2012/08/09, 12:29 PM
رنگ عسلهای مختلف، باتوجه به منابع اصلی شهد از سفید روشن تا سیاه متغیراست. بنابراین، آن چه به غلط بین عوام شایع شدهاست که عسل زنبوران مادر (یعنی جمعیت زنبور عسل با ملکه مسن) تیره و غلیظ است، اما عسل زنبوران جوان (یعنی بچه کندوها)، روشن ورقیق است، پایه علمی ندارد. به عنوان مثال:
•رنگ عسل اقاقیا، سفید روشن مانند آب است
•رنگ عسل افرا، لیمویی رنگ
•رنگ عسل اسپرس، زرد طلایی
•رنگ عسل انواع میوهها، زرد متمایل به قهوهای
•رنگ عسل شبدر سرخ، زرد تمایل به قرمز
•رنگ عسل زیرفون، زرد متمایل به سبز
•رنگ عسل گل قاصد، زرد تیره
•رنگ عسل نارون، قهوهای
•رنگ عسل صنوبرو زبان گنجشک، سبز تیره تا سیاه
رنگ عسل مربوط به نوع گياهي است که از آن تهيه شده است. حتي رنگ عسل يک نوع گياه نيز ممکن است برحسب نوع خاک و شرايط آب و هوا تغيير کند. شدت نور آفتاب نيز روي رنگ شهد تأثير دارد. در ييلاقهاي باز و مرتفع، گياهان شهد روشنتري توليد ميکنند، درنتيجه عسل آنها نيز روشنتر است. با افزايش ميزان املاح در عسل، رنگ آن به تيرگي ميگرايد. رنگ عسل روي ذائقه مصرف کننده مؤثر است. معمولاً عسلهاي سفيد و زرد رنگ ترجيح داده ميشوند. براي نشان دادن رنگ واقعي عسل، بايد آن را در ظروف شيشهاي تميز و شفاف ريخت و به بازار عرضه کرد.
شفافيت عسل
شفافيت يکي از خصوصيات مهم عسل است. وجود مواد خارجي به غير از شهد خالص در عسل باعث تيرگي آن ميشود. ذرات کوچک هوا که همراه با عسل وارد شيشه ميشود نيز تا حدودي سبب کاهش شفافيت آن ميشود. شفافيت عسل نيز از نظر مصرفکنندگان بسيار مهم است.
•رنگ عسل اقاقیا، سفید روشن مانند آب است
•رنگ عسل افرا، لیمویی رنگ
•رنگ عسل اسپرس، زرد طلایی
•رنگ عسل انواع میوهها، زرد متمایل به قهوهای
•رنگ عسل شبدر سرخ، زرد تمایل به قرمز
•رنگ عسل زیرفون، زرد متمایل به سبز
•رنگ عسل گل قاصد، زرد تیره
•رنگ عسل نارون، قهوهای
•رنگ عسل صنوبرو زبان گنجشک، سبز تیره تا سیاه
رنگ عسل مربوط به نوع گياهي است که از آن تهيه شده است. حتي رنگ عسل يک نوع گياه نيز ممکن است برحسب نوع خاک و شرايط آب و هوا تغيير کند. شدت نور آفتاب نيز روي رنگ شهد تأثير دارد. در ييلاقهاي باز و مرتفع، گياهان شهد روشنتري توليد ميکنند، درنتيجه عسل آنها نيز روشنتر است. با افزايش ميزان املاح در عسل، رنگ آن به تيرگي ميگرايد. رنگ عسل روي ذائقه مصرف کننده مؤثر است. معمولاً عسلهاي سفيد و زرد رنگ ترجيح داده ميشوند. براي نشان دادن رنگ واقعي عسل، بايد آن را در ظروف شيشهاي تميز و شفاف ريخت و به بازار عرضه کرد.
شفافيت عسل
شفافيت يکي از خصوصيات مهم عسل است. وجود مواد خارجي به غير از شهد خالص در عسل باعث تيرگي آن ميشود. ذرات کوچک هوا که همراه با عسل وارد شيشه ميشود نيز تا حدودي سبب کاهش شفافيت آن ميشود. شفافيت عسل نيز از نظر مصرفکنندگان بسيار مهم است.
عظمت واقعی در آن نیست كه هرگز زمین نخوریم ؛ بلكه در آن است كه هر بار سقوط كردیم، دوباره برخیزیم