امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خواص برنج
#1
برنج یکی از اجزای سالم رژیم غذایی می باشد و به هیچ عنوان نباید این غذا را از رژیم حذف نمود. برنج منبع غنی کربوهیدرات های پیچیده و فاقد سدیم و کلسترول می باشد. برنج کالری کمی دارد و فاقد چربی می باشد. سه چهارم لیوان برنج، حدود 160 کالری انرژی دارد.

برنج غذایی است که در تمام دنیا شناخته شده است. به طور میانگین، مردم آسیا سالانه 90800 تا 181600 گرم برنج مصرف می کنند. آمریکایی ها سالانه 90800 گرم برنج مصرف می کنند.

مردم آسیا به دلیل مصرف زیاد برنج، غذاهایشان دارای چربی اشباع کمتری می باشد، زیرا افزایش مقدار برنج و کاهش مصرف گوشت، به کم مصرف کردن چربی های اشباع کمک می کند.

تاریخچه برنج

تاریخچه برنج به هزاران سال قبل برمی گردد. در قدیم، مردم براین عقیده بودند که برنج هدیه و پاداشی از طرف خداوند می باشد. هنوز نیز در بعضی تمدن ها مردم براین باورند.

در دنیا حدود 7000 نوع مختلف برنج وجود دارد. کشورهای آسیایی حدود 90 درصد از برنج دنیا را تولید می کنند.

فواید مصرف برنج

6 بار در هفته، مصرف غلات و یا دانه های سبوس دار( مانند برنج قهوه ای) برای خانم های یائسه ای که دارای کلسترول بالا، فشار خون بالا و دیگر نشانه های بیماری قلبی هستند، بسیار مهم و مفید می باشد.

برنج برای افرادی که دچار سوء تغذیه شدید می باشند، بسیار مفید است.

مصرف برنج موجب کاهش تری گلیسیرید خون و کاهش فشار خون می گردد.

برنج موجب افزایش مقاومت نسبت به انسولین می شود و برای بیماران دیابتی بسیار مفید است.

برنج سفید و قهوه ای

تفاوت بین برنج قهوه ای و سفید تنها در رنگ آنها نیست. دانه کامل برنج دارای چندین لایه می باشد. اگر فقط یک لایه خارجی آن را برداریم، آنچه نامیده می شود، برنج قهوه ای است. در اثر این فرایند کمترین تخریب در مواد مغذی برنج حاصل می شود.

حال اگر برنج قهوه ای آسیاب شود، مقدار زیادی از لایه های دانه برنج به همراه سبوس و مواد مغذی آن از بین می روند و آن چه باقی می ماند، همان برنج سفید است.

کمبود برنج و بری بری

برنج یکی از منابع اصلی "ویتامین "B1 یا "تیامین" می باشد. این ویتامین در سبوس برنج وجود دارد. پس می توان گفت، برنج سفید فاقد این ویتامین است. ولی برنج قهوه ای دارای این ویتامین است. هنگامی که این ویتامین در بدن کم شود، بیماری "بری بری" به وجود می آید. این بیماری بر قلب و اعصاب اثر می گذارد. کمبود ویتامین B1 دارای علائم دیگری از جمله ضعف، ادم، خستگی، کاهش اشتها و تهوع نیز می باشد. افرادی نیز در اثر این بیماری از دنیا رفته اند.

برای جبران کمبود ویتامین B1 می توان از منابع دیگر این ویتامین از قبیل: سبوس برنج، آجیل، نخود فرنگی، لوبیا، نان، جوانه گندم ، پرتقال و غلات سبوس دار استفاده کرد.

کاهش وزن با برنج

بر اساس مطالعات به دست آمده، افرادی که غلات را به شکل سبوس دار(یا بدون اینکه فرایندی روی آنها صورت گرفته شده باشد) مصرف کنند، کاهش وزن در این افراد مشهود می باشد. پس برای لاغر شدن به خود زحمت ندهید، بلکه برنج قهوه ای مصرف کنید.

تحقیقات نشان داده است که غذاهایی که دارای "شاخص گلیسمی" کمی هستند، نسبت به غذاهایی که دارای چربی کمی می باشند، موجب کاهش وزن بیشتری می شوند. همچنین احساس گرسنگی در افرادی که از غذاهای گروه اول مصرف می کنند، نسبت به کسانی که از غذاهای گروه دوم مصرف می کنند، بسیار کمتر است.

غذاهایی که دارای شاخص گلیسمی کمی می باشند، شامل کربوهیدرات هایی می باشند که به سرعت جذب نمی شوند، از قبیل: برنج، نان گندم سیاه و دیگر غلات و دانه ها.

برای کاهش وزن بهتر است برنج را با مقدار کمی نمک بپزید. نمک باعث افزایش اشتها می شود، اما نباید حذف شود.

کاهش مصرف نمک در غذاها باعث کاهش بسیاری از بیماری ها می گردد. از جمله کاهش: کلسترول، فشار خون، اندازه قلب و وزن. همچنین نمک کم در غذا باعث کاهش استفاده از دارو درمانی می گردد.

برای کاهش وزن با برنج، فعالیت بدنی و ورزش را فراموش نکنید.

بیایید به همگان آموزش دهیم که برای کاهش وزن نباید برنج را کنار گذاشت. همه نعمات خدا برای سلامتی مفید است، اما باید به اندازه و کم مصرف شوند.
چو بید بر سر ایمان خویش میلرزم ... که دل به دست کمان ابروئیست کافر کیش
 تشکر شده توسط : Morteza , nazaninn , zahra62 , شهرزاد , chipchip
#2
برنج ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد


براساس تحقیق جدیدی كه بتازگی در آمریكا انجام گرفته، مصرف مداوم برنج سفید می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد.


در سراسر جهان میلیون‌ها نفر از دیابت نوع 2رنج می‌برند و تعداد بسیاری نیز از ابتلای خود به این بیماری خاموش بی‌اطلاع هستند.

تنها در كشور فرانسه 500 هزار نفر از ابتلای خود به دیابت نوع 2 غافل هستند. این بیماری هر روز در سراسر جهان رو به افزایش است و از این‌رو متخصصان بیشتری برای شناسایی دقیق‌تر عوامل پر خطر در بروز دیابت در حال بررسی هستند.

یكی از این عوامل، افزایش مصرف برنج سفید است كه می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد.

دكتر كی سان و همكارانش در دانشگاه هاروارد نتایج به‌دست آمده از 350 هزار نفر در كشورهای چین، ژاپن، استرالیا و آمریكا را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند افرادی كه در هفته، دفعات بیشتری برنج سفید می‌خورند، بیشتر در خطر ابتلا به دیابت نوع 2 هستند.

این نتیجه یعنی افزودن هر وعده برنج سفید در روز برابر است با خطر بیشتر ابتلا به دیابت.

محققان می‌گویند مصرف برنج حدود یك تا دو بار در هفته بسیار مناسب است، اما این میزان در كشورهای آسیایی بسیار بیشتر است به‌طوری كه اغلب افراد هر روز، به‌عنوان وعده اصلی غذایی از آن استفاده می‌كنند كه متاسفانه این میزان مصرف، خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد.

البته این تاثیر خیلی عجیب نیست، زیرا برنج سفید حاوی مقدار زیادی قند است و از این‌رو با فاصله كمی پس از خوردن آن، مقدار زیادی گلوكز در خون آزاد می‌شود اما این فرآیند در برنج قهوه‌ای به آرامی صورت می‌گیرد كه به دلیل مقادیر فراوان فیبر و منیزیم موجود در آن است.

برنج سفید خیلی سریع به قندهای ساده درخون تبدیل می‌شود و قندخون را به میزان قابل توجهی بالا می‌برد، در حالی كه فیبر موجود در برنج قهوه‌ای باعث جلوگیری از بالا رفتن سریع قند خون ‌شده و به آرامی جذب می‌شود.

البته محققان درصدد هستند رابطه بین مصرف مداوم برنج سفید و میزان ابتلا به بیماری دیابت در آسیایی‌ها را بیابند.



آمار به دست آمده نشان می‌دهد برنج سفید می‌تواند یكی از عوامل مهم بروز دیابت نوع 2 باشد. از این‌رو محققان توصیه می‌كنند بهتر است افراد آسیایی میزان مصرف برنج سفید را حداقل به سه بار در هفته كاهش دهند. البته تحقیقات گسترده‌تری برای شناسایی دقیق این فرآیند همچنان در جریان است.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : نازلی , chipchip
#3
چگونه برنج بخوریم تا چاق نشویم؟


نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که پخت برنج به یک روش خاص، محتوای نشاسته‌ای مقاوم در برابر آن را افزایش می‌دهد و ضمن کاهش شمار کالری آن، احتمال افزایش وزن را کاهش می‌دهد.


[تصویر:  Rice104.jpg]



سودهیر جیمز، محقق این پروژه تحقیقاتی می‌گوید: این روند پخت که کالری برنج را به حدود 50 تا 60 درصد کاهش می‌دهد به افرادی که زیاد برنج مصرف می‌کنند در تلاش‌های خود برای کاهش وزن کمک می‌کند.

یک فنجان برنج سفید به‌طور متوسط حدود 246 کالری دارد؛ این روش جدید پخت شمار کالری را به 147 کالری در هر فنجان کاهش می‌دهد.



جیمز افزود: این روش پخت به‌صورت تغییر نشاسته قابل‌هضم برنج به نشاسته غیرقابل‌هضم عمل می‌کند که از سوخت‌وساز بیشتر برنج به گلوکز و جذب آن به گردش خون در جریان هضم کمک می‌کند.



طبق این گزارش، بعد از اینکه بدن شما کربوهیدرات را به گلوکز تبدیل می‌کند هرگونه سوخت بازمانده به کربوهیدرات پلی ساکاراید به نام گلیکوژن تبدیل می‌شود. کبد و ماهیچه‌ها گلیکوژن را برای انرژی ذخیره کرده و به‌سرعت آن را به گلوکز مورد نیاز تبدیل می‌کند.

نتیجه این تحقیق نشان داد که گلوکز اضافی که به گلیکوژن تبدیل نمی‌شود در اینجا به چربی تبدیل نمی‌شود که بتواند باعث افزایش وزن و یا چاقی شود.



برای کاهش میزان کالری برنج کافی است یک قاشق چای‌خوری روغن نارگیل به آب در حال جوش اضافه کرده و سپس نصف فنجان برنج به آن بیفزایید؛ بعد اجازه دهید که برنج برای 20 تا 40 دقیقه بجوشد تا کاملاً بپزد سپس این برنج را برای 12 ساعت در یخچال بگذارید. میزان نشاسته مقاوم این برنج 10 برابر بیشتر از برنج‌های پخته‌شده به روش معمولی است و کالری آن تا 60 درصد کمتر خواهد بود.
یک فنجان برنج سفید به‌طور متوسط حدود 246 کالری دارد؛ این روش جدید پخت شمار کالری را به 147 کالری در هر فنجان کاهش می‌دهد

جیمز می‌گوید: سرد کردن برنج ضروری است زیرا آمیلاز که بخش قابل‌حل نشاسته است گرانول را در طول ژلاتینه شدن رها می‌کند که این امر به‌طور طبیعی در جریان خنک شدن برنج روی می‌دهد. خنک کردن برنج برای 12 ساعت باعث تشکیل پیوندهای هیدروژن میان مولکول‌های آمیلاز در خارج از دانه‌های برنج می‌شود و همچنین منجر به تبدیل آن به نشاسته مقاوم خواهد شد. نکته حائز اهمیت این است که این فرآیند آخر است و گرم کردن دوباره برنج این تغییرات را بازنمی‌گرداند.



افرادی که نگران‌اند افزودن روغن نارگیل کم‌کالری به برنج موجب چاقی بیشتر آن‌ها شود هم نگران نباشند زیرا تغییر در نوع نشاسته، کالری‌های بیشتری نسبت به روغن نارگیلی که به برنج افزوده‌شده است را از بین می‌برد.



انتشار این مطلب لزوماً به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر شده است.

  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 7,483 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 49,780 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 32,607 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 25,141 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 149,295 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 11,585 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 37,569 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 12,370 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 42,354 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 60,936 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان