امتیاز موضوع:
  • 4 رأی - میانگین امیتازات : 3.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ذرت منبع عظیم ویتامین بي
#5


ذرت منبع عظیم ویتامین بي
5/22/2012 12:38:05 AM
خبرگزاري جمهوري اسلامي - ا يرنا

تهران - ذرت یا همان ' بلال ' دارای پتاسیم، كلسیم، گلوكز، مالتوز، آلانتوئین، دو نوع استرول، اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع، اسید سربرونیك، گوگرد، فسفر، سیلیس، آهن، كلسیم، منیزیم، سدیم و سرشار از ویتامین بي است .

به گزارش ایرنا ،‌ذرت گیاهی است یك ساله ، یك پایه و دارای ساقه ای راست كه ارتفاع آن تا چهار متر هم می رسد.

ذرت گیاه بومی آمریكای مركزی و مكزیك است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است . برگ های ذرت متناوب و دراز است . گل های نر ذرت به صورت خوشه ای و مركب از سنبل های قرمز روشن هستند . گل های ماده آن از 2 تا 4 گل تشكیل شده اند و در كنار برگ های ذرت قرار دارند .

غشایی كه روی بلال را می پوشاند، سبز رنگ است . دانه های كروی شكل ذرت در اطراف محور مركزی بلال قرار گرفته اند . این دانه ها به رنگ زرد یا قهوه ای هستند.

ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است ولی به علت نداشتن گلوتن ( ماده چسب مانند گندم ) قابلیت تهیه نان را ندارد . بنابراین برای تهیه نان ذرت ، آرد آن را با آرد سایر غلات مخلوط می می كنند .

**خواص ذرت

آرد ذرت دارای ۴ تا ۵ درصد چربی است. كاكل ذرت نیز دارای گوگرد، كلر، فسفر، سیلیسیم، آهن، كلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم است .

روغن ‌های اشباع نشده موجود در ذرت برای كسانی كه دارای رژیم‌های غذایی و خصوصا ناراحتی‌های افزونی كلسترول هستند، بسیار مفید است.

ذرت منبعی از پتاسیم است بنابراین ذرت و هم خصوصا جوشانده كاكل آن در درمان بیماری‌های كلیوی و نارسایی‌های مربوط به دستگاه دفع ادرار بسیار مفید و موثر است .

علاوه براین گوگرد، كلسیم ، سیلیس و آهن موجود در ذرت موجب تقویت مو و ناخن خانم‌ها و جلوگیری از ریزش مو می شود .

مصرف آرد ذرت به علت دارا بودن مواد چرب نسبتا فراوان و وجود عناصری همچون گوگرد و سیلیسیم برای بیماران مسلول توصیه می شود .همچنین روغن ذرت نیز به دلیل وجود ویتامین بي در دفع ناراحتی‌های جلدی كودكان موثر است. ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است .

سایر خواص ذرت عبارتند از این كه پماد ذرت خشك كننده زخم ها است ، استفاده مداوم آن از پوسیدگی دندان جلوگیری می كند ، روغن ذرت كلسترول خون را پایین می آورد و روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماری های پوستی مفید است.

این در حالی است كه كاكل ذرت را نیز قبل از رسیدن كامل میوه یعنی قبل از پژمرده شدن آن می چینند و به سرعت خشك می كنند . كاكل ذرت بعد از خشك شدن رنگ قهوه ای پیدا می كند .

برای درست كردن دم كرده كاكل ذرت ،‌مقدار 30 گرم از آن را در یك لیتر آب جوش می ریزند و به مدت پنج دقیقه دم می كنند.

كاكل ذرت دارای مقدار زیادی پتاسیم است و به همین دلیل دم كرده آن ادرار آور است و آرام كننده دستگاه ادراری است . این دم كرده درد و ناراحتی های دستگاه ادراری را تسكین می دهد .همچنین سنگ مثانه ،‌التهاب و درد مثانه را از بین می برد .

به غیر از كاكل ذرت از برگ ، ریشه وساقه بلال نیز استفاده طبی می شود .

 تشکر شده توسط : niloufar , parastoo joon , naz.gigili , Hasty , najva , شيدا رها , nahid
  


پیام های داخل این موضوع
اثرات تغذیه بر اعصاب - توسط shokolat - 2011/12/18, 11:16 AM
بفرمایید پاپ کورن سالم - توسط najva - 2012/01/29, 06:34 PM
ذرت منبع عظیم ویتامین بي - توسط نازلی - 2012/05/23, 08:11 PM
RE: فوایدی از ذرت بو داده - توسط نازلی - 2013/01/27, 08:40 AM
خواص ذرت - توسط glassheart - 2015/08/06, 12:27 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  كنجد غني‌ترين منبع غذاي املاح معدني در جهان است earth 17 24,676 2013/08/06, 12:45 AM
آخرین ارسال: نازلی
  جعفری، ۳ برابر پرتقال ویتامین © دارد paravar2008 7 6,893 2012/02/25, 11:29 AM
آخرین ارسال: شهرزاد



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان