امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سودجويان طب سنتي به علم کشور ضربه مي زنند
#1

سودجويان طب سنتي به علم کشور ضربه مي زنند / در برخورد با متخلفان خلاء قانوني وجود دارد

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران ؛دکتر رضايي زاده، متخصص طب سنتي در برنامه نبض که شب گذشته پخش شد گفت : در حال حاضر تنها 5 متخصص طب سني در کشور وجود دارد چرا که 4 سال است که دانشکده هاي طب سنتي ايجاد شده و دانشجويان آن تازه در حال فارغ التحصيل شدن هستند اما جاي تاسف دارد که رسانه برخي افرادي که حتي پزشک هم نيستند به عنوان متخصص طب سنتي در برنامه ها دعوت ميکند و همين موضوع باعث تبليغ براي آنها مي شود.

وي گفت : کساني که در دانشکده هاي طب سنتي هستند دانش آموختگان پزشکي نوين مي باشند در حوزه طب سنتي يک حوزه مهمي به نام سبک زندگي وجود دارد که براي ارتقاي سطح سلامت جامعه است و در واقع شعار ما در دانشکده اين است که شيوه زندگي بايد اصلاح گردد اما حوزه ديگر درمان است که قويترين حوزه پژوهشي طب سنتي است.

وي تصريح کرد : وظيفه اول هر پژوهشگر تشخيص سره از ناسره است ما در دنياي زندگي مي کنيم که امکاناتش متفاوت است و دانشمان هم متفاوت است اما آنچه که به عنوان رويه ما در دانشگاه به کار برده مي شود اين است که از دانش روز استفاده کنيم و در زمينه دانش قديم آموزش صحيح بدهيم و در حوزه درمان پژوهش کنيم .

*جامعه عرصه آزمون و خطا براي سلامت و بيماري نيست

رضايي زاده گفت: جامعه ما عرصه آزمون و خطا براي سلامت و بيماري نيست و نبايد يک دارويي را که اثر بخشي آن به اثبات نرسيده بر روي سلامت افراد امتحان کنيم در دانشکده طب سنتي نيز اجبار کرده ايم که تمام پايان نامه هاي PHD حداقل 2 استاد راهنما داشته باشد و اخذ مجوز اخلاق پزشکي و اخلاق پژوهشي را کسب کند .

وي خاطر نشان کرد : در حال حاضر براي اطلاع از درمانگاه هاي که مورد تاييد دانشکده هاي طب سنتي هستند مي توانيد به سايت تندرستان مراجعه کنيم .

* طب نوين تکميل کننده طب سنتي است

خسرونيا متخصص داخلي در ادامه افزود : هيچ کس نمي تواند طب سنتي را رد کند زيرا پايه و اساس علمي کشورمان است در حال حاضر تشخيص ها در طب سنتي با همان وسايل طب نوين است بنابراين طب نوين در ادامه کار طب سنتي و ادامه کار آن است اما گروهي هستند که به علم کشور ضربه مي زنند و هيچ تخصصي هم در اين زمينه ندارند حتي بسياري از موادي که توسط عطاري ها به فروش مي رسد تمام آلوده کننده است مثلا فضولات الاغ که توسط برخي از عطاري ها براي درمان سينوزيت به فروش مي رسد ايجاد کننده کزاز است و فرد مبتلا به سينوزيت در نتيجه استفاده از آن به انواع بيماري هاي گوناگون و صعب العلاج دچار مي شود .

*در برخورد با متخلفان خلاء قانوني وجود دارد

دکتر صفاتي، رئيس اداره نظارت و درمان دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در ادامه افزود : در حال حاضر وزارت بهداشت دانشکده هاي طب سنتي را تاسيس کرده و آيين نامه اي براي سلامت گران طب سنتي تدوين کرده است اما متاسفانه امروزه در سطح جامعه با افرادي سودجو برخورد مي کنيم که با تجويز يکسري از داروها سودجويي کلاني ميکنند و افرادي هم که تحت درمان با اين داروها قرار مي گيرند به دليل عوارضي که برايشان ايجاد مي شود به ما شکايت مي کنند .

وي گفت : حتي افراد سودجو خودشان هم عطاري تاسيس مي کنند و داروها را از طريق عطاري خود به فروش مي رسانند ، اگر تخلف براي ما محرز شود و دخالت در امر پزشکي صورت گيرد به شدت با آن برخورد مي کنيم و وظايف قانوني خود را عمل مي کنيم اما تا يک حدي از اين برخوردها دست ما است و آن کسي که تخلف کرده دست قوه قضاييه مي سپاريم اما متاسفانه قوانين ما در اين زمينه کمي کمرنگ است و در برخورد با متخلفين خلاء قانوني داريم اميدواريم مسئولان با بازنگري قوانين اثر بازدارندگي آن را بيشتر کنند./ح

http://www.yjc.ir/fa/news/4195950/%D8%B3...8%B1%D8%AF
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۱
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : fireboud , yummy , sooorooosh , shokolat
#2
طب سنتی یا طب نوین؟

انتخاب بین طب سنتی و طب نوین همواره یکی از بحث های چالش برانگیز پزشکی در ایران بوده است. باوجود امکان استفاده از طب تلفیقی و بهره بردن از مزیت های هر دو روش، هنوز ابهامات زیادی حتی برای افراد روشنفکر جامعه در این بخش باقیمانده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر برنامه نبض جمعه شب، با حضور میهمانانی متخصص این موضوع را محور خود قرار داده است

دکتر رضایی زاده متخصص طب سنتی و عضو هیات علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این برنامه با اشاره به معیارهای طب سنتی علمی گفت: اگر محور بحث را در دنیای امروز بگذاریم که این دو دانش (طب سنتی و طب نوین) باید با هم تعامل کنند یا تقابل کنند باید تبادل کنند یعنی چه وضعیتی نسبت به هم دیگر دارند یعنی چه نسبت به دنیای کشورهای توسعه یافته مثل امریکا اروپا استرالیا برگشتیم به بیست سال قبل یعنی زمانی که داشتند تصمیم می گرفتند نحوه چگونه استفاده از این دو دانش را برنامه ریزی کنند.

.jpg   برنامه نبض شبکه خبر (2).JPG (اندازه: 16.62 KB / تعداد دفعات دریافت: 2)
وی افزود: دنیای امروز یک واژه دارد و ان پزشکی و طب است در بحث پزشکی و طب ما می خواهیم این کار را انجام دهیم ما بهترین خدمت بهترین نتیجه کمترین عارضه و در دسترس ترین درمان را استفاده کنیم
عضو هیات علمی دانشگاه تهران طب تلفیقی در این بخش را طب فراگیر عنوان کرد و گفت: ما باید معیارهایی را به دست مردم بدهیم که بتوانند سره و ناسره را از هم جدا کنند زیرا طب سنتی که ما از ان صحبت می کنیم، طب سنتی سلامت نگر و پژوهش محور است و دو معیار مهم در توسعه سطح سلامت جامعه یعنی پیشگیری از بیماری ها و افزایش سطح کیفی همان سلامت پژوهش محوری را با تمام نقاط ضعف و قوت خود ارائه میدهد.
دکتر رضایی زاده افزود: ما همیشه با پذیرش افراطی مواجه هستیم و در مقابل گاهی هم با انکار تفریطی مواجه میشویم زیرا عده ای هستند که موضوع را خیلی می پذیرند و عده ای هم بدون اینکه دانش لازم را داشته باشند همه چیز را منکر می شوند و نقد می کنند ولی واقعیت این است که در دنیای امروز یک بازگشت محتاطانه و پژوهش گرانه به طب سنتی و آنچه که گنجینه و میراث ملت هاست در حال انجام است که نمونه آن در حوزه پزشکی استفاده از کتاب حدیثان بعنوان منبع پزشکی داخلی ما از سال 2004 است که فصل طب سنتی به ان اضافه شده است.

.jpg   برنامه نبض شبکه خبر (1).JPG (اندازه: 18.32 KB / تعداد دفعات دریافت: 1)
دکتر صفاتی رئیس اداره نظارت و بازرسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این مورد گفت: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مخالف طب سنتی نیست و به همین دلیل دانشکده های طب سنتی را تاسیس کرده و آیین نامه ای برای سلامت طب سنتی تدوین شده و در اختیار دانشگاه ها قرار گرفته تا کسانیه صلاحیت دارد بتواند مجوز بگیرند و وارد عمل شوند اما افرادی هستند که هیچ گونه صلاحیت و مدرکی ندارند و مثل قارچ از زمین سبز می شوند و به این درمان می پردازند بطوریکه حتی برای نمونه ما با فردی برخورد داشتیم که با وجودی که هیچ مدرکی ندارد در بخش آموزش فردی فعالیت میکند و با وجودی که با وی برخورد شده و حتی تعهدنامه محضری داده که دیگه در این وادی وارد نشود ولیکن باز مجددا وارد عرصه طب سنتی شده و نه تنها به درمان افراد می پردازد بلکه در زمینه اموزش دیگران نیز مجددا اقدام می کند.
وی هزینه این آموزش های غیر مجاز را در سطح جامعه حدود سه میلیون تومان ذکر کرد و افزود: درمان و آموزش در مان فقط در صلاحیت وزارت بهداشت است هر کسی می خواهد در این زمینه ورود پیدا کند و در زمینه اموزش کار کند باید از طریق وزارت خانه اقدامات خود را انجام دهد و مجوزهای لازم را بگیرد.
دکتر طباطبایی استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به تاریخچه ط سنتی در ایران گفت: با وجود سابقه طولانی این نوع طب در کشور ما از زمان جالینوس تا همین امروز، استفاده از ناآگاهی مردم نیز وجود داشته است و فریبکاری یک مساله شایع است که البته در طب جدید نیز وجود دارد.
وی افزود: تخلفات موجود در طب سنتی به سه صورت می تواند وجود داشته باشد که اولین نمونه آن تخلفات (دخالت های غیرقانونی افراد فاقد صلاحیت )است و پس از آن انحرافات (فریبکاری،کلاهبرداری و شیادی) و البته خرافات (غیرعلمی و غیرواقعی) نیز وجود دارد، اما عوامل اصلی آن از سوء استفاده از نااگاهی مردم و سوء استفاده از عقاید مردم می باشد.
دکتر طباطبایی راهکار حل این مشکل را در گام نخست محدود کردن دامنه کاری این افراد دانست و افزود: چون نمی تونیم این مسائل را ریشه کن کنیم باید عوارض آنها را به حداقل برسانیم بطور مثال اگر فردی دچار آپاندیست حاد باشد و بخواهیم او بستری کنیم ولی خود بیمار بگوید می خواهم برم عطاری، خب منطقی نیست ولی نمی شود قانونا به زور وی را بستری کرد. در این حالت باید بررسی کنیم که چرا فرد به سراغ این روش می رود

.jpg   برنامه نبض شبکه خبر (3).JPG (اندازه: 12.36 KB / تعداد دفعات دریافت: 1)
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در این وضعیت یا فرد دچار نااگاهی است و یا از مبانی عقیدت این رفتار را انجام میدهد، بنابراین باید روشی دوگانه هم دامنه خطر را محدود کنیم هم بتوانیم عوارض بیماری را به حداقل برسانیم. پس راهکارهای اساسی یکی تاسیس مراکز تخصصی است که بتوانند به علاقمندان و عموم اموزش بدهند و مردم را اگاه کنند وراهکار دوم افزایش اگاهی های عمومی که از طریق رسانه ها انجام میشود .
دکتر طباطبایی نمونه های نادرستی از طب سنتی را که در برخی کتابها به آن اشاره شده مورد اشاره قرار داد و گفت: در یک نمونه از این درمانها، خون مرغ یا خروس را برای درمان خونریزی پرده های مغز موثر دانسته و یا خون گوسفند را دارای تاثیر مثبت برای مبتلایان به صرع عنوان مینماید یا در نسخه دیگری آمده که خون راسو نیروی بینایی را افزایش می دهد و من به نقل از جالینوس استفاده از این مواد کثیف و پلید را نادرست می دانم و برای هر یک از مواد یاد شده داروهای ازموده شده به کار می برم بنابراین چنین مطالبی نباید در کتاب های پزشکی نقد شود.
وی افزود: در کتاب حفظه الصحه ناصری تالیف ملک الاطباء محمد کاظم گیلانی گفته است در تمام ایران پنج نفر طبیب که جامع علم و عمل باشند وجود ندارد در حالیکه در ظاهر بیش از ده هزار طبیب حاضر است
دکتر طباطبایی گفت: برای جلوگیری از تخلفات دو پیشنهاد مشخص دارم، نخست آنکه مراکز اموزش تقویت شود و تا جاییکه ممکن است طب را یکدانه بدانیم آنرا به طب سنتی و غیرسنتی تقسیم نکنیم و دوم تا جاییکه امکان داشته باشد کتاب های طب سنتی را که بنیاد طب است به روز کنیم .

http://www.irinn.ir/news/4792/%d8%b7%d8%...9%86%d8%9f
زمان انتشار خبر: شنبه ۲ دی ۱۳۹۱ - ۱۵:۵۴
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : yummy
#3
تازه این صحابشونه اومده میگه من با تغذیه صحیح ام -اس رو خوب میکنم...
دوست عزیز بیا روشتو توضیح بده...
چه اثری بر t-cell سلولهای t داره که باعث بشه اختلال در عملکرد سیستم ایمنی من به وجود نیاد...
10 بار اینو 10 جا مطرح کردم...از خودشون مستقیم بارها پرسیدم
انگار اون رفیق شِرِک زل میزنن تو چشم آدم نگاه میکنن
مکانیسم عملکرد اینترفرونها مشخصه تقریباً ...اما تغذیه چجوری میخواد تاثیر بزاره؟هیچ علم اثبات شده ای دال بر این وجود نداره..
چرا اعصاب منو خورد میکنین...اهangry3angry3angry3
[تصویر:  43679430772591471299.gif]



#4
اینجا که درمورد ام اس چیزی نگفته !
کی گفته ؟
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  داروهای در حال ورود به کشور nahid 3 3,856 2018/06/30, 08:36 PM
آخرین ارسال: hessam
  وضعیت داروهای "ام اس" در بازار دارویی کشور hamdam 2 4,624 2016/05/10, 08:55 AM
آخرین ارسال: niloofary
  سودجويان بيماران ام اس را فريب مي‌دهند hamdam 4 4,699 2015/05/18, 09:24 AM
آخرین ارسال: niloofary
  شورای عالی انجمن ام اس کشور تاسیس شود sargol 2 3,409 2014/04/18, 02:14 PM
آخرین ارسال: آرزو
  راهکارهای خروج از بحران کمبود داروی کشور در حال بررسی است paeazan 2 3,074 2012/12/23, 02:54 PM
آخرین ارسال: nahid
Star واردات 130 میلیون دلاری دارو به کشور آغاز شد naazanin 0 2,109 2012/12/01, 11:48 AM
آخرین ارسال: naazanin
  تولید داروی ام.اس با پایه گیاهی در کشور محمود 11 10,349 2012/08/29, 11:03 PM
آخرین ارسال: شهرزاد
  بیماران ام اس مسیر مشهد تا تهران را ركاب می زنند hamdam 11 10,386 2012/05/12, 12:07 AM
آخرین ارسال: marmar
  گزارشي از بيماري MS در کشور محمود 0 3,524 2010/05/22, 03:52 PM
آخرین ارسال: محمود
  از سوی یک محقق ایرانی ، دستگاه یک نفره اکسیژن هیپرباریک در کشور سا kami 1 2,944 2010/04/23, 07:36 AM
آخرین ارسال: shahrzad



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست