خوردن خاکشير را در تابستان فراموش نکنيد
6/1/2011 1:09:52 AM
خبرگزاری جمهوری اسلامی - ایرنا
تهران - فصل تابستان که میرسد مصرف شربت خاکشیر در ميان مردم بيشتر میشود زيرا خاکشیر از زمانهای گذشته کاربرد داشته و بهترین کاربرد آن به خاطر خاصیت ضدعفونی کننده آن است
خاکشير گياهي است علفي يک ساله يا دو ساله که ارتفاع ساقه آن تا يک متر نيز مي رسد ، پايين گياه کرک دار و بالاي آن بدون کرک است.
تخم اين گياه که همان خاکشير است ريز و کمي دراز و معمولا به دو رنگ وجود دارد يکي از آنها قرمز که داراي طعم کمي تلخ است و ديگري به رنگ قرمز تيره است .
*** ترکيبات شيميايي
خاکشير داراي تعدادي اسيد چرب مانند اسيد لينوئيک ،اسيد لينولنيک ، اسيد اولئيک ،اسيد پالمتيک و اسيد استئاريک است . ضمنا در خاکشير اسانس روغن فراري وجود دارد که داراي مواد بنزيل و ايزوسيانات است.
دامنه انتشار اين گياه اغلب نواحی کشور مخصوصا مناطق شمال و رشته کوه هاي البرز است.
*** خواص خاکشير
این گیاه را به صورت خیس کرده استفاده میکنند و در موارد جراحات و تبهای زیاد بسیار موثر است و همچنین بو داده آن اسهالهای سخت را درمان میکند.
خاکشیر التهاب کلیه را برطرف میکند و برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی مفيد است.
خاکشیر تببر و ادرارآور است و از دیگر خواص اين گياه میتوان به درمان سرخک و مخملک اشاره کرد.
این گیاه نیز برای رفع گرفتگی صدا مفیداست و از گلها و برگهای آن میتوان برای رفع بیماری ناشی از کمبود ویتامین C استفاده کرد.
برای برطرف کردن جوشهای صورت که به علت خوردن چربی و شیرینی زیاد ایجاد میشود باید جوشانده یک قاشق ترنجبین را با دو قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط کرد و هر روز صبح ناشتا به مدت دو هفته خورد تا جوشها از بین بروند.
بعضی از افراد هنگامی که خاکشیر میخورند ، ممکن است سردرد بگیرند. این افراد باید خاکشیر را با کتیرا بخورند.