امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خواص تغذیه‌ای و دارویی کامکوات
#1
خواص تغذیه‌ای و دارویی کامکوات .

این میوه زمستانه – بهاره از خانواده مرکبات بوده و از لحاظ طعم بسیار شبیه به سایر مرکبات است با این تفاوت که این میوه را می‌توان به صورت درسته و با پوست مصرف کرد.

[تصویر:  2413412714941311691603412222211823528116140.gif]

درخت کامکوات دارای برگ‌های ریز و همیشه سبز است و بومی بخشی از کوه‌های جنوب شرق چین است و در حال حاضر به منظور بهره برداری از میوه‌ی لذیذ آن و همچنین به عنوان یک گیاه تزئینی در نقاط دیگر دنیا از جمله ایالات متحده کشت و پرورش داده می‌شود.


در فصل زمستان یک درخت بالغ کامکوات می‌تواند وزن چند صد عدد از میوه زیبایش را که هرکدام به اندازه یک زیتون درشت هستند، تحمل کند.


زمانی که میوه کامکوات را برش می‌زنیم ظاهری شبیه به یک پرتقال کوچک دارد که پره‌های آن به سفتی به یکدیگر و پوسته خارجی متصل شده‌اند و عموماً یک یا دو عدد هسته در مرکز هر پره وجود دارد. طعم هسته آن، مانند هسته‌های پرتقال تلخ است و هنگام خوردن میوه باید از دهان خارج شده و دور ریخته شود.


برخی از خواص کامکوات برای بدن عبارتند از:


• کامکوات نیز مانند سایر مرکبات، کالری کمی دارد و 100 گرم از آن تنها دارای 71 کالری است. این میوه همنین سرشار از فیبر‌های رژیمی، مواد معدنی، ویتامین و مقادیر فراوانی آنتی‌اکسیدان بوده که فواید بسیاری برای بدن دارند.


• کامکوات با پوست خورده می‌شود و این مورد تنها امتیازی است که این میوه را از سایر خانواده مرکبات متمایز می‌کند. پوست میوه کامکوات سرشار از بسیاری از روغن‌های مفید، آنتی‌اکسیدان و فیبر است. 100 گرم از این میوه دارای 6/7 گرم فیبر است که 17 درصد از فیبر مورد نیاز روزانه‌ی بدن ما را تأمین می‌کند. به علاوه با خوردن این میوه مقدار قابل توجهی تانن، پکتین، همی‌سلولز و دیگر پلی‌ساکاریدهای غیر نشاسته‌ای (NSP) وارد بدن ما می‌شود.


• علاوه بر این‌ها، میوه تازه کامکوات دارای مقدار مناسبی از برخی ویتامین‌های آنتی‌اکسیدانی مانند ویتامین A ، C و E است و وجود این ترکیبات فیتوکمیکالی در این میوه کمک خوبی برای جمع‌آوری ترکیبات ‌اکسیدانی از بدن ما و در نتیجه پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری‌ها خواهد بود.


• کامکوات نیز مانند پرتقال سرشار از ویتامین C است . 100 گرم از این میوه دارای 47/9 گرم ویتامین C است که 73 درصد از نیاز روزانه ما به این ویتامین را برطرف می‌کند. ویتامین C یکی از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی است که علاوه بر فعالیت آنتی‌اکسیدانی نقش مهمی در تولید ترکیباتی چون کلاژن در بدن دارد از این رو در بهبود زخم بسیار موثر است به علاوه ضد رشد ویروس و ضد سرطان است و مانع بروز بیماری‌های تحلیل برنده اعصاب می‌شود. این ویتامین از بروز آرتریت روماتوئید و دیابت می‌کاهد.


• کامکوات دارای مقدار قابل توجهی از ویتامین‌های خانواده‌ی B است مانند تیامین(B1)، نیاسین (B3)، پیریدوکسین (B6)، فولات و اسید پانتوتنیک.


• این میوه علاوه بر ویتامین فراوان دارای برخی از املاح نیز هست مانند کلسیم، مس، پتاسیم، منگنز، آهن، سلنیوم و روی. 100گرم از نوع خشک شده‌ی این میوه دارای 640 میلی گرم پتاسیم، 162 میلی گرم کلسیم و 03/2 میلی گرم آهن است.


پتاسیم یکی از ترکیبات مهم موجود در داخل سلول‌ها و مایعات بدن است و به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک می‌کند. مس عنصری است که در تولید گلبول‌های سرخ نقش دارد و آهن نیز برای تولید گلبول‌های سرخ و فرآیندهای اکسیداسیون سلولی مورد نیاز است.


نکاتی در زمینه تهیه و مصرف کامکوات


• این میوه را نباید پیش از رسیدن کامل از درخت چید.

• برای مصرف می‌توان آن‌را به صورت تازه یا به صورت کمپوت استفاده کرد و همچنین می‌توان مربای لذیذی از آن تهیه کرد و یا حتی می‌توان آن‌را به سالاد اضافه کرد.

• برای ماندگاری بیشتر بهتر است این میوه در آب سرد شسته شده و با دستمالی به آرامی خشک شود.


• اگر میوه را با انگشتان به آرامی فشار دهید و آب آن‌ را میل کنید از طعم لذیذ آن لذت خواهید برد.


• اگر تمایل داشتید آن‌را درسته مصرف کنید آن‌را مانند انگور و زیتون با پوست میل کنید.

انواع روش های مصرف کامکوات:

• * می‌توان این میوه را برش زده و به سالاد میوه یا سالاد سبزیجات اضافه کرد.


• * این میوه ظاهر بسیار اشتهاآوری دارد و می‌تواند به عنوان تزئین غذا مورد استفاده قرار گیرد.


• * مارمالاد تهیه شده از کامکوات بسیار لذیذ است زیرا علی‌رغم دیگر مرکبات که پوست بسیار تلخی دارند، پوست این میوه طعمی شیرین و مطلوب دارد.



• * کامکوات پوره شده را می‌توان در تهیه سس‌ها، عصاره میوه، مربا و ژله استفاده کرد.


• * آب این میوه در تهیه‌ی آب میوه‌های مخلوط، کیک، پای و بستنی استفاده می‌شود.


• * از آب این میوه در طعم‌دهی به گوشت قرمز و گوشت مرغ و همچنین ماهی استفاده می‌شود.
 تشکر شده توسط : SSA , مـه ســـا , ساغر , احمدرضا , TootFarangi , najva
#2
7خاصیت کامکوات

کامکوات، مانند سایر مرکبات، سرشار از ویتامین C است. ویتامین C یکی از مهم‌ترین آنتی‌اکسیدان‌های مورد نیاز بدن برای مبارزه با رادیکال‌های آزاد است.


[تصویر:  2413412714941311691603412222211823528116140.gif]

کامکوات میوه‌ای از دسته مرکبات است. شکل ظاهری این میوه شبیه یک پرتقال است، اما در اندازه کوچک‌تر. اندازه این میوه حدود 4 الی 5 سانتیمتر است و دارای پوستی نارنجی و شبیه چرم است. مزه این میوه نیز ترش و شیرین است. علاوه بر مصرف این میوه برای خواص متعدد آن، بسیاری از افراد از این میوه برای تزئین خوراکی‌ها استفاده می‌کنند. درخت کامکوات امروزه یک درخت شناخته شده است و روز به روز بر محبوبیت و شهرت میوه و برگ‌های آن افزوده می‌شود.


فواید این میوه برای سلامتی

کامکوات، مانند سایر مرکبات، سرشار از ویتامین C است. ویتامین C یکی از مهم‌ترین آنتی‌اکسیدان‌های مورد نیاز بدن برای مبارزه با رادیکال‌های آزاد است. آنتی‌اکسیدان‌ها از بدن در مقابل انواع بیماری‌ها از جمله سرطان، سرماخوردگی و حتی پیری زودرس حفاظت می‌کنند. پوست کامکوات حاوی مقادیر زیادی فیتوکمیکال است که در پیشگیری از بروز سرطان بسیار موثرند، البته فیتوکمیکال‌ها در پوست سایر مرکبات نیز وجود دارند اما از آنجا که خوردن پوست کامکوات از سایر مرکبات راحت‌تر است، این میوه نسبت به سایر مرکبات از مزیت برخوردار است. علاوه بر ویتامین C، ویتامین‌هایB2، A (ریبوفلاوین) و همچنین منگنز نیز در کامکوات وجود دارند. ریبوفلاوین باعث سوختن چربی‌های بدن می‌شود.


١- بهبود زخم‌ها


ایجاد زخم در پوست به معنای پاره شدن بافت‌های پوستی به دلیل عوامل خارجی است. زخم اعم از بریدن، خراشیده شدن و سایر موارد مشابه است. کامکوات دارای خاصیتی است که می‌تواند روند بهبود زخم‌ها را تسریع بخشد. مهم‌ترین دلیل آن وجود ویتامین C در این میوه است.

این میوه حاوی انواع مواد مغذی مانند آهن، کلسیم، فیبر و ویتامین‌های A، C

و E است که در مبارزه با رادیکال‌های آزاد بسیار موثرند. رادیکال‌های آزاد اولین

عامل تخریب‌کننده سلول‌های بدن هستند

ویتامین C در ترمیم سلول‌های آسیب‌دیده و جلوگیری از آسیب دیدن سلول‌های سالم تأثیر زیادی دارد. کامکوات در کل دارای آثار بلندمدت است. به دلیل وجود اسیدسیتریک در این میوه، مصرف آن می‌تواند از ایجاد سنگ کلیه جلوگیری کند. برای بهره‌گیری هر چه بیشتر از این آثار کامکوات، بهتر است از آن هر روز استفاده شود.


٢- ضد سرطان


کامکوات سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های ضروری از جمله لوتئین، کاروتنوئید، زآگزانتین و تانین است. این آنتی‌اکسیدان‌ها توانایی مبارزه با رادیکال‌های آزاد را داشته و از پیشرفت انواع تومور جلوگیری می‌کنند، البته بدن ما به طور طبیعی مکانیزم‌هایی برای دفاع از خود در مقابل عوامل سرطانی و بیماری‌ها دارد، اما مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها در افزایش مقاومت و قدرت بدن موثر است.


٣- مواد معدنی


کامکوات منبع بسیار خوبی از مس، آهن و پتاسیم محسوب می‌شود. سیستم بدن شما به این مواد معدنی نیاز دارد تا بتواند عملکردی بهینه داشته باشد. مس و آهن برای تولید گلبول‌های قرمز در خون ضروری هستند. وظیفه گلبول‌های قرمز، انتقال اکسیژن در نقاط مختلف بدن است. پتاسیم نیز عنصری کلیدی برای حفظ تعادل در ضربان قلب و فشارخون است.

[تصویر:  548576_xB36BccN.jpg]


٤- بهبود گلودرد

میوه و برگ‌های درخت کامکوات علاوه بر اسیدهای طبیعی، دارای قند طبیعی نیز هستند. از برگ این درخت، روغن نیز استخراج می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف این میوه و برگ آن در کاهش سرفه و گلودرد تأثیر بسیار دارد.



٥- کاهش وزن

اگر شما به دنبال راهی متفاوت برای کاهش وزن هستید، باید حتماً در فکر گنجاندن میوه کامکوات در برنامه غذایی روزانه خود باشید. کامکوات میوه ای است که نه کلسترول دارد، نه چربی و نه سدیم. به همین دلیل خوردن این میوه برای افرادی که دارای اضافه وزن هستند بسیار ایده‌آل است، البته فراموش نکنید که برای کاهش وزن، یک برنامه غذایی مناسب باید حتماً به همراه ورزش و فعالیت بدنی باشد.


٦- حفظ سلامت سلول‌ها

این میوه حاوی انواع مواد مغذی مانند آهن، کلسیم، فیبر و ویتامین‌های A، C و E است که در مبارزه با رادیکال‌های آزاد بسیار موثرند. رادیکال‌های آزاد اولین عامل تخریب‌کننده سلول‌های بدن هستند. با توجه به همین نکته، مصرف روزانه کامکوات از تخریب سلول‌ها جلوگیری می‌کند و منجر به ترمیم سلول‌های آسیب‌دیده می‌شود.


٧- کاهش احتمال ابتلا به سنگ کلیه

اسیدسیتریک موجود در میوه کامکوات از ایجاد و رشد سنگ کلیه جلوگیری می‌کند. در تحقیقاتی که اخیراً صورت گرفته است، ثابت شد که مصرف شربت آب لیمو در کاهش اندازه سنگ کلیه موثر است. هرچند که خواص کامکوات با لیمو تفاوت‌هایی دارد، اما از لحاظ وجود اسیدسیتریک در آن‌ها، لیمو و کامکوات با یکدیگر شباهت زیادی دارند.
اسیدسیتریک موجود در میوه کامکوات از ایجاد و رشد سنگ کلیه جلوگیری می‌کند

برخی دیگر از خواص میوه کامکوات

افزایش سلامت کلی لثه‌ها، بهبود سلامت دندان‌ها، تقویت سیستم دفاعی بدن، جلوگیری از پیری زودرس، کاهش احتمال ابتلا به سرطان، افزایش جذب آهن، افزایش سلامت ریه‌ها، کاهش احتمال ابتلا به سرماخوردگی، افزایش مقاومت بدن در برابر انواع عفونت، کاهش التهابات بدن، کاهش کلسترول خون، کاهش چربی خون، کاهش احتمال تصلب شرائین، کاهش وزن و مشکلات ناشی از افزایش وزن، کاهش برخی اختلالات روانی و افسردگی، کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع 2، کاهش خستگی، تقویت موها، تقویت ناخن‌ها، کمک به افزایش تمرکز و کاهش درد مفاصل.



نکته: هر چند که این میوه دارای خواص متعددی برای بدن است، اما توجه داشته باشید که نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد. مصرف بیش از حد این میوه می‌تواند باعث دفع کلسیم از بدن شده و در نتیجه به استخوان و دندان‌ها آسیب برساند.
 تشکر شده توسط : nazaninamiri70
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 7,483 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 49,769 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 32,607 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 25,139 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 149,294 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 11,583 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 37,523 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 12,367 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 42,352 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 60,935 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست