هشداری بزرگ برای نمک خورها
چهارشنبه 23 اسفند 1391
در سالهای اخیر دانشمندان متوجه افزایش شیوع بیماریهای خودایمنی شده اند ( بیماریهائی که در آنها سیستم ایمنی فرد موجب تخریب قسمت هائی از بدن خود او میشود – ازجمله بیماری ام اس). از آنجائیکه این افزایش نمیتواند تنها با عوامل ژنتیک وراثتی توجیه شود، عوامل محیطی و از آن جمله عادات غذائی و تغییر الگوی زندگی مورد اتهام قرار گرفته اند. یکی از این تغییرات ، افزایش مصرف غذاهای فناوری شده و Fast Food است که در مقایسه با غذاهای خانگی، حاوی مقدار بالاتری نمک هستند.
چند سال قبل آقای Jens Titze و بطور جداگانه ای دو محقق دیگر نشان دادند که عوامل تغذیه ای (بطور اخص نمک) روی سلولهای ایمنی از نوع
T helper -Th تأثیرگذار هستند ونمک زیاد در نسوج بدن تجمّع می یابد و ممکن است ماکروفاژها (نوعی سلول ایمنی) را متأثر کند.
اکنون شواهد فزاینده ای نشان میدهد که سلولهای ایمنی نوع Th17 علاوه بر اینکه در مبارزه بدن علیه عفونت ها نقش دارند، در ایجاد بیماریهای خود ایمنی ( از جمله ام اس) نیز نقش اساسی ایفا میکنند.
در اینجا به ذکر اولین مطالعه می پردازیم که نشان داده مصرف زیاد نمک ممکن است یکی از عوامل محیطی باشد که فرد را مستعد ابتلاء به بیماریهای خودایمنی از جمله ام اس می کند.
این مطالعه بین المللی که در چند مرکز تحقیقاتی امریکا و اروپا انجام گرفته و نتایج آن در مجله معتبر Nature به چاپ رسیده است، در دومرحله به پایان رسیده .
مرحله اول ، در آزمایشگاه و برروی کشت های سلولی بوده است و نشان داد که افزایش غلظت نمک می تواند Th17 را فعال کند ( حتب تا ده برابر معمول)
مرحله دوم، برروی موش ها انجام گرفت و نشان داد که افزایش نمک غذائی موش ها ، سبب شد که بیماری مشابه ام اس (FAE) در آنها با شدت بیشتری بروز کند و تعداد سلولهای Th17 نیز در این موش ها بیشتر بود.
این یافته ها نکات مهمی هستند که لازم است همه افراد بخصوص عزیزانی که مبتلا به ام اس و یا در ریسک ابتلاء به آن هستند، به آن توجه کنند. اگرچه مطالعات بیشتری لازم است تا نقش نمک را در بیماری ام اس ثابت یا رد کند، اما تا روشن شدن حقیقت و همین الآن، نمکدان ها را از سر سفره مان برداریم ...
منبع انجمن ام اس ایران
چهارشنبه 23 اسفند 1391
در سالهای اخیر دانشمندان متوجه افزایش شیوع بیماریهای خودایمنی شده اند ( بیماریهائی که در آنها سیستم ایمنی فرد موجب تخریب قسمت هائی از بدن خود او میشود – ازجمله بیماری ام اس). از آنجائیکه این افزایش نمیتواند تنها با عوامل ژنتیک وراثتی توجیه شود، عوامل محیطی و از آن جمله عادات غذائی و تغییر الگوی زندگی مورد اتهام قرار گرفته اند. یکی از این تغییرات ، افزایش مصرف غذاهای فناوری شده و Fast Food است که در مقایسه با غذاهای خانگی، حاوی مقدار بالاتری نمک هستند.
چند سال قبل آقای Jens Titze و بطور جداگانه ای دو محقق دیگر نشان دادند که عوامل تغذیه ای (بطور اخص نمک) روی سلولهای ایمنی از نوع
T helper -Th تأثیرگذار هستند ونمک زیاد در نسوج بدن تجمّع می یابد و ممکن است ماکروفاژها (نوعی سلول ایمنی) را متأثر کند.
اکنون شواهد فزاینده ای نشان میدهد که سلولهای ایمنی نوع Th17 علاوه بر اینکه در مبارزه بدن علیه عفونت ها نقش دارند، در ایجاد بیماریهای خود ایمنی ( از جمله ام اس) نیز نقش اساسی ایفا میکنند.
در اینجا به ذکر اولین مطالعه می پردازیم که نشان داده مصرف زیاد نمک ممکن است یکی از عوامل محیطی باشد که فرد را مستعد ابتلاء به بیماریهای خودایمنی از جمله ام اس می کند.
این مطالعه بین المللی که در چند مرکز تحقیقاتی امریکا و اروپا انجام گرفته و نتایج آن در مجله معتبر Nature به چاپ رسیده است، در دومرحله به پایان رسیده .
مرحله اول ، در آزمایشگاه و برروی کشت های سلولی بوده است و نشان داد که افزایش غلظت نمک می تواند Th17 را فعال کند ( حتب تا ده برابر معمول)
مرحله دوم، برروی موش ها انجام گرفت و نشان داد که افزایش نمک غذائی موش ها ، سبب شد که بیماری مشابه ام اس (FAE) در آنها با شدت بیشتری بروز کند و تعداد سلولهای Th17 نیز در این موش ها بیشتر بود.
این یافته ها نکات مهمی هستند که لازم است همه افراد بخصوص عزیزانی که مبتلا به ام اس و یا در ریسک ابتلاء به آن هستند، به آن توجه کنند. اگرچه مطالعات بیشتری لازم است تا نقش نمک را در بیماری ام اس ثابت یا رد کند، اما تا روشن شدن حقیقت و همین الآن، نمکدان ها را از سر سفره مان برداریم ...
منبع انجمن ام اس ایران
ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...