امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
برای لاغر شدن، شام را جدی بگیرید!
#1
چگونه در خواب لاغر شویم؟


-------------------------------- [تصویر:  v479vvflm7foycjpofh4.gif]

شب‌ها امکان چاق شدن بیشتر است زیرا در این ساعات از شبانه روز بدن در حالت ذخیره‌ی انرژی قرار می‌گیرد.

--------------------------------------------------------------------------------


تیتر را درست خوانده‌اید. لاغر شدن در خواب رویا نیست واقعیت است. می‌شود در خواب و بدون رژیم‌های سخت و طاقت فرسا چند کیلویی لاغر شد به شرط این که بعضی اصول را به دقت رعایت کنید.

در این مقاله قصد داریم شما را با این اصول آشنا کنیم تا بی دردسر چند کیلویی کم کنید. با ما همراه باشید.



در عرض یک ماه 3 کیلو کم کنید
با سازمان دهی دوباره‌ی غذای روزانه و صرف شام مختصر می‌توانید در عرض 1 ماه، 2 الی 3 کیلو وزن کم کنید آن هم از نوع شبانه‌اش.

باید بگوییم که شب‌ها امکان چاق شدن بیشتر است زیرا در این ساعات از شبانه روز بدن در حالت ذخیره‌ی انرژی قرار می‌گیرد. یعنی زمانی که شب فرا می‌رسد بدن کالری کمی می‌سوزاند و بیشتر این کالری‌ها را انبار می‌کند. به عقیده‌ی متخصصان همه‌ی ما صبح با چند گرم اضافه از خواب بیدار می‌شویم. برای پیشگیری از همین چند گرم و همچنین کم کردن چندین گرم دیگر اصول زیر را رعایت کنید.



اصل اول: بین ساعت 7 تا 9 شب شام میل کنید
بهترین زمان ممکن برای صرف شام، ساعت 7 تا 8 شب است. ساعت 9 شب دیگر آخرین مهلت صرف این وعده‌ی غذایی محسوب می‌شود. بعد از این ساعت بدن حداقل تا دوازده ساعت از دریافت کالری محروم می‌شود. توجه داشته باشید تا دو ساعت بعد از غذا به رختخواب نروید. اگر بعد از صرف غذا بلافاصله بخوابید بدن نمی‌تواند غذایی که میل کرده‌اید را به درستی هضم کند. این فاصله‌ی زمانی باعث می‌شود خواب راحتی نیز تجربه کنید. اگر بعد از ساعت 10 احساس گرسنگی کردید کمی ماست کم چرب و یا یک واحد میوه مثل سیب، آلو یا زردآلو میل کنید.



اصل دوم: شام را رژیمی صرف کنید
منظور از رژیمی این نیست که به خودتان گرسنگی بدهید. شام وعده‌ی غذایی مهمی است که در عین حال احتمال اضافه وزن را نیز در خود دارد. توصیه می‌کنیم غذایی میل کنید که شما را سیر کرده، کم کالری باشد. یک بشقاب غذای سرد یا گرم با پروتئین و فیبر کافی که جلوی گرسنگی را نیز می‌گیرد. به عنوان مثال شام‌تان می‌تواند حاوی گوشت یا ماهی کم چرب، مرغ بدون پوست یا ماهی سفید به مقدار 150 گرم یا تخم مرغ با سبزیجاتی مثل کلم، کاهو، لوبیا سبز، خیار، گوجه فرنگی و ... باشد.

هیچ وعده‌ی غذایی را حذف نکنید. وقتی بدن انرژی کمتری دریافت کند آینده نگری

کرده و چربی‌های بیشتری را ذخیره می‌کند


بهتر است غذایتان را بخارپز یا در ماکروویو آماده کنید تا مقدار زیادی از چربی‌های غذا گرفته شود. برای ایجاد تنوع غذایی می‌توانید سوپ سبزیجات یا سالاد نیز میل کنید. حداقل هفته‌ای 3 شب باید این برنامه‌ی غذایی را دنبال کنید تا چند کیلوی اضافی مورد نظر را کم کنید و بعد از آن گام درست را برای حفظ وزن مطلوب بردارید.



اصل سوم: حداقل هشت ساعت بخوابید
محققان معتقدند که کمبود خواب می‌تواند در بروز چاقی نقش داشته باشد. در واقع کمبود خواب روی دو هورمونی که رفتارهای غذایی ما را تنظیم می‌کنند تأثیر می‌گذارد: به این ترتیب که ترشح هورمون «لپتین» که باعث ایجاد حس سیری می‌شود را کاهش می‌دهد و ترشح هورمون «گرلین» که هورمون اشتها است را افزایش می‌دهد. بنابراین اشتها باز می‌شود و میل به خوردن غذاهای چرب و شیرین بالا می‌رود. برای همین محققان معتقدند که باید به طور متوسط شبانه 8 ساعت به خواب اختصاص یابد.


اصل چهارم: بعد از ساعت پنج بعد از ظهر پرخوری نکنید
برای این که در خواب لاغر شوید باید تعادل غذایی را حفظ کنید. قبل از ظهر بدن انرژی زیادی صرف می‌کند. در این ساعات از شبانه روز زمان صرف قندهای دیر جذب و زود جذب مثل نان، کره، مربا، ماست، میوه و چربی‌ها است. ظهر که می‌شود سوزاندن کالری‌ها در وضعیت نرمالی قرار می‌گیرد؛ مواد غذایی مثل 150 گرم برنج، پاستا، نان و ... بدون سس یا با سس رژیمی، 150 گرم گوشت یا ماهی نیمه چرب مثل ماهی آزاد و ...200 گرم سبزیجات، ماست یا دسر خامه‌ای کم چرب. از ساعت 4 به بعد باید پرخوری را کنار گذاشت: یک عدد موز یا یک ساندویچ گوشت کوچک و کم چرب، ماست کم شیرین با 40 گرم نان، سه یا چهار عدد بیسکویت به انتخاب خودتان میل کنید. بعد از ساعت 5 بعد از ظهر باید مراقب باشید. باید میزان کالری‌های دریافتی را کاملاً محدود نمایید.

[تصویر:  7ensos5qbfh0dbkmp4eu.jpg]
اصل پنجم: موقع صرف شام تلویزیون را خاموش کنید
به گفته‌ی محققان دانشگاه Birmingham خوردن غذا در مقابل تلویزیون باعث چاقی می‌شود. این جعبه‌ی جادویی تمام هوش و حواس آدم را می‌برد. دیگر متوجه نمی‌شوید چه غذایی می‌خورید.

علاوه بر این تلویزیون باعث می‌شود متوجه احساس سیری نشوید. وقتی احساس سیری نکنید به خوردن ادامه می‌دهید و دردسرها از همین پُرخوری‌ها آغاز می‌شود.

بنابراین موقع صرف غذا تلویزیون را خاموش کنید و همچنین زیاد سر میز یا سفره نمانید تا مدام هوس ناخنک زدن به سرتان نزند.



اصل ششم: بعد از صرف شام کمی قدم بزنید
نیم ساعت بعد از صرف غذا از خانه بیرون بزنید. آرام قدم بزنید و روی تنفس‌تان تمرکز کنید. این کار باعث می‌شود بدن‌تان گرم شود و توکسین‌ها و کالری‌های اضافی از بین برود. اگر برایتان ممکن نیست از خانه خارج شوید می‌توانید کارهای دیگری از قبیل گردگیری یا ... را انجام دهید. در هر حال بعد از صرف شام بی تحرک نباشید.


چند توصیه‌ی کلی

* برای کم غذا خوردن و کاهش کالری‌های دریافتی از تکنیک «قایم کردن دیس» استفاده کنید. یعنی اینکه به میزان کافی برای خود غذا بکشید و غذای باقی مانده در دیس را از روی میز بردارید.

* سس را فراموش کنید. یک تکه نان به اضافه‌ی سس میزان کالری غذا را بالا می‌برد. یا سس را حذف کنید با نان را.

* هیچ وعده‌ی غذایی را حذف نکنید. وقتی بدن انرژی کمتری دریافت کند آینده نگری کرده و چربی‌های بیشتری را ذخیره می‌کند.

* در نهایت باید بگوییم که کم و به جا خوردن راحت‌تر از چاق شدن و رژیم گرفتن است. منظورمان این است که کم بخورید و همیشه بخورید.
 تشکر شده توسط : hanie , najva , Mahdieh , nazanin200312
#2
نازلی خانوم از مطلب خوبتون ممنون ، ولی بنظر میاد لاغر شدن به این روش کمی سخته ، فکر کنم بهتره که من به چاق شدن ادامه بدم . confusedicon_cry
خداوندا ، سرنوشت مرا خیر بنویس . تقدیری مبارک ، تا هر چه را تو دیر می خواهی زود نخواهم و هر چه را تو زود می خواهی دیر نخواهم .
 تشکر شده توسط : نازلی
#3
آره قدم زدن خیلی معثره
من همیشه بد از وعده ی غذاییم معمولا 200 تا 500 تا قدم میزنمagreement2
smile , be happy and enjoy life
 تشکر شده توسط : نازلی
#4
برای لاغر شدن، شام را جدی بگیرید!
--------------------------------------------------------------------------------

خیلی از افرادی که از افزایش وزن رنج می‌برند می‌دانند که برای کاهش وزن می‌بایست مقدار غذای دریافتی خود را محدود نمایند، ولی مشکل اینجاست که نمی‌دانند چگونه باید مقدار غذای دریافتی خود را

در طی روز تنظیم نمایند.

--------------------------------------------------------------------------------


بدن انسان برای تندرستی و عملکرد مطلوب، نیازمند رژیمی متوازن شامل تمام گروه‌های غذایی است و یکی از این گروه‌های غذایی، کربوهیدرات‌ها (شامل: نان، برنج و غلات) هستند.

برخی چنین می‌پندارند که در رژیم لاغری می‌بایست اکثر کربوهیدرات مورد نیازشان را در طی صبح تا بعد از ظهر دریافت کنند و در مقابل کربوهیدرات وعده شامشان را به حداقل برسانند. بسیارند افرادی که حجم وعده شام‌شان را به حداقل می‌رسانند و یا حتی هیچ کربوهیدراتی را در وعده شامشان قرار نمی‌دهند، و سر گرسنه بر بالین می‌گذارند.

ولی آیا واقعاً این کار کمکی به کاهش وزن آن‌ها می‌کند؟ تحقیقات علمی جدید حاکی از آنند که به حداقل رساندن وعده شام کمکی به لاغری نمی‌کند، و بالعکس افزایش سهم کربوهیدرات وعده شام برای کاهش وزن و تندرستی سودمند است.

یک مطالعه اخیر برگرفته از ژورنال Obesity به بررسی اثر رژیم کاهش وزنی که اکثر کربوهیدرات آن در وعده غذایی شام گنجانده شده بود، بر روی یکسری از پارامترها از جمله پارامترهای مرتبط با وزن بدن پرداخت.

در این مطالعه 78 افسر پلیس چاق (با نمایه توده بدنی >30) به طور تصادفی برای مدت 6 ماه به دو گروه آزمایش و کنترل تخصیص یافتند (در گروه آزمایش، رژیم لاغری به صورتی تنظیم شده بود که اکثر کربوهیدرات دریافتی آن در وعده غذایی شام گنجانده شده بود). شاخص‌های مورد مطالعه در ابتدا، هفته اول و نیز 3 و 6 ماه پس از شروع مطالعه در افراد شرکت کننده مورد بررسی قرار گرفت.

نباید وعده‌ی غذایی شام را دست کم بگیرید، بلکه بالعکس باید برای وعده‌ی شام

نیز ارزش بسزایی قائل شوید و سهم مناسبی از کربوهیدرات مجاز دریافتی

روزانه‌تان را به وعده غذایی شام اختصاص دهید


نتایج بررسی‌ها حاکی از آن بود که کاهش وزن و کاهش محیط دور کمر و بافت چربی، در گروه آزمایش (که اکثر کربوهیدرات رژیم غذایی در وعده شام گنجانده شده بود)، بیشتر بود. همچنین شدت گرسنگی در گروه آزمایش کمتر بود، و بهبودهایی در سطوح انواع فاکتورهای خونی (اعم از: قند خون ناشتا، میانگین غلظت انسولین خون، مقاومت به انسولین، کلسترول تام خون، کلسترول HDL و LDL، پروتئین C-reactive، - آلفاTNF، اینترلوکین 6 ) در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل مشاهده شد. همچنین شواهد مطالعه حاکی از آن بود که رژیم غذایی گروه آزمایش نسبت به رژیم غذایی گروه کنترل، در تعدیل غلظت هورمون‌های تأثیر گذار بر وزن بدن (لپتین و آدیپونکتین)، مؤثرتر بود.

بنابراین باید تاکید نمود که نتایج علمی جدید این تصور غلط که خوابیدن با شکم خالی، به لاغری کمک می‌کند را کاملاً رد نمود و ثابت کرده است که مصرف شام حاوی کربوهیدرات کافی نه تنها برای کاهش وزن مفید است، بلکه به بهبود سلامت عمومی بدن نیز کمک شایانی می‌نماید.



بنابراین در رژیم غذایی لاغری باید تاکید نمود که به موارد ذیل توجه نمایید:

* هیچ وعده‌ی غذایی حتی وعده‌ی شام را حذف ننمایید. چرا که در طولانی مدت برای شما قابل ادامه و کاهش وزن شما مستمر نخواهد بود.


* هیچ گروه غذایی حتی کربوهیدرات‌ها را از سبد غذایی خود حذف ننمایید. همان‌طور که اشاره شد مطالعات جدید نشان داده‌اند که حذف یک نوع گروه غذایی و یا این تصور که مواد نشاسته‌ای و کربوهیدراتی را باید کاملاً از سبد غذایی و به ویژه شام حذف نمود تا در رژیم کاهش وزن موفق بود، تصور غلط و نادرستی است.

نتایج علمی جدید این تصور غلط که خوابیدن با شکم خالی، به لاغری کمک می‌کند را کاملاً رد نمود و ثابت کرده است که مصرف شام حاوی کربوهیدرات کافی نه تنها برای کاهش وزن مفید است، بلکه به بهبود سلامت عمومی بدن نیز کمک شایانی می‌نماید

* نباید وعده‌ی غذایی شام را دست کم بگیرید، بلکه بالعکس باید برای وعده‌ی شام نیز ارزش بسزایی قائل شوید و سهم مناسبی از کربوهیدرات مجاز دریافتی روزانه‌تان را به وعده غذایی شام اختصاص دهید.


* در انتخاب کربوهیدرات مواد غذایی و نیز شام تاکید بر استفاده از کربوهیدرات‌های پیچیده و به ویژه مواد غذایی حاوی فیبر می‌باشد چرا که قطعاً در تأمین سلامت پایدار و نیز کاهش وزن مستمر موثر خواهد بود.


برای مشاهده‌ی وب‌سایت دکتر فرشچی می‌توانید به آدرس اینترنتی www.novindiet.com مراجعه نمایید.


دکتر حمیدرضا فرشچی – همکار تبیان

متخصص تغذیه و فوق تخصص دیابت و چاقی

بخش تغذیه و آشپزی تبیان
 تشکر شده توسط : # پریسا # , somaye_602000 , najva , TootFarangi , paeazan
#5
حتماً شام بخورید
سه شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۰۵:۴۶
حذف وعده‌های غذایی و به خصوص شام در اکثر مواقع، نه ‌تنها به کاهش وزن مناسب و پایدار منجر نمی‌شود، بلکه فرد را با مشکلات تغذیه‌ای نیز رو به رو می‌کند.
به گزارش افکارنیوز به نقل از جام‌جم آنلاین، «شب‌ها شام نمی‌خورم، برنج و نان را که کاملاً از وعده غذایی شب حذف کرده‌ام، شب‌ها یک لیوان شیر، یک ظرف سالاد یا یک عدد سیب برایم کافی است»؛ اینها جملاتی است که از زبان بسیاری از افراد و به خصوص خانم‌ها می‌شنویم.

بهانه‌اش هم در اغلب موارد داشتن چاقی و اضافه‌ وزن است؛ در برخی موارد نیز حفظ سلامتی و تناسب‌ اندام چنین الگویی را برای وعده شام افراد توصیه می‌کند ولی نکته مهم اینجاست که متخصصان تغذیه هرگز حذف هیچ وعده غذایی و از جمله وعده شام را توصیه نمی‌کنند و بر دریافت هر چهار گروه مواد مغذی، یعنی نان و غلات، میوه و سبزیجات، تخم‌مرغ و گوشت، چربی‌ها و روغن‌ها در سه وعده اصلی تغذیه‌ای شامل صبحانه، ناهار و شام و سه نوبت میان‌وعده، بر محور تعادل، تناسب و تنوع تأکید دارند.

حذف وعده‌های غذایی در برخی افراد حتی می‌تواند بسیار آسیب‌زننده باشد؛ به طوری که دکتر تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه و رژیم‌ درمانی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: بی‌نظمی در وعده‌های غذایی و حذف برخی وعده‌ها در افرادی که مشکل وزن، چربی خون و کبد چرب دارند می‌تواند به شدت مشکل‌زا باشد.

به بیان دیگر، با مصرف انواع مواد غذایی طی روز می‌توان نیاز به انرژی و مواد مغذی گوناگون را تأمین کرد، ولی در این زمینه توجه به سه اصل تعادل، تنوع و تناسب در دریافت مواد مغذی در برآوردن کامل کالری یا میزان انرژی روزانه و حفظ سلامت برای تمام سنین دارای اهمیت است.

چرا شام نمی‌خورید؟

متخصصان تغذیه برای تنظیم یک برنامه غذایی مناسب، در ابتدا با توجه به ویژگی‌های هر فرد شامل قد، وزن، سن، جنس، فعالیت بدنی و وضعیت جسمانی نیاز روزانه‌اش به انرژی را تخمین می‌زنند و سپس با تعیین سهم هر یک از درشت‌ مغذی‌ها (کربوهیدرات، پروتئین و چربی) در تأمین این نیاز، در قالب وعده‌ها و میان‌وعده‌های مختلف، مقدار مجاز مصرف هر یک از گروه‌های اصلی غذایی را تعیین می‌کنند.

بر این اساس، هر یک از وعده‌های غذایی روزانه باید سهم مشخصی از انرژی و مواد مغذی را فراهم کند؛ نیستانی با تأکید بر این‌ که حذف هر یک از وعده‌های غذایی می‌تواند به بدن آسیب‌های جدی وارد کند، می‌افزاید: بسیاری بر این باورند که به‌ دلیل داشتن اضافه‌وزن، بهتر است از خوردن وعده شام پرهیز کنند، در حالی که اگر در تأمین مواد مغذی در وعده شام اصل تعادل را رعایت کنیم، حتی خوردن برنج هم نمی‌تواند مضر تلقی شود؛ به بیان دیگر، اگر بدانیم میزان کالری دریافتی از یک کف دست نان، معادل پنج قاشق برنج کم روغن است دیگر منعی برای داشتن این میزان برنج حتی در وعده شام وجود ندارد.

این متخصص تغذیه ادامه می‌دهد: متأسفانه ما اغلب خواسته یا ناخواسته کالری اضافی به بدن وارد می‌کنیم و اضافه‌ وزن ناشی از این مسئله را به خوردن شام نسبت می‌دهیم.

شاید بسیاری خوردن هر میزان میوه و سبزی را در وعده‌های روزانه بلامانع بدانند اما نکته مهم اینجاست که حتی میوه و سبزیجات نیز باید به اندازه مصرف شود و گر نه اضافه‌ وزن یا سایر عوارض چون بالا رفتن میزان قند را به دنبال خواهد داشت؛ پس در هر وعده غذایی رعایت تناسب نیز در تأمین مواد غذایی ضروری است.

یعنی سن، شرایط فیزیکی، نوع شغل و ابتلا به برخی بیماری‌ها باید در تعیین الگوی غذایی افراد در نظر گرفته شود؛ به بیان دیگر، وعده‌های غذایی یک کارگر معدن سی ساله باید با یک خانم شصت ساله خانه‌دار متفاوت باشد.

گرسنگی هنگام خواب، ممنوع

خوب است بدانید از طریق صبحانه ۲۰ تا ۲۵ درصد از کالری مورد نیاز روزانه، ۲۵ تا ۳۰ درصد آن از ناهار و ۲۵ درصد از وعده شام تأمین می‌شود و بقیه هم از طریق میان‌وعده‌ها کسب می‌شود.

بنابر توصیه متخصصان تغذیه، بهترین الگوی تغذیه‌ای روزانه برای همه افراد مبتنی بر افزایش تعداد وعده‌ها در روز و کاهش حجم و مقدار مصرف در هر وعده غذایی شکل می‌گیرد؛ اما در هیچ الگوی تغذیه‌ای حذف وعده شام و خوابیدن با شکم گرسنه توصیه نمی‌شود.

نیستانی با تأکید بر این‌ که حذف وعده‌های غذایی و به خصوص شام در اکثر مواقع، نه ‌تنها به کاهش وزن مناسب و پایدار منجر نمی‌شود، بلکه فرد را با مشکلات تغذیه‌ای نیز رو به رو می‌کند، می‌گوید: محدوده طبیعی قند خون بین ۷۰ تا ۱۰۰ میلی‌گرم است که با صرف مواد غذایی در هر وعده افزایش پیدا می‌کند؛ اما در یک شخص سالم و طبیعی پس از گذشت دو ساعت از هر وعده غذایی، قند خون دوباره به میزان پایه‌اش برمی‌گردد و احساس گرسنگی تدریجی به فرد دست می‌دهد.

این متخصص تغذیه اضافه می‌کند: حال اگر شخصی از خوردن شام امتناع کند، به دنبال گرسنگی و در واقع پایین‌آمدن سطح قند مورد نیاز مغز، سطح سوخت و ساز بدن پایین می‌آید و برای مغز چاره‌ای باقی نمی‌ماند جز این‌ که پروتئین‌های ماهیچه‌ای بدن را فدا کند تا انرژی مورد نیاز خود را فراهم کند و این امر در دراز مدت می‌تواند به تحلیل عضلانی شخص منجر شود؛ به خصوص اگر شخصی می‌خواهد وزن خود را کم یا در سطح مطلوبی حفظ کند باید سوخت و ساز بدن خود را بالا ببرد و با حذف وعده غذایی شام، کاملاً برعکس عمل می‌کند.

فراموش نکنید کسانی که شام نمی‌خورند و صبح‌ها نیز دیر از خواب بلند می‌شوند، بدنشان برای تأمین میزان انرژی مورد نیاز خود ناگزیر به سوزاندن بافت چربی، آن هم به صورت ناقص می‌شود که از عواقب آن سردرد، تهوع و سوء‌تغذیه است.

فقط یک بشقاب سالاد

بی‌شک حذف هر وعده غذایی ـ به خصوص وعده‌های اصلی ـ ناخودآگاه با جبران آن در سایر وعده‌ها همراه خواهد بود؛ به عنوان مثال، کسانی که شام نمی‌خورند، معمولاً مقدار مصرف خود را در ناهار، عصرانه یا صبحانه روز بعد افزایش می‌دهند و در بعضی موارد نیز به خاطر گرسنگی، تمایل به خوردن تنقلات پرکالری مانند شیرینی، شکلات، بستنی و به اصطلاح خورده‌خوری روی می‌آورند که خود زمینه ایجاد اضافه‌ وزن یا چاقی را فراهم می‌آورد.

نیستانی با تأکید بر این‌ که نخوردن شام برای هیچ‌ کس حتی افراد چاق مجاز نیست، می‌گوید: البته خوردن یک بشقاب سالاد مملو از سبزیجات متنوع یا حتی یک لیوان شیر به همراه یک یا دو سهم میوه می‌تواند برای برخی وعده‌ها در هفته و نه هر شب، مناسب تلقی شود، اما نکته مهم، تنظیم برنامه غذایی هفتگی به گونه‌ای است که سهم مشخصی از نیاز روزانه را فراهم کند و نیز شرط تنوع در آن رعایت شود.

با در نظر گرفتن نکاتی که گفته شد، در می‌یابیم اهمیت مقدار مصرف در هر وعده، مهمتر از نوع غذای مصرفی است.

به بیان دیگر، چنانچه انرژی دریافتی از حد مورد نیاز بدن تجاوز نکند، می‌توان به راحتی و بدون ترس از چاقی، از انواع غذاها و مواد غذایی در وعده شام در هر جایی اعم از منزل، مهمانی یا رستوران استفاده کرد.

فراموش نکنید در بسیاری موارد حجم و تنوع وعده‌های غذایی و به خصوص شام را مناسبات اجتماعی و فرهنگی تعیین می‌کند، پس حتی متخصصان تغذیه نمی‌توانند یک الگوی غذایی ثابت و مشخص را برای همه افراد توصیه کنند.
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : آیدا , ghaside
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  مواد غذایی بی نظیر برای چربی سوزی سریع mojtaba2iran 12 36,567 2017/04/15, 10:07 AM
آخرین ارسال: sara.i
  استفاده از غذاهای موثر برای کاهش عوارض سندروم پیش از قاعدگی شيدا رها 3 4,691 2016/12/15, 06:22 PM
آخرین ارسال: silent
  توصیه‌ی غذایی برای تقویت حافظه najva 6 13,899 2015/10/17, 05:07 PM
آخرین ارسال: عسل راد
  سه ماده غذایی برای ترمیم سریع عضله نازلی 2 7,283 2015/08/08, 09:05 AM
آخرین ارسال: niloofary
  خاصیت مواد غذایی تند برای بدن . نازلی 3 7,363 2013/08/07, 04:19 PM
آخرین ارسال: nahid
  راه‌هایی برای افزایش وزن نازلی 2 4,918 2013/07/13, 07:23 PM
آخرین ارسال: نازلی
  تغذیه مناسب و متفاوت برای خانمها و آقایان نازلی 3 3,800 2013/07/06, 08:03 PM
آخرین ارسال: پویش
  توصیه‌های تغذیه‌ای برای مقابله با درد paeazan 3 3,399 2013/05/30, 06:28 PM
آخرین ارسال: آرزو
  راهکارهای تغذیه ای برای پیشگیری از سرطان yaro 13 13,215 2013/05/11, 05:42 PM
آخرین ارسال: نازلی
Rainbow تمرین برای بهبودی(5):تجربه من-تغذیه من toktam* 11 9,134 2013/03/02, 11:37 AM
آخرین ارسال: شفا یافته



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان