ارسالها: 298
موضوعها: 33
تاریخ عضویت: Aug 2011
تشکر های اهدا شده: 7311
تشکر های دریافت شده :4999 بار در 1298 پست
سال تشخيص بيماري : 1387
دكتر معالج : دکتر محمد علی صحراییان
داروي مورد استفاده : زیتاکس - آریوژن فارمد
محل سکونت : تهران
2011/12/03, 07:22 PM
(آخرین ویرایش در این ارسال: 2012/03/14, 09:33 PM، توسط مـه ســـا.)
۱) بعضیها خیال میکنند آجیل ارزش غذایی ندارد و به قول معروف، شکمپرکن است! اصلا اینطور نیست! آجیل منبع سرشاری از پروتئین، آهن، روی، کلسیم، پتاسیم و بسیاری دیگر از مواد معدنی و ویتامینهای آنتیاکسیدان است.
۲) بعضیها فکر میکنند چربی آجیل، سلامت قلب را تهدید میکند
البته آجیل چرب است، اما چربیاش از نوع اشباعنشده است که کلسترول خون را پایین میآورد و خطر بیماری های قلبی و عروقی را کم میکند. اغلب مغزهای موجود در آجیل شامل ۹۰ درصد اسیدهای چرب اشباعنشده هستند.
۳) برخی میگویند آجیل سرطانزاست
برعکس! انواع آجیل حاوی آنتیاکسیدانهایی است که باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان میشود. این آنتیاکسیدانها از اکسیدشدن و تخریب سلولها و بروز بیماریهایی مانند دیابت هم جلوگیری میکنند. البته دیابتیها برای مصرف آجیل باید میزان تقریبی انرژی و کربوهیدرات آجیل مصرفی روزانه خود را محاسبه کنند و آن را از کل کالری و کربوهیدرات دریافتی روزانهشان کم کنند.
۴) بعضیها هم از آنور بام میافتند و میگویند آجیل هیچ ضرری برای بدن ندارد
این هم اشتباه است! بالاخره آجیلها پرکالری هستند و هر گرم آجیل، لااقل ۵ کالری انرژی غذایی تولید میکند. از نظر ارزش تغذیهای، یک نعلبکی آجیل تقریبا ۶۰۰ کالری انرژی غذایی دارد؛ یعنی معادل ۲ بشقاب برنج! و به همین دلیل توصیه میشود مصرف آجیل و مغزهها به عنوان میانوعده و در حد متعادل باشد. وجود چربیهای متراکم در انواع آجیل در افزایش وزن و بروز چاقی موثر است. ضمن اینکه آجیل، سلامت دندانها را هم به خطر میاندازد و بعضی از محتویات آجیل، مانند بادام زمینی، برای بعضی افراد به شکل آلرژن عمل میکند و حساسیتزا هستند.
افرادی که به بادامزمینی یا به دیگر اقلام موجود در آجیل حساسیت داشته باشند، با مصرف آن دچار واکنشهای حساسیتی میشوند که این واکنشها در بعضی از موارد میتواند بسیار شدید و حتی کشنده باشد. به همین خاطر توصیه میشود این قبیل افراد از خوردن آجیل یا آن اقلام خاص چشمپوشی کنند. ضمنا افراد مبتلا به آسم هم باید از خوردن آجیل و خشکبار به طور کلی پرهیز کنند.
۵) میگویند فشارخونیها باید قید تمام انواع آجیل را بزنند
نه! به فشارخونیها توصیه میشود در صورت تمایل به مصرف آجیل، تا حد ممکن از آجیلهای خام استفاده کنند و دور آجیلهای بوداده و شور را خط بکشند. آجیل اگر به اندازه و به عنوان منبع تامینکننده بخشی از انرژی غذایی روزانهمان مصرف شود، ضرر که ندارد هیچ، مفید هم هست. اما بیماران مبتلا به فشارخون بالا باید حسابی مواظب باشند چون تحقیقات نشان داده مصرف آجیلهای شور میتواند در افراد مبتلا به فشار خون بالا، منجر به شوک ناگهانی و ایست قلبی شود.
۶) خیلیها موقع خرید آجیل، پستههای لبخندان را ترجیح میدهند
میدانید پستهها را چطوری لبخندان میکنند؟ اولش، آنها را میریزند در ظرف آبگرم تا پستهها حسابی باد کنند و بعدش بلافاصله میریزندشان توی ظرف آب سرد تا به قول خودشان، پوست پسته بترکد. اما این شوک حرارتی (اختلاف دمای ناگهانی)، روی کیفیت پسته تاثیر منفی میگذارد و علاوه بر آن، موجب نم کشیدن پسته میشود. خلاصه اینکه پستههای لبخندان هم ارزش غذاییشان پایینتر است، هم زودتر فاسد میشوند. حتی تخمههای لبخندان هم انتخاب مناسبی نیستند؛ چون مغز تخمه وقتی در مجاورت هوا قرار میگیرد، علاوه بر طعم، کیفیتش را هم از دست میدهد و زودتر از انواع دربسته فاسد میشود.
دکتر محمد کیاسالار
روزنامه جام جم
اگر بدانيد مردم چقــدر به ندرت فکـر مي کنند
هيچ گاه از اينکه درباره ي شما چه فکـر مي کنند
نگــران نمــي شويــد . . .
ارسالها: 298
موضوعها: 33
تاریخ عضویت: Aug 2011
تشکر های اهدا شده: 7311
تشکر های دریافت شده :4999 بار در 1298 پست
سال تشخيص بيماري : 1387
دكتر معالج : دکتر محمد علی صحراییان
داروي مورد استفاده : زیتاکس - آریوژن فارمد
محل سکونت : تهران
بر اساس آخرین پژوهشها، آجیل و مغزها مانند فندق، گردو، پسته نقش مهمی در تامین سلامتی بدن ایفا میکنند. بر خلاف تصور عوام که فکر میکنند این قبیل مواد خوراکی فاقد ارزش غذایی هستند، باید گفت که این مواد غذایی منابع سرشاری از پروتئین، مواد معدنی و ویتامینهای آنتی اکسیدانی هستند. مطالعات نشان میدهد مغزها یکی از مهمترین منابع غنی سلنیوم هستند که این ریز مغذی برای تامین سلامت سیستم ایمنی بدن ضروری است؛ همچنین دارای برخی خواص ضد سرطانی است
دانشمندان دانشگاه ایلینویز در آمریکا دریافتهاند که یک مکمل غذایی حاوی ۲۰۰ میکروگرم سلنیوم در روز، میزان ابتلا به سرطان های پروستات، ریه و روده را در حدود ۵۰ درصد کاهش میدهد. همچنین از پیشرفت سرطان سینه در زنان و بروز مشکلات پروستات در مردان جلوگیری میکند.
این دانههای خوراکی سرشار ازفسفر هستند که این ماده معدنی به ساخت استخوان ها و دندان ها کمک میکند و نیز منبع سرشار ازمنیزیم است که این عنصر نیز در ایجاد تعادل در عملکرد ماهیچهها و اعصاب نقش مهمی دارد. همچنین وجود اسید لینولنیک در این دانههای خوراکی میتواند برای حفظ سلامت پوست و ایجاد تعادل هورمونی مفید باشد.
در ذیل تاثیرات مثبت برخی از این دانهها ذکر شده است:
● بادام زمینی :خوردنبادام زمینی به مقدار ۵ بار یا بیشتر در هفته و هر بار ۲۸ گرم ، احتمال بروز دیابت نوع دوم را در زنان کاهش میدهد. بادام زمینی دارای مقادیر زیادی چربی اشباع نشده، منیزیم و فیبر غذایی است که همگی خطر بروز دیابت را کاهش میدهند. همچنین حاوی فیبر و منیزیم است که باعش کاهش مقاومت انسولین میشوند. وجود چربی امگا - ۳ نیز باعث حفظ سلامت سلول ها، نرمی پوست و نیز کاهش میزان کلسترول کلی در خون میشود. بادام زمینی منبع سرشاری از آهن، روی، ویتامین E، منیزیم و فولیک اسید است که تاثیر مهمی در مبارزه با مواد سرطان زا دارند.
● گردو : بر اساس مطالعات انجام شده از سوی محققان ، گردو نه تنها کلسترول مضر را کاهش میدهد، بلکه باعث کاهش التهاب رگهای خونی میشود که معمولا عامل بروز بیماری های قلبی - عروقی هستند. گردو منبع ویتامین E، آهن، منگنز، فسفر، پتاسیم ، فولیک اسید وویتامین B۶ است که در ساخت استخوان ها، تامین سلامت قلب و خون نقش مهمی دارند. روغن گردو نیز منبع غنی آلفا لینولئیک اسید (ALA) است که از گروه اسیدهای چرب غیراشباعاُمگا-۳ می باشد.
● بادام : سرشار از پروتئین و دارای ریزمغذیهای مهمی از قبیل منیزیم، پتاسیم، فسفر، مس،ویتامین B۲، نیاسین است . همچنین روغن بادام منبع غنیویتامین E است که نقش ضد سرطانی و آنتی اکسیدانی دارد. بادام شامل مقادیر زیادی کلسیم است و نیز میتواند در بهبود رشد استخوانی و جلوگیری از بروز پوکی استخوان موثر باشد. محققان کانادایی دریافتهاند ، اگر افراد مبتلا به کلسترول بالا روزانه ۳۰ گرم بادام مصرف کنند، میزان کلسترول مضر خون خود را تا ۴ درصد کاهش خواهند داد.
اگر بدانيد مردم چقــدر به ندرت فکـر مي کنند
هيچ گاه از اينکه درباره ي شما چه فکـر مي کنند
نگــران نمــي شويــد . . .
ارسالها: 795
موضوعها: 31
تاریخ عضویت: Oct 2011
تشکر های اهدا شده: 14945
تشکر های دریافت شده :22374 بار در 6735 پست
سال تشخيص بيماري : 85-90
دكتر معالج : دكتر عظيمي
داروي مورد استفاده : سینووکس
محل سکونت : تهران
میوههایی كه پوست سخت دارند مانند بادام ، گردو ، فندق و … بیشتر به عنوان تنقلات در برنامه غذایی مردم مصرف میشوند. این میوهها ویتامینهای فراوانی دارند و از این رو غالبا در برنامه غذایی گنجانده میشوند. از گذشتههای دور، جنگلهای استرالیا، در سواحل رودخانه می سی سی پی و سواحل دریای مدیترانه، این میوهها به عنوان یك منبع غذایی مهم و اصلی در برنامه غذایی مردم این مناطق محسوب میشده است.
مدتی قبل از كاشت و برداشت محصولات كشاورزی، این میوهها جمع آوری، انبار و برای سرخ كردن و پختن مصرف میشوند. این میوهها در فصولی از سال در صورت كمبود مواد و منابع غذایی، مصرف میگردند. در زمان فراعنه مصر، این میوهها سمبل زیبایی و حیات بودند و چون از آنها روغن تهیه میشد و در پزشكی هم به كار میرفت اما آنها را مورد احترام و تحت حمایت خداوند میدانستند.
در قرنهای گذشته برای تامین غذای بردههای آفریقایی در سفرههای دریایی به امریكا، از بادام زمینی استفاده میكردند. از این میوه قرنها پیش به عنوان غذای افراد فقیر و بردهها در شهرهای جنوب امریكا همچنین غذای خوك و طیور استفاده می شد.
در اوایل قرن نوزدهم، بعد از این كه مردم شروع به فروش این میوهها در نمایش سیركها كردند، خاصیت معجزه آسای آنها مشخص شد. با وجود این كه از قرنهای پیش این میوهها به عنوان یك منبع غذایی گرانبها شناخته میشد، اما باز هم خواص درمانی و موارد پزشكی آنها ناشناخته بود. این میوهها با داشتن متوسط ۶۰۰ كیلو كالری انرژی فقط در ۱۰۰ گرم ، تقریبا برابر است با مقداری كه دانشمندان علوم مواد غذایی به عنوان مقدار انرژی برای هر وعده غذایی اصلی مردم سفارش میكنند، مقدار چربی در این میوهها ۸۰ درصد است و درباره این كه آنها محرك اغلب حساسیتها و آلرژیها هستند ، سكوت شده است.
بررسیهای جدید نشان میدهد كه این میوهها برای سلامتی مفید هستند. گرچه كسانی كه از حساسیت و آلرژی رنج میبرند مجبورند از آنها اجتناب كنند، با این حال برای افرادی كه چنین مشكلی را ندارند لازم است تا در برنامه غذایی شان به طور مرتب و منظم این میوهها را مصرف كنند. در بررسیهایی كه صورت گرفته، مشخص شده اگر كسی بیشتر از ۴ بار در هفته ۵/۲۲ گرم بادام ، فندق و گردو … را در برنامه غذایی اش بگنجاند، خطر ابتلا به بیماریهای گردش خون و قلب تا حدود ۳۵ درصد كاهش مییابد. ظاهرا مصرف مرتب و منظم این میوهها، مقدار كلسترول خون ـ كه عامل اصلی تصلب شرائین و انفاركتوس است ـ را پایین میآورد. در بررسیهای صورت گرفته در ژاپن ، مشخص شد كسانی كه به حد زیادی گردوی امریكایی مصرف میكردند و مقدار كالری غذایشان تا ۲۵ درصد از حد معمول بالاتر رفته بود ، وزن بدنشان ثابت مانده و حتی مقدار چربی خونشان تا ۱۰ درصد پایین آمده بود.
گردوهای امریكا از گونه گردوهای معمولی است كه در شمال امریكا رشد میكنند و طعم شیرین دارند. علی رغم مقدار كالری بالای این میوهها، آنها سلامتی قلب را تضمین میكنند. طبق گفته اوتو برمه از دانشگاه توبیگن ، این موضوع وجود اسیدهای چرب اشباع نشده زیاد در این میوهها را توجیه میكند. اسیدهای چرب اشباع نشده جریان خون را منظم میكنند و مقدار كلسترول را پایین میآورند و از فرآیندی كه باعث صدمه به رگهای خونی شود ، جلوگیری میكنند. طبق گفته اوتو برمه ، مقدار اسیدهای چرب اشباع نشده در گردوی امریكایی ، بادام و فندق بالاست و بر خلاف این میوه ها ، شاه بلوط با داشتن حداقل اسیدهای چرب ، مفیدتر و سودمندتر است. ماده مهم دیگری كه در این میوه ها وجود دارد “ Arginin ” است ؛ اسید آمینه ای كه نه تنها حالت انعطاف پذیر ی رگهای خونی را حفظ می كند ، بلكه مانع صدمه رسیدن به پلاكتها .
گلبول های خون می شود و بدین وسیله از بروز مشكلات خونی ممانعت به عمل می آید. البته این نكته را هم متذكر شد كه این میوهها دارای مواد غیر ضروری و زائدی هستند كه اثر كاهش دهندگی كلسترول را تحت الشعاع قرار میدهند. این میوهها مقدار قابل توجهی ویتامینهای B دارد. ۱۰۰ گرم بادام زمینی ، نیمی از نیاز روزانه بدن به ویتامین B ۹ و بیش از نیاز روزانه بدن به ویتامین B ۳ را تامین میكنند. هر دو گروه از این ویتامینها محافظ رگهای خونی میباشد و برای متابولیسم و سوخت و ساز بدن لازم و ضروری هستند. علاوه بر این، ویتامین B ۹ از ناهنجاریهای دوران جنینی جلوگیری میكند.
دلایل فوق الذكر كافی است تا این میوهها را در برنامه غذایی روزانه مان بگنجانیم. البته این میوهها میتوانند مشكل ساز هم باشند ، چون اغلب آنها قربانی كپكها و قارچهای سمیای میشوند كه مادهای سرطان زا موسوم به “ Aflatoxin ” را ترشح میكنند. بعضا كپكها و قارچها پیش از جمع آوری محصول (اما در حقیقت به هنگام انبار كردن) ایجاد میشوند. مصرف كنندگان برای اجتناب از این مساله میتوانند از خرید فر آوردههای تولیدی كارخانهها اجتناب كنند و این میوه ها را با پوست تهیه نمایند ؛ چرا كه پوست محافظ این میوهها، از ایجاد قارچ و كپكهای سمی جلوگیری میكنند.
منبع :موسسه اطلاع رسانی طعام اسرار
دور نرو...
بیا کنار دلم
من غیر از اینها که می نویسم
نوازش هم بلدم...
ارسالها: 298
موضوعها: 33
تاریخ عضویت: Aug 2011
تشکر های اهدا شده: 7311
تشکر های دریافت شده :4999 بار در 1298 پست
سال تشخيص بيماري : 1387
دكتر معالج : دکتر محمد علی صحراییان
داروي مورد استفاده : زیتاکس - آریوژن فارمد
محل سکونت : تهران
آجیل عید را چگونه انتخاب کنیم؟
مهمترین نکته در زمان خرید آجیل، تست کردن طعم و مزه آن است.
این روزها وقتی برای خرید آجیل عید به قنادیها یا آجیلفروشیها سری میزنیم با انواعی از آجیلهای شور، شیرین، خام، بوداده یا انواعی از آجیلهای وارداتی چون هندی، ژاپنی و... روبهرو میشویم. این آجیلها اغلب ظاهری براق و خوشرنگ دارند که اکثر افراد را ترغیب به خرید میکنند، اما متأسفانه برخی از این آجیلها برخلاف ظاهر خوشآب و رنگ، طعمی نامطلوب و گاهی مهمانانی ناخوانده دارند که خریدار به ناچار با توجه به صرف هزینه گزاف مجبور به دور ریختن آنها میشود.
البته برخی نیز هستند که بدون توجه به بهداشت و سلامت آجیل، این محصولات ناسالم را مصرف میکنند.
حال این پرسش مطرح میشود، اگر ظاهر آجیل نشاندهنده کیفیت آن نیست، پس چگونه میتوان آجیلی سالم و بهداشتی تهیه کرد؟ آیا مصرف آجیلهای بدطعم میتواند برای سلامت مصرفکننده مضر باشد؟ مهمترین نکته در زمان خرید آجیل تست کردن طعم و مزه آن است.
آجیلهای فلهای
آجیل و خشکبار ازجمله تنقلاتی هستند که اگر در شرایط نامناسب محیط، چون گرما و رطوبت بالا به مدت طولانی قرار گیرند آلوده به نوعی قارچ میشوند. این قارچ قرار است با نفوذ به داخل مغزها، آنها را آلوده کرده و با تولید نوعی سم به نام آفلاتوکسین عوارض سریع یا طولانی مدتی را در مصرفکننده ایجاد نمایند.
از عوارض سریع آن میتوان به تضعیف سیستم ایمنی بدن، صدمات کبدی و در نهایت سرطان کبد و از اثرات طولانی مدت آن نیز میتوان به بروز ناهنجاریهای جنینی، جهشزایی، انحراف کروموزومها و غیره اشاره کرد.
معمولاً این سم در آجیلهای فلهای که به صورت سنتی نگهداری و عرضه میشوند به مقدار زیاد یافت میشود؛ البته بد نیست بدانید این روزها عدهای از فروشندگان سودجو، برخی از اقلام صادراتی آجیل چون پسته را که به دلیل آلودگی به آفلاتوکسین از صادرات ایران حذف شده است به عنوان محصولات درجه یک مخلوط با مغزهای دیگر به صورت درهم عرضه میکنند که متأسفانه تشخیص آن بسیار مشکل است بنابراین با توجه به این که برخی مراکز عرضه آجیل، محصولات کهنه و آفتزده خود را نیز به صورت مخلوط عرضه میکنند توصیه میشود که از خرید آجیلهای مخلوط فلهای اجتناب کنید. این آجیلها اغلب طعم ناخوشایندی دارند و مصرف آنها حتی به مقدار اندک، میتواند مصرفکننده را به عوارض ناشی از سم آفلاتوکسین دچار کند.
آجیلهای براق
موضوع دیگری که این روزها باید به آن توجه داشت، مواد براق واکس مانندی است که برخی قنادیها یا آجیلفروشیها برای افزایش زمان ماندگاری و جذاب شدن به آجیل میافزایند. به گفته کارشناسان علم تغذیه، مصرف طولانیمدت این مواد افزودنی میتواند به بخشهای مختلف بدن به ویژه کبد آسیب رسانند. حال اگر زیبایی آجیلهای براق شما را وسوسه کردهاند حداقل آنهایی را که در بستهبندیهای بهداشتی و دارای تاریخ مصرف و مجوز بهداشت هستند انتخاب کنید.
آجیلهای رنگی
نکته دیگر رنگهایی است که برای تخمه، بادام، پسته و ... استفاده میشوند. این رنگها عمدتاً غیرمجاز و با پایه فلزات سنگین بوده و گاهی حساسیتهای شدیدی را برای مصرفکننده ایجاد میکنند.
این رنگها بسته به نوع رنگ احتمال بروز سرطان و بیماریهای کبدی و کلیوی را خصوصاً در افراد آسیبپذیری چون کودکان، خانمهای باردار و سالمندان افزایش میدهد. بنابراین چنانچه هنگام مصرف تخمه، پسته و بادام دستها و لبها رنگین شدند، این امر علامت مصرف رنگهای شیمیایی در تهیه آنهاست که باید از مصرف اینگونه تنقلات خودداری کنید.
توصیهها
1- آجیل شور برای افراد با فشار خون بالا و بیماران قلبی عروقی و آجیل شیرین برای بیماران دیابتی و افراد دارای اضافه وزن بسیار مضرند؛ بنابراین بهتر است به مقدار مناسب از آجیلهای خام بینمک استفاده کنید.
2- آجیلهای بو داده فسادپذیرند و بو دادن آجیل، طعم کهنگی آن را پنهان میکند؛ بنابراین مغزها را به صورت خام خریداری کنید و هر بار به مقدار مصرف بو دهید.
3- از خرید مغزهای پوستکنده اجتناب کنید؛ چرا که این مغزها با توجه به راحتی مصرفشان زیاد میل میشوند و این امر میتواند سبب افزایش دریافت انرژی و اضافه وزن شود.
4- نگهداری طولانیمدت آجیل تغییرات شیمیایی و اکسیداسیون خفیف چربیها را در پی داشته و موجب بوی کهنگی و طعم نامطلوب آجیل میشود؛ بنابراین آجیل را در اندازهای بخرید که در 2 هفته عید مصرف شود.
5- در صورتی که روی مغزهای آجیل سوراخهایی مشاهده کردید از مصرف آنها بپرهیزید؛ چرا که در داخل سوراخها لارو حشرات به صورت کرمهایی به اندازه دانه برنج وجود دارد.
6- از مصرف مغز گردوی سیاه شده در داخل آجیلتان اجتناب کنید. سیاه شدن گردو عمدتاً به دلیل رشد کپکها و قارچهایی است که میتوانند با ترشح سموم خطرناک توکسین برای سلامت مخاطرهآمیز شوند.
آجیل شب یلدا و چهارشنبهسوری مفیدتر از آجیل عید نوروز است
آجیل شب یلدا و شب چهارشنبه سوری برخلاف آجیل عید نوروز، خام است و نمک ندارد. این آجیل به آجیل شیرین معروف است و از آنجایی که بو داده نیست از نظر متخصصان تغذیه مفیدتر است.
آجیل شب یلدا شامل انواع مغزها همچون پسته، گردو، بادام و فندق و همچنین میوه های خشک مثل توت، انجیر ، خرمای خشک، برگه هلو و شیرینی باسلوق است.
این آجیل حاوی مغزهای بونداده و شیرین است. این در حالی است که آجیل عید نوروز حاوی مغزهای بوداده همچون پسته، بادام، فندق و به ویژه تخمه شور است.
در این میان مغز پسته به افرادی که گیاهخوار هستند، توصیه میشود. زیرا در آن مقادیر بالایی از آهن و کلسیم وجود دارد به طوری که در هر 100 گرم از آن 110 میلیگرم کلسیم و مقدار زیادی آهن وجود دارد.
مغز پسته برای افرادی که دچار کمخونی هستند، خانمهای باردار و بیماران قلبی بسیار مفید است.
علاوه بر این بادام از دیگر مغزهای موجود در آجیل شب یلدا است که از نظر تغذیهای ارزش غذایی بسیاری دارد به طوری که هر 100 گرم از آن 21 گرم پروتئین دارد و بهتر از بادام زمینی است زیرا مغز بادام حاوی پروتئین است.
در هر مغز بادام در حدود 240 میلیگرم کلسیم وجود دارد که از این رو افرادی که در معرض پوکی استخوان هستند و قادر به مصرف شیر نیستند، میتوانند از این مغز استفاده کنند.
گردو یکی دیگر از مغزهایی است که در آجیلها از آن استفاده میشود. در هر 100 گرم گردو، حدود 68 گرم چربی وجود دارد که قسمتی از این چربی شامل اسیدهای چرب غیراشباع است. از آنجا که گردو حاوی مقادیر بالای اسیدهای چرب امگا 3 (به خصوص اسید آلفالینولئیک) و فیتواسترولهاست، برای قلب مفید است.
علاوه بر این مغز فندق نسبت سایر مغزها دارای چربی بیشتری است. در کنار چربی، پروتئین بالایی نیز در این مغز موجود است به طوری که هر 100 گرم از فندق حاوی 14 گرم پروتئین است.
متخصصان تغذیه مصرف مخلوط این مغزها را در حجم کم اما با یکدیگر توصیه میکنند و بهتر است که این مواد غـذایی در میان وعده صبح و یا بعد از ظهر استفاده شود و از مصرف آنها در ساعتهای نزدیک به خواب فرد به دلیل دیرهضم بودن آنها اجتناب کرد.
نخودچی و کشمش، نیز یک ترکیب پر پروتئین است. کشمش تمامی خواص انگور را دارد با این تفاوت که در طول فرآیند خشک شدن، درصد پتاسیم و قند آن افزایش یافته است از این رو استفاده از کشمش به افرادی که مبتلا به دیابت هستند، توصیه نمیشود.
خشکباری مانند توت و انجیر را به آجیلتان اضافه کنید زیرا توت برای افرادی که در حال کاهش وزن هستند، مناسب است و قند موجود در آن چاق کننده نیست. همچنین برای جذب آن، بدن نیاز به ترشح انسولین ندارد به این دلیل استفاده از توت به افراد مبتلا به دیابت نیز توصیه میشود.
انجیر برای زنان در معرض کم خونی بسیار توصیه میشود زیرا هر 100 گرم انجیر خشک دارای 250 میلیگرم کلسیم و 4 میلیگرم آهن است و به این دلیل استفاده از آن برای رفع کمبود آهن و جلوگیری از پوکی استخوان توصیه میشود.
اگر بدانيد مردم چقــدر به ندرت فکـر مي کنند
هيچ گاه از اينکه درباره ي شما چه فکـر مي کنند
نگــران نمــي شويــد . . .
ارسالها: 1,618
موضوعها: 71
تاریخ عضویت: Sep 2011
تشکر های اهدا شده: 7897
تشکر های دریافت شده :16585 بار در 4448 پست
سال تشخيص بيماري : 1387
دكتر معالج : دکتر امیررضا عظیمی
داروي مورد استفاده : فینگولید - داروسازی اسوه
محل سکونت : تهران
آجیل رنگ شده نخرید !
با نزدیک شدن به ایام عید نوروز، بحث آجیل هر روز داغ تر می شود و ...
رییس اداره نظارت بر بهداشت مواد غذایی و اماكن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اعلام كرد: برای اطمینان از سلامت آجیل، باید مدتی آن را دست نگه داشت و در صورتی كه دست رنگی شد نباید آن را خرید زیرا نشان دهنده استفاده از رنگ های غیر مجاز در فرآوری آن است.
به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ، سیدرضا غلامی خاطرنشان كرد: آجیلهایی كه كرم زده، نم یا رطوبت داشته باشد، برای خرید مناسب نیست و بطور معمول تخمه هایی كه به دست رنگ پس بدهد یا پسته هایی كه بیش از حد قرمز باشد، از مصادیق آجیل های رنگی، نامرغوب و غیربهداشتی است.
وی اظهار داشت: با وجود این كه آجیل های بسته بندی شده دارای تمامی علائم تضمین كننده سلامت كالا، مانند پروانه ساخت، تاریخ تولید و انقضا است، هنوز در فرهنگ شهروندان خرید این نوع آجیل جا نیفتاده است.
غلامی با بیان این كه هموطنان باید از تهیه انواع آجیل از دستفروشها یا از اتومبیلهایی كه داخل آن به عرضه انواع آجیل میپردازند،خودداری كنند، تاكید كرد: باید آجیلها را از محلهای مشخص، مراكز آجیلفروشی ثابت و دارای مجوز آجیلفروشی یا قنادیهای دارای مجوز تهیه كنند
فعلا سکوت را برگزیدیم ............