محققان آمریکایی دریافتند
رزماری از بیماریهای چشم پیشگیری می کند
13910630000109_PhotoA.jpg (اندازه: 22.32 KB / تعداد دفعات دریافت: 1)
خبرگزاری فارس: محققان آمریکایی براساس تحقیقات تازه خود دریافتند که گیاه رزماری چه بسا می تواند از بیماریهای چشمی پیشگیری کند.
خبرگزاری فارس: رزماری از بیماریهای چشم پیشگیری می کند
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری یونایتدپرس، محققان آمریکایی دریافتند: در گیاه رزماری ماده ای وجود دارد که می توان از آن برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای شبکیه چشم از جمله ضعف ماهیچه چشم مرتبط با بالارفتن سن استفاده کرد.
استوارت لپبتون و همکارانش در انستیتوی تحقیقات پزشکی Sanford-Burnham گفتند: ماده موسوم به carnosic acid سلامت چشم را بهبود می بخشد.
تیم تحقیقات دریافتند: این ماده به طور خاص برای شبکیه چشم مفید است و از آن در برابر ضعف و هرگونه آسیب دیدن محافظت می کند.
محققان تحقیقات خود را روی گروهی از جوندگان انجام دادند و دریافتند: پوسته خارجی چشم جوندگانی که ماده carnosic acid به آن تزریق شد، ضخیم باقی ماند؛ امری که اشاره می کند چشم محافظت شده است.
رزماری گیاه بومی منطقه مدیترانه است و گل و برگهای این گیاه بوی تندی شبیه به کافور دارد. رزماری علاوه بر کاربرد دارویی، در پخت و پز نیز استفاده میشود.
این گیاه منبع عالی ویتامین E است و با رادیکال های آزاد مقابله میکند و روغن طبیعی آن مجرای تنفسی را باز میکند.
با مالیدن پودر رزماری روی بدن، بوی ایجاد شده از باکتری و قارچ از بین میرود و قبل از تمیزکردن زخم، قرار دادن برگهای تازه روی قسمت مورد نظر مانع از عفونی شدن آن می شود.
دم کرده آن به طور طبیعی خستگی مفرط را برطرف میکند و رزماری تاثیر ضد اسپاسمی دارد و ناراحتیهای گوارشی را برطرف میکند.
آنتی اکسیدان آن مانع از تشدید بیماری آرتریت میشود و برای پیش گیری از بروز آب مروارید، نوشین دم کرده رزماری به طور مرتب مفید است.
رزماری تقویت کننده بدن است و سردرد را رفع و گردش خون را تحریک میکند و در صورت مصرف منظم، عملکرد کلیه را بهبود میبخشد و جریان ادرار را افزایش میدهد.
دوشنبه, 04 دی 1391
رزماری به گردش مناسب خون کمک می کند
مجموعه: داروهای گیاهی و طب سنتی
رز ماری به گردش مناسب خون کمک میکند
«رزماری» گیاه بومی خط ساحلی مدیترانه است اما در کشورهای اروپا، مکزیک و آمریکای شمالی نیز پیدا می شود. از آن جایی که این گیاه کنار دریاها می روید به آن لقب رزماری یعنی «شبنم دریایی» داده شده است. به گزارش سایت «ehow» رزماری که یکی از معروف ترین گیاهان به حساب می آید دارای بوی مطبوع و خاصیت پیش گیری و درمانی متعددی است.
● خواص:
▪ دو نوع اسید مهم که خاصیت آنتی اکسیدان و ضدالتهابی دارند در این گیاه موجود است. این ۲ نوع ماده التهابی را که باعث آسم، بیماری کبدی و قلبی می شود کاهش می دهد.
▪ اسیدهای طبیعی و ویتامینE موجود در این گیاه سلول های بدن را از آسیب های رادیکال های آزاد محافظت می کند.
▪ محققان دریافتند، این گیاه هورمون های استروژن را که باعث بروز سرطان سینه می شود غیرفعال می سازد.
▪ عصاره این گیاه، با محافظت از مواد تشکیل دهنده سلول های پوست از آسیب های پوستی مربوط به سن مانند چین و چروک پیش گیری می کند.
▪ مصرف منظم عصاره رزماری، عملکرد کلیه را بهبود می بخشد، جریان ادرار را افزایش می دهد و ماده معدنی لازم مانند سدیم و پتاسیم را حفظ می کند.
▪ روغن این گیاه برای تحریک رشد مو، تقویت فعالیت ذهنی، تسکین از ناراحتی و درد تنفسی، کاهش ناراحتی ها و دردهای مربوط به قاعدگی، زخم معده، پروستات، روده، سنگ کلیه و... موثر است.
▪ افزودن چند برگ رزماری به غذاهای گوشتی، هضم غذا را سرعت می بخشد.
▪ چای رزماری، برای درمان سرماخوردگی، سردرد، اختلال عصبی، تسکین درد عضلات و آرامش عصب موثر است.
▪ استفاده موضعی از روغن آن برای رفع درد آرتریت و مصرف خوراکی آن برای رفع التهاب دردناک آرتریت مفید است.
▪ برای منظم کردن قاعدگی، چای رزماری بخورید.
▪ از آن جا که این گیاه خاصیت ضدباکتریایی دارد، پارچه آغشته به چای این گیاه را به زیر بغل بمالید تا بوی نامطبوع از بین برود.
▪ برای به هوش آوردن فرد، پارچه آغشته به چند قطره روغن رزماری را جلوی بینی فرد قرار دهید.
▪ رزماری گردش خون به سر و مغز را افزایش می دهد.
▪ این گیاه سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند و ورم را کاهش می دهد.
▪ روغن رزماری خاصیت ضدعفونی کننده دارد و به عنوان دهان شو برای رفع بوی نامطبوع دهان به کار برده می شود.
▪ ماساژ دادن منظم پوست با این روغن پوست را تقویت می کند و خشکی پوست را نیز از بین می برد.
منبع:روزنامه خراسان