امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بررسی اسطوره‌ای بیماری «ام.اس» در قالب یک کتاب - اثر دکتر مقدسی
#1
سه‌شنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۴
بررسی اسطوره‌ای بیماری «ام.اس» در قالب یک کتاب توسط دکتر عبدالرضا ناصر مقدسی

[تصویر:  646dk.jpg]
کتاب «خوانش بیماری در بستر اسطوره» اثر عبدالرضا ناصر مقدسی شامل مطالعه و تحقیق درباره بیماری M.S از زاویه اسطوره و فرهنگ مردم، توسط انتشارات فرهامه منتشر و راهی بازار نشر شد.
معصومه ابراهیمی مدیر انتشارات فرهامه در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره این اثر گفت: «خوانش بیماری در بستر اسطوره»، با عنوان فرعی «مقدمه ای بر اسطوره درمانی» کتاب جدیدمان است که توسط دکتر عبدالرضا ناصر مقدسی تالیف شده است. نویسنده کتاب که پزشک متخصص مغز و اعصاب است و سال های متمادی بیماری ام اس را از جوانب مختلف مطالعه کرده، در این اثر تلاش کرده تا بیماری ام اس را از دریچه اسطوره مورد مداقه قرار دهد و با بسط و گشایش برخی داده­ های اسطوره شناختی امکان بازخوانی این بیماری را در بستر روایت‌های اسطوره‌ای فراهم کند.

وی افزود: از آن جا که پیرامون بیماری M.S و علت ابتلا به آن در کشور ما گفته ها و حواشی بسیار وجود دارد و ناآگاهانه علت مبتلا شدن به آن را به پدیده های ماورایی و غیر پزشکی مربوط می دانند و بیمار مبتلا به M.S علاوه بر رنج بیماری با مشکلات مضاعفی در جامعه روبرو ست، نویسنده تلاش کرده است علت و چرایی این امر را پیگیری کند. به راستی چه چیزی سبب می شود بیماری نام خاص و معنا داری به خود بگیرد و زدودن نام و برچسب از یک بیماری با چه چالش هایی روبروست؟ این یکی از پرسش های اساسی کتاب است که هدف از تالیف آن را مشخص می کند و مطالب دیگر حول همین محور قرارگرفته اند. در واقع برای پاسخ گفتن به این پرسش باید به رابطه متقابل فرهنگ و بیماری بپردازیم.

این مدیر نشر ادامه داد: بر این اساس نویسنده ضمن پژوهش‌های نظری گسترده درباره رابطه بیماری و فرهنگ به پژوهش میدانی نیز پرداخته و از میان بیماران مبتلا به ام اس در ایران با ۷۵ نفر از آن ها مصاحبه کرده و از طریق پرسشنامه رویکرد این بیماران نسبت به بیماریشان را مورد مطالعه قرار داده است. وی همچنین با انتخاب ۳ روایت اسطوره ای با بیماران مبتلا به ام اس وارد گفتگو شده و از این شیوه به درک بهتر و کامل تری از ام اس رسیده است که تا حدودی نقائص رویکرد پوزیتویستی اصول پزشکی مدرن را می پوشاند و بیماران را در فهم و پذیرش و آمادگی برای درمان همه جانبه این بیماری کمک می کند.

ایراهیمی گفت: کتاب خوانش بیماری در بستر اسطوره شامل ۶ فصل است. فصل اول «فرهنگ و بيماری» نام دارد و موضوعات زیر را در بر می‌گیرد: ۱. بيماری به مثابه يك نام ۲. بيماری به مثابه يك استعاره ۳. درمان صحيح نيازمند يك نام است ۴. اشكالات زبان نوين پزشكی ۵. آنتونن آرتو و تلقي استعاری او از بيماری ۶. واكنش اجتماع به بيمار و بيماری ۷. فرهنگ مشتق از بيماری ۸. اسطوره به مثابه راهنما. فصل دوم هم «انسان در ساحت اسطوره» نام دارد که در آن، به طور مستقيم اين پرسش را مطرح می کند كه چگونه اسطوره می تواند رابطه ميان بيمار و بيماری را در بستری فرهنگی بررسی كند و به درمان و نتيجه منطقی منتج شود؟

وی در ادامه گفت: فصل سوم «انسان به مثابه رمز» و فصل چهارم «انسان و فرآيند بيماری» نام دارد. فصل پنجم هم «گفتگوهای سه‌گانه، خوانش بيماری در روايت‌های اسطوره ‌ای» است و فصل بعدی هم به عنوان بخش پایانی کتاب، جستار نهایی است. این کتاب را به تازگی با شمارگان هزار نسخه چاپ کرده ایم.
لینک خبر

هرکی کتاب رو تهیه کرد اگه چیز جدیدی نوشته لطفا به بقیه هم بگه مرسی
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : mahdie , sweetbasil , زهرا93 , paeeze , nahid , zohrevand , neghar , سها , 0MID , leili-asmaneh , پریا حقیقت پور
#2
" خوانش بیماری در بستر اسطوره" حالا چرا اینقدر اسمش ثقیل هست؟!
عنوان فصولش هم همینطورconfused
اگر دیدمش حتما تهیه میکنم ، کلا یاد ادبیات حماسی افتادم.


به خود آی,خود تو جان جهانــــــی...













 تشکر شده توسط : یاسی , 0MID , sweetbasil , samiramiss , m.gh , مُنا_منتظر المهدی , پریا حقیقت پور
#3
یعنی دکتر مقدسی جامعه شناسانه بررسی کرده ؟ آفرین !happy0065.gif
خیلی مشتاقم کتاب رو ببینم . چیز جالبی باید باشه که یه پزشک غیر از پزشکی چیزای دیگرو هم بدونه.icon_question
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : یاسی , 0MID , مُنا_منتظر المهدی , leili-asmaneh , پریا حقیقت پور
#4
لطفا قیمتش و تعداد صفحاتش را هم اگه کسی میدونه بگه. ممنونicon_question
آجر میچینم روی هم...
دور تا دورٍ بودنم...

آنقدر که دیواری شود...

تا هیچ احساسی...

نتواند سرک بکشد...

و سر به سرم بگذارد!
 تشکر شده توسط : یاسی , 0MID , مُنا_منتظر المهدی , پریا حقیقت پور
#5
(2015/05/02, 01:57 PM)nahid نوشته است: یعنی دکتر مقدسی جامعه شناسانه بررسی کرده ؟ آفرین !happy0065.gif
خیلی مشتاقم کتاب رو ببینم . چیز جالبی باید باشه که یه پزشک غیر از پزشکی چیزای دیگرو هم بدونه.icon_question
من قبلا یه نقد ادبی از ایشون خونده بودم رابطه نورون ها و اشعار.جالب بود.


به خود آی,خود تو جان جهانــــــی...













 تشکر شده توسط : paeazan , سها , nahid , 0MID , مُنا_منتظر المهدی , leili-asmaneh , پریا حقیقت پور
#6
کتاب «خوانش بیماری در بستر اسطوره» اولین کتاب عبدالرضا ناصرمقدسی می‌باشد.او که تحصیل‌کردة رشتة پزشکی‌ست و در حال حاضر نیز به‌صورت فعال به درمان بیماران می‌پردازد در این کتاب به پارادایم پزشکی نوین پرداخته است و ضمن بیان نواقص آن راه حل جدیدی را برای هر چه بهتر کردن شرایط بیماران ارائه می‌دهد.

این کتاب در شش فصل تنظیم شده است. فصل اول به بیان مفهوم بیماری از منظر پزشکی نوین می‌پردازد. در این فصل روند تشخیص و درمان یک بیماری بررسی شده و نشان داده می‌شود که چگونه پارادایم پزشکی نوین، بیماری را به یک نام تقلیل می‌دهد. این کار گرچه فرایند تشخیص و درمان را ساده می‌نماید ولی امکانات دیگر درمانی را از مفهوم بیماری سلب می‌کند. به‌طور مثال آلزایمر به مجموعه‌ای از علائم، شامل سن بالا و دمانس محدود می‌شود و هیچ‌گونه تلقی‌ای خارج از آن پذیرفته نخواهد بود. این روش پزشکی مدرن، عملاً سبب می‌شود که مقولاتی همچون فرهنگ، هنر و اسطوره جایی در درمان بیماران نداشته باشند و همه چیز به نشانه‌شناسی و درمانِ مبتنی بر طب جدید محدود گردد. در این فصل با تکیه بر آرای آنتونن آرتو، مفهومی فلسفی از بیماری ارائه شده است و سعی بر این است که به‌جای نام، بیماری را به‌عنوان یک استعاره معرفی نماید. این امر عملاً سبب می‌شود که بیماری قابلیت تعامل با جهان، از جمله اسطوره را داشته باشد.

فصل دوم، به بررسی این سؤال می‌پردازد که اسطوره در جهان کنونی چگونه می‌تواند تعبیری متفاوت از بیمار و بیماری ارائه دهد. در این فصل با تکیه بر آرای لوی برویل و لوریا عنوان می‌گردد که چگونه ذهن می‌تواند به شیوه‌های مختلف استدلال نماید و همین قابلیت، ذهن انسانی را برای کسب تجربه‌های متفاوت از جمله اسطوره‌درمانی باز می‌کند.

فصل سوم به‌صورت ملموس‌تر و عینی‌تر به بررسی رابطة میان اسطوره و درمان می‌پردازد و سعی می‌کند نمونه‌هایی از اسطوره‌درمانی را در فرهنگ ایرانی نشان دهد؛ همچنین با تکیه بر تحقیقات جدید نشان می‌دهد که چگونه روش‌های آیینی، همچون شمنیسم می‌توانند اثر مثبتی بر روند درمان فرد بیمار داشته باشند.

فصل چهارم یک پژوهش میدانی است که در آن، نتایج پرسش‌هایی که از بیماران در مورد نگرش آن‌ها به بیماری ارائه شده است، مورد بحث قرار می گیرد. دراین فصل متوجه می‌شویم که نگاه بیماران به بیماری و درمان می‌تواند با نگاه پزشکی مدرن کاملاً متفاوت باشد. این تفاوت‌ها خود می‌تواند به‌عنوان تکیه‌گاهی برای بیان مدلی جهت استفاده از اسطوره در روند درمان به کار رود.

فصل پنجم نمونة عملی اسطوره‌درمانی است. در این فصل با ارائة اسطوره‌های متفاوت به یک بیمار و بحث در مورد ماهیت آن‌ها و نیز ارتباطشان با بیماری به درک جدیدی از بیماری و نحوة برخورد با آن، بر مبنای اسطورة سیاوش می‌رسیم.

و فصل ششم یا جستار نهایی، نوعی نتیجه‌گیری می‌باشد. توضیح این مسئله که این یافته چه کمکی به ارتقای پزشکی مدرن می‌نماید در این بخش از کتاب صورت می‌گیرد. در این فصل خواهیم دید که اسطورة سیاوش از آنجا که نوعی گفتمان صلح را در اوج بحران بیان می‌کند می‌تواند به‌مثابة روشی جدید برای تعامل با بیماری محسوب گردد. در واقع اسطوره‌درمانی به ما نشان می‌دهد که به‌جای برخورد قهری با بیماری (آنچه که در پارادایم پزشکی نوین مشاهده می‌کنیم) باید راه گفت‌وگو با بیماری را طی نماییم. این‌گونه می‌توان به‌خصوص در بیماری‌های مزمن که درمان قطعی ندارند، از آلام بیماران کاست.

این کتاب را انتشارات فرهامه در 1000 نسخه راهی بازار کرده است.
صبر کن سهراب! آری… تو راست می گویی آسمان مال من است پنجره،فکر،هوا،عشق،زمین،مالِ من است!
اما سهراب تو قضاوت کن، بر دل سنگ زمین جای من است؟! من نمی دانم که چرا این مردم، دانه های دلشان پیدا نیست…
صبر کن سهراب! قایقت جا دارد؟ من هم از همهمه ی داغ زمین بیزارم
 تشکر شده توسط : Parla , paeazan , mstoday , nahid , پریا حقیقت پور
#7
ماافتخار می کنیم ب دانشتن پزشکانی که تک بعدی نیستند.
 تشکر شده توسط : m.gh , leili-asmaneh , پریا حقیقت پور
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  تجویز های غیرضروری و اشتباه در بیماری ام اس nahid 0 1,631 2019/09/06, 08:03 PM
آخرین ارسال: nahid
Star بررسی مبحث "ام اس" و" اختلال شناختی" naazanin 1 4,054 2017/05/18, 12:10 PM
آخرین ارسال: samiramiss
  سه بیماری که هنوز "خاص" نیستند nahid 1 3,517 2017/01/06, 04:07 PM
آخرین ارسال: nahid
  روی دیگر بیماری ناشناخته قرن (گزارش) nahid 0 2,751 2016/11/02, 03:26 PM
آخرین ارسال: nahid
  بررسی آخرین یافته های علمی سلولهای بنیادی عصبی درپنجمین کنگره علوم اعصاب niloofary 0 2,739 2016/07/26, 08:32 AM
آخرین ارسال: niloofary
  تأثیر کم خوابی بر بیماری‌های خود ایمنی nahid 15 12,532 2015/10/18, 04:34 PM
آخرین ارسال: مستانه
  توصیه ای برای بیماران مبتلا به بیماری ام اس نسبت به نکشیدن سیگار neghar 40 38,532 2015/09/13, 04:54 PM
آخرین ارسال: alireza1111
  فرخ نژاد سفیر حسن نیت بنیاد بیماری های نادر شد hamdam 1 3,018 2015/07/20, 12:46 AM
آخرین ارسال: سارا19
  اصفهان مامورایجاد زیر ساخت دانشی بیماری مولتیپل اسکلروز درکشور sargol 8 5,826 2015/07/07, 03:50 AM
آخرین ارسال: glassheart
  کتاب «بیماری و فرهنگ» nahid 0 2,517 2015/05/05, 04:38 PM
آخرین ارسال: nahid



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست