2010/03/04, 04:23 PM
(آخرین ویرایش در این ارسال: 2010/03/04, 04:57 PM، توسط mojtaba2iran.)
خواص ویتامین E
ويتامين E يک ويتامين محلول درچربى است، که فرمهاى مختلف آن مورد استفاده توان و قدرت بدن قرار مىگيرد.
فرم فعال ويتامين E "آلفا توکوفرول" نام دارد که يک آنتى اکسيدان قوى بيولوژيکى محسوب مىشود. اين ويتامين نقش اساسى در ايمنى بدن و همچنين مرمت و ترميم DNA و ديگرفرايندهاى متابوليکى دارد.
منابع غذايى رايج ويتامين E شامل روغنهاى گياهى (روغن گياه گندم، روغن آفتابگردان، روغن بادام زميني، روغن ذرت)، سبزيجات برگى سبز، حبوبات يا غلات، آجيلها، فندق، اسفناج، گل کلم، سبوس (غلات، لوبيا، باقلا) کيوى و انبه هستند.
شخصى که به علت ناتوانى در ترشح صفرا يا به علت بىنظمى در متابوليسم چربىها قادربه جذب چربى نباشد درخطر کمبود ويتامين E قرار مىگيرد. نوزادان کم وزن و نارس نيزدر خطر کمبود اين ويتامين هستند.
سطح ويتامين E خون ممکن است با کمبود روى کاهش يابد. نتايج تحقيقات علمى نشان داد که ويتامين E ممکن است به جلوگيرى ازبيمارى قلبى کمک کند و همچنين ميزان جذب بالاى ويتامين E با کاهش ميزان بروز سرطانهاى پروستات و سينه همبستگى دارد.
افزايش جذب ويتامين E رژيم غذايى ممکن است خطرسرطان روده بزرگ را خصوصا در زنان زير 65 سال کاهش دهد.
خواص آب انار
مصرف آب انار در از بين بردن راديکال هاى آزاد سمى در بدن موثر است.
گروهى از پژوهشگران دانشکده پزشکى دانشگاه علوم پزشکى بيرجند ، خواص آنتى اکسيدانى آب انار را در خنثى کردن راديکال هاى آزاد بدن با 9 آب ميوه تجارى مقايسه کردند.
بر پايه اين بررسى که نتايج آن در مجله علمى دانشگاه علوم پزشکى بيرجند منتشر شد، در ميان اين آب ميوه ها، بيشترين ظرفيت آنتى اکسيدانى براى مهار يا خنثى سازى راديکال هاى آزاد، مربوط به آب انار و به ميزان 96 درصد است .
اين بررسى همچنين نشان مى دهد، آب انار در جلوگيرى از تخريب گلبول هاى قرمز خون يا در اصطلاح هموليز نيز موثر است.
به گفته پژوهشگران: با توجه به اين بررسى آب انار آثار سودمندى در تقويت دستگاه دفاع آنتى اکسيدانى بدن دارد.
هندوانه درمان کننده ناتوانی جنسی
دانشمندان تركيباتي در هندوانه يافتهاند كه سبب اتساع خوني و افزايش ميل جنسي ميشود.
رئيس مركز تحقيقات علمي دانشگاه تگزاس ميگويد: هرچه بيشتر درباره هندوانه تحقيق ميشود، به خواص دارويي بيشتر آن پي ميبريم.
به گفته دكتر پتيل، ريزمغذيهاي موجود در هندوانه، تركيبات طبيعي هستند كه نقش فعالي در واكنشهاي شيميايي مفيد بدن به عهده دارند.
وي ميافزايد: «آرژنين» موجب افزايش اكسيد نيتريك متسعكننده عروق ميشود كه براي درمان اختلالات جنسي و افزايش ميل جنسي موثر است.
افزايش اكسيد نيتريك در درمان آن دسته از اختلالات رواني كه به روان شدن جريان خون نياز دارد، كمك ميكند
خواص سیب زمینی
سيبزمينى سرشار از بتاکاروتن (پيش ساز ويتامين A) است که وقتى پخته مىشود به آسانى جذب مىشود. ساقه و برگهاى سيبزمينى حاوى سمىبه نام سولانين است، بنابراين نبايد آن را مصرف کرد، ولى جوشانده رقيق شده همين برگها را به عنوان ماده خواب آور و آرامش دهنده اعصاب استفاده مىکنند.
مهم ترين ماده اصلى موجود در سيبزمينى نشاستهاست، از اين رو براى تامين انرژى ماده مفيدى است که نسبت به غلات کمتر تحت تاثير آفات قرار مىگيرد و پرورش آن آسان تر است.
سيبزمينى تقويت کننده قلب، محکم کننده لثه، مسکن درد و زخم معده است.
سيبزمينى در بين سبزيجات حاوى ويتامين ث بالايى است و براى تامين ويتامين ث مورد نياز براى جلوگيرى از خونريزى لثه مفيد است، ولى نکته بسيار مهم اين است که در اثر ماندن در انبار و پخت نامناسب مقدار زيادى از ويتامين ث آن به هدر مىرود.
سيبزمينى علاوه بر ويتامين ث حاوى مواد مفيد ديگرى مثل پتاسيم، فسفر، آهن و منيزيم است.
سيبزمينى حاوى مقدار زيادى ويتامين B6 است. يک فنجان سيبزمينى پخته درصدB6 مورد نياز روزانه شما را تامين مىکند.
مىدانيد که بسيارى از آنزيمهاى بدن خصوصا آنهايى که در تبديلات پروتيينى درگير هستند به B6 محتاج هستند، در نتيجه براى توليد سلولهاى جديد احتياج بهB6داريم.B6 براى ورزشکاران بسيار حياتى است و به آمادگى و بازسازى بدنشان کمک مىکند. پس بهتر است حتما در رژيمشان از آن استفاده کنند. B6 در جلوگيرى از سرطان نيز مفيد است.
پس بهتر است بزرگسالان و افراد مسن حداقل هفتهاى يک بار سيبزمينى را جايگزين ديگر مواد نشاستهاى کنند.
سيبزمينى بخصوص تازه و پوست نکنده آن حاوى مقاديرى پروتئين و ويتامين بخصوص ويتامين ث است.
سيبزمينى اگر براى مدتى طولانى انبار شده يا براى مصرف پوست کنده شده باشد تا حدودى خواص غذايى خود را از دست مىدهد. با اين حال سيبزمينى سرخ کرده همچنان حاوى پتاسيم و ويتامين ث است.
ويتامين ث يک آنتى اکسيدان است و به توليد پروتئينى به نام «کولاژن» که تشکيل دهنده استخوان، غضروف مفاصل، عضلات و رگهاى خونى است، کمک مىکند.
سيبزمينى مهمتر از هر چيز منبع نشاسته (کربوهيدرات) و همچنين مقدارى مواد معدنى مانند پتاسيم و کلسيم است.
ساير خواص سيبزميني
* سيبزمينى ادرار را زياد مىکند، در نتيجه براى کليه و مثانه مفيد است.
* سيبزمينى حاوى آنزيمهايى است که براى التيام زخمهاى معده بسيار مفيد است و براى تسکين مواضع متورم خارجي، پخته آن را گرم روى محل آسيب ديده مىگذارند که موجب التيام خواهد شد.
* ضماد خام آن را روى محل سوختگى و پلک ورم کرده مىگذارند (البته بايد کاملا استريل باشد) و بسيار تسکين دهندهاست.
[align=center]زرد آلو و خواص آن
زردآلو بومىنواحى چين است و هنوز هم به صورت وحشى در اين مناطق مىرويد. اين درخت در اوايل قرن اول ميلادى به آسيا و اروپا راهافت. ارتفاع درخت زردآلو تا 6 متر هم مىرسد. برگهاى آن مانند قلب نوک تيز و به رنگ سبز روشن مايل به زرد مىباشد. گلهاى زردآلو درشت و به رنگ سفيد متمايل به قرمز است. ميوه آن گوشتى و زرد رنگ، با طعمىمطبوع و شيرين بوده که در اواسط تابستان مىرسد. هسته زردآلو صاف، قهوه اى و بيضى شکل است. در داخل هسته مغز آن قرار درد که طعم آن گاهى شيرين و گاهى تلخ مىباشد.
مواد مغذى موجود در زردآلو
اين ميوه سرشار از ويتامينهاى A و C و آهن است. مواد مغذى موجود در زردآلو از چشمها و قلب حفاظت مىکنند و فيبر موجود در آن عليه بيمارىها مبارزه مىکند.
زردآلو منبع غنى بتاکاروتن (پيش ساز ويتامين A ) است. زردآلوهايى که رنگ نارنجى تيره دارند، حاوى بتاکاروتن بيشترى هستند. مواد غذايى حاوى بتاکاروتن باعث کاهش خطر بروز بيمارىهاى قلبي، سکته، آب مرواريد و بعضى سرطانها مىشوند.
مقادير بالاى بتاکاروتن و ليکوپن موجود در زردآلو باعث مىشود غذاى مفيدى براى حفظ سلامتى قلب باشد. اين دو ماده به عنوان آنتىاکسيدان، از اکسيداسيون LDL، کلسترول و بروز بيمارى قلبى جلوگيرى مىکنند.
بتاکاروتن در بدن، به ويتامين A تبديل مىشود. پس مىتوان گفت زردآلو منبع غنى ويتامين A است که در حفظ بينايى چشم موثر است و به عنوان يک آنتى اکسيدان قوى جلوى تخريب سلولها توسط راديکالهاى آزاد را مىگيرد.
زردآلومنبعغنىبتاکاروتن است. لذا در تقويت بينايى چشم، جلوگيرى از بروز بيمارىهاى قلبى و آب مرواريد موثر است. راديکالهاى آزاد، عدسى چشم را تخريب مىکنند و باعث بروز آب مرواريد مىشوند يا اينکه ذخيره خونى چشمها را از بين برده و باعث تخريب بافت چشم مىشوند. زردآلو حاوى فيبرهاى محلول در آب است. مطالعات نشان مىدهد مصرف فيبرهاى محلول باعث حفظ قند خون در مقدار طبيعى و کاهش کلسترول خون مىشود. فيبر موجود در زردآلو از بروز يبوست و بيمارىهاى رودهاى جلوگيرى مىکند. برگه زردآلو سرشار از پتاسيم است. مصرف مواد غنى از پتاسيم باعث تنظيم فشارخون مىشود.
زردآلوى رسيده به علت دارا بودن ويتامينهاى گروه B براى درمان بيمارىهاى عصبى و روحي، بى خوابي، خستگى شديد، گيجي، فراموشى و... مفيد است. ميوه و هسته شيرين زردآلو به علت دارا بودن ويتامين C براى تقويت بدن، رفع اختلال در رشد کودکان و جلوگيرى از خونريزى لثه موثر است و به علت داشتن آهن در خون سازى موثر است.
ساير خواص درمانى زردآلو
-تصفيه کننده خون است. عروق را باز مىکند و ملين است.
- بوى بد دهان را رفع مىکند. تب بر است. به علت داشتن کبالت براى کم خونى مفيد است.
- التهاب مفاصل را برطرف مىکند. ضد نرمىاستخوان است. براى قليايى کردن بدن مفيد است.
- زردآلو به علت داشتن مقدارى اسيد سالسيليک، براى درد مفاصل و رماتيسم مفيد است.
- زردآلو، خنک و اشتها آور است.
- زردآلو، باعث رفع تشنگى و عطش مىشود.
- براى رفع يبوست و بواسير مفيد است.
- مصرف برگه زردآلو سبب هضم غذا مىشود و از يبوست جلوگيرى مىکند. براى مصرف برگه، ابتدا آن را با آب بشوييد. سپس آن را در آب خيس کنيد و بگذاريد يک شب بماند. سپس يک دانه ليموترش در آن بيندازيد و صبح ناشتا، برگه خيس خورده را همراه با آب آن ميل کنيد که براى رفع يبوست بسيار مفيد است.
- حرارت درونى بدن را پايين مىآورد.
- برگه زردآلو باعث هضم غذا مىشود.
تذکراتى در مورد مصرف زردآلو
- از زياده روى در مصرف زردآلو خوددارى کنيد، زيرا مصرف زياد آن در هضم مواد غذايى ايجاد اختلال کرده و دچار اسهال مىشويد.
- افرادى که ناراحتى کبدى دارند، بايد از زياد خوردن زردآلو پرهيز کنند.
- هسته تلخ زردآلو مواد سمىبه نام اسيد سيانيدريک و اسيد پروسيک دارد. لذا خوردن هسته تلخ زردآلو خطرناک است.
- مصرف زياد زردآلو باعث ايجاد لکهاى سفيد پوستى مىشود.
- زردآلو از نظر طب قديم ايران سرد و تر است، لذا براى سرد مزاجان مضر است.
- کسانى که دچار سوزش يا نفخ معده هستند، از مصرف زياد زردآلو پرهيز کنند.
- زردآلو به طور کلى ديرهضم و نفاخ است. بنابراين اشخاص مسن و کودکان بايد از خوردن زياد آن پرهيز کنند.
- زردآلو را هميشه قبل از غذا بخوريد و هستهاش را نيز همراه آن مصرف کنيد، زيرا هسته شيرين زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آن را آسان مىسازد.
- اين ميوه را هنگام ناشتا وبا معده خالى نخوريد، زيرا سبب دل پيچه مى شود.
- زردآلوى کال و نرسيده ديرهضم و نفاخ است. همچنين ترشح اسيد معده را افزايش مىدهد و باعث ترش کردن معده مىشود.
- هرگز زردآلو را بعد از غذاهاى سنگين نخوريد.
- بعد از خوردن زردآلو آب سرد ننوشيد يا با آب سرد استحمام نکنيد، زيرا باعث ايجاد گاز و نفخ در معده مىشود.
- اگر بعد از خوردن زردآلو دچار سنگينى و نفخ معده شديد، فورا مقدارى زيره را دم کرده و ميل نماييد يا مقدارى عرق زيرها عرق نعنا بخوريد.
خواص درمانى هسته و برگ زردآلو
هسته زردآلو از نظر طب قديم ايران گرم و خشک، و برگ و گل آن سرد و خشک است.
- اگر چند قطره از روغن هسته را در گوش بچکانيد، صداهاى گوش را از بين برده و سنگينى گوش را درمان مىکند.
- روغن هسته براى نرم کردن پوست مفيد است.
- روغن هسته اگر تلخ باشد، کرم معده و روده را از بين مىبرد.
- روغن تلخ هسته ورم مقعد را از بين برده و سنگ مثانه را خرد مىکند.
- دم کرده برگ زردآلو براى قطع اسهال مفيد است.
- براى تسکين درد گوش، چند قطره از دم کرده برگ زردآلو را در گوش بچکانيد.
از زردآلو مىتوان برگه، کمپوت و نکتار زردآلو تهيه کرد.
خواص آّب ماست
بعضي ها مزه آب پنير يا آب ماست را دوست ندارند ، در حاليكه ديگران آن را خيلي دوست دارند . آب پنير يا آب ماست مايعي است كه هنگام تهيه ماست يا پنير از شير جوشيده و غليظ شده تشكيل مي شود و روي سطح ماست يا پنير قرار مي گيرد. در حاليكه تمام پروتئين به پنير يا ماست منتقل مي شود ، مواد حياتي در آب آن جمع مي گردد . ( به دليل يكسان بودن خاصيت آب پنير و آب ماست، براي جلوگيري از تكرار هر دو لغت در اين مطلب، فقط از كلمه آب ماست استفاده ميكنيم ولي منظور هر دوي آنهاست.)
آب ماست از يبوست جلوگيري مي كند. منبع پروتئين خوبي براي مشكلات كليوي است و سلول هاي ايمني بدن را فعال مي كند. با توجه به اينكه آب ماست مقدار كمي چربي و پروتئين دارد ولي داراي مقادير زيادي مواد معدني خصوصاً كلسيم و ويتامين هاي محلول در آب مثل 2B و 6B مي باشد ، در مقايسه با شير ميزان مواد با ارزش آن در هر كالري بيشتر است. بنابراين به فردي كه بايد چربي و پروتئين كمي مصرف كند و در مقابل به مواد معدني و ويتامين نياز دارد ، توصيه مي شود آب ماست بيشتري مصرف كند.
مصرف آب ماست، نه بار كليه ها را سنگين مي كند و نه داراي پروتئين است كه در اثر تجزيه موادي تشكيل گردد كه باعث چاق شدن باسن و ران و شكم گردد.
كليه ها مي توانند مقادير كم پروتئين را تحمل كنند، زيرا در صورت مصرف زياد پروتئين مواد حاصل از تجزيه آن، فشار را در كليه ها افزايش داده و در نهايت اجزاء تشكيل دهنده كليه صدمه ديده و حساس مي شوند.
به استثناي آب ماست، تقريباً تمام مواد لبني كه منبع تأمين كلسيم و ويتامين مي باشند ، داراي مقادير زيادي پروتئين هستند . آب ماست داراي مقادير كمي پروتئين است و بدن مي تواند به راحتي از اين مقدار پروتئين، به طور مطلوب استفاده كند. بنابراين براي افرادي كه به دليل داشتن پروتئين بالا، از خوردن شير منع شده اند، آب ماست به عنوان يك جايگزين مناسب توصيه مي شود .
با نوشيدن آب ماست به جنگ سلول هاي چربي برويد. با رژيم محتوي آب ماست، خيلي از افراد چاق وزن خود را كم مي كنند. نبودن چربي، پايين بودن كالري، و وجود ويتامين و مواد معدني در آب ماست، بدون ايجاد كمبود مواد مغذي ، لاغر شدن را تسهيل مي كند. علاوه بر اين، خوردن آب ماست هضم غذا را شدت مي بخشد.
پروتئين آب ماست براي سيستم ايمني بدن مناسب است . علاوه بر باكتريهاي اسيد لاكتيك موجود در آب ماست تازه ، پروتئين موجود در آن به سيستم ايمني بدن قدرت مي بخشد .
آب ماست كمك خوبي براي رفع يبوست است
كساني كه از يبوست رنج مي برند با خوردن آب ماست مي توانند اين مشكل را رفع كنند. كافي است هر روز يك ليوان آب ماست بنوشند. با نوشيدن آب ماست ، اسيد لاكتيك و ميكروب هاي اسيد لاكتيك موجود در آب ماست ، روده را به راحتي تحريك مي كند .
نسخه آب ماست : يك هندوانه را نصف كنيد ، هسته هاي آن را خارج كنيد ، گوشت آن را جدا كرده و با نيم ليتر آب ماست ، آن را به صورت پوره در آوريد . با افزودن وانيل و شكر ، مزه آن را بهتر كنيد.
تذكر : كسانيكه يبوست ندارند بايد از مصرف زياد آب پنير يا آب ماست خودداري كنند زيرا باعث اسهال مي شود.
مواد غذائی ضد سرطان
ممکن است قبلاً هم اين حرف ها را شنيده باشيد...... گل کلم بخوريد، براى سلامتيتان خوب است..... کاملاً صحيح است. خوردن هر چه بيشتر گل کلم، مرکبات، پياز و سويا از ابتلاى شما به سرطان جلوگيرى مى کند. البته فقط به دليل وجود مواد مغذى آن نيست. بيشتر به خاطر بعضى مواد شيميايى تشکيل دهنده ى آن است. آنها گياهان شيميايى ناميده مى شوند که مقدار زيادى از آنها در غذاهاى گياهى يافت مى شوند.
به عنوان مثال ايندول در گل کلم و گنستين سويا از اين قبيل است. در طى 20 سال گذشته، دانشمندان در سرتاسر جهان دريافته اند که افرادى که مقدار زيادى سبزيجات و ميوه مصرف مى کنند، احتمال ابتلايشان به سرطان کمتر است. دليلش را ما نيز هنوز نمى دانيم.
هنوز نمى توانيم اثبات کنيم که ميوه ها و سبزيجات کاملاً باعث جلوگيرى از سرطان مى شوند، اما اطمينان داريم که نقش مهمى در اين زمينه دارند. اگر به حيوانات قبل از اينکه در معرض مواد يا عوامل سرطان زا قرار بگيرند، ميوه و سبزيجات داده شود، خيلى کمتر به آن مبتلا مى شوند. اما در مورد انسان ها چنين مدرکى نداريم و نمى توانيم چنين نتيجه اى را با اطمينان اعلام کنيم.
به گزارش مردمان، کدام غذاهاى گياهى بهترين ضد سرطان ها هستند؟ در زير به بعضى از اين مواد شيميايى ضد سرطانى که تحقيقات بيشترى رويشان انجام شده است اشاره مى کنيم: سير، پياز، تره فرنگى و موسير مى توانند راحت تر مواد سرطان زا را دفع کنند. سبزيجات چليپايى مانند گل کلم، جوانه ى بروکسل، کلم و شلغم از آسيب ديدن سلول ها توسط عوامل سرطان زا جلوگيرى مى کنند. سويا نيز از پيشرفت تومر هاى سرطانى جلوگيرى مى کند. مرکبات، انگور و ساير ميوه ها هم عوامل سرطان زاى پنهان را از بدن تصفيه مى کنند. حبوبات نيز از آسيب ديدن سلول ها جلوگيرى مى کند.
اين مواد در چه حالتى مفيد تر هستند؟ پخته شده يا خام؟ اين مسئله با توجه به مواد شيميايى درون آنها اصلاً مهم نيست. حتى کنسرو شده و منجمد و به صورت آبگيرى شده آنها نيز مطلوب است. هر چند سبزيجات خام و بخار پز شده خواص مغذى بيشترى دارند. آيا اين مواد شيميايى به شکل قرص هم وجود دارند؟ هنوز خير، اما ممکن است در 10 سال آينده انجام شود.
کنگر فرنگی داروی لاغری است
97462_443.jpg (اندازه: 7.89 KB / تعداد دفعات دریافت: 267)
اکنون کاليفرنيا و سواحل اقيانوس آرام مرکز کشت کنگرفرنگي مي باشد . کنگرفرنگي براي رشد احتياج به آب و باران فراوان دارد .
کنگرفرنگي گياهاي است چند ساله دراي ساقه اي راست که ارتفاع آن بحدود يک متر مي رسد . برگهاي آن پهن و دراز مانند برگهاي کاهو است که برنگ سبز تيره است . در انتهاي ساقه ميوه آن که بشکل ميوه کاج يا سيب فلس دار است مشاهده مي شود .گلبرگهاي آن ضخيم و گوشتي بوده و انتهاي گلبرگها ضخيم تراست که مصرف خوراکي دارد .
براي خريد کنگرفرنگي دقت کنيد که برگها باز نشده و سفت و سبز باشد . هنگاميکه برگهاي کنگرفرنگي قهوه اي است نشان دهنده کهنه بودن آن مي باشد . فصل کنگرفرنگي معمولا ماههاي فروددين و ارديبهشت ( آپريل و مي )است .
تركيبات شيميايي: برگهاي خوردني کنگرفرنگي داراي اينولين ، اينولاز و ماده اي تلخ بنام سينارين Cynarine مي باشد .
سينارين زياد کننده ترشحات صفرا است و علت صفرا بري کنگرفرنگي داشتن اين ماده است . در صد گرم کنگرفرنگي پخته مواد زير موجود است :
انرژي: 14 کالري
پروتئين : 1.5 گرم
آب : 86 گرم
مواد چرب : 0.1 گرم
مواد نشاسته اي: 5 گرم
کلسيم : 22 ميلي گرم
فسفر : 40 ميلي گرم
آهن : 0.6 ميلي گرم
سديم : 30 ميلي گرم
پتاسيم : 0 25 ميلي گرم
ويتامين آ : 40 واحد بين المللي
ويتامين ب 1 : 0.04 ميلي گرم
ويتامين ب 2 : 0.02 ميلي گرم
ويتامين ب 3 : 0.6 ميلي گرم
ويتامين ث : 5.2 ميلي گرم
خواص داروئي: کنگرفرنگي از نظر طب قديم ايران گرم و کمي خشک است . قسمت مورد استفاده کنگرفرنگي برگها و قسمت وسط آن است که بنام قلب کنگرفرنگي معروق مي باشد . کنگرفرنگي :
1) کبد را تميز و اعمال کبد را تنظيم مي کند .
2)ترشح صفرا را افزايش مي دهد .
3) از جمع شده چربي در کبد جلوگيري مي کند و آنهايي که کبد چرب دارند بهتر است از کنگرفرنگي استفاده کنند
4) يرقان مزمن را درمان مي کند .
5) تقويت کننده بدن است .
6) موجب دفع ادرار مي شود .
7) تب بر است .
8) در درمان رماتيسم موثر است .
9) يبوست هاي ناشي از عدم صفرا را درمان مي کند.
10) در درمان ورم روده موثر است .
11) باعث دفع سنگهاي کيسه صفرا مي شود .
12) نيروي جنسي را افزايش مي دهد .
13) کليه و مثانه را گرم مي کند .
14) گاز و نفخ معده و روده را از بين مي برد .
15) باعث هضم غذا مي شود .
16) بيماريهاي کبدي را درمان ميکند .
17) کلسترول خون را پائين مي آورد .
18) داروي لاغري است و کسانيکه مي خواهند وزن کم کنند و لاغر شوند مي توانند هر روز کنگرفرنگي بخورند .
19) سرگيجه را برطرف مي کند .
20) آنهائيکه گوششان زنگ مي زند اگر کنگرفرنگي را بخورند آنرا برطرف مي کند .
21) مبتلايان به بيماري قند مي توانند با خوردن کنگرفرنگي قند خود را تنظيم کنند .
22) در درمان ميگرن موثر است .
23) در برطرف كردن بيماري آسم اثر مفيد دارد .
24) نقرس را برطرف مي کند .
25) کنگرفرنگي رگها را تميز كرده و تصلب شرائين را درمان مي کند .
26) در برطرف كردن اگزما موثر است .
27) در درمان اکثر بيماريهاي پوستي اثر مفيد دارد .
28) سموم بدن را دفع مي کند .
29) زخم هاي ريه و روده را درمان مي کند .
30) براي جلوگيري از ريزش مو ار برگهاي کنگرفرنگي ضماد تهيه كرده و به سر بماليد .
31) براي برطرف كردن بوي بد زير بغل عصاره برگ کنگرفرنگي را به زير بغل بماليد .
32) عصاره کنگرفرنگي را اگر به بدن بماليد خارش را برطرف مي کند .
کنگرفرنگي چون گرم است بهتر است با سرکه خورده شود .
گلابی برای زیبائی پوست مفید است
گلابي، ميوهاي است كه گونههايي مختلف با طعم متفاوت دارد. اين ميوه حاوي ويتامين اي و ث و همچنين داراي كلسيم، آهن، منيزيم و روي است. چون گلابي ميوهاي آبدار است، در زيبايي پوست بسيار مفيد است.
يكي از خواص گلابي خاصيت ملين بودن آن است و دانههاي ريزي كه در موقع خوردن گلابي احساس ميكنيد، براي دفع مواد زائد مفيد ميباشند.
البته افرادي كه يبوست دارند سعي كنند بلافاصله پس از خوردن 1 تا 2 عدد گلابي آن را با يك ليوان آب ولرم همراه كنند كه خاصيت ملين بودن آن قويتر شود.
گلابي ميوهاي است براي تقويت افراد ضعيف و همچنين بسيار مفيد براي آنهايي كه در دوران نقاهت هستند. آب گلابي و آب به را اگر با هم مخلوط كنيد و بنوشيد تقويت كننده بسيار خوبي خواهد شد. مصرف گلابي ترشح بزاق دهان را زياد ميكند، در نتيجه باعث تسهيل عمل در دستگاه هاضمه ميشود.
تانن و املاح پتاسيم كه در گلابي وجود دارد اسيداوريك را به هر اندازه و مقداري كه باشد حل ميكند، به همين جهت افراد مبتلا به رماتيسم، نقرس و آرتروز ميتوانند از گلابي بهره زياد ببرند.
فشار خون يكي ديگر از ناراحتيهايي است كه خوردن گلابي به آن كمك بسيار ميكند و تصفيه كننده خون نيز است. فيبر موجود در گلابي لاينين (Linin) نام دارد كه غير قابل حل بوده و براي كاهش كلسترول موثر است.
در يك عدد گلابي متوسط حدود 4 گرم فيبر وجود دارد. بنابراين اگر دو عدد گلابي در روز خورده شود در حدود 32 درصد فيبر مورد نياز روزانه بدن انسان تامين ميشود. توجه شود كه قسمت عمده فيبر گلابي در پوست و بلافاصله زير پوست آن قرار دارد و اگر با پوست خورده شود از تمام فيبر آن استفاده ميشود.
ماده مهم ديگري كه در گلابي موجود است عنصر بور (بوران Boron) است كه به بالا بردن جذب كلسيم و در نتيجه جلوگيري از پوكي استخوان بخصوص براي زنان در دوران يائسگي بسيار كمك ميكند.
همچنين از آنجا كه طبق معمول موادي كه براي استخوانها مفيدند، براي مغز نيز نافعاند، گلابي هم از اين امر مستثني نيست و از ميوههايي است كه براي حافظه و تمركز نيز مفيد است. در هر گلابي متوسط حدود" 0.3" ميليگرم عنصر بور وجود دارد و اگر "5" وعده در روز از ميوهها و سبزيهايي مانند گلابي خورده شود به طور تقريبي مقدار بور مورد نياز بدن انسان تامين ميشود. هر صد گرم گلابي از لحاظ تغذيهاي داراي "60" كيلوكالري، نيم گرم پروتئين، نيم گرم چربي،" 14" گرم گلوسيد، يك و نيم گرم فيبر و "130" ميليگرم پتاسيم است.
زیتون ، میوه ای با خواص بی شمار
اگر بدانيد زيتون و روغن آن چه خواص درماني دارد ، شگفتزده نميشويد كه بشنويد اسپانياييها در پذيرايي عصرانه خود از ميهمانشان، با نان و روغن زيتون پذيرايي ميكنند.
متخصصان تغذيه معتقدند، زيتون افزون بر اينكه مصرف زيادي در تغذيه دارد ، نرمكننده ، ملين و صفرابر است، سنگهاي صفراوي را دفع و يبوستهاي مزمن را درمان ميكند ، معالج قولنجهاي ناشي از ورم كليه است، دفع مسموميت سرب كارگران چاپخانه، تنظيم قند خون، تسكين درد و سوزش سوختگي ها، درمان آفتابزدگي و سرمازدگي، گزش حشرات مار و عقرب را شفا ميبخشد.
اين گياه بهشتي براي التيام زخم و جراحات و رفع سوزش و درد آنها موثر است، خارش چشم و اشك ريزش را رفع ميكند و همچنين پژوهشگران معتقدند، مصرف روغن زيتون خطر سرطان سينه را در زنان كاهش ميدهد.
تحقيق روي سلولهاي سرطان سينه در زنان نشان داد كه اسيد اولئيك روغن زيتون اثر ژن سرطانزاي اين بيماري را كاهش ميدهد.
پژوهشگران به زنان توصيه ميكنند كه در رژيم غذايي خود از زيتون و روغن آن استفاده كنند. همچنين روغن زيتون به موها نرمي و لطافت خاصي ميبخشد و باعث تقويت مو ميشود.
عصاره زيتون براي چين و چروك پوست بسيار مفيد است و باعث لطافت و نرمي و شادابي پوست صورت ميشود.
مراقب روغنهاي تقلبي باشيد
شايد خواص درماني فراوان و گراني روغن زيتون موجب شده سودجويان به توليد روغنهاي تقلبي روي آورند و با مخلوط كردن روغنهاي معمولي و كمارزش مانند روغن ذرت، روغنهاي هيدروژنه و جامد، همچنين روغن زيتون تصفيه شده (كه مصرف خوراكي ندارد) و روغن تفاله زيتون به روغن زيتون بكر، سر مردم كلاه بگذارند.
با اين حال تشخيص روغن اضافه شده به روغن زيتون معمولا به آساني انجام نميشود؛ چرا كه گاهي روغن اضافي را طوري انتخاب ميكنند كه هيچ تغييري در شاخصها به وجود نيايد.
lمواد مغذی مفید برای بیماران ms
اسيد چرب امگا 3
در بدن بيماران MS ، مقدار کم اسيد چرب امگا 3 ديده شده است. برخي تحقيقات نشان مي دهد که امگا 3 مي تواند در بهبود علائم بيماري MS مفيد باشد.
اسيد چرب امگا 6
اين اسيد چرب نيز در بدن بيماران MS ممکن است کم باشد، ولي در مردمي که در کشورهاي صنعتي زندگي مي کنند، اين اسيد چرب زياد ديده شده است.
به بيماران MS پيشنهاد مي شود که روغن دانه کتان ( Flaxseed oil) را مصرف کنند، زيرا منبع خوبي از اين اسيد چرب است.
ويتامين B12
آزمايشات نشان داده است که ميزان ويتامين B12 در مايع مغزي- نخاعي بيماران MS کم است، در حالي که در خون اين افراد، مقدار اين ويتامين طبيعي مي باشد.
افرادي که کمبود ويتامين B12 دارند، دچار خستگي، افسردگي و کمبود حافظه مي شوند.
ويتامين B12 وظيفه نگهداري از غلاف ميلين (غلاف در برگيرنده ي سلول هاي عصبي) را بر عهده دارد و کمبود ويتامين B12 باعث تخريب غلاف ميلين مي گردد. اگر کمبود جدي باشد، تخريب مغز روي مي دهد و علائم MS مشاهده مي گردد.
اثرات جانبي مصرف مکمل اين ويتامين بسيار نادر است. اين اثرات شامل: خارش، التهاب پوست، جوش و اسهال است.
نيکوتين و نوشيدن الکل باعث کاهش جذب اين ويتامين مي گردد.
ويتامين D
ويتامين D نيز براي بيماران MS مفيد مي باشد.
کمبود اين ويتامين منجر به شکستگي استخوان ها مي شود که اين شکستگي در اين بيماران بسيار ديده مي شود.
تحقيقات نشان داده است که کمبود اين ويتامين موجب تشديد و بدتر شدن علائم بيماري MS مي گردد، درحالي که دادن مکمل به اين بيماران، منجر به کاهش علائم بيماري مي شود.
ويتامين D با عنصر کلسيم جذب مي شود و از شکستگي استخوان جلوگيري مي کند و تورم و التهاب را کم مي کند.
اين ويتامين، محلول در چربي مي باشد. منابع غذايي اين ويتامين عبارت است از: تخم مرغ، جگر و ماهي هاي چرب مانند ساردين، سالمون و تن. اما مهم ترين منبع تامين اين ويتامين، تابش مستقيم نور خورشيد بر پوست بدن است.
افزايش مصرف ويتامين D موجب افزايش فشار خون، تهوع و استفراغ، خستگي و تخريب کليه ها مي شود.
مکمل اين ويتامين براي بيماران کليوي، سارکوئيدوزي و افرادي که ميزان کلسيم خونشان بالا است، تجويز نمي شود.
سلنيوم
سلنيوم يک عنصر معدني ضروري است. اين عنصر يک آنتي اکسيدان مي باشد. در برخي تحقيقات به اين نتيجه رسيده اند که استرس ايجاد شده به وسيله راديکال هاي آزاد موجود در بدن، مي تواند بيماري MS را به وجود آورد. (راديکال آزاد در پايين تعريف شده است)
مشاهده شده که در بيماران MS ، ميزان سلنيوم موجود در خون کم مي باشد. از اين نظر سلنيوم نيز براي بيماران MS مفيد مي باشد.
منابع غذايي سلنيوم عبارت است از: ميگو - ماهي (سالمون و تن)- سير- گردو- تخمه آفتاب گردان- غلات- مخمر - جوانه گندم.
توجه کنيد که مصرف بيش از حد سلنيوم مشکلاتي را به وجود مي آورد، از قبيل: سرگيجه، تهوع و استفراغ، خستگي، ريزش مو، خرابي دندان ها، تخريب کليه ها و کبد.
راديکال آزاد و آنتي اکسيدان چيست؟
در يک فرد سالم، هنگامي که سلول ها نياز به اکسيژن دارند، به طور طبيعي راديکال هاي آزاد توليد مي کنند. راديکال هاي آزاد مولکول هاي ثابتي نيستند و آنها يک الکترون را از دست داده اند. اين راديکال ها براي جبران الکترون از دست رفته، الکترون ديگر مولکول ها را برمي دارند و موجب تخريب سلول هاي بدن مي گردند.
آنتي اکسيدان ماده اي است که با دادن يکي از مولکول هاي خود براي ساختن راديکال آزاد ثابت، از تخريب سلولي جلوگيري مي کند.اين را بدانيد که عوامل گفته شده در بالا معجزه نمي کنند، اما ممکن است با کمک اين راه کارها، احساس بهتري داشته باشيد و جور ديگري به زندگي نگاه کنيد.
مريم سجادپور - کارشناس تغذيه
چو بید بر سر ایمان خویش میلرزم ... که دل به دست کمان ابروئیست کافر کیش