امتیاز موضوع:
  • 8 رأی - میانگین امیتازات : 4.63
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خواص زیتون و روغن زیتون
#1
روغن زيتون و سرطان:

سرطان يكي از علل عمده مرگ و مير در كشورهاي توسعه يافته است. انواع سرطان رابطه نزديكي با رژيم غذايي دارد. در سرطان‌هاي روده‌ بزرگ و راست روده و پستان كاملاً مشخص شده كه نوع چربي مصرف شده، يكي از عوامل مهم در ايجاد اين سرطان‌هاست و مقدار چربي تأثير چنداني در بروز آنها ندارد.

مطالعات نشان داده كه روغن ‌زيتون ميزان آسيب‌هاي سرطاني را كاهش داده و تعداد تومورهاي توسعه يافته را به شكل آشكاري ‌كاهش مي دهد و اين تومورها تهاجم كمتر و درمان پذيري بيشتري دارند. اين اثر مربوط به وجود اسيد لينولئيك است كه يك اسيد چرب امگا 6 مي‌ باشد. اين اسيد چرب در توليد پروستاگلاندين‌هايي موثر است كه از ايجاد و توسعه تومورها جلوگيري مي كنند.

اكسيداسيون درون سلولي، عامل مهمي در ايجاد سرطان است و مواد آنتي اكسيدان موجود در روغن زيتون، مقاومت سلول‌ها را در برابر اكسيداسيون و سرطان افزايش مي‌ دهد.
روغن زيتون و فشار خون:

فشارخون بالا زماني تعريف مي ‌شود كه ميزان فشار خون به طور دائم بالاتر از 90/140 ميلي ‌متر جيوه باشد. مصرف روغن زيتون به صورت منظم، هر دو فشار خون سيستولي و دياستولي را كاهش مي‌ دهد و مقدار دوز داروهاي لازم براي كاهش فشارخون را در بيماران كم مي‌ كند.
روغن زيتون و بيماري‌هاي قلبي:

سخت شدگي ديواره‌ رگ‌هاي خوني در اثر تجمع كلسترول، با شيوه زندگي ارتباط مستقيم دارد. شيوه زندگي مجموعه‌اي از عادات فردي و ميزان فعاليت بدني و نوع رژيم غذايي است. پايين‌ترين ميزان مرگ و مير از بيماري‌هاي قلبي و عروقي در كشورهايي وجود دارد كه از روغن زيتون به عنوان تنها منبع چربي در رژيم غذايي خود استفاده مي‌ كنند. روغن زيتون به علت داشتن اسيدهاي چرب غيراشباع مي ‌تواند ميزان كلسترول خوب (HDL) را افزايش و كلسترول بد (LDL) را كاهش دهد و به اين ترتيب از رسوب كلسترول در رگ‌ها و سخت شدگي عروق جلوگيري مي ‌كند.
روغن زيتون و التهاب روماتيسمي:

التهاب روماتيسمي از بيماري‌هاي عفوني مزمن است كه در مفاصل ايجاد مي‌ شود. عوامل عفوني، ژن‌ها، هورمون‌ها و رژيم غذايي در بروز آن نقش دارند. مصرف منظم روغن زيتون باعث تسكين علائم اين بيماري مي ‌شود. افرادي كه ميزان كمي روغن زيتون مصرف مي ‌كنند، 5/2 برابر افرادي كه رژيم غذايي سرشار از اين روغن را دارند به التهابات روماتيسمي مبتلا مي ‌شوند. مكانيسم اين عمل هنوز مشخص نشده است، ولي اين اثر احتمالاً به آنتي اكسيدان‌هاي موجود در روغن زيتون مربوط مي ‌شود.
روغن زيتون و دستگاه گوارش:

روغن زيتون، صفرا بر است و باعث تخليه كيسه صفرا مي‌ شود، به اين ترتيب كه انقباض كيسه صفرا و توليد نمك‌هاي صفراوي را در كبد تحريك كرده و در نتيجه دفع كلسترول را از طريق صفرا افزايش مي‌ دهد و از ايجاد سنگ‌هاي صفراوي جلوگيري مي ‌كند.

روغن زيتون به علت داشتن سيتواسترول‌ها مانع جذب كلسترول در روده كوچك مي‌ شود و جذب عناصر معدني مثل كلسيم، منيزيم و آهن را افزايش مي‌‌ دهد.

روغن زيتون ملين است و از يبوست جلوگيري مي‌ كند همچنين اين روغن، انگل‌ها و كرم‌هاي روده را از بين مي ‌برد.
روغن زيتون و احساس درد:

ماده‌اي به نام اوله آكانتال در روغن زيتون وجود دارد كه اثري مشابه قرص‌هاي مسكن مانند ايبوپروفن در كاهش درد دارد.

آنزيم‌ مخصوصي در بدن وجود دارد كه سبب آغاز درد مي ‌شود و ماده اوله آكانتال جلوي فعاليت اين آنزيم را مي ‌گيرد، در نتيجه فرآيند احساس درد متوقف مي‌ شود. با مصرف روزانه 50 گرم روغن زيتون، حدود 9 ميلي ‌گرم اوله آكانتال به بدن مي ‌رسد، اين مقدار يك دهم ميزان داروي ايبوپروفني است كه براي كاهش درد يك فرد بزرگسال تجويز مي‌ شود.
روغن زيتون و چاقي:

در كشورهاي غربي، چاقي مشكل بزرگ سلامت مردم است، زيرا ميزان كالري دريافتي از طريق غذاهاي مختلف افزايش يافته، ولي ميزان فعاليت روز به روز كاهش مي ‌يابد، در نتيجه چاقي اتفاق مي ‌افتد.

روغن زيتون مانند ساير چربي‌ها، 9 كيلو كالري انرژي دارد و به نظر مي‌ رسد كه مصرف آن باعث چاقي مي ‌شود. ولي ثابت شده رژيم غذايي غني از روغن زيتون بيشتر از غذاهاي كم چرب به كاهش وزن كمك مي‌ كند. در واقع آنچه در بروز چاقي مؤثر است، نوع چربي مصرف شده است، نه مقدار چربي موجود در غذا.

از طرفي روغن زيتون كشش ماهيچه‌هاي حلقوي را در پايين معده كاهش مي‌ دهد و در حركت توده غذا به سمت روده تأخير ايجاد مي‌ كند، در نتيجه محتويات معده به آهستگي و به تدريج وارد دوازده مي ‌شود و احساس سيري مدت بيشتري طول مي ‌كشد و با كاهش اشتها فرد مي‌ تواند غذاي كمتري مصرف كند.
روغن زيتون و تغذيه نوزاد:

رشد نوزاداني كه مادران آنها روغن زيتون مصرف مي ‌كنند، از نظر قد و وزن و رفتارهاي روان شناختي بهتر است. همچنين نوزاد براي جلوگيري از اكسيداسيون مواد در اثر ورود اكسيژن هوا، به ويتامين E نياز دارد. اگر چه ميزان اين ويتامين در روغن زيتون زياد نيست، ولي براي جلوگيري از اثرات اكسيداسيون كافي است.

اين ويتامين در مدت شيردهي در پستان‌ها تغليظ مي‌ شود و مادر بايد ذخيره كافي از آن را در بدن خود داشته باشد تا مقدار مورد نياز اين ويتامين براي نوزاد در شير ترشح شود.

مصرف ميزان كافي ويتامين E در نوزادان داراي نارسايي لوزالمعده و كليه ضروري است. به علاوه روغن زيتون، اسيدهاي چرب مورد نياز براي رشد نوزاد را فراهم مي‌ كند و نسبت اسيد لينولئيك به اسيد لينولنيك آن مشابه شير مادر است.

مصرف روغن زيتون در سنين رشد، سبب بهبود حافظه و بالا رفتن قدرت يادگيري در كودكان مي ‌شود.
روغن زيتون و پيري:

بسياري از بيماري‌هاي دوران پيري مثل پوكي استخوان و آلزايمر تحت تأثير رژيم غذايي قرار دارند.

روغن زيتون با كمك به جذب كلسيم، باعث رسوب آن در استخوان‌ها شده و از پوكي استخوان جلوگيري مي‌ كند.

روغن زيتون از بروز فراموشي و آلزايمر در افراد مسن جلوگيري مي‌ كند، ولي مكانيسم عمل آن ناشناخته است. به نظر مي ‌رسد اسيدهاي چرب غيراشباع موجود در روغن زيتون مي‌ تواند باعث حفظ ساختار غشاي سلول‌هاي مغزي شوند.

فرآيند پير شدن در انسان با آسيب‌ تدريجي و تغيير ساختمان پوست همراه است. تغييرات پوست مثل ضخيم شدن و از دست دادن قابليت ارتجاعي لايه‌هاي پوست، به علت تجمع كلاژن باعث مي‌ شود كه پوست در برابر عوامل خارجي مثل تشعشات خورشيدي كه راديكال‌هاي آزاد را ايجاد مي‌ كنند حساس شده و روند پيري تسريع شود. مواد آنتي اكسيدان خصوصاً ويتامين E موجود در روغن زيتون از ايجاد راديكال‌هاي آزاد و فرآيند اكسيداسيون در سلول‌هاي پوستي و ايجاد سرطان‌هاي پوست جلوگيري مي‌ كند و كمك مي ‌كند تا سلول‌هاي پوست انعطاف‌ پذيري خود را حفظ كرده و عوارض پيري ديرتر ظاهر شود.
روغن زيتون و پوست:

ويتامين E موجود در روغن زيتون براي حفظ سلامت و زيبايي پوست و مو ضروري است. مصرف مداوم آن، پوست را شاداب نگه مي ‌دارد. ماساژ پوست با روغن زيتون، تعريق را كاهش داده و مژه و ابرو را تقويت مي ‌كند. كمپرس پوست با روغن زيتون در موارد آفتاب‌ زدگي و سرمازدگي ، گزش مار و عقرب و نيش حشرات باعث التيام آن مي‌ شود. همچنين سوزش و درد ناشي از سوختگي را تسكين داده و از بروز تاول جلوگيري مي ‌كند.

براي برطرف كردن خشكي و ترك پوست مي ‌توان از مخلوط روغن زيتون با گليسيرين به نسبت مساوي استفاده كرد.
 تشکر شده توسط : مـه ســـا , بهرنگ , Hasty , najva , شهرزاد , مینا ح , # پریسا # , احسيني
#2
تأثیر روغن زیتون در بهبود جریان خون

اجزای مغذی خاص در روغن زیتون و برخی غذاهای دیگر می‌تواند دلیل تأثیر مثبت رژیم غذایی مدیترانه‌ای بر سلامت قلب باشد. این ترکیبات که تحت عنوان “فنل” نامیده می‌شوند اثر آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و جلوگیری از تشکیل لخته در عروق دارند. در این مطالعه تأثیر سودمند روغن‌های زیتون سرشار از فنل بر عملکرد عروق خونی مشخص شده‌است. مصرف غذاهای غنی از ترکیبات فنلی می‌تواند سلامت قلبی عروقی را بهبود بخشد و بر قلب نیز تأثیر حفاظت بخش دارد.

تحقیقات نشان داده که مصرف روزانه دو قاشق غذا خوری (۲۳ گرم) روغن زیتون، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش می‌دهد که این امر، به دلیل وجود چربیهای اشباع نشده در این روغن است. بنابراین برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری، بهتر است که به جای چربیهای اشباع شده از روغن زیتون استفاده شود تا میزان مصرف کالری روزانه از حد لازم بیشتر نباشد. همچنین روغن گردو و اسید چرب امگاــ۳ که در گوشت ماهی و سبزیجات وجود دارد همچون روغن زیتون، اسیدهای چرب اشباع نشده دارند و بنابراین برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی مفیدند.

روغن زیتون دفع کننده سنگ کیسه صفرا است برای این منظور باید آنرا با آبلیمو مصرف کرد . روغن زیتون برای رفع سرفه‌های خشک مفید است . برای رفع پیوره لثه ، روغن زیتون را بر روی لثه بمالید .برای برطرف کردن خراش و ترک پوست جویدن برگ زیتون برای از بین بردن زخم‌های دهان مفید است وزیتون تقویت کننده نیروی جنسی است. مصرف روزانه زیتون از امراض قلبی وسرطان جلوگیری می‌کند و بالاخره روغن زیتون بهترین روغن برای پخت و پز می‌باشد زیرا در اثر حرارات خراب نمی‌شود.
چو بید بر سر ایمان خویش میلرزم ... که دل به دست کمان ابروئیست کافر کیش
 تشکر شده توسط : yaro , najva , # پریسا #
#3
[تصویر:  olive_oil.jpg]
زیتون چه سبز و چه سیاه یك میوه سالم و مفید برای افزودن به رژیم غذایی روزانه و وعده‌های مختلف غذایی است.


محققان یونانی می‌گویند؛ روغن زیتون به كنترل میزان كلسترول و نیز كنترل قند خون كمك می‌كند. همچنین این روغن از آنجا كه یك چربی تك زنجیره‌ای اشباع نشده است، پروسه هضم غذا را فوق‌العاده تسهیل می‌كند.

همچنین می‌توانید از روغن این میوه همراه با سالاد سبزیجات استفاده كنید و یا خود میوه آن را به عنوان یك میان وعده بخورید. علاوه بر این، درغذاهای ادویه دار نیز می‌توانید از روغن زیتون استفاده كنید. در تهیه سس‌ها هم بهتر است از این روغن مصرف كنید.

مصرف تركیب روغن زیتون با پیاز و سبزیجات دیگر برای سلامتی بسیار مفید است. به هنگام تهیه غذاهای سرخ كردنی نیز بهتر است به طور منظم روغن زیتون هم مصرف كنید.


منبع ایسنا
وقتی تنها شدی تنها تر از تمام غریبان روزگار
از قیل و قال حادثه باری دلت گرفت
بر خویش تکیه کن برعرش
 تشکر شده توسط : nazaninn , ostad2000 , omidvar , شفا یافته , najva , # پریسا #
#4
با این میوه خطوط صورتتان را بوتاکس کنید!!

برای شما که جهت رفع چین و چروک و خطوط پوست صورت خود تصمیم به تزریق بوتاکس کرده اید پیشنهاد ویژه ای داریم...
زیتون تقریبا از 3000 سال قبل از میلاد مسیح مورد استفاده قرار می‌گرفته است. این گیاه از نواحی گرم و نیمه گرم می‌باشد و موطن اصلی آن را در سوریه و جنوب ترکیه می‌دانند و از این نقاط به سایر نواحی که دارای آب و هوای مدیترانه‌ای هستند برده شد و اکنون از دامنه‌های غربی هیمالیا در شرق تا سواحل اقیانوس اطلس در مغرب و در دو طرف دریای مدیترانه درخت زیتون کاشته می‌شود. علاوه بر نواحی نامبرده در آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی و استرالیا این محصول را نیز می‌کارند و مورد استفاده قرار می‌دهند.

میوه این گیاه، حاوی چربی بالایی (بین 35- 15 درصد) است با این وجود منبع خوبی از اسید اولئیک (اسیدهای چرب اشباع نشده امگا9) و ویتامین E است.

تحقیقات به عمل آمده و تجربه در بین افرادی که با طب سوزنی آشنایی دارند نشان داده که این میوه ی پر خاصیت می تواند در زیبایی علاوه بر مصرف خوراکی به طور موضعی نیز بسیار موثر باشد.

برای شما که جهت رفع چین و چروک و خطوط پوست صورت خود تصمیم به تزریق بوتاکس کرده اید پیشنهاد ویژه ای داریم:

هسته ی چند عدد زیتون تازه را گرفته و آنها را بکوبید و خوب له کنید و روی خطوط قرار دهید( بین ابرو، دوطرف دهان و گاهی خطوط عمیق اطراف چشمها ) و مدت زمان پانزده تا بیست دقیقه به حالت خوابیده و آرام بمانید تا خوب جذب پوستتان شود.
می توانید زیتونهای بدون هسته را درشت نیز رنده کنید و روی خطوط بخوابانید.
این کار را هر روز یا یک روز در میان انجام دهید تا در عمیق تر نشدن چروکها و تا حدودی پر کردن خطوط به طور طبیعی به پوستتان کمک کرده باشید.

 تشکر شده توسط : paeeze , mirzaee , najva , TootFarangi , مـه ســـا , kami , O#!!! , Aynaz , Hasty , # پریسا # , parisa2011 , hedieh , MFhealth , هانیه , سحــــــــر , پروانه , paeazan
#5
همه جا رو گفتی به جز شمال مدیترانه ای خودمون
تو رودبار و منجیل هم درخت زیتون به عمل میاد...


به خود آی,خود تو جان جهانــــــی...













 تشکر شده توسط : نازلی , TootFarangi
#6
پرورده اش خوشمزه تر از همشه ولی اون بی هسته هاش خیلی خوبه منتها مشکلش اینه زیادی شوره Confused من که می خورم کلن هر نوعیش باشه smiling
Free chees is found on the mousetrap
To catch anything you want you must pay it's worth
 تشکر شده توسط : نازلی
#7
(2011/10/08, 12:17 AM)sara.161 نوشته است: همه جا رو گفتی به جز شمال مدیترانه ای خودمون
تو رودبار و منجیل هم درخت زیتون به عمل میاد...

زیتون سبز جاهای زیادی در ایران به عمل می آید .

اما تنها زیتون سیاه هستش که محدودیت داره و در هر اقلیمی قابل

کاشت نیست .
یه زحمتی براتون دارم سر نمازایی که میخونید یاد این برادر کوچیکتونم باشید . ...
منو از دعاي خودتون بي بهره نذاريد.ممنون ...
خدانگهدار همتون باشه.
خدا خودش شام تاریک سپید کنه.
دست طبیعت گل عمر مرا نچین.
 تشکر شده توسط : نازلی
#8
اتفاقا مامان من یه خط اخم داره که تو فکرش بود بوتاکس کنه ولی چند مدت پیش که این مطلبو از اینترنت پیدا کردم و بهش گفتم منصرف شده . مامان من که داره این درمان رو شروع میکنه اگه جواب داد میامو بهتون خبر میدمwink2
 تشکر شده توسط : نازلی , # پریسا # , hedieh , MFhealth , ارزو
#9
(2011/10/08, 02:49 PM)kami نوشته است: زیتون سبز جاهای زیادی در ایران به عمل می آید .

اما تنها زیتون سیاه هستش که محدودیت داره و در هر اقلیمی قابل

کاشت نیست .

تو برنامه ی صبحی دیگر یه بنده خدایی رو دعوت کرده بودن در مورد زیتون سیاه میگفت که همین زیتون سیز رو اگه بزارن کامل برسه سیاه میشه و خیلی هم خوشمزه میشه باید از دوستان اهل شمال پرسید که اوضاع چطوریه

دوستان اهل شمال اینجا زیاد داریم اگه اطلاعی دارن اینجا بگن ما هم مطلع بشیم
فان مع العسر يسرا
#10
نه زیتونی که سبزه و سیاه شده تا اونجایی که من میدونم خوب نیست.اونایی که سیاهن کلا سایزشون هم متفاوته.اصولا درشت تر از زیتون سبز شمال هستن.

این زیتونای سبز خیلی درشت ایرانی نیستن وارداتین.
دقیقا مثل برنج های وارداتی که درازترن و بیمزه هستن.


به خود آی,خود تو جان جهانــــــی...













  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 7,582 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 50,368 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 32,852 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 25,286 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 149,472 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 11,794 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 37,788 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 12,431 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 42,449 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 61,013 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست