امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دانستنی های تغذیه و ام اس
#11
توصيه هاي تغذيه اي به مبتلايان ام اس

رعايت اصل تنوع و تعادل در برنامه ريزي غذايي و توجه به عادات غذايي و شيوه زندگي فرد مبتلا به ام اس بسيار مهم است.

به گزارش خبرنگار وب دا،‌ بر اساس توصيه كارشناسان جمعيت حمايت از بيماران ام اس زنجان، مواد غذايي بهتر است در حجم كمتر ولي دفعات بيشتر مصرف شود مصرف كربوهيدرات ها و پروتئين ها بايد در حد نرمال باشد و مصرف چربي كمتر از 30 گرم و چربي هاي اشباع شده در حد 10 گرم در روز باشد.

بنابراين گزارش، مصرف بيشتر روغن زيتون و منابع غني از امگا 3 توصيه مي شود همچنين در صورت وجود يبوست ميزان فيبر و مايعات بايد افزايش يابد.

اين گزارش مي افزايد، در صورت درمان با كورتن ها، رژيم غذايي كم نمك توصيه مي شود و در صورت مصرف مولتي ويتامين، ويتامين هاي E، C و B به علت اثرات آنتي اكسيداني بيشتر توصيه مي شود.

بر اساس اين گزارش، مصرف سبزيجات، مرغ بدون چربي، گوشت سفيد، غذاهاي دريايي، روغن سويا، روغن زيتون، جو، جوانه گندم،‌برنج، جوانه سويا، كلم، گل كلم و حبوبات به بيماران مبتلا به ام اس توصيه مي شود.

بر پايه اين گزارش، مبتلايان به ام اس بايد غذاهاي مانده و همچنين غذاهايي كه به نوعي افزودني صنعتي دارند مانند كنسروها، فرآورده هاي آماده مانند سوسيس و كالباس و همچنين روغن هاي اشباع را كمتر مصرف كنند.

گفتني است: بيماري ام اس يك بيماري نسبتا شايع سيستم عصبي مركزي مغز و نخاع است كه تعداد نسبتا زيادي از افراد جهان را مبتلا كرده و با گذشت زمان نيز آمار مبتلايان رو به افزايش است.
http://webda.behdasht.gov.ir/index.aspx?...view=63153
تو منو تنها نذار....ای خدا.....خدا.....
#12
Star 

نگاه تغذیه‌ای به بیماری ‌«ام‌اس»
دوشنبه ۲۷ شهريور 1391

امروزه براساس جدیدترین تحقیقات علمی انجام‌شده در سبب‌شناسی بیماری ام‌اس مشخص شده است که کمبود ویتامینD یکی از عوامل مهم ایجاد این بیماری است که متاسفانه بسیاری از افراد در جامعه ایران و به‌خصوص شهرهای بزرگ دچار کمبود این ویتامین هستند. مهم‌ترین راه دریافت ویتامینD نور آفتاب است، آن هم به شرطی که مستقیما به بدن تابیده شود و نه از پشت شیشه. در واقع اگر چهار روز در هفته و هربار بین پنج تا هفت دقیقه به بدن آفتاب بتابد، ویتامین D مورد نیاز بدن تامین می‌شود. اما معمولا این مقدار در شهرهای بزرگ و زندگی آپارتمان‌نشینی به راحتی تامین نمی‌شود. همچنین اجزای ریزی که در هوای آلوده وجود دارند اشعه UV خورشید را جذب می‌کنند و نور آفتاب دیگر اثر خود را نخواهد داشت. علاوه براین وقتی که پوست بدن با لباس پوشیده می‌شود ویتامین D آفتاب نمی‌تواند در بدن سنتز شود. الگوی اسیدهای چرب نیز در این بیماری تاثیرگذار است. کمبود بعضی از اسیدهای چرب ضروری، اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 9 می‌تواند احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. اما به طور کلی درمان‌های تغذیه‌ای برای بیماران ام‌اس، درمان‌های حمایتی محسوب می‌شوند و نه درمان‌های قطعی. به عبارت دیگر فردی که دچار بیماری ام‌اس است، می‌تواند با پیروی از یک الگوی غذایی مناسب و جلوگیری از کمبود ویتامین‌ها و املاح از پیشرفت و گسترش بیماری خود پیشگیری و عوارض آن را کمتر کند. بیماران می‌توانند برای برخورداری از یک الگوی غذایی مناسب و پیشگیری از شدیدتر شدن عوارض و مشکلات با یک متخصص تغذیه مشورت داشته باشند.

به نقل ازشرق ؛ بیماران مبتلا به ام‌اس مانند هر بیمار دیگری باید از مصرف موادغذایی مضر خودداری کنند. برخی از خوراکی‌ها حاوی مواد اکسیدکننده یا رادیکال‌های آزاد هستند ازجمله غذاهای سرخ‌کردنی، پرچرب، پروتئینی یا غذاهای پرکالری، خیلی شور و کنسروی. مصرف این مواد در یک نوبت غذایی معمولا مقدار زیادی کالری به بدن می‌رسانند و باید در مصرف آنها اعتدال را رعایت کرد. همچنین باید در مصرف لبنیات پرچرب مانند شیر، ماست، خامه و پنیر پرچرب که حاوی اسیدهای چرب اشباع هستند دقت و آنها را کمتر مصرف کرد. اما اینکه اصلا شیر و لبنیات مصرف نشود کاملا غلط است.

ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...
 تشکر شده توسط : tinaa , ارزو , ساغر , paeazan , spring
#13
تغذیه بیماران ام اس

واقعیت این است که رژیم غذایی مخصوص برای بیماران ام اس آنچنانکه در مورد بیماران دیابتی مطرح است وجود ندارد. برای بیماران ام اس ممنوعیت غذایی خاصی وجود ندارد. غذای مخصوص برای بیماران ام اس نیز تعریف نشده است. البته ممکن است شما در مورد مفید بودن مصرف برخی از مواد برای بیماران ام اس چیزهایی شنیده باشید مثلا گفته باشند زعفران خیلی مفید است و یا خوردن فلفل مضر است و نباید بیمار ام اسی لب به فلفل بزند. بنده اعتقادی به چنین سخت گیری ها یا تبلیغات مفرط ندارم و تاکنون منبع علمی موثقی در تایید این تبلیغات پیدا نکرده ام.

اما آنچه کاملا علمی و منطقی است این است که بیماران ام اسی باید به سلامتی خود بیش از افراد سالم یا به ظاهر سالم توجه کنند و با رعایت یک نغذیه صحیح از ابتلا به بیماری های دیگر و معلولیتهای دیگر خود را دور نگه دارند. مثلا چاقی مشکلات زیادی برای این عزیزان اضافه می کند و لازم است از رژیم های غذایی چاق کننده دوری کنند. پوکی استخوان برای همه می تواند خطر شکستگی استخوانی داشته باشد ولی تصور کنید شکستن استخوان ران برای یک بیمار ام اسی چقدر می تواند مشکل ساز شود؟

بنابر این لازم نیست به دنبال رژیم مخصوص برای خود بگردید بلکه باید سعی کنید اصول تغإیه صحیح را رعایت کنید و خیلی دقیق رعایت کنید. شما باید قدر سلامتی خود را بیش از دیگران بدانید. یک بیمار ام اسی می تواند به اندازه مردم عادی زندگی کند و از زندگی لذت ببرد و در این مسیر لازم است به سلامتی سایر ارگانهای بدن خود بیش از بقیه توجه کند.

خلاصه کنم توصیه من به شما این است : هر چقدر می توانید دانش تغذیه ای خود را افزایش دهید و تغذیه صحیح و مناسب را فرا بگیرید و رعایت کنید. به دنبال رژیم خاص ام اسی نباشید.

در اینجا من چند اصل مهم تغذیه مناسب را برای شما به اختصار ذکر می کنم و امیدوارم خود نیز به یادگیری جزییات بیشتر این مطالب اهنمام ورزید. (با کلیک روی کلمات کلیدی شما به سایت معتبری در مورد اطلاعات تغذیه ای دسترسی پیدا خواهید کرد.)

تغذیه سالم در عمل کار دشواری است. این سختی، بیشتر مربوط به کنار گذاشتن عادت های کهنه و شیوه تغذیه نادرست است. تغذیه سالم به معنای صرف نظر کردن از خوردنی های دوست داشتنی و لذیذ نیست. اصل مطلب، رعایت حد و مرز در خوراک است.

1. لازم است از رژیم غذایی متنوعی استفاده کنید. از تمام گروههای غذایی با نسبت مناسبی استفاده کنید.

2. روزانه چند وعده و به اندازه کافی از نان و غلات مصرف کنید.

3. در مورد سبزیجات اصل پنج بار در روز را فراموش نکنید. مصرف پنج بار میوه و سبزیجات در روز عالی است. بهتر است میوه و سبزیجات به شکل تازه مصرف شوند یا خیلی کم پخته شده باشند. توصیه می شود یک بار از این پنج بار را آب میوه تازه مصرف کنید.

4. روزانه به اندازه کافی لبنیات و حداقل یک بار در هفته ماهی بخورید. گوشت و تخم مرغ به اندازه کافی مصرف کنید. بدیهی است میزان مصرف این ترکیبات بسته به میزان فعالیت و وزن شما و سن شما می تواند متفاوت باشد و یک کارشناس تغذیه یا منابع معتبر تغذیه به شما در تعیین مقدار مصرف معقول کمک خواهند کرد. گوشت به خاطر درصد زیاد آهن و ویتامین های B1 و B6 و B12 اهمیت دارد. و مصرف 300 تا 600 گرم در هفته معمولا کفایت می کند.

5. چربی کمی مصرف کنید. و نیز در مصرف قند و شکر و نمک صرفه جویی کنید.

6. به اندازه کافی و به خصوص در تابستان و پس از ورزش آب بنوشید. برای افراد بالغ مصرف حداقـل 5/1 لیتر آب پیشنهاد می شود.

7. لازم است به پخت غذا نیز اهمیت دهید چه بسا مواد غذایی خوب که با پخت غلط تمام خواص مفید خود را از دست می دهند. حتی ممکن است پخت نادرست منجر به ایجاد مواد پر ضرر هم بشود. بنابر این لازم است خوشمزه و سالم غذا بپزید. به طور کلی کوتاه ، با آب کم، چربی کم و حرارت کم بپزید.

8. آهسته بخورید و از غذا خوردن احساس لذت کنید.

9. به طورمرتب، خود را وزن کنید و پُر تحرک باشید.

دکتر محمد علی آرامی - 23خرداد 91
http://www.neuroclinic.blogfa.com/post/8
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : mysis
#14


نگاه تغذیه ای به بیماری «ام اس»

مجموعه: تغذیه سالم

امروزه براساس جدیدترین تحقیقات علمی انجام شده در سبب شناسی بیماری ام اس مشخص شده است که کمبود ویتامینD یکی از عوامل مهم ایجاد این بیماری است که متاسفانه بسیاری از افراد در جامعه ایران و به خصوص شهرهای بزرگ دچار کمبود این ویتامین هستند. مهم ترین راه دریافت ویتامینD نور آفتاب است، آن هم به شرطی که مستقیما به بدن تابیده شود و نه از پشت شیشه. در واقع اگر چهار روز در هفته و هربار بین پنج تا هفت دقیقه به بدن آفتاب بتابد، ویتامین D مورد نیاز بدن تامین می شود. اما معمولا این مقدار در شهرهای بزرگ و زندگی آپارتمان نشینی به راحتی تامین نمی شود. همچنین اجزای ریزی که در هوای آلوده وجود دارند اشعه UV خورشید را جذب می کنند و نور آفتاب دیگر اثر خود را نخواهد داشت.

علاوه براین وقتی که پوست بدن با لباس پوشیده می شود ویتامین D آفتاب نمی تواند در بدن سنتز شود. الگوی اسیدهای چرب نیز در این بیماری تاثیرگذار است. کمبود بعضی از اسیدهای چرب ضروری، اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۹ می تواند احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. اما به طور کلی درمان های تغذیه ای برای بیماران ام اس، درمان های حمایتی محسوب می شوند و نه درمان های قطعی. به عبارت دیگر فردی که دچار بیماری ام اس است، می تواند با پیروی از یک الگوی غذایی مناسب و جلوگیری از کمبود ویتامین ها و املاح از پیشرفت و گسترش بیماری خود پیشگیری و عوارض آن را کمتر کند. بیماران می توانند برای برخورداری از یک الگوی غذایی مناسب و پیشگیری از شدیدتر شدن عوارض و مشکلات با یک متخصص تغذیه مشورت داشته باشند.

بیماران مبتلا به ام اس مانند هر بیمار دیگری باید از مصرف موادغذایی مضر خودداری کنند. برخی از خوراکی ها حاوی مواد اکسیدکننده یا رادیکال های آزاد هستند ازجمله غذاهای سرخ کردنی، پرچرب، پروتئینی یا غذاهای پرکالری، خیلی شور و کنسروی. مصرف این مواد در یک نوبت غذایی معمولا مقدار زیادی کالری به بدن می رسانند و باید در مصرف آنها اعتدال را رعایت کرد. همچنین باید در مصرف لبنیات پرچرب مانند شیر، ماست، خامه و پنیر پرچرب که حاوی اسیدهای چرب اشباع هستند دقت و آنها را کمتر مصرف کرد. اما اینکه اصلا شیر و لبنیات مصرف نشود کاملا غلط است.
منبعConfusedharghnewspaper.ir



اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : nazaninamiri70
#15

کد خبر: ۴۱۵۸۳۲۵
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۱ - ۱۷:۲۹
علمی پزشکی » بهداشت و درمان
برخلاف بسیاری از تصورات:
رابطه مشخصی بین مواد غذایی و ام اس وجود ندارد
بر خلاف بسیاری از تصورات، تاکنون هیچ رابطه مشخصی بین مواد غذایی و ام اس پیدا نشده است و با استفاده از رژیم غذایی نمی توان کمک خاصی به درمان بیماری ام اس کرد.
سعید ترابیان زاده متخصص مغز و اعصاب در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: علت دقیق بیماری ام اس مشخص نیست به همین دلیل نمی توان راهکار درمانی مشخص و اثر بخشی برای این بیماری بیان کرد.

وی افزود: البته عواملی همچون ژنتیک، شغل، بروز عفونت، جنسیت، زندگی در ارتفاعات و بروز برخی از مشکلات مغزی و عصبی و روانی می تواند در بروز بیماری ام اس دخیل باشد.

ترابیان زاده با اشاره به این که برخلاف اغلب بیماری های و نارسایی ها، تغذیه تاثیر چندانی در بیماری ام اس ندارد، تاکید کرد: بر خلاف بسیاری از تصورات، تاکنون هیچ رابطه مشخصی بین مواد غذایی و ام اس پیدا نشده است و با استفاده از رژیم غذایی نمی توان کمک خاصی به درمان بیماری ام اس کرد.

وی تصریح کرد: البته با برخی از پرهیز های غذایی و داشتن یک برنامه ریزی مناسب، می توان از بروز برخی از عوارض ام اس پیشگیری کرده و یا شدت آن را کاهش داد.
ترابیان زاده یادآور شد: مصرف میوه و سبزی ها، ویتامین ها، مواد غذایی حاوی پروتئین و کربوهیدرات ها و پرهیز از مصرف زیاد چربی، می تواند به کاهش عوارض بیماری ام اس کمک کند.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : مـه ســـا , ghaside , nazaninamiri70
#16
دوشنبه 25 دي 1391 - ساعت 12:06
در باره بيماري ام اس
كنترل با تغذيه سالم
جام جم آنلاين: در اين‌كه ام‌اس يك بيماري غيرقابل پيش‌بيني است كه بر هر فرد تأثيرات متفاوتي مي‌گذارد، شكي وجود ندارد، اما با وجود ابتلا به اين بيماري ناتوان كننده نيز مي‌توان از طريق ارتقاي كيفيت زندگي بيمار، زمينه كنترل بيماري و پيشگيري از حاد شدن آن را فراهم آورد.


اصلاح و بهبود كيفيت زندگي در مثلثي تعريف مي‌شود كه توجه به نوع تغذيه در هر وعده غذايي يكي از گوشه‌هاي آن است؛ تغذيه‌اي كه بر محور تعادل، تنوع و تناسب تعريف شود.

به بيان ديگر سلامت يك بيمار ام‌اسي نيز مي‌تواند به طور غيرمستقيم به تغذيه سالم و متعادل بستگي داشته باشد. گرچه اطلاعات علمي در ارتباط با اثرات تغذيه‌اي مواد غذايي و مكمل‌هاي ويتاميني بر بيماران ام‌اسي بسيار محدود است.

با اين حال دكتر كوروش جعفريان، متخصص تغذيه و رژيم‌درماني در گفت‌وگو با «جام‌جم» مي‌گويد: مهم‌ترين نكته درخصوص تغذيه بيماران ام‌اسي، حفظ وزنشان در حد متعادل است. پس مبتلايان به ام‌اس بايد داشتن وزن مناسب را به عنوان يك هدف هميشه مد نظر داشته باشند. به بيان ديگر برنامه غذايي متعادل و حاوي گروه‌هاي غذايي اصلي و تاكيد بر مصرف چربي‌هاي غيراشباع، آنتي‌اكسيدان‌ها و مكمل‌هاي ويتاميني مي‌تواند در حفظ روند تعادل و تناسب در زندگي اين بيماران موثر باشد. اما اين متخصص تغذيه تاكيد مي‌كند متوسل شدن به داروهاي گياهي و طب سنتي به بيماران ام‌اسي توصيه نمي‌شود. چرا كه در مورد اثر بخشي اين نوع درمان‌ها و حتي رژيم‌هاي خاص تحقيقات علمي و مستندي وجود ندارد.

مصرف روزانه چربي اشباع؛ كمتر از 15 گرم

داشتن فعاليت فيزيكي و تغذيه مناسب به عنوان پايه‌هاي اصلي كنترل وزن در هر فرد و نيز در بيماران ام‌اسي بايد مد نظر قرار بگيرد.

حتي متخصصان تغذيه نيز بيش از هر چيز بر تقويت قواي عضلاني، ميزان حركت و انعطاف‌پذيري و توان قلبي مبتلايان به ام‌اس از طريق ورزش‌هاي ملايم روزانه تاكيد مي‌كنند. چنين فعاليت‌هايي نه تنها احساس خستگي ناشي از افسردگي را در اين بيماران كاهش مي‌دهد، بلكه عملكرد روده‌ها و مثانه آنها را بهبود مي‌بخشد.

اما دكتر جعفريان با تاكيد بر اين‌كه مواد غذايي پرچرب به افزايش وزن بيماران ام‌اسي و بروز مشكلات بعدي ناشي از آن منجر مي‌شود، مي‌گويد: اين بيماران بايد دريافت چربي‌ها بخصوص چربي‌هاي اشباع مانند روغن جامد، گوشت پرچرب، مارگارين، شكلات، شيريني، لبنيات پرچرب و بستني را به حداقل و روزانه به حدود 15 گرم برسانند.

اين متخصص تغذيه اضافه مي‌كند: اما اين بيماران مي‌توانند مصرف چربي‌هاي غيراشباع مانند روغن سويا، زيتون، آفتابگردان، كانولا و گردو را بالاتر ببرند. بخصوص برخي تحقيقات نشان داده است مصرف غذاهاي غني از امگا 3 و امگا 6 كه در روغن‌هاي اشباع نشده موجود است، مي‌تواند در كاهش احتمال عود بيماري ام‌اس موثر باشد.

فراموش نكنيد منبع غذايي اصلي اسيدهاي چرب اُمگا-3 مي‌تواند در انواع ماهي بخصوص ماهي ساردين، روغن سويا و كانولا، جوانه گندم، گردو، روغن تخم كتان، سبزيجات برگ سبز و روغن كبد ماهي باشد. اسيدهاي چرب اُمگا- 6 نيز در روغن‌هاي غيراشباع گياهي مانند روغن ذرت، روغن كانولا، روغن سويا، روغن بادام زميني و روغن آفتابگردان يافت مي‌شود.

مصرف ويتامين D ضروري است

متاسفانه 50 درصد مردم ما از كمبود ويتامين D و تبعات ناشي از آن رنج مي‌برند و تحقيقات دانشمندان نيز نشان داده است كمبود اين ويتامين كه از طريق نور آفتاب و منابع غذايي تامين مي‌شود،شانس ابتلا به ام‌اس را افزايش مي‌دهد.

از آنجا ‌كه دريافت ويتامين D از طريق آفتاب در كشور ما با وجود آفتاب‌خيز بودن كم است، متخصصان تغذيه در كنار ده دقيقه قرار گرفتن روزانه در معرض آفتاب بر مصرف لبنيات كم‌چرب وغذاهاي دريايي در بيماران ام‌اسي همچون ديگر افراد تاكيد مي‌كنند. حتي برخي متخصصان بر اين باورند كه ويتامين D مي‌تواند مانع از ابتلا به ام‌اس شود.

به گفته دكتر جعفريان ويتامين B12 نه تنها در خون‌سازي، بلكه در ساخت غلاف رشته‌هاي عصبي (كه در بيماري ام‌اس آسيب مي‌بيند) موثر است.

وي اضافه مي‌كند: منبع اصلي اين ويتامين را بايد در گوشت قرمز و منابع گوشتي حيواني جستجو كرد. البته مصرف مناسب و كافي ويتامين‌هاي ديگر مانند ويتامين‌هاي A، C و E در كنار ويتامين‌هاي گروه B و املاح معدني مثل منگنز، منيزيم، موليبدن، سلنيم و روي نيز در حفظ سلامتي اين بيماران ضروري است اما نكته مهم آن است كه مصرف مكمل‌ها بايد تحت نظر پزشك صورت بگيرد، چراكه مصرف زياد و نابجاي برخي از ويتامين‌ها مي‌تواند خطرناك باشد.

به گفته دكتر جعفريان مصرف روزانه پنج واحد از گروه سبزيجات و ميوه‌ها مي‌تواند در تقويت سيستم ايمني مبتلايان به ام‌اس موثر باشد.

وي به بيماران ام‌اسي توصيه مي‌كند: از پروتئين‌ها (تا آنجا كه ممكن است كمتر از گوشت قرمز) و فرآورده‌هاي لبني كم‌چرب استفاده كنيد. پس انواع گوشت‌هاي قرمز كم‌چرب، مرغ، ماهي، فرآورده‌هاي لبني بدون چربي يا كم‌چرب و منابع پروتئيني گياهي بهترين انتخاب است.

نكته بسيار مهم آن‌كه اين بيماران بايد از مصرف غذاهاي حساسيت‌زا مانند تخم مرغ، گندم، مغزها و غذاهاي فرآوري شده و حاوي تركيبات نگهدارنده پرهيز كنند. چون اين مواد به نوعي تهديد كننده سيستم ايمني بدن محسوب مي‌شود.
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : rahaei , Yanis
#17

ام اس و تغذيه
سحر سلک
براي برخورداري از يك زندگي سالمتر به خودتان كمك كنيد:
ام اس يك بيماري غير قابل پيش ‌بيني است كه بر روي هر فرد تأثيرات متفاوتي مي‌گذارد. بيشتر مواقع كيفيت زندگي فرد مي‌تواند بهتر شود، در صورتيكه بر جنبه‌هاي قابل تغيير سلامتي فرد توجه بيشتري شود. سلامتي شما، به ميزان قابل توجهي به آنچه كه شما در هر وعده غذايي در ظرف خود مي‌ريزید، بستگي دارد، بنابراين رژيم غذايي به عنوان يك عامل قابل تغيير مي‌تواند تحت كنترل شما باشد.
اصول تغذيه ای:
اصول تغذيه‌اي به صورت مراحل زير بيان مي‌شود:
الف) هدف مندي براي لاغر شدن: داشتن وزن مناسب را به عنوان يك هدف هميشه مد نظر داشته باشيد دلايل بسياري وجود دارد كه فرد مبتلا به ام اسدچار كاهش وزن و يا افزايش وزن گردد – همان داستان هميشگي كنترل وزن كه براي هر فردي ممكن است پيش آيد. مراقب كالري دريافتی خود باشيد و به طور منظم ورزش كنيد كالري يك مقياس اندازه‌گيري انرژي ذخيره شده در كربوهيدراتها، چربيها و پروتئينهاي موجود در مواد غذايي است. مقداري ازانرژي دريافتي كه مورد استفاده بدن قرار نمي‌گيرد، بصورت چربي ذخيره مي‌شودو با گذشت زمان باعث افزايش وزن مي‌شود.
فعاليت فيزيكي و تغذيه مناسب به عنوان 2 شريك بسيار عالي در كنترل وزن بايد باهم همكاري داشته باشند فعاليت فيزيكي به تنهايي براي سوزاندن كالري مؤثر نيست. به نكات زير توجه داشته باشيد:
- از حداكثر قدرت عضلاني خود بهره بگيرید، يا اينكه آنها را قوي كنيد، البته اين بستگي به نوع برنامة ورزشي شما دارد.
- تحمل و توان خود را افزايش دهيد.
- ميزان حركت و انعطاف پذيري خود را افزايش دهيد.
- قلب خود را قوي كنيد.
- احساس خستگي را كاهش دهيد.
- علائم افسردگي را به حداقل برسانيد.
- عملكرد روده‌ها و مثانه خود را در وضعيت مناسبي نگه داريد.
- از تودة استخواني كه متحمل وزن شما مي‌باشد محافظت كنيد.
- ميزان تحريك پذيري و آسيب پوست خود را به حداقل برسانيد.
مواد غذايي پرچرب ومقادير كنترل نشدة غذاها منجر به افزايش وزن مي‌شوند. مواد غذايي پرچرب مقدار كالري بيشتري دارند. بنابراين براي كنترل كالري دريافتي، به مقدار متعادل از چربيها استفاده كنيد و مراقب مقدار غذايي كه مي‌خوريد باشيد. شايد لازم باشد براي اينكه مقدار كمتري غذا بخوريد، از يك ظرف يا بشقاب كوچكتر استفاده كنيد.
ب) اصول سلامتي و تغذیه سالم را بنا كنيد: تغییر به سمت يك تغذيه خوب به برنامه‌ريزي، توجه و در بعضي موارد به نو‌آوري نيازمند است. سازمان كشاورزي ايالات متحده در مورد هرم غذايي راهنمائيهاي مفيدي را ارائه مي‌دهد. هربخش هرم غذايي مي‌تواند انتخابهاي متعددي را بسته به نيازتان در اختيار شما قرار دهد.
- غلات كامل مثل گندم باسبوس، برنج قهوه‌اي، جوي دو سر و ذرت كامل را در برنامة غذايي خود قرار دهيد، زيرا باعث مي‌شوند كه كربوهيدرات رژيم غذايي تان محتوي فيبر باشد. يك واحد از اين گروه تقريباً 70 كالري انرژي دارد، يك واحد از اين گروه معادل 2/1 ليوان برنج يا ماكاروني پخته و يا 1 برش نان است.
- سعي كنيد 5 واحد از گروه سبزيجات و ميوه‌ها در هر روز استفاده كنيد. حداقل 3 واحد از سبزيجات و 2 واحد از ميوه‌ها مصرف كنيد. 1 واحد از ميوه‌ها معادل 1 ميوه متوسط، يا 2/1 ليوان ميوه خردشده يا كمپوت ميوه، يا 4/3 ليوان (6 اونس) آب ميوه تازه است. سعي كنيد اغلب از سبزيجات برگ سبز تيره و ميوه‌هاي رنگي استفاده كنيد.
- از پروتئينها و فرآورده‌هاي لبني كم چرب استفاده كنيد׃ شامل انواع گوشتهاي قرمز كم چرب ،مرغ، ماهي، فرآورده‌هاي لبني بدون چربي يا كم چربي، انواع لوبياهاي خشك، tofu و ساير منابع پروتئيني گياهي.
ث) انتخابهاي آگاهانه و معقولانه داشته باشيد: راههاي بسياري وجود دارد تا با كمك آنها بتوانيد هرم غذايي مخصوص به خود را بسازيد. در مورد چربي، شكر و سديم دقت داشته باشيد.
- مصرف چربيها خصوصاً چربيهاي اشباع را متعادل كنيد. تعادل در مصرف آنها نه تنها ميزان كالري دريافتي بلكه خطر بيماريهاي مزمن مثل بيماريهاي قلبي و سكته مغزي را كاهش مي‌دهد.
- از روغنهاي گياهي به جاي چربيهاي جامد مثل كره و مارگارين سفت استفاده كنيد.
- پوست مرغ را در هنگام استفاده از آن جدا كنيد.
- برچسب تغذيه‌اي روي محصولات مي‌تواند به شما كمك كند تا از مقدار چربي ماده غذايي آگاهي يابيد و يا مواد غذايي را انتخاب كنيد كه سديم و كلسترول كمتري دارند.
- گاهي اوقات از مصرف شيرينيها لذت ببريد، اما اجازه ندهيد كه مصرف نوشيدنيهاي غير الكلي و شيرينيها شما را از خوردن مواد غذايي كه به آنها نياز داريد، باز دارند.
- به منظور كاهش دريافت نمك يا سديم از چاشنيها، ادويه‌ها و سسهاي كم سديم و يا سبزيجات استفاده كنيد.
- اگر از نوشيدنيهاي الكلي استفاده مي‌كنيد، به يادداشته باشيد كه آب و ساير نوشيدنيهاي بدون كافئين انتخاب اول شما مي‌باشند.
با چالشهايي كه به دليل تغيير رژيم غذايي موجود مي‌آيند، روبرو شويد:
تغذيه خوب مراحل الف و ب و ث را دنبال مي‌كند. اما به يادداشته باشيد كه تغذيه فقط غذا نيست، بلكه ساير جنبه‌هامثل احساسات، فرهنگ و جامعه را نيز شامل مي‌شود. تغيير عادتهاي غذايي به دليل نوع و نحوة غذايي كه مي‌خوريم، بسيار مشكل است. بنابراين بهترين توصيه براي مبتلايان به MS پيروي از دستوراتي است كه به همه افراد توصيه مي‌شود. يعني از يك رژيم كم چرب كه محتوي غلات، ميوه‌ها و سبزيجات متنوع و مواد غذايي با پروتئين بالا است، پيروي كنيد.
و سعي كنيد كه فعاليت فيزيكي و دريافت كالري خود را متعادل كنيد.
تصميم‌گيري براي ايجاد تغييرات اولين قدم است اما تغييرات نبايد يك شبه اتفاق بيفتند. ابتدا تغييراتي را كه آسان به نظر مي‌رسند؛ انجام دهيد و سپس مرحله به مرحله پيش برويد. به نكات زير توجه داشته باشيد:
- واقع بين باشيد. تغييرات كوچك را با گذشت زمان انجام دهيد. قدمهاي كوچك بهتر از يك گام بزرگ کارايي دارد.
- شجاع باشيد. مزه‌هاي جديدي را با خوردن غذاهاي جديد تجربه كنيد. كتابهاي آشپزي بسياري وجود دارند كه در آنها دستورالعملهاي متفاوتي براي تهيه غذاهاي كم چرب ارائه شده است. استفاده از آنها مي‌تواند به شما ايده بدهد.
- انعطاف پذير باشيد. آنچه را كه مي‌خوريد با ميزان فعاليت فيزيكي خود در فاصلة زماني مشخصي تطبيق دهيد. در طول يك روز اين كار را انجام ندهيد.
- از آنچه كه مي‌خوريد لذت ببريد. همه غذاهاي مورد علاقه خود را از ليست خود خط نزنيد. شما مي‌توانيد گاه گاهي به مقدار كم از آنچه كه مورد علاقه شماست، بخوريد.
- فعال باشيد. فعاليتهايي را انتخاب كنيد كه از آنها لذت مي‌بريد و مناسب وضعيت شما در بقية عمرتان مي‌باشند.
ورزش كنيد:
تمرينات آئروبيك ميزان ضربان قلب و تنفس را بالا مي‌برند و وضعيت قلبي – عروقي را بهبود مي‌بخشند. ساير ورزشها قدرت و انعطاف ‌پذيري شما را افزايش مي‌دهند. مثلاً، تمرين با انواع وزنه‌ها باعث افزايش قدرت و بهبود سلامتي استخوانها مي‌گردد. ورزشهايي مثل يوگا و نرمشهاي سبك انعطاف ‌پذيري را بهتر مي‌كنند.
- با پزشكتان در مورد ورزشي كه انجام مي‌دهيد، وزن ايده‌آل و نيازهاي ويژه خود مشورت كنيد. در صورت نياز، در مورد برنامه ورزشي خود بايك فيزيوتراپيست مشورت كنيد.
- در فعاليتهايي كه مي‌توانيد به طور مستمر آنها را انجام دهيد شركت كنيد، اين امر، به برنامه كاهش وزن شما نيز كمك خواهد كرد.
- اگر تابحال ورزش نكرده‌ايد، ابتدا با ميزان كم و به صورت كوتاه مدت ورزش كنيد و هنگاميكه بدنتان سازگار شد، ميزان و مدت آن را افزايش دهيد.
- گرماي زياد و فعاليت بيش از حد، به طور موقت مي‌توانند خستگيام اس و ساير علايم اين بيماري را تشديد كنند. قبل، طي و بعد از فعاليت و يا ورزش به مقدار كافي مايعات بنوشيد. ورزشهايي كه در آب خنك انجام مي‌شوند را دنبال كنيد و يا اينكه در فضاهايي كه سيستم تهويه هواي خنك دارند ورزش كنيد. استفاده از يك زيرپوش يا دستمال گردن خنك و مرطوب باعث مي‌شود كه دماي بدنتان درحد مناسبي قرار گيرد.
- سعي كنيد به صورت گروهي ورزش كنيد تا انگيزة كافي براي ادامه فعاليت خود داشته باشيد.
هدف شما از غذا خوردن تأمين نيازهاي خاص تغذيه‌اي باشد:
تغذيه خوب براي همه افراد ضروري است اما مبتلايان به ام اس ممكن است نيازهاي ويژه‌اي داشته باشند. علائم MS و داروهاي مصرفي مي‌توانند بر وضعيت تغذيه شما اثر بگذارند. با پزشك يا پرستارتان در مورد خشكي دهان، خستگي، و ساير علائمي كه با خوردن تداخل مي‌كنند مشورت كنيد. علائم ام اس مي‌تواند ميزان فعاليت و حركت را كاهش دهد.
اگر عادات غذايي شما مثل قبل است در حاليكه ميزان فعاليت و حركتتان كاهش يافته است، بالارفتن وزن طبيعي است. اضافه وزن مي‌تواند خستگي را افزايش دهد و ميزان حركت شما را محدودتر كند و همچنين سيستم قلب و عروق ودستگاه تنفسي شما را به زحمت اندازد و خطر بيماريهاي مزمن را افزايش دهد.
كاهش وزن بيش از اندازه هم مي‌تواند سلامتي شما را به مخاطره اندازد،بویژه اگر به دليل فقدان اشتها يا خستگي باشد، كه هردو عامل مي‌تواند دريافت غذا را محدود كنند. شما بايد نيازهاي تغذيه‌اي روزانه خود را دريافت كنيد تا بدنتان توانايي مبارزه با عفونتها را داشته باشد.
خستگي را مديريت كنيد:
هر فردي ممكن است احساس خستگي كند، اما بعضي از انواع خستگي مثل خستگی عصبي – عضلاني، خستگي مربوط به افسردگي، و حالت سستي بيماري ام اس مي‌تواند مختص مبتلايان به ام اس باشد. اين نوع از خستگي‌ها با داروها و روشهاي متفاوت قابل درمان است. در اينجا به نكات مفيدي اشاره مي‌كنيم تا زمانيكه خستگي براي شما مشكل آفرين است، بتوانيد نيازهاي تغذيه‌اي خود را تأمين كنيد:
- اگر ا شتهاي شمابه غذا كم است به جاي 3 وعده از 5 يا 6 وعده غذايي ولي به مقدار كم استفاده كنيد. از خوردن غذاهايي كه ارزش تغذيه‌اي كمي دارند اجتناب كنيد. در يخچال و كابينت آشپزخانه مواد غذايي سالم ذخيره كنيد مثل كراكرهاي كم چرب، كره بادام زميني، خشكبار يا كشمش، قوطي‌هاي كوچك آب ميوه، ماست و پنيرهاي كم چرب يا بدون چربي و يا بسته‌هاي آماده از سبزيجات خام خرد شده و يا سالادهاي آماده بسته بندي شده.
- ليست رستورانهايي را تهيه كنيد كه مي‌توانند براي شما غذاهاي سالم تهيه كنند.
- غذاهايي را تهيه كنيد ودر فريزر ذخيره كنيد تا در صورت نياز به سرعت و به راحتي مورد استفاده شما قرار گيرند.
در هنگام خريد و پخت غذا انرژي خود را حفظ كنيد:
- قبل از اينكه سري به مغازه بزنيد يك ليست خريد تهيه كنيد.
- مواد غذايي اصلي را كه به طور منظم از آنها استفاده مي‌كنيد خريداري كنيد.
- هنگاميكه غذا مي‌پزيد بيشتر از نياز خود تهيه كنيد تا بتوانيد آنرا در فريزر گذاشته و در موقع نياز از آن استفاده كنيد.
- سبزيجات آمادة از قبيل خرد شده باعث مي‌شوند كه زمان آماده كردن غذا كاهش يابد و انرژيتان ذخيره شود.
- زمانيكه انرژي شما كم است و احساس خستگي مي‌كنيد مي‌توانيد از ظروف غذاي يكبار مصرف استفاده كنيد.
- شما مي‌توانيد از يك کارشناس كاردرمانی در چيدمان مجدد آشپزخانه خود كمك بگيريد تا در هنگام تهيه و پخت غذا انرژي كمتري مصرف كنيد و كمتر احساس خستگي كنيد.

پایگاه علمی آموزشی تغذیه وسلامت
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : ساغر , Yanis
#18
تاريخ ارسال : 30دي1391 - 13:14
رژیم غذایی مناسب در بیماری ام اس

سلامت نیوز : تغذیه اهمیت زیادی در زندگی همه‌ ما دارد و افرادی که از بیماری ‌ام‌اس رنج می‌برند نیز از این امر مستثنی نیستند.این بیماری یک نوع بیماری مزمن و پیش‌رونده است که دستگاه عصبی مرکزی را درگیر می‌کند. بیماری ‌ام‌اس معمولاً در بین جوانان 20 تا 40 ساله رواج بیشتری دارد و زن‌ها بیشتر قربانی این بیماری می‌شوند. اگر خودتان یا اطرافیانتان این مشکل را دارد موارد اشاره شده در این مطلب به دردتان می‌خورد. با ما همراه باشید.
تغذیه‌ سالمی در پیش بگیرید

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ بررسی‌های زیادی انجام شده تا مشخص شود چه ارتباطی بین رژیم غذایی و پیشرفت بیماری ‌ام‌اس وجود دارد، اما تاکنون محققان دلیل قانع کننده‌ای مبنی بر وجود ارتباطی بین تغذیه و تشدید یا سرعت پیشرفت بیماری پیدا نکرده‌اند. یعنی این‌که نمی‌توان ادعا کرد مصرف یک ماده‌ غذایی خاص باعث پیشرفت بیشتر بیماری می‌شود یا بر عکس. اما با این حال نتایج برخی از پژوهش‌ها نشان می‌دهد که این بیماران به دو گروه غذایی نیاز بیشتری دارند: اسیدهای چرب ضروری و آنتی اکسیدان‌ها.

اسیدهای چرب ضروری

اسیدهای چرب ضروری چربی‌هایی هستند که بدن به تنهایی قادر به تولید آنها نیست اما برای سالم ماندن به آنها نیاز دارد. این اسیدهای چرب جزو چربی‌های اشباع نشده و برای بدن مفید هستند.یکی از پر مصرف‌ترین اسیدهای چرب موجود اسیدهای چرب اسید لینولئیک می‌باشد. به این اسیدهای چرب امگا 6 گفته می‌شود. یک گروه دیگر از این اسیدهای چرب ضروری متعلق به امگا 3 می‌باشد که در روغن ماهی و روغن دانه‌ کتان وجود دارد. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد که این اسیدهای چرب خواص ضدالتهابی دارند و به بهبود وضعیت بیماران مبتلا به ام‌اس کمک می‌کنند. برای همین لازم است مواد غذایی سرشار از امگا 3 مانند ماهی ساردین، ماهی آزاد، روغن کانولا، گردو، جوانه‌ گندم، روغن دانه‌ کتان، روغن کبد ماهی و همچنین مواد غذایی سرشار از امگا 6‌ها مانند روغن سویا، روغن بادام‌زمینی، روغن ذرت و روغن آفتابگردان در برنامه‌ غذایی مبتلایان به ام‌اس گنجانده شود.

آنتی اکسیدان ها

فرآیندهای شیمیایی که در بدن انرژی تولید می‌کنند برای انجام وظیفه‌ خود دست به دامان اسیدهای چرب ضروری می‌شوند. این فرآیندها در عین حال باعث تولید عناصری می‌شود که رادیکال‌های آزاد نامیده می‌شوند. رادیکال‌های آزاد همچنین بر اثر قرار‌گرفتن در معرض اشعه‌های ماورای بنفش و آلودگی شهرها نیز تولید می‌شوند. این مولکول‌های مضر به بافت‌های سلولی آسیب می‌رساند و در این بین میلین نیز از این آسیب‌ها در امان نمی‌ماند. رژیم غذایی ما معمولاً حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی مهمی است که آنتی اکسیدان‌ها نامیده می‌شوند و وظیفه‌شان مقابله با این مولکول‌های آسیب رسان می‌باشد. برای همین لازم است از مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان‌ها بیشتر استفاده کنید:

- ویتامین E: این ویتامین یکی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی محسوب می‌شود که در مارگارین، کره و میوه‌های خشک وجود دارد.

- ویتامین C: ویتامین C یکی از ویتامین‌های محلول در آب بوده و در میوه‌های تازه و سبزیجات به میزان قابل توجهی یافت می‌شود.

- ویتامین A: این ویتامین مانند بتاکاروتن در جگر، میوه‌های تازه و سبزیجات به خصوص سبزیجات نارنجی رنگ وجود دارد.

- سلنیوم: یکی از مواد معدنی ضروری که در ماهی، پنیر، گوشت و غلات وجود دارد.

در مرحله‌ عودکننده و بهبود یابنده

رژیم غذایی مناسب برای بیماران ام اسی که در دوره‌ عود کننده و بهبود یابنده قرار داند همانی است که به بقیه‌ افراد توصیه می‌شود. این افراد باید میزان مصرف اسیدهای چرب ضروری، آنتی اکسیدان ها، اسیدفولیک و ویتامین B12 را بالا ببرند و در عین حال به سلامت مزاج خود اهمیت زیادی بدهند.

چند توصیه

از مارگارین و روغن‌های اشباع نشده پُلی مانند روغن آفتابگردان استفاده کنید.

به‌طور مرتب ماهی میل کنید. بهترین روش این است که هر هفته دو مرتبه ماهی میل کنید.

از محصولات لبنی کم چرب یا نیم چرب استفاده کنید.

مرغ و گوشت‌های کم چرب را در الویت قرار دهید.

روزانه 5 واحد میوه و سبزیجات تازه میل کنید. از مصرف سبزیجات دارای برگ سبز غافل نشوید.

از مصرف انواع سس‌های چرب و سایر مواد غذایی حاوی چربی‌های حیوانی اشباع شده بپرهیزید.

از مصرف بیسکوییت، شکلات و خامه به خاطر وجود چربی و قند زیاد بپرهیزید.

مصرف قهوه و کولا و همچنین مواد غذایی حساسیت زا مانند بادمجان، مخمر و غیره توصیه نمی‌شود.

با روغن زیتون آشپزی کنید. از روش بخارپز یا آب پز کردن برای پخت غذاهایتان استفاده کنید. این شیوه‌ها برای سلامتی بهتر هستند.

برای صبحانه به جای مصرف غلات صبحانه از نان استفاده کنید.

روزانه یک و نیم تا دو لیتر آب بنوشید.

از مصرف دوزهای بالای مکمل‌های غذایی بپرهیزید. قبل از مصرف هر نوع مکملی با پزشکتان مشورت کنید.

در مرحله‌ مزمن و پیشرفته

بیمارانی که در مرحله‌ مزمن و پیشرفته هستند باید رژیم غذایی‌شان را متناسب با نیازهای شخصی‌شان تنظیم کنند. در این مرحله امکان دارد اضافه وزن مشکلاتی را به وجود بیاورد، به خاطر این که تحرک این بیماران کم می‌شود و بیشتر احساس خستگی و گاهی افسردگی می‌کنند. متأسفانه اضافه‌وزن زیاد گاهی وقت‌ها زمینه ساز مشکلات بیشتری مانند افزایش خطر ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی می‌شود. مصرف محصولات لبنی کم چرب، نوشیدنی‌های کم کالری و پرهیز از مصرف الکل به این بیماران کمک می‌کند.البته بیشتر بیماران مبتلا به ام‌اس در مرحله‌ مزمن و پیشرفته از کاهش وزن رنج می‌برند.

این وضعیت می‌تواند از سستی عضلات، اسپاسم، خستگی، ضعف عملکرد ذهنی، ضعف سیستم ایمنی بدن، عفونت یا کم خونی ناشی شود. متأسفانه کاهش تحرک، ضعف قوه‌ بینایی و خستگی، کارهای روزمره مانند خرید و آشپزی را برای این افراد دشوار می‌کند. برخی از مشکلات جسمی در زمان خوردن غذا مانند لرزش یا خستگی ناگهانی مدت زمان صرف غذا را کوتاه می‌کند. بی‌اشتهایی در بین این بیماران شایع است. از این گذشته برخی از مشکلات روحی روانی می‌تواند عامل کاهش وزن و لاغری این افراد شود. لازم است که این بیماران تحت نظر یک متخصص تغذیه باشند.

چند توصیه

تعداد وعده‌ها را بیشتر و حجم غذا را کم کنید.

روی نان یا سیب زمینی مارگارین آفتابگردان بزنید.

از پودر شیر بدون چربی استفاده کنید تا برنامه‌ غذایی‌تان سرشار از انرژی باشد.

از روغن‌های گیاهی، آجیل و کره‌ بادام‌زمینی استفاده کنید.

مشکل بلعیدن و جویدن

اختلالات گفتاری معمولاً با مشکل بلعیدن یا جویدن همراه می‌شود. سرفه، خطر خفگی در حین صرف غذا و التهاب‌های متعدد در ناحیه‌ سینه نیز از علائم دیگر مشکل بلعیدن و جویدن می‌باشند. در این صورت باید یک برنامه‌ غذایی با مواد غذایی آسیاب شده یا پوره در پیش گرفته شود؛ و از آنجایی که این‌جور غذاها معمولاً اشتها آور نیست امکان دارد بیمار دچار کاهش وزن شود.
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

#19
یک قسمت از خبر مربوط به ام اس هست.ولی دلم نیومد همشو نذارم.



اختلالات متابوليکى

◊ درمان تغذیه‌ای
فنيل کتون‌اورى (Phenylketonuria - PKU)
يک ناهنجارى مادرزادى در متابوليسم فنيل‌آلانين است که دليل آن کمبود آنزيم کبدى فنيل‌آلانين هيدروکسيلاز ــ‌که براى تبديل فنيل‌آلانين به تيروزين لازم است‌ــ مى‌باشد. در نتيجه فنيل‌آلانين و متابوليت آن يعنى اسيد فنيل‌پيروويک در خون و بافت‌ها تجمع يافته و نهايتاً به ادرار دفع مى‌شود. مقادير غيرطبيعى فنيل‌آلانين متابوليزه نشده، با تکامل طبيعى مغز تداخل نموده و ممکن است باعث عقب‌افتادگى ذهنى شود. هم‌چنين رشد کم، ناهنجارى‌هاى نورولوژيکى غيرخاص، تشنج‌هاى مينور، بثورات پوستى شبيه اگزما و کاهش توليد پيگمان (که منجر به پوست ظريف و نازک و موهاى بلوند مى‌شود) ديده مى‌شود. درمان، مستلزم محدوديت رژيمى فنيل‌آلانين مى‌باشد.
درمان تغذيه‌اى
رژيم به‌ شدت فردى بوده و با توجه به رشد و سطح فنيل‌آلانين سرم تعديل مى‌شود. در فرآيند پايش از سطوح خونى فنيل‌آلانين به‌عنوان راهنمائى براى ارزيابى مستمر استفاده مى‌شود. سطوح سرمى فنيل‌آلانين بايد بين mg/dl ۲ - ۱۰ (μmol/L ۱۲۰ - ۶۰( باشد. زنان مبتلا به فنيل‌کتونورى بايد دريافت فنيل‌آلانين خود را محدود نموده و قبل از حامله شدن، سطوح خونى فنيل‌آلانين خود را بين ۲ تا (mg/dl ۶ (μmol/L ۱۲۰ - ۳۶۰ حفظ نمايند. دامنه طبيعى mg/dl ۲- ۰/۷ (μmol/L ۴۰- ۱۲۰) مى‌باشد.
(M.S (Multiple sclerosis
ناهنجارى سيستم عصبى مرکزى به‌دلايل ناشناخته. مالتيپل اسکلروزيس به شکل يک بيمارى حاد رخ نموده و به‌صورت متناوب، با دوره‌هاى تشديد و فروکش ادامه مى‌يابد. تخريب غلاف ميلين مغز و طناب نخاعى وجود دارد. نشانگان آن عبارتند از: ناهماهنگي، حرکات قوى ژرکى (Jerky) اعضاء بدن و سختن گفتن شل و ول. از دست دادن هماهنگى دست، حرکات غيرارادي، اختلال بينائى و ديس‌فاژى ممکن است باعث مشکلات خودخورانش و از دست رفتن علاقه به غذا شود. تون عضله مى‌تواند اسپاستيک يا شل باشد. افزايش وزن، در نتيجه کاهش مقدار فعاليت متداول است. روده نوروژنيک مى‌تواند باعث يبوست يا اسهال شود.
درمان تغذيه‌اى
تعديل رژيمى بسته به شدت آسيب عصبي، به مقدار زيادى به‌صورت فردى صورت مى‌گيرد. بافت غذا را تعديل داده و وعده‌ها و ميان‌وعده‌هاى کوچک به بيمار بدهيد. در صورتى‌که بيمار استروئيدتراپى مى‌شود، از دادن غذاهاى شور پرهيز نمائيد. براى اجتناب از چاقي، وزن را تحت نظر قرار دهيد. نقش چربى به‌عنوان يک عامل مسبب مورد بحث مى‌باشد؛ ولى توصيه به کاهش مصرف چربى خردمندانه است. مصرف روزانهٔ ۲۰ گرم چربى اشباع (يا کمتر)، بيمار مبتلا به مالتيپل اسکلروزيس را قادر مى‌سازد هنوز متحرک بوده و کوفتگى کمترى داشته باشد. رژيم‌هاى غنى از اسيدهاى چرب با چند باند مضاعف و رژيم‌هاى عارى از گلوتن براى اين بيمارى پيشنهاد شده‌اند ولى مؤثر بودن آنها ثابت نشده است. در صورتى‌که فرد نتواند غذا را بجود يا ببلعد؛ از تيوب فيدينگ استفاده مى‌شود. تا موقعى که مجراى معدى روده‌اى کار مى‌کند بيمار را از راه خوراکى تغذيه کنيد در غير اين‌ صورت ممکن است به تغذيه پارنترال نياز باشد.
گالاکتوزمى (Galactosamine)
يک قند آمينه که در آن گالاکتوز در کربن شماره دو گروه آمينه جايگزين شده است. گالاکتوز آمين در پلى‌ساکاريدهاى غضروف، کندرووايتين (مانند کندروزامين) و مادهٔ ساختارى اسکلت بندپايان يافت مى‌شود.
بيمارى ذخيره گليکوژن (Glycogen storage disease - GAD)
يک گروه از بيمارى‌هاى متابوليکى سرشتى که به ارث مى‌رسند و علامت مشخصهٔ آنها انباشت غيرطبيعى گليکوژن در کبد و ساير بافت‌ها مى‌باشد. اين حالت به‌خاطر کمبود در يکى از چندين آنزيم درگير در تبديل داخلى گليکوژن و گلوکز مى‌باشد. درنتيجه سطوح طيبعى قند خون حفظ نمى‌گردد. هيپوگليسمى متعاقب حتى دوره‌هاى کوتاه مدت ناشتائى مى‌تواند قابل توجه باشد و معمولاً با اسيدوز لاکتيک همراه است. تظاهرات بالينى ناشتائى مى‌تواند قابل توجه باشد و معمولاً با اسيدوز لاکتيک همراه است. تظاهرات بالينى ناشتائى شامل هپاتومگالى و سيروز کبدي، ناتوائى براى رشد، تشنج و آتروفى عضلاتى باشد.
درمان تغذيه‌اى
براى ناهنجارى‌هاى GSD خاص: GSD I (کمبود گلوکز - ۶ - فسفات دهيدروژناز). تغذيهٔ گاستريک ۱۲ ساعتهٔ گلوکز (۶-۴ mg به ازاء کيلوگرم وزن بدن در دقيقه) در طول شب و به‌طور پيوسته در طى روز، وعده‌هاى مکرر کربوهيدرات کمپلکس را هر ۲ تا ۳ ساعت يک‌بار به بيمار بدهيد. پس از سن ۸ ماهگي، درمان با نشاستهٔ ذرت (cornstarch) را ممکن است به‌عنوان يک آلترناتيو براى تغذيه نازوگاستريک به‌کار برند. نشاستهٔ ذرت نپخته (g ۱/۸-۲/۵ براى هر کيلوگرم وزن بدن) به‌صورت مخلوط در ۱۲۰ ml شير کم‌چربى (۲%) را هر ۴ تا ۶ ساعت به بيمار بدهيد. کودکان ۱ تا ۳ را مى‌توان با ۲ گرم از نشاسته ذرت به ازاء کيلوگرم وزن بدن آنها به‌صورت ۴ تا ۵ بار در روز کنترل و مداوا کرد. (۱ قاشق غذاخورى = g ۸/۳). نشاسته نپختهٔ ذرت را در آب آشاميدنى يا نوشيدنى بى‌شکر طعم‌دار شده، در درجه حرارت اتاق مخلوط نمائيد. سطح قند خون را بالاى ۷۰ mg/dl نگهداريد. غذاهاى تکميلى را در سنين معمول معرفى نمائيد. بر روى کربوهيدرات کمپلکس (خوراک ذرت، ماکاروني، برنج و بقولات) را تأکيد نمائيد و از غذاهاى حاوى ساکارز، گالاکتوز و فروکتوز نظير شکر و قند، شير و فرآورده‌هاى شير و ميوه‌جات پرهيز نموده و يا مقدار آنها را محدود نمائيد.
در GSD IIB (کمبود آلفا - ۱ و ۴- گلوکوزيداز) تغذيه مکرر گلوکز و افزايش مصرف پروتئين ممکن است مفيد باشد. GSD III (کمبود آميلو - ۱ و ۶- گلوکويداز). در نوزادان، تغذيه مکرر به‌صورت هر ۳ ساعت يک‌بار در طول روز و تغذيه ۱۲ ساعته پيوسته در طول شب از يک فرمولاى استاندارد توصيه مى‌شود. وعده‌هاى تکميلى غذاهاى پر پروتئين و له شده را به بيمار بدهيد. در سن يک سالگي، فرمولاى نوزاد را با شير کم چربى عوض نمائيد. در طول روز وعدهاى پر پروتئين و کم کربوهيدرات و در طول شب ميان وعده‌هاى پر پروتئين بدهيد. مکمل يارى با نشاستهٔ نپخته ذرت براى افزايش دريافت انرژى از کربوهيدرات ممکن است مفيد باشد. GSD IV (کمبود آلفا - ۱ و ۴ گليکان ۶- گليکوزيل ترانسفراز). هيچ درمان مؤثرى وجود ندارد و در اوايل طفوليت پيوند کبد توصيه مى‌شود. در حالى‌که بيمار منتظر پيوند کبد مى‌باشد، رژيمى پُر پروتئين و کم کربوهيدرات، شبيه GSD III، به وى بدهيد. GSD VI (کمبود فسفوريلاز کبدي). رژيم پر پروتئين و انرژى در حد طبيعى که در طول روز در وعده‌هاى مکرر، شبيه رژيم GSD III، توزيع شده، به‌علاوه يک ميان وعده پر پروتئين در ميانهٔ شب در اوايل صبح‌گاه، GSD IX (کمبود فسفوريلازيناز کبدي). رژيم پر پروتئين مشابه رژيم GSD III).


منبع:http://vista.ir
حدیث قدسی:
هر گاه عبدی گناه می کند قطعه ای از زمین که در آن محل این گناه را انجام داده است از خدا اجازه می خواهد بنده را در کام خود فرو ببرد و آن سقفی که روی سر آنهاست از سقف بناها یا آسمان است از خدا اذن می طلبند که بر سر آنان خراب شود .
اما خداوند متعال می گوید :
دست از بنده من بردارید و به او مهلت بدهید زیرا شما او را خلق نکرده اید اگر او را خلق کرده بودید به او رحم میکردید.
sad2
#20

1392/2/21 ساعت: 16:32
نقش تغذیه در بیماری ام اس
کارشناس تغذیه و مخترع تبریزی مکمل جدید دارویی "ام اس" با تاکید بر لزوم تغذیه صحیح توسط بیماران "ام اس" گفت: در این روش درمانی تغذیه صحیح فرصتی فراهم می‌آورد تا با مکمل غذایی جدید که از عصاره گیاهان دارویی تهیه شده امکان ترمیم میلین، قبل از آسیب دیدگی جدی عصب فراهم شود.
به گزارش نامه ، سهیلا رضاپور فیروزی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه آذربایجان‌شرقی، اساس این روش درمانی را بر پایه تغذیه عنوان و اظهار کرد: مکمل جدید دارویی "ام اس" در کنار دیگر داروهایی که پزشک معالج بیمار تجویز کرده مصرف خواهد شد و تا بهبود قطعی نباید داروهای مخصوص "ام اس" از برنامه بیمار حذف شود.

رضاپور فیروزی ادامه داد: بر این اساس رژیم غذایی طراحی شده برای بیماران "ام اس" شامل غذاهایی می‌شود که با کاهش عوامل پیش التهابی در رژیم بیمار، فعالیت سیستم ایمنی سلولار را محدود و به دنبال آن سیستم ایمنی همولار را در بدن بیمار تقویت کند.

وی گفت: این مکمل با شماره76745 در تاریخ 21 شهریور 91 به ثبت رسیده است.

مخترع مکمل جدید دارویی "ام اس" گفت: ضروری است این بیماران استرس خود را کنترل کنند و روزانه نیم تا یک ساعت ورزش ملایم داشته باشند.

وی گفت: این بیماران در رژیم غذایی ویژه هر روز خود بهتر است از 15عدد مویز با دو عدد گردو، یک فنجان دم کرده گل گاوزبان، فرنی جوانه گندم با شیر یک بار در روز، مصرف دو قاشق غذا خوری روغن زیتون بودار به صورت خام، روغن سیاهدانه یک قاشق مرباخوری، روغن بزرک یک قاشق غذاخوری استفاده کنند.

رضاپور فیروزی، غلات و حبوبات مجاز برای مصرف روزانه این افراد را نان گندم کامل پخته شده فقط با خمیر مایع، جوانه گندم خشک، انواع محصولات سویا، جوانه رشد کرده گندم در سوپ، حلیم گوشت یا بوقلمون بدون چربی عنوان کرد.


اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : shaytoon , mari
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  دانستنی های MRI Prime 0 11,537 2012/02/04, 08:02 PM
آخرین ارسال: Prime
  زندگی زناشویی با ام اس از نگاه کارشناس تغذیه (مختصر) Sina 29 18,834 2010/02/26, 02:34 PM
آخرین ارسال: zaynab
  باز هم تغذیه از نگاهی دیگر برای زندگی با ام اس Sina 12 9,231 2010/01/03, 04:04 PM
آخرین ارسال: nazaninn
  همه چیز داریم از یوگا گرفته تا تغذیه .. aztab 0 2,740 2009/12/14, 03:36 PM
آخرین ارسال: aztab



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان