2011/07/07, 12:44 AM
مصرف چاي و نوشابه باعث اختلال در عملكرد خواب ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
دبير انجمن علمي پزشكي خواب ايران گفت: اگر مواد محركي چون شيركاكائو، قهوه، چاي، نوشابه، تركيبات حاوي شكلات و سيگار، دو تا سه ساعت قبل از خواب استفاده شوند فرد را دچار اختلالات خواب ميكنند.
دكتر خسرو صادق نيت در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، ضمن تاكيد بر صرف شام سبك قبل از خواب، اظهار كرد: اين وعده غذايي ميتواند شامل تركيبات كربوهيدراتي باشد. مواد پرچرب و پروتئين به ميزان زياد ميتواند فرد را دچار مشكلات خواب كند. ضمن اينكه گرسنه خوابيدن هم خوب نيست. تغذيه با نان و پنير، برنج و ماست و نظير آن ميتواند به عنوان وعده غذايي شام مناسب باشد.
وي به مواد غذايي كه موجب داشتن يك خواب راحت در طول شب ميشوند نيز اشاره كرد و گفت: از جمله مواد غذايي كه بسيار به خواب آلودگي و راحتتر خوابيدن كمك ميكند گوشت بوقلمون است كه در حال حاضر قرص آن نيز در خارج از كشور ساخته شده و مورد استفاده قرار ميگيرد.
دكتر صادق نيت در پاسخ به اين پرسش كه آيا برخي عرقيات گياهي در بهتر خوابيدن به ما كمك ميكنند يا خير گفت: شايد اين عرقيات گياهي تاثير هم داشته باشند ولي مطالعه علمي روي تاثير اين مواد انجام نشده است و نميتوان به يقين درباره آن پاسخ داد.
دبير انجمن علمي پزشكي خواب ايران درباره علت خواب آلودگي در ساعات مياني روز بويژه پس از وعده غذايي نهار، اظهار كرد: بحث خواب آلودگي مستقل از تغذيه است و ارتباطي با آن ندارد. ريتمهاي بيولوژيكي در بدن ما تنظيم ميشود كه خواب و بيدار ي ما به آن وابسته است و باعث ميشود از حدود 11 نيمه شب تا 3 بامداد و از ساعت يك تا 4 بعدازظهر احساس خواب آلودگي كنيم. در واقع پيك دوم خواب آلودگي ما همين ساعات بعدازظهر است و افراد اغلب احساس ميكنند به اين دليل كه حدود ساعت 12 بعدازظهر نهار ميل ميكنند، خواب آلودگي اتفاق ميافتد اما اينگونه نيست.
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
دبير انجمن علمي پزشكي خواب ايران گفت: اگر مواد محركي چون شيركاكائو، قهوه، چاي، نوشابه، تركيبات حاوي شكلات و سيگار، دو تا سه ساعت قبل از خواب استفاده شوند فرد را دچار اختلالات خواب ميكنند.
دكتر خسرو صادق نيت در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، ضمن تاكيد بر صرف شام سبك قبل از خواب، اظهار كرد: اين وعده غذايي ميتواند شامل تركيبات كربوهيدراتي باشد. مواد پرچرب و پروتئين به ميزان زياد ميتواند فرد را دچار مشكلات خواب كند. ضمن اينكه گرسنه خوابيدن هم خوب نيست. تغذيه با نان و پنير، برنج و ماست و نظير آن ميتواند به عنوان وعده غذايي شام مناسب باشد.
وي به مواد غذايي كه موجب داشتن يك خواب راحت در طول شب ميشوند نيز اشاره كرد و گفت: از جمله مواد غذايي كه بسيار به خواب آلودگي و راحتتر خوابيدن كمك ميكند گوشت بوقلمون است كه در حال حاضر قرص آن نيز در خارج از كشور ساخته شده و مورد استفاده قرار ميگيرد.
دكتر صادق نيت در پاسخ به اين پرسش كه آيا برخي عرقيات گياهي در بهتر خوابيدن به ما كمك ميكنند يا خير گفت: شايد اين عرقيات گياهي تاثير هم داشته باشند ولي مطالعه علمي روي تاثير اين مواد انجام نشده است و نميتوان به يقين درباره آن پاسخ داد.
دبير انجمن علمي پزشكي خواب ايران درباره علت خواب آلودگي در ساعات مياني روز بويژه پس از وعده غذايي نهار، اظهار كرد: بحث خواب آلودگي مستقل از تغذيه است و ارتباطي با آن ندارد. ريتمهاي بيولوژيكي در بدن ما تنظيم ميشود كه خواب و بيدار ي ما به آن وابسته است و باعث ميشود از حدود 11 نيمه شب تا 3 بامداد و از ساعت يك تا 4 بعدازظهر احساس خواب آلودگي كنيم. در واقع پيك دوم خواب آلودگي ما همين ساعات بعدازظهر است و افراد اغلب احساس ميكنند به اين دليل كه حدود ساعت 12 بعدازظهر نهار ميل ميكنند، خواب آلودگي اتفاق ميافتد اما اينگونه نيست.