سرکه سیب اثری حیاتی در حفظ طراوت بدن دارد.
چرا که گوگرد در طراوت پوست نقش مهمی دارد و سرکه سیب دارای گوگرد کافی می باشد وکلرور منیزیم که از عوامل حفظ جوانی است در سرکه سیب به مقدار کافی وجود دارد.
ویتامین های B -کلسیم و فسفر در احساس نشاط و رفع خستگی بدن بسیار موثر است.
سعی کنید سرکه سیب و یا هر سرکه دیگری را خالی مصرف نکنید بلکه به روی غذا بریزید و یا آن رابا مقداری آب مخلوط نمایید
تهیه سرکه سیب به روش سنتی
روش اول:
1- سیب را کاملاً بشویید. 2- سیب را به چهار قسمت نموده. و دم و هستههای آن را جدا کنید. 3- سیب آماده را درون دبه میریزیم. و مقدار یک قاشق مخمر نانوایی را در آب ولرم آب نموده به مواد اضافه میکنیم و یا مقدار یک کفه دست نان روی مواد قرار میدهیم و 4/1 روی ظرف را خالی نگه میداریم تا زمانی که براثر تخمیر بالا آمد جای کافی داشته باشد. 4- ظرف را در جای گرم نگهداری میکنیم. 5- بعد از تخمیر شدن سیبها حدود 7-8 ماه سیب تخمیر شده را صاف میکنیم. 6- مایه صاف شده را در ظرف در بسته میریزیم بعد از مدت 15 روز قابل مصرف میباشد. توجه: در این روش از آب استفاده نشدهاست.
روش دوم: 1
- سیب را تمیز مشویید. 2- سیب را به چهار قسمت تقسیم میکنید و هسته و دم آن را جدا میکنید. 3- سیب آماده شده را به وسیله آب میوهگیری آب آن را میگیرید. 4- آب سیب را درون ظرف ریخته به ازای هر یک کیلو آب سیب یک لیوان سرکه اضافه میکنید. 5- در جای گرم نگهداری میکنید. 6- مدت کمتر از 40 روز قابل استفاده میباشد. توجه: در این روش از آب استفاده نمیشود و نیاز به صاف کردن ندارد و اگر مدت طولانی نگهداری شود به عنوان سرکه مادر استفاده میکنند.
روش سوم: 1
- سیب را کاملاً بشویید 2- سیب را به چهار قسمت تقسیم کنید. 3- به هر میزان که سیب داخل ظرف میریزید نصف ظرف را اب میریزید و هر سه کیلو سیب یک کیلو سرکه به آن اضافه میکنید. 4- میتوانید از سرکههای بهداشتی که در بازار وجود دارد استفاده کنیدو یا از سایر سرکهها مثل انگور گلابی که خودتان در منزل آماده دارید استفاده نمایید. 5- ظرف را کاملاً پر نکنید مقدار 4/1 ظرف را خالی نگهدارید تا جای کافی برا تخمیر داشته باشد. 6- در جای گرم ظرف آماده را قرار میدهید. 7- هفته ای یکبار مواد را زیر و رو میکنید تا تخمیر سریعتر انجام شود. 8- بعد از اینکه مواد کاملاً یک دست شد و آب بالا آمد با صافی تمیز صاف میکنید. 9- مواد صاف شده را در جای تمیز قرار میدهید بعد از مدت 15 تا 20 روز آماده مصرف میباشد.
روش چهارم:
1- سیب را کاملاً میشویید. 2- سیبها را به چهار قسمت تقسیم میکنید. 3- سیبها را چرخ میکنید. 4- به میزان هر یک کیلو سیب چرخ شده یک لیوان سرکه به آن اضافه میکنید. 5- مواد آماده را در جای گرم نگهداری میکنید. 6- حدود دو ماه سیبها کاملا له و یک دست شد آن را صاف کنید. 7- مواد صاف شده را در ظرف میریزیم مواد را در جای بهداشتی و تمیز قرار میدهید کمتر از 15 روز قابل مصرف میباشد.
روش پنجم :
1- سیبها را کاملاً بشویید و به چهار قسمت تقسیم کنید. 2- سیبها در ظروف پلاستیکی یا لعابی بریزید و به ازاء هر کیلوگرم سیب که در فصل برداشت استفاده میشود 5/1 لیتر آب به آن اضافه میکنیم. 3- اگر سیبها چروکیده باشندو یک تا دو ماه از فصل برداشت آنها گذشته باشد به ازائ هر کیلوگرم سیب دو لیتر آب به آن اضافه میشود. 4- مخلوط سیب و آب را به مدت 3 تا 4 روز در جای تمیز میگذاریم وهر روز به هم میزنیم. 5- مخلوط را در یک دبه پلاستیکی می ریزیم بطوری که 4/1 بالای دبه خالی باشد تا جای کافی برای تخمیر داشته باشد. 6- دبه را در جای گرم نگهداری میکنیم تا زودتر تبدیل به سرکه شود و در مدت 5 تا 4 روز مرتب هر روز هم میزنیم تا زمانی که درب ظرف را بر می داریم مواد ته نشین شده و آب روی آن قرار بگیرد درب ظرف را میبندیم به مدت 30 تا 25 روز میماند تا تبدیل به سرکه شود پس از طی این مدت 25 روز، میماند مزه آن را میچشیم اگر مزه مناسبی داشت سرکه را صاف میکنیم تا مایع زلال سرکه بدست آید.
روش ششم :
1- سیب را کاملاً بشویید و دلگیری و توسط چرخ گوشت به پوره تبدیل کنید. 2- پوره حاصل مقدار یک تا دو قاشق مخمر نانوایی اضافه کنید (طریه آماده سازی مخمر نانوایی یک یا دو قاشق از مخمر را در نصف لیوان اب ولرم اضافه کنید تا حل شود) 3- محلول حاصل را بحدود 5 تا 10 کیلو پوره سیب آماده اضافه کنید. مخلوط حاصل را در یک جای که دمای آن حدود 27 درجه سانتیگراد است بگذارید بماند. حدود 2 تا 3 هفته مرحله الکلی و به همین مدت مرحله ترش شدن زمان خواهد برد. 4- بعد ازترش شدن محصول حاصل ار صاف کرده و برای مدت چند هفته به حال خود بگذارید تا کاملاً برسد بعد ازاتمام مراحلفوق سرکه حاصل آماده مصرف خواهد بود.
سرکه سیب با طعم مختلف گیاهان
سرکه سیب با طعم نعناع 1- سرکه سیب یک لیتر 2- 60 گرم برگ نعناع 3- روی نعناع سرکه سیب بریزید و بگذارید به مدت 5 تا 4 هفته بماند سپس آن را از صافی رد کنید و داخل بطری بریزید یک شاخه نعناع را همراه سرکه به داخل بطری بیندازید.
سرکه سیب به غیر از بتاکاروتن، پکتین هم دارد.
پکتین یک نوع فیبر غذایی است که از بروز سرطان روده جلوگیری میکند
طرز عمل و فرایند ایجاد سركه تخمیر قندهای طبیعی به الكل و سپس تخمیر الكل به سركه است .
سرکه سیب که از آب سیب تازه به عنوان ماده اصلی با استفاده از باکتریهای اسید استیک سازش یافته تهیه میشود دارای ارزش غذایی بالایی میباشد.
تهیه سرکه سیب که هیچ تفاوتی با تهیه سایر سرکه های طبیعی ندارد ولی بدلیل پائین بودن میزان ترشی (بین 4% تا 7%) و عطر و طعم ویژه آن در اروپا و آمریکا طرفداران بسیار دارد و اغلب برای تهیه سوس سالاد استفاده میشود.
روزگارا ، تو اگر سخت بمن میگیری ! باخبر باش که پژمردن من آسان نیست . . . !