ارسالها: 263
موضوعها: 26
تاریخ عضویت: Aug 2011
تشکر های اهدا شده: 5187
تشکر های دریافت شده :4311 بار در 1920 پست
سال تشخيص بيماري : 1385
دكتر معالج : دکتر محمود عابدینی (عاشقشم)
داروي مورد استفاده : بتافرون
محل سکونت : مازندران_قائمشهر
2011/08/20, 11:46 PM
(آخرین ویرایش در این ارسال: 2014/05/14, 01:41 PM، توسط نازلی.)
خواص پونه و ترخون و ریحان
زمانی بود که جنبه دارویی گیاهان بر وجه خوراکی و غذای آن می چربید و اطبا مرتب آن ها را برای انواع و اقسام امراض، تجویز می کردند و مردمان آن روزگاران نیز از خواص گیاهان و دانه ها و گل ها و ریشه ها و برگ ها و... اطلاعات بیشتری داشتند.
زمانی بود که جنبه دارویی گیاهان بر وجه خوراکی و غذای آن می چربید و اطبا مرتب آن ها را برای انواع و اقسام امراض، تجویز می کردند و مردمان آن روزگاران نیز از خواص گیاهان و دانه ها و گل ها و ریشه ها و برگ ها و... اطلاعات بیشتری داشتند. شاید امروز کمتر کسی بداند که نام علمی «پونه» از واژه لاتینی «پولکی» به معنای شپش مشتق شده است و یا «ترخون» به معنای «اژدهای کوچک» است و اگر جایی به واژه «اسپرغم» برخورد، هاج و واج بماند که این دیگر چه گیاهی است، غافل از این که ممکن است این سبزی خوش طعم را ناهار همراه با کباب میل کرده باشد.
رومیان قدیم از پونه برای دفع شپش استفاده می کرده اند و برای این کار یا آن ها را در اتاق آلوده می سوزانیده اند و یا روی رختخواب می پاشیدند. سرخ پوستان امریکایی چای پونه را برای درمان دردهای ناشی از گرفتگی عضلات و همچنین مداوای سرما خورگی می نوشیدند. اطبا از قدیم همواره خوردن دم کرده برگ های پونه را به دختران و زنان توصیه می کردند. این شیوه هنوز مورد علاقه اهالی بریتانیاست، سنتی خانگی برای سرماخورگی وزکام.
«دراکون کولوس» لغتی است یونانی برای ترخون بدان سبب که ریشه گیاه، مارپیچی است. امروزه دیگر از ترخون استفاده درمانی نمی شود، اما یکی از متداول ترین گیاهان در آشپزی است و در شمار سبزی های معطر جای دارد. در فرانسه از ترخون برای تهیه سرکه ترخون، خردل ترخون و همچنین تهیه انواع املت ها استفاده می شود. ترخون روسی از سایر نقاط جهان، تندتر و معطرتر است. امروزه از ترخون در طبخ غذاهای گوشتی، خوراک ماهی و مرغ بیشتر استفاده می شود.
«ریحان» واژه ای غربی و معادل «اسپرغم» فارسی است. این گیاه بومی کشور هند است و تقریباً در تمام دنیا به عنوان یک طعم دهنده و عطر دهنده به غذا مورد استفاده قرار می گیرد. ریحان گیاهی نفخ شکن و با خواص دارویی بسیار معروف است که چنانچه روزانه پس از غذای سنگین یک فنجان دم کرده ریحان میل شود، غم و افسردگی و اندوه از فرد دور می شود.
نظر بزرگان در مورد ریحان
در حدیث است که امام صادق(ع) فرمود: ریحان سبزی پیامبران است و بدانید که هشت خاصیت در آن وجود دارد:
۱) غذا را گوارا می کند.
۲) منفذها را باز می کند.
۳و۴) دهان و باد گلو را خوشبو می سازد.
۵) اشتها را به غذا افزایش می دهد.
۶) مرض را از بین می برد.
۷) شخص را از بیماری جذام ایمن می گرداند.
۸) وقتی ریحان در شکم آدمی قرار گیرد، همه امراض را ریشه کن می سازد.
▪ در حدیث دیگر امام کاظم(ع) فرمود: ریحان مرض سل را از بین می برد.
آفتاب
زندگی نبرد است جرات حضور در آن را داشته باشید
ارسالها: 1,618
موضوعها: 71
تاریخ عضویت: Sep 2011
تشکر های اهدا شده: 7897
تشکر های دریافت شده :16585 بار در 4448 پست
سال تشخيص بيماري : 1387
دكتر معالج : دکتر امیررضا عظیمی
داروي مورد استفاده : فینگولید - داروسازی اسوه
محل سکونت : تهران
ارسالها: 218
موضوعها: 31
تاریخ عضویت: Nov 2011
تشکر های اهدا شده: 4637
تشکر های دریافت شده :2193 بار در 503 پست
سال تشخيص بيماري : -
دكتر معالج : -
داروي مورد استفاده :
محل سکونت :
به گفته محققان افزودن سبزیجات به برنامه غذایی روزانه، نیمی از ناراحتی های جسمی را برطرف می کند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از خراسان ؛ در این مطلب به بعضی از گیاهان مفید اشاره شده است.
جعفری: سموم بدن را دفع می کند و عملکرد کلیه ها را بهبود می بخشد.
شنبلیله: منبع عالی آهن و ویتامین K است. این گیاه برای بیماران دیابتی نیز مفید است.
اسفناج: منبع عالی ویتامین K و آهن است و سرشار از فیبر غذایی است.
کلم برگ: سرشار از ویتامین C و فیبر است و به حرکت منظم روده ها کمک می کند.
نعناع: خوش بو کننده دهان، خنک کننده معده و بهبود دهنده سیستم گوارشی است.
کاهو: این گیاه فاقد چربی و سرشار از مواد مغذی است.
قاصدک: گیاهی سرشار از کلسیم و آهن و همچنین حاوی مواد مغذی مانند منگنز، فسفر و پتاسیم است.
ریحان: درمان طبیعی گلو درد، سرفه و سرماخوردگی است. دارای خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی نیز است.
پیازچه : سرشار از آنتی اکسیدان است. از بدن در برابر سرطان محافظت می کند و قند خون را نیز کاهش می دهد.
مرزنگوش: تنها منبع گیاهی اسید چرب امگا۳ است و سرشار از ویتامین K و آنتی اکسیدان است.
آویشن: گیاهی مفید برای هضم غذا به ویژه گوشت قرمز است.
رزماری: تسکین دهنده طبیعی است، سردرد میگرنی را درمان و حافظه و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کند.
من صبورتر از هر لحظه ای چشم به راه روزهای آینده ی نیامده ام!
ارسالها: 218
موضوعها: 31
تاریخ عضویت: Nov 2011
تشکر های اهدا شده: 4637
تشکر های دریافت شده :2193 بار در 503 پست
سال تشخيص بيماري : -
دكتر معالج : -
داروي مورد استفاده :
محل سکونت :
سبزیجاتی برای سلامتی
خوشبختانه ما ایرانیها نه تنها از سبزیجات معطر برای تهیه غذاهایی مانند دلمه، آش و همچنین برای تزیین غذا استفاده میکنیم بلکه سبزی خوردن نیز پای ثابت سفرههایمان است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ این گونه است که هم میشود از عطر و طعم آنها لذت برد و هم از خواص بیشمارشان. در این مقاله گوشهای از این خواص را مرور میکنیم. لطفاً با ما همراه باشید.
جعفری
جعفری یکی از پر مصرفترین و قهرمانان سبزیجات معطر است. این سبزی معطر بسیار مغذی بوده و سرشار از ویتامینC، کلسیم، فیبر، ویتامینB9، آهن و آنتیاکسیدانها میباشد. سعی کنید همیشه در آشپزخانهتان جعفری داشته باشید و برای تهیه و تزیین غذاها از آن استفاده کنید. همیشه از جعفری تازه استفاده کنید. خشک کردن جعفری چندان ایده جالبی نیست چون خشک شده این سبزی خاصیتی ندارد. کنار مرغ، گوشت و ماهی جعفری گذاشته و داخل سوپ و پورههایتان نیز از این سبزی معطر استفاده کنید. حتماً داخل سبزی خوردنتان نیز جعفری داشته باشید.
شوید
شوید یکی از سبزیجات معطر پرطرفدار است که اتفاقاً خواص فوقالعادهای دارد. اطبای مصری سالها پیش از این از این سبزی بهعنوان دارو استفاده میکردهاند. باید بدانید که شوید برای درمان مشکلات معده(به خصوص بیاشتهایی) و همچنین برای رفع اختلالات خواب فوقالعاده است.حتماً شوید را وارد برنامه غذاییتان بکنید. چه به صورت سبزی خوردن و چه در داخل غذاها. تخم شوید را برای درمان بیاشتهایی مصرف کنید. کنار خوراکهایی مانند ماهی یا مرغ شوید بگذارید. میتوانید داخل سس نیز شوید خرد شده بریزید. اگر به دنبال یک پیش غذای سریع و خوشمزه میگردید دو قاشق غذاخوری ماست را با یک قاشق خردل و سه قاشق غذاخوری شوید خرد شده مخلوط کنید. دو عدد خیار را نگینی خرد کرده و به آن اضافه کنید. نمک بزنید و میل کنید.
گشنیز
نگاهی به برگهای نازک و ظریف گشنیز بیندازید. عطر گشنیز هوش از سر آدم میبرد. باید بدانید که این سبزی معطر اشتهاآور است و برای تقویت دستگاه گوارش فوقالعاده عمل میکند. گشنیز تازه به همراه زیره یا ادویه کاری طعم خوب و تازهای به غذاها میدهد. کنار گوشتها و مرغ گشنیز بگذارید. در آخرین مرحله پخت کمی گشنیز تازه به غذاهایتان بزنید تا عطر و طعم دل انگیزی به آنها بدهد. تخم گشنیز برای معطر کردن غذاهای سرخ کردنی و یا سالاد فوقالعاده است. برای خوش طعم کردن غذاهایی که در مایه میخوابانید مقدار کمی گشنیز اضافه کنید. خواهید دید که طعم خوبی پیدا میکنند.
آویشن
آویشن خواص زیادی دارد: این سبزی معطر آنتیبیوتیک، ضد ویروس و هضم کننده غذا است (به خصوص جوشانده آن). اگر دچار بیاشتهایی شدهاید میتوانید روی این سبزی معطر حساب کنید. از طرف دیگر آویشن شهرت زیادی در رفع خستگی دارد. داخل مایع خوشطعم کننده گوشت و مرغ آویشن اضافه کنید. حتی میتوانید برای تهیه مایه ماکارونی یا لازانیا نیز از این سبزی خوش عطر استفاده کنید.
سیر
سیر باعث جریان بهتر خون شده و فشار خون را کاهش میدهد. نتایج پژوهشها نشان میدهند که سیر میزان کلسترول بد خون را نیز کاهش میدهد. اگر میخواهید غذاهایتان خوش طعم شود همیشه در منزل سیر داشته باشید. یک حبه سیر پوست نکنده را به آبی که برای تهیه پاستا میجوشانید اضافه کنید. برای خوش طعم کردن کبابها و ماهی حتماً به مایه آنها سیر اضافه کنید. اگر بوی سیر اذیتتان میکند بعد از مصرف آن جعفری و یا دانه حبه هل بجوید.
هل
در طب چینی از هل برای مقابله با بیماریهای مربوط به معده و رودهها استفاده میشود. هل ادرارآور نیز میباشد. هل به صورت دانه یا پودر به فروش میرسد. میتوانید برای تهیه مربا یا کمپوت از آن استفاده کنید. حتی میتوانید برای طبخ گوشت سفید نیز از کمی هل استفاده کنید. توصیه میکنیم چای یا قهوهتان را با اضافه کردن یک تا دو دانه هل کوبیده شده معطر کنید. هل برای افرادی که قصد چاق شدن دارند خوب است.
من صبورتر از هر لحظه ای چشم به راه روزهای آینده ی نیامده ام!
ارسالها: 1,461
موضوعها: 359
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 16079
تشکر های دریافت شده :21269 بار در 5356 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : سیگارودی _گلی پور
داروي مورد استفاده : ربیف
محل سکونت : زنجان
ارسالها: 1,461
موضوعها: 359
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 16079
تشکر های دریافت شده :21269 بار در 5356 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : سیگارودی _گلی پور
داروي مورد استفاده : ربیف
محل سکونت : زنجان
تربچه: این نگین سبزی خوردن
تربچه برای هضم غذا، مقابله با احتباس آب، مقابله با کلسترول بد خون و همچنین پاکسازی کبد فوقالعاده است. با ما باشید تا با گلچینی از خواص این تربهای نقلی آشنا شوید.
![[تصویر: hou24862.jpg]](http://www.webshad.com/wp-content/uploads/2012/05/hou24862.jpg)
تربچه، نگین سبزی خوردن است که نباید به آن به چشم یک سبزی تزیینی نگاه شود. توصیه میکنیم صرفاً به تربچهی سبزی خوردن اکتفا نکرده و از هر بهانهای برای خوردن این تربهای نقلی استفاده کنید. تربچه برای هضم غذا، مقابله با احتباس آب، مقابله با کلسترول بد خون و همچنین پاکسازی کبد فوقالعاده است. با ما باشید تا با گلچینی از خواص این تربهای نقلی آشنا شوید.
تربچه: دوست کبد و رودهها
تربچه دوستدار واقعی سلامت دستگاه گوارش است. به خاطر اینکه میتواند ترشح صفرا را افزایش دهد. همین موضوع هم باعث سمزدایی و تمیزی کبد و کلا بدن میشود. ترکیبات موجود در تربچه همچنین باعث تخلیهی صفرا به سمت اثنیعشر میشوند که همین کار باعث بهبود عملکرد کیسهی صفرا میشود. نتایج پژوهشهایی که روی حیوانات انجام شده است نشان میدهد که تربچه و حتی برگهای آن حاوی ترکیبی است که میتواند فعالیت روده را افزایش دهد. این سبزی غدهای کوچک سرشار از فیبر است که تأثیر مثبتی روی عملکرد رودهها و دفع راحت دارد. توجه داشته باشید امکان دارد مصرف تربچه برای افرادی که از بیماری کولون (رودهی بزرگ) رنج میبرند ناراحتی ایجاد کند.
تربچه خواص دیورتیک دارد
اگر مدتی است احساس میکنید کلیههایتان به اندازهی کافی کار نمیکند و به اندازهی کافی ادرار دفع نمیکنید تربچه را دریابید. تربچه باعث افزایش میزان ادرار شده و کلیهها را تمیز میکند.
تربچه مانند انواع کلمها و دیگر سبزیجات غدهای تأثیر آنتیاکسیدانی دارد. برای همین هم ضدسرطان محسوب میشود. توجه داشته باشید که مصرف منظم
تربچه سدی در برابر ابتلا به سرطان معده و کولون میشود
این سبزی کوچک حاوی میزان زیادی پتاسیم (243 میلیگرم در 100 گرم) میباشد که باعث افزایش دفع ادرار میشود. از آنجایی که میزان سدیم تربچه اندک است خاصیت ادرارآوری و سمزدایی آن بیشتر میشود. پس خودتان را از این نقلهای خوشرنگ محروم نکنید.
تربچه برای کنترل کلسترول خون
اگر نمیدانید چگونه چربی خونتان را کنترل کنید و بعد از هر وعدهی غذایی دلتان شور میزند تربچه را دریابید. مواد غذایی سرشار از فیبر مانند تربچه (1.6 میلیگرم در هر 100 گرم) نقش مثبتی در کنترل کلسترول خون دارد. علاوه بر این، همانطور که گفتیم تربچه تأثیر زیادی روی عملکرد کبد دارد. باید بدانید که حدود 80 درصد چربی خون از همین کبد تولید میشود. اگر کبدتان درست کار کند بدون شک به راحتی میتوانید کلسترول خونتان را کنترل کنید. در نهایت اینکه باید بدانید نتایج یک پژوهش چینی نشان میدهد که تربچه حاوی آنتیاکسیدانهایی است که قادرند میزان کلسترول، تریگلیسیرید و همچنین قند خون را کاهش دهند.
توجه داشته باشید که صرفاً با مصرف تربچه نمیتوانید میزان کلسترول خونتان را تنظیم کنید به خصوص اگر دچار مشکل چربی خون بالا باشید. باید یک تغذیهی سالم و سرشار از سبزیجات دیگر و همچنین غلات کامل داشته باشید.
![[تصویر: 13736172388.jpg?57]](http://www.niniweblog.com/upl/donyayezanane1364/13736172388.jpg?57)
تربچه: دوست قلب نازنینتان
تربچه خطر بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد. این سبزی کوچک مانند تمام کلمها و سبزیجات غدهای دیگر مانند شلغم و غیره سرشار از گوگرد میباشد که این ترکیبات گوگردی سلولها را از گزند آسیب و بیماریها حفظ میکنند.
نتایج پژوهشهای آمریکایی نشان میدهد که مصرف روزانهی سبزیجاتی مانند تربچه و انواع کلمها باعث کاهش تجمع هموسیستئین در خون میشود. زمانی که میزان این اسیدآمینه بالا باشد خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی نیز بیشتر میشود.
تربچه از ابتلا به برخی از سرطانها پیشگیری میکند
تربچه مانند انواع کلمها و دیگر سبزیجات غدهای تأثیر آنتیاکسیدانی دارد. برای همین هم ضدسرطان محسوب میشود. توجه داشته باشید که مصرف منظم تربچه سدی در برابر ابتلا به سرطان معده و کولون میشود. آنتیاکسیدانهای موجود در تربچه مانند «آنتوسیانینها» باعث کاهش احتمال تشکیل تومورها و افزایش رشد سلولهای سرطانی میشود.