امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آشنایی با ویتامین k
#1
آشنایی با ویتامین k
مصرف منظم ویتامین K باعث تقویت استخوان‌ها می‌شود، از رسوب کلسیم در رگ‌ها و کلیه‌ها جلوگیری می‌کند و از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، و احتمالاً سرطان پیشگیری به عمل می‌آورد.

نتایج پژوهش جدیدی که در American Journal of Clinical Nutrition به چاپ رسیده است نشان می‌دهد که ویتامین K با پیری مقابله می‌کند اما متأسفانه کمبود این ویتامین شایع است.

ویتامین K که به انعقاد خون کمک می‌کند، آنتی‌اکسیدان بسیار قوی‌ای محسوب می‌شود که حتی قدرت آنتی‌اکسیدانی آن از ویتامین E نیز بیشتر است.

محققان آمریکایی معتقدند که جذب منظم این ویتامین استحکام استخوان‌هارا بالا می‌برد، رگ‌ها و کلیه‌ها را در شرایط مطلوب نگه می‌دارد و از بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان پیشگیری به عمل می‌آورد.

از این گذشته ویتامین K در مقابله با التهاب‌های مربوط به آرتریت و همچنین بیماری آلزایمر نیز موثر است.

این ویتامین کلسیم بدن را تنظیم می‌کند و در جایی که لازم باشد یعنی در استخوان‌ها نگه می‌دارد و اجازه نمی‌دهد که کلسیم وارد رگ‌ها شود.

این ویتامین به میزان زیادی در سبزی‌جات برگ سبز مثل اسفناج، کلم چینی، کلم برگ و همچنین گل کلم، دانه‌ی سویا و برخی از غلات وجود دارد.

محققان توصیه می‌کنند میوه و سبزی‌جاتی که باعث جذب ویتامین K بیشتری می‌شوند را در الویت برنامه‌ی غذایی خود قرار دهید.

محققان با مطالعه روی ویتامین‌ها، مواد معدنی و میزان جذب افراد در سی سال اخیر به این نتیجه رسیده‌اند که به احتمال زیاد نیاز مردم به ویتامین‌ها بیش از میزانی است که در حال حاضر جذب می‌کنند.
 تشکر شده توسط : naazanin , coffeedot , blue sky , amirreza , مهرافروز , mehdi488 , ثریا , najva , آزیتا , omid_nejad , سالومه
#2
کاش منابع غنی ویتامی K رو هم عنوان میکردید....
 تشکر شده توسط : # پریسا # , omid_nejad , سالومه
#3
کلم‌ پيچ، گياه گل قاصدک، شاهي، اسفناج، شلغم، خردل، چغندر، گل‌ کلم، کاهو و کاسني

پيازچه

100 گرم پيازچه، 207 ميکروگرم ويتامين k را فراهم مي ‌کند.

کلم بروکسل

کلم بروکسل سرشار از ويتامين k است به طوري که تنها 100 گرم از آن مقدار 194 ميکروگرم ويتامين k را فراهم مي ‌کند.

کلم بروکلي

ويتامين k تنها يک دليل براي افرادي است که به خوردن سبزيجات علاقه ‌مندند. اين گياه همانند کلم، کاهو و ... غني از ويتامين k است.

فلفل قرمز - زردچوبه

فلفل علاوه بر ويتامين k سرشار از ويتامين‌ هاي E و C نيز مي ‌باشد، مصرف 100 گرم از اين مواد 106 ميکروگرم و در هر قاشق سوپ ‌خوري از آن ها 5/8 ميکروگرم ويتامين k موجود است.

مارچوبه

مارچوبه بهترين نوع مصرف آن به صورت بخارپز مي ‌باشد و در هر 100 گرم از آن 80 ميکروگرم ويتامين k وجود دارد.

خيارترشي

اگر علاقه‌مند به خوردن ترشيجات هستيد اکنون دليل خوبي براي مصرف بيشتر آن داريد. براي سلامتي بيشتر و جذب ويتامين k بيشتر در بدن مواد خوراکي حاوي سديم کمتري را مصرف کنيد.


اگر به خانه ام آمدی
ای مهربان
چراغ بیاور
و یک پنجره
که از آن به ازدحام کوچه خوشبخت بنگرم
 تشکر شده توسط : ثریا , najva , elahe , # پریسا # , omid_nejad , سالومه
#4
این مواردی که دارای ویتامین K هستند اصلا خوشمزه نیستند!!!
 تشکر شده توسط : # پریسا # , omid_nejad , سالومه
#5
ويتامين k و منابع غذايي آن

ويتامين k از ويتامين‌ هاي ضروري بدن و محلول در چربي است که براي جذب پروتئين و انعقاد خون در بدن به آن نياز است.


نقش ويتامين k در کمک به انعقاد خون و نيز جلوگيري از انعقاد به خوبي شناخته شده است. ويتامين k همچنين در سلامت استخوان ها نقش دارد.

گفتني است که اين ويتامين خطر خونريزي در بيماري‌ هاي کبدي، يرقان، سوء جذب و يا خطر خونريزي در اثر مصرف بلند مدت آسپيرين و آنتي بيوتيک ‌ها را کاهش مي‌ دهد.

گاهي اوقات به نوزاداني که زودتر از موعد متولد مي ‌شوند به اين خاطر که ممکن است در معرض خطر خونريزي باشند، بلافاصله پس از تولد ويتامين k تزريق مي ‌شود.

اين ويتامين به علاوه در درمان خونريزي شديد در هنگام عادت ماهانه در خانم‌ ها و نيز به همراه ويتامين C در درمان تهوع به هنگام صبح تاثير قابل ملاحظه ‌اي دارد.

ويتامين k در پيشگيري از تشيکل سنگ کليه موثر است.

ويتامين k علاوه بر ساخت پروتئين لازم براي تشکيل لخته‌ هاي خون، چندين پروتئين ديگر براي خون، استخوان ‌ها و کليه‌ ها نيز توليد مي ‌کند.



ويتامين K و کاهش خطر ابتلا به سرطان

محققان در تحقيقاتي تازه دريافته ‌اند افرادي که از مواد غذايي حاوي ويتامين K بيشتر استفاده مي ‌کنند، به انواع سرطان‌ ها به خصوص سرطان ريه و پروستات کمتر مبتلا شده يا کمتر بر اثر سرطان مي ‌ميرند.

مطالعات نشان داده ارتباط مستقيمي‌ ميان مصرف اين ويتامين و کاهش ابتلا به سرطان وجود دارد؛‌ هر چند چگونگي اين ارتباط به درستي شناخته نشده است، اما پژوهشگران اميدوارند دلايل قابل قبولي را در مطالعات بعدي ارائه کنند.

ويتامين K به 2 شکل طبيعي وجود دارد:

يکي ويتامين Phylloquinone) K1) است که به مقادير زياد در سبزي‌ هاي سبزرنگ يافت مي‌ شود و همچنين در روغن‌ هاي گياهي مثل روغن کانولا و ... نيز وجود دارد.

ديگري ويتامين Menaquinone) K2) که در موادي مثل گوشت و پنير يافت مي‌ شود.

اين نتايج از مطالعاتي که روي 24340 آلماني در گروه 35 تا 64 سال انجام شده به دست آمده است. طي اين مطالعات که يک دهه به طول انجاميد، 458‌ نفر از 1755 نفر که مبتلا به سرطان ‌هاي سينه، روده بزرگ، پروستات و ريه بودند،‌ فوت شدند.

در اين مطالعات مشخص شد يک‌ چهارم از افرادي که بالاترين مقدار ويتامين K را دريافت کرده ‌اند، 28 درصد کمتر به سرطان دچار شده‌ ا‌ند و يک‌ چهارم از مردان و زنان مستعد به ابتلا که مقادير کمتري از اين ويتامين را دريافت کرده‌ اند، بيشتر در معرض ابتلا قرار گرفته‌ اند. يک‌ چهارم ديگر از مطالعه ‌شوندگان که حداقل ويتامين K2 را دريافت کرده‌ اند، 6‌/‌2 درصد بيشتر از افرادي که مقادير بيشتر را دريافت کرده‌ اند به انواع سرطان دچار شده ‌اند. البته 6‌/‌1درصد از افراد اين ويتامين را به صورت طبيعي و از مواد غذايي دريافت کرده‌ اند.

مهم ترين منابع حاوي ويتامين k عبارتند از سبزيجات داراي برگ ‌هاي پهن سبز رنگ، چاي سبز، اسفناج، شلغم، گل کلم، کلم پيچ، مارچوبه و کاهو

به هر حال مشخص شد که مصرف هر چه بيشتر ويتامين K2 خطر ابتلا به سرطان ريه را که از بيمارهاي خاص افراد سيگاري است، کم مي ‌کند و همچنين مصرف اين ويتامين خطر مبتلا شدن به سرطان پروستات را نيز کاهش مي ‌دهد. افرادي که ميزان پاييني از اين ويتامين را دريافت کرده ‌اند 8‌/‌0 درصد بيشتر به سرطان پروستات و ريه مبتلا شدند.

محققان مشاهده کردند ويتامين K از رشد سلول‌ هاي سرطاني جلوگيري مي ‌کند و همچنين مي ‌تواند ازApoptosis(بيماري‌ اي که در آن سلول‌ ها، خودشان را از ميان مي ‌برند) نيز جلوگيري کند؛ اما اين ‌که چگونه چنين کاري را مي ‌کند هم مشخص نيست.

ميزان مصرف توصيه شده از اين ويتامين 80 ميگروگرم در روز براي مردان و 65 ميکروگرم در روز براي زنان است.



ارتباط کمبود ويتامين k و آرتروز


نتايج تحقيقات دانشمندان دانشگاه بوستون نشان داد، کمبود ويتامين k باعث افزايش شيوع آرتروز زانو و دست مي ‌شود.

دانشمندان با مطالعه روي 650 فردي که ميزان ويتامين k پلاسماي خون آن ها پايين بود دريافتند، ابتلا به آرتروز و درد مفاصل در اين افراد بيشتر است. دانشمندان با مطالعه روي موش ‌ها دريافتند، بعضي پروتئين‌ هاي استخوان ‌ها و غضروف‌ ها به ويتامين k وابسته هستند و وقتي اين پروتئين‌ ها به طور صحيح کار نکند حيوانات دچار اختلالات استخواني و غضروفي مي ‌شوند.



کمبود ويتامين K و افزايش پوکي استخوان

کمبود ويتامين K با ابتلا به پوکي استخوان مرتبط است. اين ويتامين در ساختن يک پروتئين استخوان به نام استئوکلسين نقش مهمي دارد.

به گزارش هلث اند ايج، نتايج يک مطالعه جديد نشان مي دهد کمبود ويتامين K در رژيم غذايي زنان تاثير زيادي در افزايش ابتلاي آنان به پوکي استخوان دارد. محققان دريافته اند کاهش سطوح استروژن به عملکرد ويتامين K آسيب مي رساند و در دانسيته استخوان تاثير مي گذارد.

ويتامين k علاوه بر ساخت پروتئين لازم براي تشکيل لخته‌ هاي خون، چندين پروتئين ديگر براي خون، استخوان ‌ها و کليه‌ ها نيز توليد مي ‌کند

اکثر مکمل هاي ويتامينه فاقد ويتامين K هستند و کساني هم که داروي رقيق کننده خون مصرف مي کنند نبايد اين ويتامين را به شکل مکمل دريافت کنند، اما اين ويتامين در سبزيجات داراي برگ سبز، سبزيجات دانه اي و روغن هاي گياهي موجود است.

بهتر است زنان مصرف سبزيجات به ويژه انواع داراي برگ سبز را در اوايل دوران يائسگي يا پيش از آن افزايش دهند.



ويتامين K و ديابت

افرادي که ويتامين K کافي از غذا دريافت مي کنند در معرض خطر کمتري براي بروز ديابت دو هستند. محققان هلندي طي يک مطالعه ده ساله نشان دادند که در ميان 38000 فرد بزرگسال، افرادي که ويتامين K بيشتري دريافت مي کردند، 20 درصد کمتر دچار ديابت شدند. در اين مطالعه مصرف ويتامين K1 و K2 با خطر کمتر ديابت همراه ولي اين ارتباط با ويتامين K2 قوي تر بود. علت دقيق اين که چرا ويتامين K داراي اثر محافظتي عليه ديابت مي باشد مشخص نشده است. ولي شايد به اين خاطر باشد که اين ويتامين سبب کاهش التهاب و بهبود مصرف انسولين در بدن مي شود.
ويتامين کا

منابع غذايي ويتامين k

مهم ترين منابع حاوي ويتامين k عبارتند از سبزيجات داراي برگ ‌هاي پهن سبز رنگ، چاي سبز، اسفناج، شلغم، گل کلم، کلم پيچ، مارچوبه و کاهو. ساير مواد غذايي از قبيل جگر، پنير، شير و زرده تخم‌ مرغ نيز حاوي ويتامين k هستند. منجمد کردن مواد غذايي باعث تخريب و از بين رفتن ويتامين k مي‌ شود اما حرارت تاثيري بروي آن ندارد.

سبزيجات مانند ريحان، آويشن به صورت خشک شده ي آن به ميزان 15 تا 17 ميکروگرم بيشترين ميزان ويتامين k را فراهم مي ‌کنند. ميزان اين ويتامين در جعفري تازه، گشنيز، مرزنجوش و پونه کوهي 10 ميکروگرم است.
 تشکر شده توسط : شيدا رها , ثریا , omid_nejad , سالومه
#6
دوستان ببخشید به خاطر اسپم ولی لطفا وقتی همچین خبری می ذارید در مورد مواد غذایی و .. منبع ش رو هم قرار بدید. مرسی.
من صبورتر از هر لحظه ای چشم به راه روزهای آینده ی نیامده ام!
 تشکر شده توسط : # پریسا # , omid_nejad , سالومه
#7
اثربخشی ویتامین K2 در پیشگیری از پوکی استخوان

مطالعات مختلفی در مورد اثربخشی ویتامین K2 در پیشگیری و درمان پوکی استخوان (به همراه کلسیم و ویتامین D3) و البته جلوگیری از کلسیفه شدن عروق خونی انجام شده است. امروزه به استفاده از ویتامین K2 همراه با مکمل های کلسیم توصیه جدی می شود، چرا که فاکتور موثری در هدایت کلسیم به ساختارهای استخوانی و در کنار آن جلوگیری از رسوب کلسیم در عروق خونی است.

بررسی های انجام شده در مطالعات مختلف نیز همواره تاییدی بر ادعای انجام شده بود.
در سال 2008 مطالعه کوهورتی توسط تسوگاوا انجام شد. در این مطالعه 379 خانم سالم 30-88 ساله مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج این مطالعه نشان داد در خانم هایی که در سن یائسگی قرار دارند، حتی با وجود استروژن درمانی هم حجم توده استخوانی کاهش نشان می دهد و میزان آن با حجم مصرفی ویتامین K2 مرتبط است.
بر این اساس دیده شد که بروز شکستگی های مهره ای در افرادی که مصرف K2 پایینی دارند در مقایسه با افرادی که از این ویتامین بیشتر استفاده می کنند، 14/4 درصد در برابر 4/2 درصد است. بعلاوه مشخص شد که وجود (Uncarboxylated OsteoCalcin) ucoc می تواند مارکر شناسایی اولیه یائسگی در زنان سالم باشد. چرا که مشخص شده بین سطح ucoc در خون و کاهش توده استخوانی رابطه عکس وجود دارد.

لازم به یادآوری است که ucoc فرم غیرکربوکسیله و غیرفعال اوستئوکلسین است که فعال نبوده و توانایی جایگذاری کلسیم در بافت استخوانی را ندارد.
مطالعات انجام شده توسط تای به نوعی دیگر نیز تایید این مطلب است.
در مطالعات وی مشخص شد که سطح پایین تری از ucoc در زنان ساکن در نواحی روستایی وجود دارد تا نواحی شهری و به همین نسبت در افراد ساکن مناطق شهری افزایش بیشتری در موارد ابتلا به پوکی استخوان و شکستگی های استخوانی دیده می شود که این می تواند تفاوت تغذیه ای این دو گروه و استفاده بیشتر از منابع طبیعی و سرشار از ویتامین ها در زنان روستایی باشد.

در مطالعات انجام شده توسط سوکول نیز همین رابطه بین اوستئوکلسین و تفاوت میزان ویتامین K2 در رژیم غذایی دیده شد. در رژیم بدون ویتامین K2 ، غلظت ucoc 28% افزایش و در رژیم حاوی این ویتامین غلظت ucoc 44% کاهش داشت. این رابطه عکس نیز در 1-بیماران مبتلا به شکستگی های گردن فمور یا مهره 2-در زنان بعد از سن یائسگی 3-در زنان در سن یائسگی که از برنامه استروژن درمانی هر روزه یا یک روز در میان استفاده می کنند نیز، دیده شده است.

نتایج حاصل از مطالعات انجام شده خود تاکیدی دوباره بر اثربخشی ویتامین K2 در کاهش اوستئو کلسین غیرفعال و به تناوب آن افزایش جذب و قرارگیری کلسیم در بافت های استخوانی است که از جهتی باعث پیشگیری و یا بهبود اوستئوپروز (پوکی استخوان) و از سوی دیگر موجب پیشگیری از رسوب کلسیم در عروق خونی می شود.
به گزارش کلینیک آنلاین روماتولوژی، همواره توجه پزشکان بر این است که نیاز کلسیم بدن بطور طبیعی و از طریق تغذیه جبران شود و کمبود آن پس از انجام آزمایش و تایید پزشک با مکمل های دارویی تامین گردد. ویتامین K2 در مواد غذایی چون گردو، بادام، پسته، سویا، کلم بروکلی و اسفناج وجود دارد./


منبع: هفته نامه اخبار پزشکی/24مهر1392

منبع خبر

مصرف کلسیم بدون ویتامین k2 خطرآفرین است

مریم مختاری گلپایگانی(کارشناس ارشد حوزه پزشکی) اظهارداشت: مصرف کلسیم بدون ویتامین k2 خطرآفرین است زیرا تحقیقات اخیر علمی نشان می‌دهد که ‌مصرف مکمل کلسیم که برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان به صورت موکد توصیه می‌شود بدون ویتامین k2 نه تنها بافت استخوانی را آنطور که مورد انتظار است تقویت نمی‌کند بلکه سلامت قلب و عروق را به خطر انداخته و احتمال بروز سکته قلبی را افزایش می‌دهد.

وی افزود: کلسیم موجود در مواد غذایی و مکمل‌های دارویی پس از مصرف وارد خون شده و می‌بایست از طریق خون به اندام‌های هدف که عمدتأ استخوان‌ها هستند منتقل شوند.

مختاری ادامه داد: نوعی پروتئین خاص در دیواره رگ‌ها وجود دارد که مسئول انتقال کلسیم از خون به بافت استخوانی است و این پروتئین باید با ویتامین k2 فعال شود تا بتواند به وظیفه خود عمل کند که در صورت فقدان k2؛ مقادیر بالایی از کلسیم به جای بافت استخوان در دیواره رگ‌ها رسوب می‌کند و به مرور زمان باعث تصلب شرائین و گرفتگی عروق شده و ممکن است به سکته قلبی منجر شود.

این کارشناس ارشد حوزه پزشکی بیان داشت: توصیه می‌شود افرادی که ملزم به استفاده کلسیم اضافی در رژیم غذایی خود هستند از مکمل‌هایی استفاده کنند که محتوی کلسیم و k2 بوده و یا علاوه بر مصرف مکمل‌های کلسیم به صورت جداگانه k2 را دریافت کند.

وی تصریح کرد: از آنجایی که رسوب کلسیم در دیواره عروق از سنین پایین آغاز می‌شود و به ویژه برای افرادی که دارای سوابق بیماری‌های قلبی در خانواده هستند مصرف k2 به عنوان پیشگیری توصیه می‌شود و قابل ذکر است بیمارانی که داروهایی مانند وارفارین یا هپارین دریافت می‌کنند برای مصرف k2 حتمأ باید با پزشک خود مشورت کنند.

مختاری خاطرنشان کرد: محصولات مرتبط با k2 هنوز به جامعه پزشکی کشور ما معرفی نشده و حتی بسیاری از پزشکان نیز از لزوم مصرف آن بی اطلاعند و این محصولات با نام استئوکینون و کاردیوکینون به تازگی به کشور وارد شده و به مرور در دسترس پزشکان و بیماران قرار خواهد گرفت.

منبع
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : omid_nejad , سالومه
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  الفبای ویتامین ها zenith 6 7,492 2016/12/08, 06:41 PM
آخرین ارسال: شهرزاد
  فواید ویتامین D و منابع تامین آن najva 14 94,254 2016/06/23, 06:03 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  اهمیت زیاد ویتامین های گروه ب (B) وفولیک اسید earth 24 87,601 2016/01/16, 10:11 AM
آخرین ارسال: niloofary
  فواید ویتامین E و خطرات مصرف زیاد آن yaro 6 30,018 2015/08/22, 10:37 AM
آخرین ارسال: niloofary
  ویتامین ث(c) nahid 14 15,244 2014/10/09, 10:33 PM
آخرین ارسال: toopdesign
  قرص مولتـی ویتامین ول من wellman paeazan 0 4,542 2014/08/11, 12:08 AM
آخرین ارسال: paeazan
  6مکمل غذایی-ویتامین، 6 توصیه، 6 هشدار نازلی 3 5,018 2013/12/19, 06:14 PM
آخرین ارسال: nahid
  ویتامین آ -A ehsan 10054 2 4,200 2011/11/28, 01:52 PM
آخرین ارسال: ehsan 10054



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان