امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
جوان ترها مراقب باشند به بيماري ام اس مبتلا نشوند
#1
جوان ترها مراقب باشند به بيماري ام اس مبتلا نشوند / ام اس يك بيماري عصبي است كه بيشتر در افراد باهوش، جوان و زنان بروز پيدا مي كند و تحقيقات نشان مي دهد اين بيماري درجهان رو به افزايش است.
به گزارش خبرنگارايرنا، شمار مبتلايان به ام اس در ايران به حدود 50 هزار نفر مي رسد و آمار اين بيماري در زنان سه برابر بيشتر از مردان بروز مي كند.
تحقيقات جديدي كه در خصوص ميزان شيوع اين بيماري انجام شده حاكي از اين است روند افزايش اين بيماري به سمت جوانتر شدن پيش رفته به طوري كه نتايج يك تحقيق نشان مي دهد در يك سال اخير شمار مبتلايان به ام اس كه در سن زير 16 سال بوده اند نسبت به سال هاي گذشته بيشتر شده است.
اما نكته اي كه ضرورت پرداختن به ام اس را بيشتر مي كند شيوع سه برابري آن در زنان است، زنان به عنوان مادر خانواده و نقش محوري آنها در خانواده هر عاملي كه سلامت آنها را تحت تاثير قرار دهد، تاثير مستقيمي بر ساير اعضاي خانواده دارد.
دكتر 'محمد علي صحرائيان' نايب رييس انجمن ام اس ايران گفت: هنوز به طور علمي و اثبات شده دليلي براي افزايش شيوع اين بيماري عنوان نشده چون تا به حال مورد بررسي قرار نگرفته است.
وي ادامه داد: در عين حال نمي توان گفت علت اين افزايش در مقايسه با گذشته بالا رفتن قدرت تشخيص بهتر و استفاده از ابزار و تجهيزات پيشرفته است.
صحراييان اظهارداشت: اگر تجهيزاتي همچون ام آر آي و كلا تشخيص بهتر اين بيماري باعث بالا رفتن شمار مبتلايان به ام اس شده باشد، پس بايد الان تعداد زيادي بيماران مبتلا به ام اس باشند كه از قبل مبتلا بوده و تا به حال تشخيص داده نشده اند.
رييس كميته علمي انجمن ام اس ادامه داد: اين درحالي است كه عمده بيماران مبتلا به ام اس افراد جواني هستند كه براي اولين بار در چند ماه يا يك سال اخير گرفتار اين بيماري شده اند و اين طور نيست كه از زمان هاي گذشته مبتلا بوده اند و تا به حال كسي بيماري آنها را تشخيص نداده است.
به گفته اين محقق فعال در زمينه ام اس، بنا برنتايج جديدترين تحقيق انجام شده درتهران در خصوص ميزان شيوع ام اس شمار بيماران زير 16 سال مبتلا به اين بيماري طي يك سال اخير افزايش يافته است.
وي تصريح كرد: براساس همين تحقيق كه در نشريه يوروپين نورولوژي (European Neurology) به چاپ رسيده متوسط سن ابتلا به ام .اس در تهران 27 سال است.
بر اساس نتايج همين تحقيق ميزان شيوع ام اس در تهران 51 نفر در هر صد هزار نفر جمعيت است و در زنان سه برابر بيشتر از مردان شيوع دارد.
صحرائيان اظهار داشت: نتايج يك بررسي در اصفهان نيز نشان مي دهد ميزان شيوع ام اس در اصفهان به 43 نفر در صد هزار نفر جمعيت مي رسد.
وي با اشاره به اينكه بيشتر مبتلايان به ام اس در كشورهاي اروپاي شمالي و آمريكاي شمالي هستند و كمترين ميزان شيوع آن در مناطق استوايي است، گفت: هم اكنون شمار مبتلايان به ام اس در جهان به دو و نيم ميليون نفر مي رسد و در ايران نيز آمار دقيقي وجود ندارد اما آمار تقريبي آن به حدود 50 هزار نفر مي رسد.
اين متخصص مغز و اعصاب در پاسخ به اينكه چرا ميزان شيوع ام اس رو به افزايش است، افزود: عوامل مختلفي همچون قرار نگرفتن در معرض آفتاب و كمبود ويتامين دي در سنين خاصي به خصوص در سن زير 15 سال احتمال ابتلا به ام اس را بيشتر مي كند و كاهش ويتامين دي بدن يكي از زمينه هاي ابتلاي به ام اس مي تواند باشد.
صحراييان در پاسخ به اينكه استرس چقدر در بروز ام اس نقش دارد، توضيح داد: بدون شك استرس و تنش هاي وارده به فرد باعث شدت يافتن بيماري مي شود و مشاهده شده است بيماران مبتلا به ام اس كه در معرض استرس قرار مي گيرند ، شدت حملات بيماري آنها بيشتر مي شود اما اينكه به طور قطعي يكي از علل ايجاد بيماري باشد از نگاه علمي بررسي نشده است.
رييس كميته علمي انجمن ام اس خاطر نشان كرد: بر حسب اينكه ام اس كدام قسمت دستگاه عصبي مركزي را درگير كند، علايم مختلفي پديدار مي شود و شايع ترين علامت ام اس درگيري عصب اپتيك يا درگيري عصب چشمي است كه بيمار با مشكل تاري ديد به پزشك مراجعه مي كند.
وي افزود: بيمار براي چند روز يا چند هفته دچار تاري ديد در هر دو چشم يا يك چشم خود مي شود. ممكن است تاري ديد با درمان و يا بدون درمان برطرف شود و بيمار احساس بهبودي كند، اما با معاينه پزشك متوجه التهابات عصب چشمي مي شود و با بررسي هاي بيشتر بيماري ام اس تشخيص داده مي شود.
صحراييان علائم ديگر ام اس را، ضعف دراندام ، احساس گزگز و خواب رفتن دست، احساس بي حسي در پاها تا ناحيه كمر، عدم تعادل و اختلال در راه رفتن برشمرد.
دكتر 'سعيد شاه بيگي' متخصص مغز و اعصاب نيز در اين زمينه گفت: شيوع ام اس در كشور ما رو به افزايش است و بيشتر اين بيماران در رده سني 20 تا 40 سال قرار دارند كه بيشتر افراد جوان، فعال و با هوش جامعه هستند و در دنيا به اين نكته توجه خاصي مي شود.
اين متخصص در پاسخ به علت افزايش شيوع ام اس درايران افزود: نچه مسلم است افزايش شمار مبتلايان به ام اس در كشور طي سال هاي اخير است كه عوامل مختلفي از جمله ژنتيك، عوامل محيطي و تغيير در سيستم ايمني بدن و عفونت ها در بروز آن نقش دارند اما اعلام علت مشخص آن معلوم نيست.
شاه بيگي ادامه داد: تغييرات محيطي مانند نور نيز براين عارضه تاثير دارد و ديده شده در كشورهايي مانند كانادا و انگليس كه ميزان ام اس بالاست مردم با نور آفتاب تماس كمتري دارند.
رييس انجمن بيماري هاي خاص شهرستان بروجرد نيز اعلام كرد:د شمار موارد جديد تشخيصي ام اس در اين شهر طي چند سال اخير بيشتر شده است.
'فاطمه ياراحمدي' گفت: هم اكنون در هفته دو يا سه مورد جديد ام اس تشخيص داده مي شود در حاليكه دو يا سه سال قبل، در ماه يك يا دو مورد بيمار تشخيص جديد ام.اس مراجعه مي كرد.
وي افزود: اكنون شمار اين بيماران در بروجرد به 160 نفر مي رسد كه بيشتر آنها را افراد جوان تشكيل مي دهد.
منبع : ایرنا
 تشکر شده توسط : tanha , sarajahed , yaro , عمومهربان , MaN , luna , بهــار , ahmad ebrahimi
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  چه عواملي سبب ابتلاء به بيماري ام اس مي‌شوند؟ sooorooosh 27 29,124 2016/08/11, 12:28 PM
آخرین ارسال: somaye_602000
  توصیه ای برای بیماران مبتلا به بیماری ام اس نسبت به نکشیدن سیگار neghar 40 39,094 2015/09/13, 04:54 PM
آخرین ارسال: alireza1111
  گروه سني ‪ ۱۶‬تا ‪ ۴۰‬سال بيشتر مبتلا به ام اس مي‌شوند محمود 18 11,244 2014/04/18, 02:26 PM
آخرین ارسال: آرزو
  اصفهان بابالاترین بیمار مبتلا بهMS maya 44 28,253 2013/12/05, 09:58 AM
آخرین ارسال: saeid
  كمبود ويتامين D عاملي براي بروز بيماري ام.اس است shokolat 6 6,059 2013/11/19, 09:51 AM
آخرین ارسال: saeid
  خون بند ناف نوزاد ، دواي اکثر بيماري های غيرقابل درمان است pariya 4 7,460 2013/10/17, 09:26 PM
آخرین ارسال: rezami
  ارتباط داروهای بتااینترفرون وناتوانی طولانی مدت دربیماران مبتلا sargol 1 2,654 2013/03/18, 12:00 PM
آخرین ارسال: sooorooosh
  موفقيت محققان رويان در درمان بيماري‌هاي استخواني، بهبود فلج مغزي mehdernet2 0 2,675 2013/01/13, 07:21 AM
آخرین ارسال: mehdernet2
  دغدغه‌ها و چشم انتظاری‌های بیماران مبتلا به «ام. اس» paeazan 0 1,998 2012/11/14, 06:58 PM
آخرین ارسال: paeazan
  مبارکه رتبه دار نخست بيماري«ام‌اس» در دنيا hamdam 11 8,429 2012/10/01, 09:25 PM
آخرین ارسال: reihane



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
2 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست