاده کنید تا مقدار سدیم مصرفی روزانه تان را کاهش داده باشید.

منبع :http://www.niazerooz.com/News/74939
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : arezoo_azizi
#7
از شر خر خر کردن راحت شویدmen


با یکی از مقالات سلامتی در خدمتتان هستیم خر و پف یکی از عادات بد ما انسانها است که خیلی وقتا باعث ناراحتی ما میشود حال ما برای شما یک مقاله داریم که میتوانید خر و پف را درمان کنید اگر شب‌ها خروپف می‌کنید حتماً مصرف نمک را محدودتر کنید تا شب‌ها، هم خودتان و هم اطرافیانتان راحت‌تر بخوابید. خیلی از ما هر روز خیلی بیشتراز آنچه باید نمک مصرف می‌کنیم. به عقیده‌ی متخصصان برزیلی مصرف نمک زیاد برای افرادی که شب‌ها صدای خروپف‌شان گوش فلک را کر می‌کند مناسب نیست.
آیا خودتان یا همسر گرامی‌تان شب‌ها خروپف می‌کنید؟ اگر بدانید با مصرف نمک کمتر می‌توانید این صداهای ناهنجار را کمتر بکنید چه؟ باز هم به مصرف زیاد نمک ادامه می‌دهید؟
محققان برزیلی معتقدند که داشتن رژیم غذایی کم نمک می‌تواند خرناس‌های شبانه را کاهش دهد. می‌پرسید چرا؟ به عقیده‌ی این متخصصان مصرف زیاد نمک باعث انباشتگی و تجمع مایعات در بدن می‌شود. هنگام خواب نیز این مایعات به سمت گردن آمده و راه مجاری تنفسی بالا را تنگ‌تر کرده و آپنه خواب را تشدید می‌کنند. یکی از شایع‌ترین اختلالات خواب هم خر و پف کردن است.
محققان بررسی‌هایی روی 54 بیماری که از آپنه‌ی شدید خواب رنج می‌بردند انجام دادند. برخی از این افراد هر روز قرص دیورتیک (ادرارآور) مصرف می‌کردند و برخی دیگر یک رژیم غذایی بدون نمک در پیش گرفته و هیچ درمان دیگری برایشان تجویز نشده بود. دیورتیک ها با تحریک کلیه‌ها باعث دفع نمک و آب می‌شوند. محققان می‌خواستند بدانند این درمان‌ها می‌تواند باعث کاهش تورم گلو شده و در پی آن خروپف و آپنه‌ی خواب را رفع کند یا خیر؟
بعد از بررسی‌ها محققان مشاهده کردند که کاهش مصرف نمک بیش از مصرف دارو صداهای نابهنجار شبانه را کاهش می‌دهد.حال با رعایت این نکات خر و پفتان بهبود پیدا میکند
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
#8
نمک عامل ایجاد کشنده‌ترین سرطان در کشور‌
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۲ - 08 December 2013

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: کشنده ترین سرطان در کشور ما سرطان معده بوده که مهم‌ترین عامل در ابتلا به این بیماری، نمک است.

به گزارش ایسنا، دکتر"نوذر نخعی"، صبح امروز در نشست توجیهی کاهش مصرف نمک در نان اظهار کرد: ایران جزو شایع ترین کشورها در ابتلا به سرطان معده است و کشنده ترین سرطان در کشور ما سرطان معده بوده که مهم ترین عامل در ابتلا به این بیماری نمک است.

وی افزود: علاوه بر تاثیر نمک در پوکی استخوان و ایجاد سنگ‌های کلیوی، از هر سه نفر در دنیا یک نفر مبتلا به پرفشاری خون است و در کشور ما حدود 71 درصد افراد بالای 25 سال با پرفشاری خون یا پیش پرفشاری خون دست و پنجه نرم می‌کنند.

نخعی تصریح کرد: فعالیت فیزیکی، رژیم غذایی و کنترل استرس در درمان این بیماری موثر است که مهم‌ترین عامل رژیم غذایی و به ویژه با تاکید بر نان است.

وی بیان کرد: کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به این نتیجه دست یافته‌اند که کاهش مصرف نمک هم برای دولت کاهش هزینه داشته و هم بر سلامت جامعه اثربخش بوده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار کرد: با کاهش فشار خون سکته‌های مغزی و قلبی نیز کاهش می‌یابد.

وی ادامه داد: در کشور ما سن سکته مغزی 10 سال جوان تر اتفاق می‌افتد که یکی از علل این بیماری پرفشاری خون است.

نخعی گفت: باید مصرف نمک را به حدی به مردم ارائه دهیم که به سلامت آنها کمک کند که این گامی مثبت و در جهت رضایت خداوند خواهد بود.

http://www.tabnak.ir/fa/news/363277/%D9%...1%E2%80%8C
---------------------------------------------

وزارت بهداشت: صنایع غذایی نمک محصولات خود را کاهش دهند
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۴

مسوول گروه کاهش عوامل خطرزای تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: این وزارتخانه از صنایع مختلف غذایی خواسته در فرمولاسیون مواد غذایی حاوی نمک خود بازنگری کرده و آن را به حداقل برسانند.

دکتر ˈحامد پورآرامˈ روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: سرانه مصرف نمک بر اساس محاسبات تولید نمک در کشور ، 10 تا 15 گرم در روز برای هر فرد است درحالیکه میزان استاندارد سرانه نمک براساس آمار سازمان جهانی بهداشت، پنج گرم است؛ این به آن معنا است که ایرانی ها بیش از دو برابر متوسط جهانی نمک مصرف می کنند.

وی با بیان اینکه در وزارت بهداشت برای کنترل مصرف نمک در کشور برنامه های کوتاه مدت و بلندمدت متعددی تدوین شده است، خاطرنشان کرد: هم اکنون وزارت بهداشت توانسته است میزان نمک غلات حجیم شده تولیدی صنایع را از 5/2 به یک و نیم درصد کاهش دهد که رقم قابل توجهی است.

مسوول گروه کاهش عوامل خطرزای تغذیه وزارت بهداشت، گفت: همچنین این وزارتخانه توانسته نمک موجود در دیگر محصولات غذایی تولیدی صنایع از جمله چاشنی ها را کاهش دهد.

پورآرام یادآور شد: صنایع در محصولات غذایی خود از دو نوع نمک طعم دهنده و نمک نگهدارنده استفاده می کنند که در مورد نمک طعم دهنده می توانند آن را با طعم دهنده هایی مانند سبزی ها و در مورد نمک نگهدارنده می توانند آن را با نگهدارنده های ایمن ، جایگزین کنند.

http://www.asriran.com/fa/news/308092/%D...9%86%D8%AF
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : نازلی
#9
علاوه بر این چیزهایی که نوشتی بدترین چیز نمک این هست بعدش که همش باید آب خورد تا از بدن دفع شه.اصلا خوشم نمی آد-چیپس -پسته شور -تخمه و خیار شور بخورم بعدش باید دایم برم دستشویی.واقعیت هم این هست که غذای ایرانی بسیار شور هست.یک قلمش آجیل که مملو از نمک هست.دیگری خیار شور.ماست هم همین طور به خصوص ماست موسیر.تو کشور ما نمک زیاد هست فکر می کنیم باید بریزیم تو غذا.Tongue
این قافله عمر عجب می گذرد
دریاب دمی که با طرب می گذرد
ساقی غم فردای حریفان چه خوری
پیش آر پیاله را که شب می گذرد
 تشکر شده توسط : نازلی , nahid
#10
شاید هیچ مردمی مثل ایرانیا نباشن که از اول کودکی به بچه ها یاد میدن به خیار نمک بزنن ، روی ماست نمک بریزن ،بلال رو در آب نمک بذارن و بعد بخورن ، گوجه سبز و چغاله بادام و آلبالو و... حتما با نمک خورده بشه و....
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
Star تاثیرات منفی مصرف همزمان گیاهان دارویی و داروهای شیمیایی بر بدن naazanin 2 5,880 2016/03/04, 12:27 AM
آخرین ارسال: یه غریبه
  عوارض مصرف بي‌رويه دگزامتازون نازلی 9 57,752 2015/08/11, 01:14 AM
آخرین ارسال: کارین
  مصرف حشیش و گراس پیش از هجده سالگی، موجب افت ضریب هوشی می شود ورپریده 6 5,976 2013/08/19, 09:52 PM
آخرین ارسال: shaytoon
  از مصرف همزمان «روي» و مواد سرشار از فسفر و كلسيم پرهيز كنيد نازلی 2 6,284 2013/07/12, 11:30 PM
آخرین ارسال: رامنا
  مصرف بيش از اندازه داروهاي گياهي موجب مسمويت كبدي مي شود yaro 10 9,144 2013/07/05, 03:47 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  زیان های مصرف فست فودها mojtaba2iran 5 6,416 2013/04/01, 08:59 PM
آخرین ارسال: شهرزاد
  خطر لامپهای کم مصرف Sina 5 8,741 2013/03/24, 04:05 PM
آخرین ارسال: sargol
  آیاسوپ های آماده برای مصرف مفیدند؟ sargol 0 2,334 2013/01/10, 01:23 PM
آخرین ارسال: sargol
  افزایش خطر مسمومیت با آرسنیک در مصرف‌کنندگان برنج paeazan 0 2,215 2012/12/05, 06:52 PM
آخرین ارسال: paeazan
Star مصرف خودسرانه هورمون رشد بسیار خطرناک است naazanin 0 2,484 2012/11/19, 02:20 PM
آخرین ارسال: naazanin



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان