امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آیا ایران درمان ام اس را کشف کرده است؟
#19
منبع: سایت مجله پیام ام اس - 27/2/92

دکتر حسین کرمانپور – خبرها از هر جنس و گروهی باشند باید قبل از اعلام همگانی، از دیدگاه­های مختلف به آنها توجه شود. بپذیریم که این موضوع، شرط علمی اطلاع­ رسانی به­ موقع و صحیح است. هر چقدر میزان سرعت و دقت خبر بالاتر باشد آن خبرگزاری در نزد کاربران عام و خاص با اعتبارتر خواهد بود.

صداوسیمای کشور ما در خبررسانی با محدودیت­های بی­شماری روبه­ رو است. به همین دلیل اگر خبر درجات اعتباری بالایی هم داشته باشد به لحاظ رعایت احتیاط­های بی­اندازه، همواره با بی­رغبتی شنیده و گزارش می­شود. به همین دلیل، خیلی به ندرت می­بینید که در خبرگزاری­های برخطّ و وب­سایت­های معتبر، نقل خبر از صداوسیما یا واحد مرکزی خبر باشد. این موضوع برای صداوسیمای ما باید مغموم­ کننده باشد. حتی در اخبار ورزشی هم صداوسیما دست پیشروای ندارد.

*****************************************

اولین روزهایی که برنامۀ خبری بیست­ وسی، به رؤیت جماعت ایرانی رسید، با رویکردی از جنس یک خبررسانی حرفه­ای ظاهر شد، اما رفته­ رفته این برنامه هم رنگ برنامه­ های همنوع خویش را گرفت و همان محدودیت­ها و همان معذوریت­ها.

از خبرهای اقتصادی، ارزی، سیاسی و اجتماعی که بگذریم، به این واقعیت باید اذعان کرد که خبرهای حوزۀ سلامتی نیز از این واقعیت مستثنی نیستند. در اطلاع­رسانی سلامت افراد زیر مجموعاً یا به صورت مجزا جزو جامعۀ هدف قرار می­گیرند:

۱- عموم مردم

۲- بیماران مرتبط با خبر، مثلاً دیابتی­ها، بیماران قلب و…

۳- متخصصان و کارکنان بخش سلامت، اعم از پزشکان، پرستاران و…

۴- مسئولان

۵- گروه هدفی که در تولید ناسلامتی یا بیماری نقش دارند، مثل: تولیدکنندگان غذاهای سریع­ پخت( فست­فود) یا کارخانجات و تولیدکننده­ های آلاینده­ های محیطی و…

کافی است هر خبری در حوزۀ سلامت و ناسلامتی تولید می­شود را بلافاصله در این ظرف پنجگانه ریخت، از صاحبان اصلی فرایند پرس­ وجو کرد تا در صورتی که عیبی دارد، رفع و سپس به پخش آن اقدام شود.

این موارد صغری­های بحثی است که کبرای این موضوع را دربرمی­گیرد. کبرای بحث این مقوله برمی­گردد به خبری که عزیزان مستقر در بخش خبری صداوسیمای جمهوری­اسلامی­ایران بدون­توجه به عوارض احتمالی، آن را روی آنتن بردند.

خبر از این قرار بود:

«محققان دانشگاه علوم پزشکی تبریز داروی گیاهی برای درمان قطعی بیماری ام­اس کشف کردند.»

این خبر فقط و فقط به یک دلیل روشن، خبری نادرست است. عبارت «درمان قطعی» برای یک بیماری خاص، درحالی­که همۀ مراکز جهانی دربارۀ بیماری پژوهش می­کنند و هنوز از این حیث برون­دادی نداشته­ اند باید بااحتیاط گسترش می­ یافت. در عالم پزشکی قبل از اینکه درمانی قطعی برای بیماری کشف شود باید «دلیل ایجاد آن بیماری» کشف شود. همکارانی که در تولید و توزیع این خبر نقش داشته­ اند، نمی­توانند ادعا کنند اگر در سرویس سلامت خبرگزاری کار می­کنند نمی­دانسته­اند این بیماری جزو بیماری­های ناشناخته و در هیچ کجای دنیا برای آن دلیلی یافت نشده است. این عزیزان چطور حاضر شده­ اند، با شوکی کاذب به بیماران محترمی که از قضای روزگار حامل این بیماری­ اند، باعث تشویش بی­دلیل اذهان آنها شوند؟

مدت­ها پس از آنکه «دلیل بیماری» کشف شود، محققان قادر خواهند بود دلیل را بررسی و درنهایت درمانش را به جامعه ارائه دهند. برای مثال سالیان دراز مردمان جهان از بیماری به نام «بیماری قند» رنج می­بردند. تا اینکه پس از مدت­های دراز، محققان دریافتند، در سلول­هایی خاصی که لوزالمعدۀ آدمی دارد، هورمونی به نام انسولین ترشح می­شود که عامل تنظیم قند خون ابوالبشر است. هنگامی که به دلایل ارثی و اکتسابی این سلول­ها دستخوش برخی تغییرات شوند، انسولین ناکافی می­شود یا قابلیت خود را از دست می­دهد و قند خون افزایش می­یابد. می­بینید که در تلاش چندسالۀ محققان، عامل بیماری مشخص شده است و پس از آن داروها بر اساس همین عوامل شناسایی می­شوند.

متاسفانه تا لحظۀ نگارش این یادداشت، هیچ عامل ویژه­ای برای ایجاد ام­ اس شناخته نشده است و همۀ داروهایی که تا این زمان برای این عارضه استفاده می­شوند، جنبۀ کنترل و مدیریت بیماری را دارند و نه درمان آن.

بنا بر آنچه گفته شد بر متولیان خبررسانی واجب است قبل از مخابرۀ خبری که می­تواند موجی از امید و ناامیدی را در بین مبتلایان به بیماری­ای پراکنده سازد، آن را با منابع علمی تطبیق دهند. متأسفانه در چند سال گذشته چند بار با خبرهایی از این دست مواجه شده­ایم که عبارت «درمان قطعی» در همۀ آنها به عنوان کلیدواژه به چشم می­آید. باز متأسفانه پس از نشر این اخبار و تطابق­نداشتن آن با واقعیات علمی، مردم کوچه، بازار و حتی متخصصان آن را تبدیل به لطیفه کردند و انتشار آن را نشانۀ ضعف بنیۀ سلامت علمی وزارت بهداشت و ارگان­های مرتبط به­شمار می­آورند.

انتظار می­رود از این پس، واحد مرکزی خبر در مورادی که به تصمیم درستی در اشاعه خبری نمی­رسد، در درجۀ اول با متولی آن در وزارت بهداشت و در صورت نداشتن با مراکز علمی معتبر در حوزۀ آن خبر با متخصصان مشاوره کنند. مسلماً مشاوره در زمینۀ ام­ اس با مراکز معتبر، به­ سختی مشاوره در خصوص بلایی که می­تواند بر اثر پراکنش آلودگی بنزین، پارازیت­های آسمان، مواد غذایی و میوه­ های مملو از سموم باشد نیست.

مردم کشورمان را دریابیم!
هزار مرتبه بیماری از سلامت به
تو گر کنی قدمی رنجه بر عیادت من...
 تشکر شده توسط : زهرا59 , همسر یک مشکوک به ام اس , maryam.N
  


پیام های داخل این موضوع
RE: آیا ایران درمان ام اس را کشف کرده است؟ - توسط edarzi - 2013/05/19, 05:12 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  قانونی شدن استفاده از ماري جوانا در سوئد در درمان ام اس hamdam 6 19,036 2022/03/22, 01:16 PM
آخرین ارسال: MerajNajafi
  تبلیغات درمان قطعی ام‌اس دروغی بیش نیست- درمان ام‌اس طی 10سال آتی paeazan 24 22,789 2021/04/22, 09:45 PM
آخرین ارسال: سارا۹۸۶۰
  تحقیق برای درمان ام.اس با سلول‌های بنیادی درایران saffari_mo 167 157,428 2020/01/20, 09:38 PM
آخرین ارسال: زهراخانم
  ام‌اس با طب سنتی درمان نمی‌شود nahid 3 2,604 2018/11/11, 10:54 AM
آخرین ارسال: hamid
  درمان بیماران ام-اس در پژوهشگاه رویان محقق خواهد شد hamdam 22 19,420 2018/10/12, 06:38 PM
آخرین ارسال: kohedard
Exclamation آیا استفاده از روش سلول های بنیادی درمان قطعی ام اس است؟ امیرپوریا 0 3,230 2018/03/23, 10:16 PM
آخرین ارسال: امیرپوریا
  درمان ام اس Godlovesme 18 11,791 2017/12/30, 07:49 PM
آخرین ارسال: N@RGES
  درمان بیماریهای صعب العلاج با زهر جانوری niloofary 0 2,145 2017/02/26, 09:45 AM
آخرین ارسال: niloofary
  چشم انداز درمان با سلول بنیادی در ایران.... sooorooosh 9 7,641 2016/05/21, 02:45 PM
آخرین ارسال: niloofary
Video مخترع دشتستانی مدعی شد: کشف داروی گیاهی برای درمان کامل MS رسول جاسمی 115 78,752 2015/08/10, 12:00 AM
آخرین ارسال: nahid



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان