امتیاز موضوع:
  • 6 رأی - میانگین امیتازات : 4.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خواص سبزی خوردنِ(خام )
#1
خواص پونه و ترخون و ریحان

زمانی بود که جنبه دارویی گیاهان بر وجه خوراکی و غذای آن می چربید و اطبا مرتب آن ها را برای انواع و اقسام امراض، تجویز می کردند و مردمان آن روزگاران نیز از خواص گیاهان و دانه ها و گل ها و ریشه ها و برگ ها و... اطلاعات بیشتری داشتند.

زمانی بود که جنبه دارویی گیاهان بر وجه خوراکی و غذای آن می چربید و اطبا مرتب آن ها را برای انواع و اقسام امراض، تجویز می کردند و مردمان آن روزگاران نیز از خواص گیاهان و دانه ها و گل ها و ریشه ها و برگ ها و... اطلاعات بیشتری داشتند. شاید امروز کمتر کسی بداند که نام علمی «پونه» از واژه لاتینی «پولکی» به معنای شپش مشتق شده است و یا «ترخون» به معنای «اژدهای کوچک» است و اگر جایی به واژه «اسپرغم» برخورد، هاج و واج بماند که این دیگر چه گیاهی است، غافل از این که ممکن است این سبزی خوش طعم را ناهار همراه با کباب میل کرده باشد.

رومیان قدیم از پونه برای دفع شپش استفاده می کرده اند و برای این کار یا آن ها را در اتاق آلوده می سوزانیده اند و یا روی رختخواب می پاشیدند. سرخ پوستان امریکایی چای پونه را برای درمان دردهای ناشی از گرفتگی عضلات و همچنین مداوای سرما خورگی می نوشیدند. اطبا از قدیم همواره خوردن دم کرده برگ های پونه را به دختران و زنان توصیه می کردند. این شیوه هنوز مورد علاقه اهالی بریتانیاست، سنتی خانگی برای سرماخورگی وزکام.
«دراکون کولوس» لغتی است یونانی برای ترخون بدان سبب که ریشه گیاه، مارپیچی است. امروزه دیگر از ترخون استفاده درمانی نمی شود، اما یکی از متداول ترین گیاهان در آشپزی است و در شمار سبزی های معطر جای دارد. در فرانسه از ترخون برای تهیه سرکه ترخون، خردل ترخون و همچنین تهیه انواع املت ها استفاده می شود. ترخون روسی از سایر نقاط جهان، تندتر و معطرتر است. امروزه از ترخون در طبخ غذاهای گوشتی، خوراک ماهی و مرغ بیشتر استفاده می شود.
«ریحان» واژه ای غربی و معادل «اسپرغم» فارسی است. این گیاه بومی کشور هند است و تقریباً در تمام دنیا به عنوان یک طعم دهنده و عطر دهنده به غذا مورد استفاده قرار می گیرد. ریحان گیاهی نفخ شکن و با خواص دارویی بسیار معروف است که چنانچه روزانه پس از غذای سنگین یک فنجان دم کرده ریحان میل شود، غم و افسردگی و اندوه از فرد دور می شود.


نظر بزرگان در مورد ریحان
در حدیث است که امام صادق(ع) فرمود: ریحان سبزی پیامبران است و بدانید که هشت خاصیت در آن وجود دارد:
۱) غذا را گوارا می کند.
۲) منفذها را باز می کند.
۳و۴) دهان و باد گلو را خوشبو می سازد.
۵) اشتها را به غذا افزایش می دهد.
۶) مرض را از بین می برد.
۷) شخص را از بیماری جذام ایمن می گرداند.
۸) وقتی ریحان در شکم آدمی قرار گیرد، همه امراض را ریشه کن می سازد.
▪ در حدیث دیگر امام کاظم(ع) فرمود: ریحان مرض سل را از بین می برد.
آفتاب
زندگی نبرد است جرات حضور در آن را داشته باشید


[تصویر:  28018023802572124662.jpg]


 تشکر شده توسط : زهرا59 , najva , ostad2000 , ساغر , نازلی , Hasty , رزمینا , شیوا29
#2
توجه :

[تصویر:  طبلا.jpg]

کارشناسان تغذیه مصرف روزانه 3 تا 5 "سروینگ" سبزیجات را به افراد توصیه می کنند.
هر سروینگ یا واحد معادل یک لیوان سبزیجات خام یا نصف لیوان سبزیجات پخته است.
سبزی ‌های خوش ‌مزه و اشتها آوری که پای ثابت سفره ی بسیاری از خانواده ‌های ایرانی است، هر کدام ویژگی ‌های تغذیه ‌ای و درمانی خاص خودشان را دارند. خوب است برای شروع، کمی‌ درباره ی خواص چند قلم از سبزی ‌های رایج حرف بزنیم، سبزی ‌هایی مانند شاهی، ریحان، تره، نعنا، جعفری، ترخون، مرزه، تربچه و ...

[تصویر:  L130393451167.jpg]

بدانید تمام گیاهان معطر یا اسانس ‌دار مانند ریحان، نعناع، مرزه و... در چهار خاصیت مشترک هستند: ضد نفخ، ضد درد، ضد اسپاسم و ضد میکروب. اما جدا از این خواص مشترک، هر کدا‌م ‌شان ویژگی‌ های خاص خودشان را دارند.

مثلا ریحان خاصیت آنتی ‌اکسیدانی دارد و در نتیجه ضد سرطان است. ریحان اشتها آور، خلط آور(جهت درمان سرفه) و ضد تهوع است. باعث تحریک ترشح شیر در مادران شیرده می شود و در از بین بردن کرم های روده ای و در درمان کرامپ معده، ورم معده، یبوست و التهاب روده هم کاربرد دارد. ریحان بر روی سیستم عصبی تاثیر می گذارد و در درمان تحریک های عصبی، خستگی، افسردگی، اضطراب و بی خوابی نقش قابل توجهی دارد.

یا تره تا حدی قادر است بیماری آسم را تسکین دهد. تره در جلوگیری از بروز بیماری های قلبی نقش دارد و برای بهبود بواسیر هم به کار می رود. در ضمن با افزودن تره به غذا هایی مثل گوشت و ماهی می توان بوی بد آن ها را کاهش داد.

مرزه سبزی دیگری است از خانواده ی نعناع که بوی خیلی نافذی دارد و به دلیل تند و تیزی مزه ‌اش، کمتر به شکل تازه استفاده می‌ شود ولی برخی خانواده‌ ها در سبزی خوردن ‌شان مقادیری مرزه می‌ گذارند. مرزه خاصیت ضدمیکروب بالایی دارد، تعریق را کنترل می ‌کند و به همین دلیل به‌ عنوان گیاه ضدتشنگی برای افراد مبتلا به مرض قند تجویز می ‌شود. این گیاه ضد ویروس تبخال، ضدانگل، خلط‌آور، محرک و تقویت ‌کننده ی معده است.

نعناع یکی از سبزی‌ های پُرمصرف بوده و در سبزی خوردن نیز به وفور استفاده می ‌شود. نعناع یک گیاه بوته‌ ای چند ساله است که انواع متعددی دارد. از خصوصیات کلی آن می‌ شود به این موارد اشاره کرد: ضد تهوع و استفراغ، ضد ویروس تبخال، ضد خارش، ضد تب، بازکننده ی برونش و رفع احتقان، صفرا‌ آور و خارج کننده سموم بدن. یکی دیگر از خواص نعناع، ضددرد و مسکن بودن آن است.

جعفری هم یکی از سبزی ‌های خوش خوراکی است که در سبزی خوردن استفاده می‌ شود: این گیاه از خانواده ی چتریان یا همان خانواده ی جعفری است. این سبزی کاهش ‌دهنده ی اسیداوریک بوده و در پایین آوردن فشارخون نیز مفید شناخته شده است. بنابراین مصرف آن به میانسالان توصیه می ‌شود. به ‌علاوه، منبع ویتامین‌ های C و بتاکاروتن است و مواد معدنی مانند آهن و کلسیم دارد.

ترخون از دیگر سبزی‌ های معطر سفره ی سنتی ایرانی است که خصوصیاتی کمی ‌متفاوت از بقیه ی سبزی ‌ها دارد. این سبزی، گیاهی از خانواده ی کاسنی و منبع مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، سدیم و پتاسیم است. این ماده غذایی هم علاوه بر خصوصیات کلی گیاهان معطر یعنی ضد اسپاسم، ضد درد، ضد نفخ و ضدمیکروب بودن، خواب ‌آور، ضد التهاب و آماس و مسکن درد دندان نیز هست. در کتاب قانون ابن ‌سینا ذکر شده که ترخون دارای نیروی مخدر ضعیف است؛ شاید مسکن بودن ‌اش هم به همین دلیل باشد. خوردن ترخون برای درمان زخم ‌ها و جوش ‌های دهان و دندان نیز مفید شناخته شده است از این رو، به شما توصیه می ‌کنیم حتما آن را در میان اجزای سبزی خوردن ‌تان بگنجانید.

[تصویر:  62305.jpg]

تقویت حافظه با سبزی‌ خوردن
سبزی ‌های تازه نقش آنتی اکسیدانی دارند و مصرف آن ها موجب افزایش حافظه می‌ شود. در واقع سبزی ‌های تازه با خنثی کردن رادیکال ‌‌های آزاد می ‌توانند حالت ارتجاعی رگ ‌های خونی را حفظ کنند و موجب خون ‌رسانی بهتر به مغز و اعصاب ‌شوند و بدین ترتیب از کاهش توانایی ‌های فکری و حافظه پیشگیری کند.

سبزی خوردن را درهم بخورید
هنگام مصرف سبزی خوردن سر سفره ی غذا هر یک از اعضا به سراغ یک گیاه خاص می ‌روند مثلا بچه‌ ها تره می ‌خورند و پدر، ریحان و نعناع را ترجیح می ‌دهد اما مادر خانواده ترکیبی از همه این سبزی ‌ها را میل می ‌کند اما به نظر شما کدام درست ‌تر رفتار کرده ‌اند؟

سبزی ‌‌ها انواع مختلفی از گیاهان هستند که در حقیقت اگرچه ترکیبات یکسانی ندارند اما از نظر مواد تشکیل‌ دهنده مشابه هم هستند. به عنوان نمونه تمامی گیاهان با درصدهای متفاوتی از نظر وجود آب، چربی، میزان کم یا زیاد، فیبر و رنگ با هم مشترک هستند. اما در مواردی نیز برخی از مواد تشکیل‌ دهنده فقط در یک نوع گیاه وجود دارد و این مساله باعث متمایز بودن‌ شان می ‌شود. به طور کلی اگر از نظر وجود B1، B6، B5، روی،‌ املاح، پتاسیم، منگنز و... جدولی را در نظر بگیریم و در آن 10 گیاه را در کنار هم قرار دهیم اگرچه ممکن است گاهی اوقات درصد آن ها شبیه به هم باشد اما به هم ریختگی خاصی از نظر ترکیبات قابل مشاهده است.

از سوی دیگر، با توجه به این که هر گیاه املاح و ویتامین خاص خود را دارد، باید توجه داشت که مصرف نوع خاصی از آن باعث ورود پتاسیم، آهن، روی، منگنز یا ویتامین C بیشتری به بدن می‌ شود و در نتیجه تمامی مواد مورد نیاز و ضروری با خوردن یک نوع سبزی دریافت نخواهند شد. بنابراین مصرف مخلوط سبزی خوردن به عنوان یک عادت غذایی مناسب توصیه می ‌شود.

تمام گیاهان معطر یا اسانس ‌دار مانند ریحان، نعناع، مرزه و... در چهار خاصیت مشترک هستند: ضد نفخ، ضد درد، ضد اسپاسم و ضد میکروب

مراقب باشید
خانم‌های باردار و شیرده باید با احتیاط ریحان بخورند!
در دوران بارداری و شیردهی خانم‌ ها نباید بیش از حد معمول ریحان بخورند؛ در حد همان سبزی خوردن ایرادی ندارد ولی مقادیر زیاد و طولانی ‌مدت ممکن است خطرناک باشد.

[تصویر:  jook-b-0.jpg]

مرزه نبین چه ریزه!
مرزه برای انسان مسمومیت یا عوارضی ندارد اما مصرف بیش از اندازه‌ اش، به دلیل تند و تیزی ای که دارد، ممکن است التهاباتی را در مخاط دهان ایجاد کند.
مصرف50 میلی‎گرم مرزه 3 بار در روز باعث ایجاد تغییر در فعالیت انعقادی و كاهش وزن می‎شود.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا - منطقه علوم پزشکی تهران، این مطالعه به منظور تعیین اثرات ضد انعقاد گیاه مرزه در رت توسط افشین نظری کارشناسی ارشد فیزیولوژی مرکز تحقیقات گیاهان داروئی دانشگاه علوم پزشکی لرستان انجام شد.
این مطالعه تجربی در مركز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشكی لرستان انجام شد كه طی آن 36 رت به طور تصادفی در سه گروه قرار گرفتند.
یافته‎ها حاکی از آن است در گروهی كه روزانه 3 بار گیاه مصرف كرده بودند وزن گروه آزمون نسبت به گروه شاهد 9،24 درصد كاهش نشان داد.
خلاصه این پژوهش در مجله دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی - درمانی قزوین به چاپ رسیده است.

جعفری و حساسیت نوری!
جعفری گیاه قاعده‌ آوری است مقادیر زیادش، بیش از 200 گرم در روز برای زنان باردار خطر سقط را به همراه دارد. ضمن این که بعضی افراد به گیاهان خانواده ی جعفری حساسیت دارند، به این ترتیب که اگر جعفری مصرف کنند و در معرض نور آفتاب قرار گیرند، روی پوست‌ شان تاول و بثورات پوستی ظاهر می ‌شود. به این عارضه حساسیت نوری می ‌گویند و کسانی که این علایم را داشته باشند نباید گیاهان خانواده جعفری را مصرف کنند.

نگهداری سبزی خوردن در یخچال
برای نگهداری سبزی خوردن در یخچال، ابتدا آن را پاک کنید و بشویید. سپس در پارچه ی نازکی بریزید و داخل یخچال بگذارید. در صورتی که مقدار سبزی زیاد است، برای این که سالم تر بماند، پس از پاک کردن، قسمتی را به صورت نشسته داخل کیسه بریزید و در یخچال نگه دارید و هنگام مصرف بشوی
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : # پریسا # , نازلی , برگ 7 , elham 66
#3
به گفته محققان افزودن سبزیجات به برنامه غذایی روزانه، نیمی از ناراحتی های جسمی را برطرف می کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خراسان ؛ در این مطلب به بعضی از گیاهان مفید اشاره شده است.

جعفری: سموم بدن را دفع می کند و عملکرد کلیه ها را بهبود می بخشد.

شنبلیله: منبع عالی آهن و ویتامین K است. این گیاه برای بیماران دیابتی نیز مفید است.

اسفناج: منبع عالی ویتامین K و آهن است و سرشار از فیبر غذایی است.

کلم برگ: سرشار از ویتامین C و فیبر است و به حرکت منظم روده ها کمک می کند.

نعناع: خوش بو کننده دهان، خنک کننده معده و بهبود دهنده سیستم گوارشی است.

کاهو: این گیاه فاقد چربی و سرشار از مواد مغذی است.

قاصدک: گیاهی سرشار از کلسیم و آهن و همچنین حاوی مواد مغذی مانند منگنز، فسفر و پتاسیم است.

ریحان: درمان طبیعی گلو درد، سرفه و سرماخوردگی است. دارای خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی نیز است.

پیازچه : سرشار از آنتی اکسیدان است. از بدن در برابر سرطان محافظت می کند و قند خون را نیز کاهش می دهد.

مرزنگوش: تنها منبع گیاهی اسید چرب امگا۳ است و سرشار از ویتامین K و آنتی اکسیدان است.

آویشن: گیاهی مفید برای هضم غذا به ویژه گوشت قرمز است.

رزماری: تسکین دهنده طبیعی است، سردرد میگرنی را درمان و حافظه و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کند.
من صبورتر از هر لحظه ای چشم به راه روزهای آینده ی نیامده ام!
 تشکر شده توسط : احسيني , chipchip , saeid , hilda , fireboud , نازلی , elham 66
#4
سبزیجاتی برای سلامتی

خوشبختانه ما ایرانی‌ها نه تنها از سبزیجات معطر برای تهیه غذاهایی مانند دلمه، آش و همچنین برای تزیین غذا استفاده می‌کنیم بلکه سبزی خوردن نیز پای ثابت سفره‌هایمان است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ این گونه است که هم می‌شود از عطر و طعم آن‌ها لذت برد و هم از خواص بی‌شمارشان. در این مقاله گوشه‌ای از این خواص را مرور می‌کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.


جعفری

جعفری یکی از پر مصرف‌ترین و قهرمانان سبزیجات معطر است. این سبزی معطر بسیار مغذی بوده و سرشار از ویتامینC، کلسیم، فیبر، ویتامینB9، آهن و آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشد. سعی کنید همیشه در آشپزخانه‌تان جعفری داشته باشید و برای تهیه و تزیین غذاها از آن استفاده کنید. همیشه از جعفری تازه استفاده کنید. خشک کردن جعفری چندان ایده جالبی نیست چون خشک شده این سبزی خاصیتی ندارد. کنار مرغ، گوشت و ماهی جعفری گذاشته و داخل سوپ و پوره‌هایتان نیز از این سبزی معطر استفاده کنید. حتماً داخل سبزی خوردنتان نیز جعفری داشته باشید.

شوید

شوید یکی از سبزیجات معطر پرطرفدار است که اتفاقاً خواص فوق‌العاده‌ای دارد. اطبای مصری سال‌ها پیش از این از این سبزی به‌عنوان دارو استفاده می‌کرده‌اند. باید بدانید که شوید برای درمان مشکلات معده(به خصوص بی‌اشتهایی) و همچنین برای رفع اختلالات خواب‌ فوق‌العاده است.حتماً شوید را وارد برنامه غذایی‌تان بکنید. چه به صورت سبزی خوردن و چه در داخل غذاها. تخم شوید را برای درمان بی‌اشتهایی مصرف کنید. کنار خوراک‌هایی مانند ماهی یا مرغ شوید بگذارید. می‌توانید داخل سس نیز شوید خرد شده بریزید. اگر به دنبال یک پیش غذای سریع و خوشمزه می‌گردید دو قاشق غذاخوری ماست را با یک قاشق خردل و سه قاشق غذاخوری شوید خرد شده مخلوط کنید. دو عدد خیار را نگینی خرد کرده و به آن اضافه کنید. نمک بزنید و میل کنید.

گشنیز

نگاهی به برگ‌های نازک و ظریف گشنیز بیندازید. عطر گشنیز هوش از سر آدم می‌برد. باید بدانید که این سبزی معطر اشتهاآور است و برای تقویت دستگاه گوارش فوق‌العاده عمل می‌کند. گشنیز تازه به همراه زیره یا ادویه کاری طعم خوب و تازه‌ای به غذاها می‌دهد. کنار گوشت‌ها و مرغ گشنیز بگذارید. در آخرین مرحله پخت کمی گشنیز تازه به غذاهایتان بزنید تا عطر و طعم دل انگیزی به آن‌ها بدهد. تخم گشنیز برای معطر کردن غذاهای سرخ کردنی و یا سالاد فوق‌العاده است. برای خوش طعم کردن غذاهایی که در مایه می‌خوابانید مقدار کمی گشنیز اضافه کنید. خواهید دید که طعم خوبی پیدا می‌کنند.


آویشن

آویشن خواص زیادی دارد: این سبزی معطر آنتی‌بیوتیک، ضد ویروس و هضم کننده غذا است (به خصوص جوشانده آن). اگر دچار بی‌اشتهایی شده‌اید می‌توانید روی این سبزی معطر حساب کنید. از طرف دیگر آویشن شهرت زیادی در رفع خستگی دارد. داخل مایع خوش‌طعم کننده گوشت و مرغ آویشن اضافه کنید. حتی می‌توانید برای تهیه مایه ماکارونی یا لازانیا نیز از این سبزی خوش عطر استفاده کنید.

سیر

سیر باعث جریان بهتر خون شده و فشار خون را کاهش می‌دهد. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند که سیر میزان کلسترول بد خون را نیز کاهش می‌دهد. اگر می‌خواهید غذاهایتان خوش طعم شود همیشه در منزل سیر داشته باشید. یک حبه سیر پوست نکنده را به آبی که برای تهیه پاستا می‌جوشانید اضافه کنید. برای خوش طعم کردن کباب‌ها و ماهی حتماً به مایه آن‌ها سیر اضافه کنید. اگر بوی سیر اذیتتان می‌کند بعد از مصرف آن جعفری و یا دانه حبه هل بجوید.

هل

در طب چینی از هل برای مقابله با بیماری‌های مربوط به معده و روده‌ها استفاده می‌شود. هل ادرارآور نیز می‌باشد. هل به صورت دانه یا پودر به فروش می‌رسد. می‌توانید برای تهیه مربا یا کمپوت از آن استفاده کنید. حتی می‌توانید برای طبخ گوشت سفید نیز از کمی هل استفاده کنید. توصیه می‌کنیم چای یا قهوه‌تان را با اضافه کردن یک تا دو دانه هل کوبیده شده معطر کنید. هل برای افرادی که قصد چاق شدن دارند خوب است.
من صبورتر از هر لحظه ای چشم به راه روزهای آینده ی نیامده ام!
 تشکر شده توسط : برگ 7 , elham 66
#5
چگونه سبزی بیشتری بخوریم؟

[تصویر:  112312442182148521162104811242221840239.jpg]

یکی از عواملی که موجب می‌ شود مردم این مواد غذایی مفید را به اندازه کافی مصرف نکنند این است که نمی‌‌ دانند چگونه آن ها را در برنامه غذایی روزانه ‌شان قرار دهند.


این سبزی‌ ها به دو صورت در برنامه غذایی روزانه ما قرار می گیرند:

1- به صورت تازه، مثل انواع سالاد

2- به صورت پخته در انواع غذاها، مانند خورش ‌ها، سوپ ها و ...

در زیر چند روش آسان و سریع را برای مصرف این سبزیجات خوشمزه به شما معرفی می ‌کنیم:

- برگ ‌های ترد و تازه کاهو یا کلم را درون سالاد خرد نمایید و یا داخل ساندویچ قرار دهید.

[تصویر:  171122931768319518230213571931121482202617.jpg]

- این سبزیجات را درون سوپ بریزید. شما می ‌توانید این سبزیجات را با هم مخلوط و خرد کرده و یا به صورت پوره درآورید و درون سوپ‌تان بریزید. این یک راه خوب برای خوردن سبزیجاتی است که مزه آن ها را دوست ندارید.

- شما می‌ توانید از سبزیجاتی مثل سیر، پیاز و یا فلفل برای طعم دار کردن غذاها استفاده نمایید.

- این سبزیجات را با کمی روغن زیتون ، پیاز یا سیر و یا ادویه‌هایی مانند زنجبیل تفت دهید.

- این سبزیجات مخصوصا آنهایی را که خوب رسیده اند، درون پوره سیب‌زمینی بریزید و بخورید. این روش نیز روشی مناسب برای کسانی است که مزه بعضی سبزیجات را دوست ندارند مانند اسفناج.

- این سبزیجات را می توانید به صورت کوکو، دلمه، بورانی و ... نیز مصرف نمایید.
نکاتی مهم در پخت و مصرف سبزیجات

آن چه در پخت سبزیجات برگ سبز باید مد نظر داشت این است که پخت این سبزیجات در مدت زمان کم و با حرارت ملایم صورت پذیرد. در این صورت جذب مواد مغذی ضروری آن بالا می رود. در حالیکه پخت زیاد آن ها می ‌تواند موجب از بین رفتن این مواد مغذی شود.

[تصویر:  chegooneh%286%29.jpg]

برگ‌ هایی مانند اسفناج تنها به یک دقیقه زمان برای پختن و یا تفت دادن نیاز دارند. در حالی که برگ ‌های محکم و سفت مانند کلم‌، معمولاً به زمانی حدود 10 تا 15 دقیقه نیاز دارند.

خیلی از مردم برگ های روشن و کمرنگ تر سبزیجات را ترجیح می دهند، در حالی که برگ های تیره معمولا مواد مغذی بیشتری دارند، مثلا برای تهیه سالاد، برگ های کمرنگ تر کاهو را خرد می کنند و برگ های تیره ی آن را دور می ریزند که اشتباه است.
 تشکر شده توسط : برگ 7 , nahid , elham 66
#6
تربچه: این نگین سبزی خوردن

تربچه برای هضم غذا، مقابله با احتباس آب، مقابله با کلسترول بد خون و همچنین پاک‌سازی کبد فوق‌العاده است. با ما باشید تا با گلچینی از خواص این ترب‌های نقلی آشنا شوید.


[تصویر:  hou24862.jpg]


تربچه، نگین سبزی خوردن است که نباید به آن به چشم یک سبزی تزیینی نگاه شود. توصیه می‌کنیم صرفاً به تربچه‌ی سبزی خوردن اکتفا نکرده و از هر بهانه‌ای برای خوردن این ترب‌های نقلی استفاده کنید. تربچه برای هضم غذا، مقابله با احتباس آب، مقابله با کلسترول بد خون و همچنین پاک‌سازی کبد فوق‌العاده است. با ما باشید تا با گلچینی از خواص این ترب‌های نقلی آشنا شوید.


تربچه: دوست کبد و روده‌ها

تربچه دوستدار واقعی سلامت دستگاه گوارش است. به خاطر اینکه می‌تواند ترشح صفرا را افزایش دهد. همین موضوع هم باعث سم‌زدایی و تمیزی کبد و کلا بدن می‌شود. ترکیبات موجود در تربچه همچنین باعث تخلیه‌ی صفرا به سمت اثنی‌عشر می‌شوند که همین کار باعث بهبود عملکرد کیسه‌ی صفرا می‌شود. نتایج پژوهش‌هایی که روی حیوانات انجام شده است نشان می‌دهد که تربچه و حتی برگ‌های آن حاوی ترکیبی است که می‌تواند فعالیت روده را افزایش دهد. این سبزی غده‌ای کوچک سرشار از فیبر است که تأثیر مثبتی روی عملکرد روده‌ها و دفع راحت دارد. توجه داشته باشید امکان دارد مصرف تربچه برای افرادی که از بیماری کولون (روده‌ی بزرگ) رنج می‌برند ناراحتی ایجاد کند.


تربچه خواص دیورتیک دارد

اگر مدتی است احساس می‌کنید کلیه‌هایتان به اندازه‌ی کافی کار نمی‌کند و به اندازه‌ی کافی ادرار دفع نمی‌کنید تربچه را دریابید. تربچه باعث افزایش میزان ادرار شده و کلیه‌ها را تمیز می‌کند.

تربچه مانند انواع کلم‌ها و دیگر سبزیجات غده‌ای تأثیر آنتی‌اکسیدانی دارد. برای همین هم ضدسرطان محسوب می‌شود. توجه داشته باشید که مصرف منظم

تربچه سدی در برابر ابتلا به سرطان معده و کولون می‌شود

این سبزی کوچک حاوی میزان زیادی پتاسیم (243 میلی‌گرم در 100 گرم) می‌باشد که باعث افزایش دفع ادرار می‌شود. از آنجایی که میزان سدیم تربچه اندک است خاصیت ادرارآوری و سم‌زدایی آن بیشتر می‌شود. پس خودتان را از این نقل‌های خوش‌رنگ محروم نکنید.


تربچه برای کنترل کلسترول خون

اگر نمی‌دانید چگونه چربی خونتان را کنترل کنید و بعد از هر وعده‌ی غذایی دلتان شور می‌زند تربچه را دریابید. مواد غذایی سرشار از فیبر مانند تربچه (1.6 میلی‌گرم در هر 100 گرم) نقش مثبتی در کنترل کلسترول خون دارد. علاوه بر این، همان‌طور که گفتیم تربچه تأثیر زیادی روی عملکرد کبد دارد. باید بدانید که حدود 80 درصد چربی خون از همین کبد تولید می‌شود. اگر کبدتان درست کار کند بدون شک به راحتی می‌توانید کلسترول خونتان را کنترل کنید. در نهایت اینکه باید بدانید نتایج یک پژوهش چینی نشان می‌دهد که تربچه حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که قادرند میزان کلسترول، تری‌گلیسیرید و همچنین قند خون را کاهش دهند.

توجه داشته باشید که صرفاً با مصرف تربچه نمی‌توانید میزان کلسترول خونتان را تنظیم کنید به خصوص اگر دچار مشکل چربی خون بالا باشید. باید یک تغذیه‌ی سالم و سرشار از سبزیجات دیگر و همچنین غلات کامل داشته باشید.
[تصویر:  13736172388.jpg?57]

تربچه: دوست قلب نازنینتان

تربچه خطر بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد. این سبزی کوچک مانند تمام کلم‌ها و سبزیجات غده‌ای دیگر مانند شلغم و غیره سرشار از گوگرد می‌باشد که این ترکیبات گوگردی سلول‌ها را از گزند آسیب و بیماری‌ها حفظ می‌کنند.

نتایج پژوهش‌های آمریکایی نشان می‌دهد که مصرف روزانه‌ی سبزیجاتی مانند تربچه و انواع کلم‌ها باعث کاهش تجمع هموسیستئین در خون می‌شود. زمانی که میزان این اسیدآمینه بالا باشد خطر بروز بیماری‌های قلبی عروقی نیز بیشتر می‌شود.


تربچه از ابتلا به برخی از سرطان‌ها پیشگیری می‌کند

تربچه مانند انواع کلم‌ها و دیگر سبزیجات غده‌ای تأثیر آنتی‌اکسیدانی دارد. برای همین هم ضدسرطان محسوب می‌شود. توجه داشته باشید که مصرف منظم تربچه سدی در برابر ابتلا به سرطان معده و کولون می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در تربچه مانند «آنتوسیانین‌ها» باعث کاهش احتمال تشکیل تومورها و افزایش رشد سلول‌های سرطانی می‌شود.
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 6,777 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 45,972 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 30,985 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 24,053 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 148,097 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 10,170 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 35,653 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 11,710 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 41,575 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 60,284 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان