امتیاز موضوع:
  • 4 رأی - میانگین امیتازات : 3.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ذرت منبع عظیم ویتامین بي
#1
اکنون ذرت هم به صورت سنتی آن و هم به شکل آب‌پز و حتی کنسرو مصرف دارد. منشا اصلی این گیاه، آمریکای مرکزی، مکزیک و گواتمالاست، تا مدت‌ها تصور بر این بود که این گیاه خاص این نقاط است و سایر مناطق جهان از آن محروم بوده‌اند اما منابع قدیمی و نیز نام ذرت شامیه نشان دهنده خلاف آن است.

۱) ذرت دارای مواد آلبومینوئیدی، نوعی آرد که دارای ۴ تا ۵ درصد چربی است. ۷۰-۸۰ درصد مواد نشاسته‌ای، اترهای میرستیک از اسید تتراکوزانوئیک، زئین‌وزآگزانتین که رنگ ذرت وابسته به آن می‌باشد. پتاسیم، کلسیم، گلوکز، مالتوز، آلانتوئین، دو نوع استرول، اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع، اسید سربرونیک، گوگرد، فسفر، سیلیس، آهن، کلسیم، منیزیم، سدیم و سرشار از ویتامینB‌ می‌باشد.
کاکل ذرت نیز دارای گوگرد، کلر، فسفر، سیلیسیم، آهن، کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم می‌باشد.
نگارنده بر این عقیده است که وجود پتاسیم در ذرت موجب کاهش ناراحتی‌های قلبی می‌گردد.

۲) روغن‌های اشباع نشده موجود در ذرت برای کسانی که دارای رژیم‌های غذایی و خصوصا ناراحتی‌های افزونی کلسترول می‌باشند بسیار مفید است.

۳) پتاسیم مدر است لذا هم خود ذرت و هم خصوصا جوشانده کاکل آن در درمان بیماری‌های کلیوی و نارسایی‌های مربوط به دستگاه دفع ادرار بسیار مفید و موثر بوده و این دردها و التهابات را نیز به دلیل وجود ویتامین B و آهن و منیزیم که آرام کننده اعصاب می‌باشند می‌کاهد.

۴) گوگرد، کلسیم و سیلیس و آهن موجود در ذرت موجب تقویت مو و ناخن خانم‌ها و جلوگیری از ریزش آن می‌گردد. قابل ذکر است که ذخایر کلسیم و سایر مواد مذکور در دوران بارداری به شدت کاهش یافته و در صورت عدم تامین آنها بدن مادران از ذخایر کلسیم دندان و موها برای تامین نیازهای کودک استفاده خواهد نمود. بنابراین توجه به این نکته ضروری می‌نماید که باید این مواد را بیش از آنکه بدن مادران به حد بحرانی نیاز برسد از طریق مواد غذایی لازم تامین نمود.

۵) ذرت دارای ارزش غذایی زیادی است اما آرد آن به علت کمبود گلوتن قابلیت تهیه نان را ندارد، مگر آنکه با سایر غلات مخلوط گردد.
مصرف آرد ذرت به علت دارا بودن مواد چرب نسبتا فراوان و وجود عناصری همچون گوگرد و سیلیسیم برای بیماران مسلول توصیه می‌گردد.

۶) روغن ذرت به دلیل وجود ویتامین B در دفع ناراحتی‌های جلدی کودکان موثر است که وجود عناصری همچون گوگرد و سیلیسیم با درصد پایین‌تر نیز در دفع این بیماری‌ها بی‌تاثیر نمی‌باشد.

منبع: روزنامه رسالت

همیشه سختترین نمایش به بهترین بازیگر تعلق داره شاکی سختیهای دنیا نباش شاید تو بهترین بازیگر خدایی....!!!!!!!!!love28                                                        
                                         
 تشکر شده توسط : آرزو , earth , ساغر , Hasty , seyyed reza , nahid , baran1390 , maedeh , leili , blue sky , احمدرضا
#2
پس برای همینه که من اینقدر ذرت دوست دارم عزیزم wink2wink2wink2wink2agreement2agreement2
ذرت یکی از غلات مهم است. منشا آن قاره آمریکا بوده‌است. پس از گندم، بیشترین اراضی کشاورزی جهان به ذرت اختصاص دارد.

ذرت تا قبل از سال ۱۴۹۲ میلادی (سال کشف آمریکا) در قاره آسیا، اروپا و آفریقا بعنوان یک گیاه زراعی شناخته شده نبود. اما این گیاه را از قرن‌ها پیش در آمریکا مرکزی می‌شناختند و توسط مردم سرخ‌پوست آمریکا کشت می‌شد. بهمین سبب نام لاتین ذرت از یکی از طوایف سرخ‌پوست بنام Marisi Mahig گرفته شده است.

نام این گیاه در زبان انگلیسی corn در عربی ذرت و بلال است. نام فارسی این گیاه جواری (فرهنگ دهخدا) است ولی واژه‌ی عربی ذرت بکار برده می‌شود.

ویژگی‌های دارویی

ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.

پماد ذرت خشک کننده زخم‌ها می‌باشد.
ذرت غذای خوبی برای پیشگیری سرطان است.
استفاده مداوم از ذرت از کرم خوردگی دندان جلوگیری می‌کند.
روغن ذرت کلسترول خون را پائین می‌آرود.
روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماری‌های پوستی مفید است.
گونه‌های ذرت

اصولا ذرت یک گونه‌است ولی از ارقام و واریته‌های متفاوتی تشکیل شده است:

ذرت دندان اسبی (Zea mays var. indentata)
ذرت بلوری (Zea mays var. indurata)
ذرت آردی (Zea mays var. amyalcea)
ذرت پاپ کورن (Zea mays var. everta)
ذرت غلاف دار (Zea mays ver. tunicate)
ذرت مومی (Zea mays var. ceratina)
ذرت شیرین (Zea mays var. saccharata)
بزرگترین کشورهای تولیدکننده ذرت

۱۰ کشور برتر تولیدکننده ذرت در سال ۲۰۰۹
کشور تولید (تن)
ایالات متحده آمریکا ۳۳۳٬۰۱۰٬۹۱۰
چین ۱۶۳٬۱۱۸٬۰۹۷
برزیل ۵۱٬۲۳۲٬۴۴۷
مکزیک ۲۰٬۲۰۲٬۶۰۰
اندونزی ۱۷٬۶۲۹٬۷۴۰
هند ۱۷٬۳۰۰٬۰۰۰
فرانسه ۱۵٬۲۹۹٬۹۰۰
آرژانتین ۱۳٬۱۲۱٬۳۸۰
آفریقای جنوبی ۱۲٬۰۵۰٬۰۰۰
اوکراین ۱۰٬۴۸۶٬۳۰۰
جهان ۸۱۷٬۱۱۰٬۵۰۹
آرد ذرت

آرد ذرت از آرد کردن ذرت زرد یا سفید به دست می‌آید و در صورتی که پوست و نطفه آن جدا شده باشد، باید آرد را با مواد مغذی مانند آهن، کلسیم، تیامین، ریبو فلاوین، و نیاسین تقویت نمود

در ضمن آرد ذرت کامل را نمی‌توان برای مدت طولانی نگهداری کرد، زیرا روغن موجود در نطفه به سرعت فاسد می‌شود

مواد مغذی موجود در یک فنجان یا ۱۲۲ گرم آرد ذرت کامل:

کالری ۴۴۰ - کربوهیدرات ۹۴ گرم - پروتئین ۱۰ گرم - کلسیم ۷ میلی گرم - چربی ۴ گرم - اشباع ۰ - فسفر ۲۹۴ میلی گرم - کلسترول ۰ میلی گرم - آهن ۴٫۲ میلی گرم - سدیم ۴۳ میلی گرم - تیامین ۰٫۴۷ میلی گرم - پتاسیم ۳۵۰ میلی گرم - ریبو فلاوین ۰٫۲۵ میلی گرم - الیاف غذایی ۱۳ گرم - نیاسین ۴٫۴ میلی گرم - ویتایمن آ ۵۷ RE - ویتامین ث ۰ میلی گرم

[تصویر:  vk1ccqusowfaq7cv0zn.jpg][تصویر:  3o7veofxa6ux4w0uv52t.jpg][تصویر:  z7565gfv9o8k7sfaegx.jpg][تصویر:  lcmtuk6v40ak5xgmvwn1.jpg]
امارضا ممنونم که من رو طلبیدی به زیارتت اومدم وکلی با شما حرف زدم love28
 تشکر شده توسط : seyyed reza , shokolat , nahid , earth , baran1390 , leili
#3
متقابل جسم بر روان یكدیگر امری است كه امروزه به طور كامل به اثبات رسیده است و اگر ادعا كنیم عواملی كه بر سلامت روان نیز اثرات مهم و قابل توجهی دارند، سخنی به گزاف نگفته ایم تغذیه یكی از مهم ترین عوامل موثر بر سلامت جسم است و به همان نسبت نیز در سلامت اعصاب و روان اثرات قابل توجهی دارد.

اثرات متقابل جسم بر روان یكدیگر امری است كه امروزه به طور كامل به اثبات رسیده است و اگر ادعا كنیم عواملی كه بر سلامت روان نیز اثرات مهم و قابل توجهی دارند، سخنی به گزاف نگفته ایم تغذیه یكی از مهم ترین عوامل موثر بر سلامت جسم است و به همان نسبت نیز در سلامت اعصاب و روان اثرات قابل توجهی دارد.
تغذیه ناكافی و نامناسب می تواند اثرات نامطلوبی بر اعصاب و روان انسان به جا گذارد و حتی موجب افسردگی شدید و اختلالات عصبی جدی شود. از طرف دیگر، اعصاب و روان نیز اثرات بسیار مهم و قابل توجهی بر تغذیه انسان دارد و عوارض عصبی و روانی می تواند موجب اختلالات تغذیه ای شده و به سلامت انسان لطمات فراوانی وارد می سازد. اینك اثرات متقابل تغذیه و اعصاب و روان به طور خلاصه بررسی می شود.مروری داریم بر فاكتورهای غذایی كه بر سلامت اعصاب و روان تاثیر می گذارد و در این ارتباط، عوارض عصبی ناشی از كمبود این عوامل و منابع غذایی آن ها مورد بررسی قرار می گیرند.
كربوهیدرات ها یا مواد قندی-نشاسته ای
سلول های عصبی انرژی مورد نیاز خود را صرفا از گلوكز تامین می كنند. گلوكز فرم ساده كربوهیدرات ها است كه قابل جذب در دستگاه گوارش می باشد. مواد قندی-نشاسته ای برای این كه جذب شوند باید به فرم قند ساده یعنی گلوكز تبدیل شوند. حال چنانچه در برنامه غذایی روزانه كمبود كربوهیدرات وجود داشته باشد انرژی به مقدار كافی به سلول های عصبی نمی رسد، درنتیجه سلول های عصبی دچار كمبود انرژی شده و نمی توانند كار خود را به خوبی انجام دهند كه این امر موجب بروز ناراحتی های عصبی خواهد شد. همچنین محدودیت شدید كربوهیدرات به مدت طولانی، باعث پایین آمدن قند خون می شود كه به این حالت، هیپوگلسیمی می گویند و عوارض آن عبارت است از:
خستگی ، بی حالی، بی حوصلگی، اضطراب، كاهش قدرت یادگیری و سایر عوارض عصبی، به طور كلی كمبود شدید كالری در برنامه غذایی روزانه موجب اختلالات فراوانی می شوند از جمله: لاغری، ضعف و سستی، كم تحركی، خستگی و كاهش كارایی به خصوص در كودكان كمبود كالری موجب بروز عوارض جدی تری از قبیل تحریك پذیری، گریه زیاد، ناآرامی و بی قراری می شود.
منابع غذایی پرانرژی عبارتند از:
الف) كربوهیدرات ها
شامل مواد نشاسته ای؛ غلات، حبوبات و سیب زمینی هستند كه غلات دربرگیرنده برنج، ذرت، گندم، جو و انواع آرد، رشته و ماكارونی هستند و حبوبات شامل نخود، لوبیا، عدس، ماش، باقلا، لپه و سویا هستند هم چنین مواد قندی عبارتند از: قند و شكر و تمام مواد كه در تهیه آن ها از قند و شكر استفاده شده باشد و همچنین عسل، شیره انگور، میوه های شیرین و میوه های خشك شیرین.
● مواد پروتئینی
كمبود پروتئین در برنامه غذایی روزانه موجب بروز عوارض فراوانی در انسان می شود كه در این جا فقط به عوارض عصبی ناشی از این كمبودها اشاره می شود كه از این قرارند: خستگی، بی حالی و سستی، به خصوص در كودكان كه عوارض عصبی جدی تری از قبیل خستگی زودرس، كم تحركی، بیزاری از افراد ناشناخته، قیافه ای بی حالت و اندوهگین بی توجهی به محیط را ایجاد می كند.
مواد غذایی غنی از پروتئین عبارتند از:
الف) پروتئین های حیوانی (گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم مرغ و لبنیات)
ب)پروتئین های گیاهی (حبوبات، غلات و مغزها مانند پسته، بادام و فندق و گردو، تخمه و سایر انواع مغزها.
● مواد معدنی
مواد معدنی نیزدر سلامت و فعالیت دستگاه عصبی موثرند، موادی كه در این ارتباط نقش مهمی دارند عبارتند از:
الف) ید: ید یك ماده معدنی است كه در تكامل دستگاه عصبی موثر است و چنانچه مادر دوران بارداری دچار كمبود ید شدید باشد و این كمبود جبران نشود نوزاد با عقب افتادگی ذهنی به دنیا خواهد آمد و این عارضه تا آخر عمر گریبان گیر او خواهد بود. چنانچه كودك در ماه های اولیه زندگی نیز دچار كمبود شدید ید باشد عقب افتادگی ذهنی ایجاد خواهد شد ولی عوارض آن ضعیف تر از حالت قبل است.
▪ منابع غذایی ید:
ید در خاك مزروعی وجود دارد و همراه محصولات گیاهی و نیز محصولات لبنی و تخم مرغ به بدن انسان می رسد. در مناطق كوهستانی خاك مزروعی دارای مقدار كافی ید نیست و در نتیجه محصولات خوراكی نیز حاوی مقدار لازم ید برای تامین احتیاجات انسان نمی باشد. در چنین مناطقی از طریق مصرف نمك ید دار، مقدار كافی ید برای تامین احتیاجات تغذیه را دریافت كره و از بروز گواتر پیشگیری می كند.
ب) منیزیم
ماده دیگری كه در سلامت دستگاه عصبی موثر است منیزیم می باشد كه كمبود آن عوارض عصبی از او بیل تحریك پذیری و آشفتگی روانی ایجاد می كند.
▪ منابع غذایی
منابع غذایی منیزیم عبارتند از: مغزها-غلات با سبوس و سبزی های سبز تیره
ج) آهن
كمبود آهن موجب كم خونی می شود و در این عارضه به علت آن كه خون به مقدار كافی و لازم به سلول ها از جمله سلول های عصبی نمی رسد عوارضی از قبیل خستگی، بی حالی، ضعف، كاهش قدرت یادگیری، ضعف حافظه به خصوص در كودكان ایجاد می كند.
▪ منابع غذایی
الف) منابع حیوانی: مانند جگر، كلیه، گوشت قرمز، مرغ، ماهی
ب) منابع گیاهی: مانند مغزها، حبوبات و سبزی ها
منابع گیاهی آهن از نظر جذب دارای مشكل هستند و در دستگاه گوارش انسان به خوبی جذب نمی شوند. چنانچه به هنگام مصرف منابع گیاهی آهن، از آب لیموترش تازه یا هر منبع دیگر ویتامین C استفاده شود جذب آهن را تا حدود زیادی افزایش می دهد.

تهیه و تنظیم : پایگاه اینترنتی نیک تاپ

www.niktop.com

همیشه سختترین نمایش به بهترین بازیگر تعلق داره شاکی سختیهای دنیا نباش شاید تو بهترین بازیگر خدایی....!!!!!!!!!love28                                                        
                                         
 تشکر شده توسط : nahid
#4
[تصویر:  122292.jpg]





ب


به جای چیپس ذرت بوداده بخورید
ذرت بو داده یا پاپ کورن یکی از بهترین انتخاب‌ها برای میان وعده های غذایی است.

یکی از ویژگی‌های ذرت بو داده ایجاد احساس سیری برای مدت زیاد است زیرا 25 گرم از این میان وعده فضای بیشتری را در قیاس با دیگر اسنک‌ها در معده اشغال می‌کند.

از سوی دیگر این میان وعده در قیاس با دیگر میان وعده‌ها از چربی کمتری برخوردار است.

بهتر است از نوع ساده این میان وعده استفاده شود و از مصرف نوع روغنی، کره‌ای یا نمکی آن پرهیز شود.

به طور کلی ذرت بو داده با چاشنی فلفل یکی از بهترین میان وعده‌ها برای ایجاد احساس سیری و کنترل وزن است.


گردآوری :گروه سلامت سیمرغ
مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
 تشکر شده توسط : فرناز , ساغر , yummy , نازلی , arezoo_azizi , setare , paeazan , parisa2011 , SSA
#5


ذرت منبع عظیم ویتامین بي
5/22/2012 12:38:05 AM
خبرگزاري جمهوري اسلامي - ا يرنا

تهران - ذرت یا همان ' بلال ' دارای پتاسیم، كلسیم، گلوكز، مالتوز، آلانتوئین، دو نوع استرول، اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع، اسید سربرونیك، گوگرد، فسفر، سیلیس، آهن، كلسیم، منیزیم، سدیم و سرشار از ویتامین بي است .

به گزارش ایرنا ،‌ذرت گیاهی است یك ساله ، یك پایه و دارای ساقه ای راست كه ارتفاع آن تا چهار متر هم می رسد.

ذرت گیاه بومی آمریكای مركزی و مكزیك است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است . برگ های ذرت متناوب و دراز است . گل های نر ذرت به صورت خوشه ای و مركب از سنبل های قرمز روشن هستند . گل های ماده آن از 2 تا 4 گل تشكیل شده اند و در كنار برگ های ذرت قرار دارند .

غشایی كه روی بلال را می پوشاند، سبز رنگ است . دانه های كروی شكل ذرت در اطراف محور مركزی بلال قرار گرفته اند . این دانه ها به رنگ زرد یا قهوه ای هستند.

ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است ولی به علت نداشتن گلوتن ( ماده چسب مانند گندم ) قابلیت تهیه نان را ندارد . بنابراین برای تهیه نان ذرت ، آرد آن را با آرد سایر غلات مخلوط می می كنند .

**خواص ذرت

آرد ذرت دارای ۴ تا ۵ درصد چربی است. كاكل ذرت نیز دارای گوگرد، كلر، فسفر، سیلیسیم، آهن، كلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم است .

روغن ‌های اشباع نشده موجود در ذرت برای كسانی كه دارای رژیم‌های غذایی و خصوصا ناراحتی‌های افزونی كلسترول هستند، بسیار مفید است.

ذرت منبعی از پتاسیم است بنابراین ذرت و هم خصوصا جوشانده كاكل آن در درمان بیماری‌های كلیوی و نارسایی‌های مربوط به دستگاه دفع ادرار بسیار مفید و موثر است .

علاوه براین گوگرد، كلسیم ، سیلیس و آهن موجود در ذرت موجب تقویت مو و ناخن خانم‌ها و جلوگیری از ریزش مو می شود .

مصرف آرد ذرت به علت دارا بودن مواد چرب نسبتا فراوان و وجود عناصری همچون گوگرد و سیلیسیم برای بیماران مسلول توصیه می شود .همچنین روغن ذرت نیز به دلیل وجود ویتامین بي در دفع ناراحتی‌های جلدی كودكان موثر است. ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است .

سایر خواص ذرت عبارتند از این كه پماد ذرت خشك كننده زخم ها است ، استفاده مداوم آن از پوسیدگی دندان جلوگیری می كند ، روغن ذرت كلسترول خون را پایین می آورد و روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماری های پوستی مفید است.

این در حالی است كه كاكل ذرت را نیز قبل از رسیدن كامل میوه یعنی قبل از پژمرده شدن آن می چینند و به سرعت خشك می كنند . كاكل ذرت بعد از خشك شدن رنگ قهوه ای پیدا می كند .

برای درست كردن دم كرده كاكل ذرت ،‌مقدار 30 گرم از آن را در یك لیتر آب جوش می ریزند و به مدت پنج دقیقه دم می كنند.

كاكل ذرت دارای مقدار زیادی پتاسیم است و به همین دلیل دم كرده آن ادرار آور است و آرام كننده دستگاه ادراری است . این دم كرده درد و ناراحتی های دستگاه ادراری را تسكین می دهد .همچنین سنگ مثانه ،‌التهاب و درد مثانه را از بین می برد .

به غیر از كاكل ذرت از برگ ، ریشه وساقه بلال نیز استفاده طبی می شود .

 تشکر شده توسط : niloufar , parastoo joon , naz.gigili , Hasty , najva , شيدا رها , nahid
#6
بفرمایید پاپ کورن سالم

مصرف پاپ کورن سالم برای بدن مفید است و نتایج پژوهشی نشان می‌دهد که این دانه‌های سفید، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان را کاهش می‌دهد.

پاپ کورن [تصویر:  0.879976001328432641_taknaz_ir.jpg]

پاپ کورن، همان پف فیل یا ذرت بو داده. کمتر کسی موقع رفتن به سینما و تماشای فیلم یک ظرف پر و پیمان از این دانه‌های سفید پف کرده را به دست نمی‌گیرد. اصلاً برای خیلی‌ها تماشای فیلم یا فوتبال بدون خوردن پاپ کورن مزه نمی‌دهد؛ و شاید بچه ای نباشد که با دیدن آن دو پایش را در یک کفش نکند و دست آخر پیروزمندانه و پاپ کورن به دست به مسیرش ادامه ندهد. البته افرادی که هر روز مشغول حساب و کتاب کالری و ارزش غذایی خوراکی‌ها هستند پاپ کورن را پرکالری و بدون ارزش غذایی معرفی می‌کنند. اما باید بدانید نتایج یک پژوهش آمریکایی نشان می‌دهد پاپ کورن چندان هم بی خاصیت نیست بلکه بر عکس اگر سالم تهیه شود پا به پای میوه و سبزیجات ارزش غذایی دارد و به جنگ سرطان و چاقی می‌رود. با ما همراه باشید تا بیشتر با این دانه های پف کرده آشنا شوید.

همین ابتدا بگوییم که مصرف پاپ کورن سالم برای بدن مفید است و نتایج پژوهشی که در دانشگاه سکراتون آمریکا انجام شده نشان می‌دهد که این دانه‌های سفید خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان را کاهش می‌دهد.

پاپ کورن مانند تمام خوردنی‌های خانواده‌ی بزرگ غلات، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها به خصوص پولیفنول‌ها می‌باشد. به عقیده‌ی محققان میزان پولیفنول‌های پاپ کورن قابل مقایسه با میوه و سبزیجات است. البته توجه داشته باشید ما در مورد پاپ کورن‌هایی حرف می‌زنیم که سالم هستند. یعنی خیلی شور، چرب یا شیرین نیستند. در این صورت می‌توانید با خیال راحت دست بچه ها بدهید تا نوش جان کنند و از خواص آن نیز استفاده کنند.


بهتر است بدانید...


بهتر است بدانید که این آنتی‌اکسیدان‌ها یعنی پولیفنول‌ها یک سلاح قوی در برابر رادیکال‌های آزاد محسوب می‌شوند. رادیکال‌های آزاد مولکول‌هایی هستند که به بافت‌ها و سلول‌های بدن آسیب می‌رسانند.


پاپ کورن: یک میان وعده‌ی مناسب و سرشار از آنتی اکسیدان

آیا از پاپ کورن به عنوان میان وعده استفاده می‌کنید؟ اگر جوابتان مثبت است باید بگوییم کار درستی انجام می‌دهید به خاطر اینکه ذرت بو داده یا همان پاپ کورن سالم سرشار از فیبر است و همچنین یکی از منابع خوب آنتی‌اکسیدان‌ها محسوب می‌شود. در واقع هر 100 گرم پاپ کورن حاوی 13 درصد پولیفنول‌های مورد نیاز روزانه‌ی ما هستند. جالب این است که بدانید همان پوسته‌ی نازک طلایی رنگ پاپ کورن که معمولاً بین دندان‌ها گیر می‌کند حاوی بیشترین میزان آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشد.


میوه یا پاپ کورن؟

با وجود اینکه پاپ کورن نمی‌تواند جای میوه و سبزیجات را بگیرد اما با این حال سرشار از آنتی اکسیدان، کلسیم، پروتئین و آهن می‌باشد. یعنی با وجود اینکه خواص آن به پای میوه و سبزیجات نمی‌رسد اما شایستگی آن را دارد که به عنوان میان وعده مصرف شود. پاپ کورن هایی که به روش سالم تهیه می‌شوند کم کالری هستند و این هم یکی از مزایای دیگر آن محسوب می‌شود. برای همین لازم است به هیچ عنوان کره و نمک زیاد به آن اضافه نشود. معمولاً تمام پاپ‌کورن‌هایی که در بیرون به فروش می‌رسند سرشار از نمک، کره و یا روغن‌های دیگر هستند. در این صورت نمی‌توان این نوع پاپ کورن ها را سالم دانست. بهتر است خودتان دست به کار شوید و به سالم‌ترین روش ممکن پاپ کورن درست کنید.


روش تهیه‌ی پاپ کورن سالم


پاپ کورن یک میان وعده‌ی مناسب برای خود و فرزندانتان محسوب می‌شود اگر برخی از نکات را رعایت کنید. در سالم بودن این دانه های پف کرده‌ی سفید شکی نیست. بحث سر نحوه‌ی آماده کردن آن است. پاپ کورن هایی که در بیرون به فروش می‌رسد اغلب سرشار از چربی و نمک و قند هستند. بهترین راه برای تهیه‌ی پاپ کورن سالم همان روش بو دادن آن در ماهی تابه یا قابلمه‌ی در بسته است. برای تهیه‌ی یک پاپ کورن ساده نباید از مواد چرب استفاده کرد. درست است که کره، نمک و غیره باعث می‌شود پاپ کورن خوشمزه تر شود اما در عین حال کالری آن را نیز بالا می‌برد. برای همین باید از خیر نمک زیاد، شکر، کره و کارامل هم بگذرید. نمک علاوه بر افزایش فشار خون باعث احتباس آب و به دنبال آن ایجاد سلولیت می‌شود. مصرف پاپ کورن ساده و سالم یکی از روش‌های خوب برای پیشگیری از چاقی خود و فرزندانتان است. توصیه‌ی دیگر حفظ و مصرف پوسته‌ی طلایی آن است که سرشار از پولیفنول می‌باشد.
با وجود اینکه پاپ کورن نمی‌تواند جای میوه و سبزیجات را بگیرد اما با این حال سرشار از آنتی اکسیدان، کلسیم، پروتئین و آهن می‌باشد

بهترین کار این است مقدار خیلی کمی روغن به ته قابلمه یا ماهی تابه بزنید. ذرت‌ها را داخل آن بریزید. کمی نمک به آن اضافه کنید. در ظرف را بگذارید. روی حرارت ظرفتان را به طور مرتب تکان دهید تا ذرت‌ها به اصطلاح بشکفند و پاپ کورن سالم شما آماده‌ی خوردن شود.

توجه داشته باشید درست است که این میان وعده‌ی سالم حاوی ارزش غذایی بالایی است اما در هر حال نمی‌تواند جای میوه و سبزیجات را بگیرد. برای همین توصیه می‌کنیم هیچ میان وعده ایی را به طور کامل جایگزین میوه و سبزیجات نکنید. هر از گاهی برای خود و خانواده‌تان پاپ کورن سالم تهیه کنید و از خواص آن برای پیشگیری از چاقی مفرط، سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی استفاده کنید.


 تشکر شده توسط : sargol , yummy , paeazan , یه غریبه , parisa2011 , SSA
#7
مصرف مداوم ذرت ها را متوقف کنید!

[تصویر:  14385449_5997381ccfcf.jpg]

یک متخصص تغذیه گفت: مصرف مداوم مواد غذایی حاوی ذرت، به دلیل کمبود نیاسین و B3 توصیه نمی شود.

دکتر خدیجه رحمانی متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه، علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: وظیفه گروه های اصلی غذایی تامین انرژی است و ذرت از گروه غلات نیز جزء همین دسته می شوند و مقدار کمی از مواد مغذی بدن را تامین می کند.


وی افزود: مصرف مداوم ذرت از نظر کمبود نیاسین و ویتامین B3 توصیه نمی شود.

رحمانی با بیان اینکه مصرف گندم نسبت به ذرت ارجحیت دارد، اظهار کرد: در مقایسه بین گندم و ذرت مصرف گندم برای به خصوص دسته کودکان ارجحیت دارد و مصرف ذرت را به صورت هر ازگاهی تبدیل شود.

این متخصص تغذیه کورن فلکس را جزء دسته مواد غذایی ذرت دانست و خاطرنشان کرد: مصرف کورن فلکس همراه با شیر یک صبحانه کامل محسوب می شود اما مصرف مداوم این ماده غذایی هم توصیه نمی شود.

ذرت را همراه با میوه و شیر مصرف کنید

اما دکتر حسینی متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این رابطه نظر دیگری داشت و گفت: در وعده اصلی غذایی که شامل صبحانه، ناهار یا شام می شود باید ترکیبی از گروه های مختلف غذایی گنجانده شود.

حسینی افزود: کورن فلکس فقط شامل گروه غذایی غلات می شود و به تنهایی برای صبحانه یا یک وعده غذایی اصلی توصیه نمی شود.

این متخصص تغذیه اظهار کرد: البته برخی از کورن فلکس ها شامل برگ هایی از میوه یا برگ کشمش می شو که علاوه بر گروه غذایی غلات شامل گروه میوه ها هم می شود استفاده از آن برای یک وعده همراه باشید توصیه می شود.

این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: در یک وعده غذایی اصلی باید از همه گروه های غذایی از جمله نان و غلات، گروه میوه ها، گروه سبزی، گروه گوشت، گروه شیر و لبنیات استفاده کرد.
 تشکر شده توسط : شيدا رها , nahid
#8

اکسیر جوانی چشم بادامی ها را بیشتر بشناسید

[تصویر:  142023_592.jpg]

ذرت اکسیر جوانی چینی ها و یکی از مواد مغذی و فراموش نشدنی در وعده های غذایی شهروندان این کشور می باشد.
مصیب شادکام متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران گفت: چینی ها بر خلاف ما ایرانی ها که در اغلب وعده های غذایی برنج در میان سفره غذا دیده می شود،ذرت را به عنوان یکی از مواد مغذی و فراموش نشدنی در وعده های غذایی خود مصرف می کنند.

همچنین موارد خواص درمانی بلال و اجزای مختلف آن مانند: کاکل چوب و برگ بلال موجب شده چینی ها در تمام فصل های سال بلال را به عنوان یکی از مهمترین غذاهای دارویی در بیشتر وعده های غذایی خود داشته باشند.

وی افزود: نوشیدن چای تهیه شده از برگ های بلال یکی از بهترین روش های طبیعی برای رفع سنگ مثانه است.

همچنین افراد کم خون به ویژه دختران جوانی که دچار کم خونی ناشی از کمبود ویتامین b12 هستند با گنجاندن ذرت به برنامه غذایشان میتوان به بهبود این نوع از کم خونی کمک کنند.

وی توصیه کرد: افرادی که با مثانه های سنگ ساز روبرو هستند روزانه یک لیوان برگ بلال و کاکل ذرت را با آب جوش مخلوط کرده و بنوشند.

مجله سیب سبز: با جست‌وجوی ساده در فضای اینترنت و مرور غذاهای چینی خواهید دید که در میان فهرست غذاهای چینی کمتر غذایی پیدا می‌شود که ذرت میان مواد اولیه غذا و جزو چاشنی‌های ضروری غذا نباشد. چینی‌ها برخلاف ما ایرانی‌ها که در اغلب وعده‌های غذایی برنج در میان سفره غذا دیده می‌شود، ذرت را به عنوان یکی از مواد مغذی و فراموش‌نشدنی در وعده‌های غذایی خود مصرف می‌کنند. آنها حتی اگر از دانه‌های طلایی ذرت برای پخت و پز غذای اصلی استفاده نکنند از این دانه های طلایی برای تهیه پیش غذا یا دسر حتما استفاده می‌کنند. باوری قدیمی در چین وجود دارد که اگر ذرت در وعده‌های غذایی دختران چینی وجود داشته باشد علاوه بر آنکه آنها دخترانی زیبا با پوست‌های شاداب و با طراوت می‌شوند، در آینده مادرانی می‌شوند که می‌توانند فرزندانی سالم و زیبا به دنیا آورند. در کنار این موارد خواص درمانی بلال و اجزای مختلف آن مانند کاکل، چوب و برگ بلال موجب شده چینی‌ها در تمام‌ فصل های سال بلال را به عنوان یکی از مهم‌ترین غذاهای دارویی در بیشتر وعده‌های غذایی خود داشته باشند.

راز سلامـت چینـی‌ها چیست؟

نسخه چینی برای 3 بیماری

به اعتقاد درمانگران شیوه‌های طبیعی در چین مصرف یک فنجان از دانه‌های ذرت خام می‌تواند 4/18درصد فیبر مورد نیاز ما در طول روز را تامین کند. تامین فیبر بدن یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های ذرت است که تاثیر زیادی در کاهش میزان قند خون به ویژه در میان افراد مبتلا به دیابت دارد. علاوه بر این، فیبر تامین شده از دانه‌های ذرت موجب کاهش سطح کلسترول موجود در خون شده و احتمال افزایش آن را نیز در افراد تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. در حقیقت روغن موجود در دانه و پوست دانه‌های ذرت موجب کاهش جذب کلسترون توسط پلاسمای خون به ویژه در میان افراد میانسال‌ و سالمند می‌شود. به گفته کارشناسان طب سنتی چین مصرف روزانه یک‌فنجان از دانه‌های ذرت در میان‌وعده‌های غذایی می‌تواند علاوه بر خواص ذکر شده، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را در انسان به حداقل برساند. ضمن آنکه مصرف میزان کافی از فیبرگیاهی به بهبود عملکرد روده‌ها کمک می‌کند و مانع از ابتلا به کندی عملکرد روده‌ها و یبوست می‌شود.

مرهم هندی برای ناخن‌های پرترک

افرادی که ناخن‌های سست و شکننده دارند و میزان سستی ناخن‌هایشان در فصل‌های سرد سال به اوج خود می‌رسد می‌توانند با تهیه مرهم ذرت علاوه بر تقویت ناخن‌ها و بهبود روند رشد آنها از میزان سستی و شکنندگی ناخن‌هایشان پیشگیری کنند. درمانگران طب سنتی هند برای درمان این عارضه مرهم ویژه‌ای دارند. آنها از شیره دانه‌های ذرت شیرین مرهمی می‌سازند که در مدت زمانی حدود 20 روز سستی ناخن‌ها را درمان می‌کند. برای تهیه این مرهم یا کرم‌گیاهی نیاز به یک فنجان دانه ذرت تازه و نصف فنجان شیر دارید. پیش از هر چیز دانه‌های ذرت را با کمک گوشت‌کوب بکوبید و کاملا له کنید. سپس آن را با شیر آغشته کرده و اجازه دهید به مدت يك ساعت در همین حال بماند تا به خوبی شیره دانه‌های ذرت با شیر مخلوط شود. سپس این مخلوط را از یک صافی رد کنید تا آماده استفاده شود. به اعتقاد درمانگران شیوه‌های طبیعی ماساژ ناخن‌ها با این مخلوط و نگه داشتن سرانگشتان درون این مخلوط به مدت 20 دقیقه می‌تواند علاوه بر تامین ویتامین B مورد نیاز ناخن‌ها، آهن، گوگرد و کلسیم مورد نیاز آنها را تامین کرده و احتمال شکنندگی ناخن‌ها را به صفر برساند.


دمنوش برگ‌های‌ بلال و دفع سنگ مثانه

نوشیدن چای تهیه شده از برگ‌های بلال یکی از بهترین روش‌های طبیعی برای دفع سنگ مثانه است. برای تهیه این جوشانده می‌توانید هم از کاکل ذرت و هم از برگ‌های سبز و خشک شده بلال استفاده کنید. برای تهیه این دمنوش کافی است مقدار کمی از برگ‌های بلال و کاکل ذرت را درون یک لیوان آب جوش بریزید و اجازه دهید تا این دمنوش بعد از 10 دقیقه دم بکشد. برای این منظور باید سر لیوان را با کمک نعلبکی بپوشانید تا دمنوش به بهترین شکل برای نوشیدن آماده شود.

ذرت با سنگ مثانه چه می‌کند؟

مصرف دمنوش تهیه شده از برگ بلال موجب افزایش عملکرد مثانه و همینطور افزایش میزان و حجم ادرار می‌شود، بنابراین فردی که از این چای گیاهی می‌نوشد، فاصله زمانی ادرار کردنش در طول روز کاهش می‌یابد. درنتيجه این پرکاری مثانه و تخلیه پی‌درپی مایعات از مثانه به دفع برخی از سنگ‌های موجود در مثانه کمک می‌کند. بهتر است برای استفاده از این گیاه پیش از هر چیز از یک متخصص طب سنتی و گیاهان دارویی مشورت بگیرید تا از تداخل دارویی آن و عوارض احتمالی آن برای بدنتان مطمئن شوید.

سوپ کورن، راز طول عمر چینی‌ها

یک باور قدیمی در میان زنان چینی وجود دارد که زنانی که در طول هفته 4 تا 5 بار از سوپ کورن یا دانه‌های ذرت در وعده‌های غذایی داشته باشند، علاوه بر آنکه پوستی زیبا و پرنشاط خواهند داشت در مقایسه با دیگران عمر طولانی‌تری خواهند داشت. این اعتقاد موجب شده تا بسیاری از دختران و زنان چینی برای افزایش جذابیت و زیبایی‌شان هر روز به‌عنوان پیش‌غذا سوپ کورن بخورند و آن را به عنوان یک غذای اصلی در برنامه غذایی‌شان بگنجانند. چینی‌ها برای تهیه سوپ کورن یک فنجان ذرت شیرین را با یک فنجان ذرت شیرین رنده شده، 4 فنجان سبزی سوپ ساطوری شده، 2 قاشق آرد ذرت، يك و نیم لیوان آب و فلفل و نمک متناسب با ذائقه شان مخلوط می‌کنند و آن را روی شعله ملایم می‌گذارند تا به مدت 15 دقیقه بجوشد. می‌توانید این سوپ را متناسب با ذائقه‌تان آبکی‌تر کنید و به میزان آب موجود در آن اضافه کنید یا اینکه میزان سبزی آن را افزایش دهید و سوپی غلیظ تر و مغذی‌تر تهیه کنید.

درمان کم خونی

افراد کم‌خون به ویژه دختران جوانی که دچار کم‌خونی ناشی از کمبود ویتامین B12 هستند با گنجاندن ذرت به برنامه‌غذایی‌شان می‌توانند به بهبود این نوع از کم‌خونی کمک کنند. به همین دلیل چینی‌ها در وعده ناهار یا عصرانه ذرت بخارپز شده برای دختران نوجوان سرو می‌کنند آنها گاهی ذرت را با مخلوطی از سبزیجات به عنوان یک غذای اصلی مصرف می‌کنند.

چرا باید سوپ ذرت بخوریم؟

مصرف این سوپ علاوه بر تامین سلنیوم، منیزیم و مواد مغذی مورد نیاز بدن موجب پاکسازی و تخلیه سلول‌های بدن از اخلاط زائد و سرطان‌زا می‌شود، بنابراین در عین حال که طول عمر و سلامت سلول‌های بدن افزایش می‌یابد، احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمنی چون سرطان کاهش می‌یابد.

پاکسازی دستگاه ادراری با کاکل ذرت

کاکل ذرت رشته‌هایی نازک و طلایی رنگ هستند که معمولا قبل از رسیدن کامل بلال و پیش از آنکه کاکل ذرت پژمرده شود، چیده می‌شود. درمانگران طب سنتی برای استفاده دارویی از کاکل ذرت، آن را بلافاصله بعد از چیدن خشک می‌کنند. رنگ طلایی کاکل ذرت پس از خشک شدن قهوه‌ای می‌شود. بسیاری از درمانگران شیوه‌های طبیعی درمانی از این رشته‌های قهوه‌ای رنگ و دمنوشی که از آن تهیه می‌شود برای ضدعفونی‌کردن مجاری ادراری و پاکسازی دستگاه ادراری از سنگ‌های ریز و کوچک استفاده می‌کنند. نوشیدن دمنوش تهیه شده از کاکل ذرت به دلیل خاصیت ادرار آور آن می‌تواند بهترین روش برای تخلیه و پاکسازی رسوب‌های موجود در کلیه‌ها و مجاری ادراری باشد. پتاسیم غنی موجود در دانه‌های ذرت موجب افزایش ادرار فرد شده و به این ترتیب به پاکسازی بخش‌های مختلف دستگاه ادراری او کمک می‌کند. برای تهیه این دمنوش کافی است نصف قاشق چای خوری از این گیاه را درون يك لیوان آب جوش دم‌کنید و آن را پس از 6 تا 7 دقیقه دم‌کردن، بنوشید.
 تشکر شده توسط : زهرا59 , nahid , موجود گیاه خوار , رامنا
#9
صد دانه ذرت، هزار خاصیت


ذرت یکی از سبزیجات نشاسته‌ای است که سرشار از مواد مغذی، ویتامین‌ها، املاح و آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشد. با این حال اگر نسبت به آن حساسیت دارید باید از مصرف آن جلوگیری نمایید و اگرنه...


[تصویر:  %D8%B5%D8%AF-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%87-%D...AA-2-1.jpg]

کم‌کم ذرت یا همان بلال خودمان در مغازه‌های میوه و تره‌بار خودنمایی می‌کنند و توجه ما را به خود جلب می‌نمایند. اگر نسبت به خواص این گیاه بی‌نظیر آگاه باشیم با رضایت بیشتری آن را خریداری و مصرف می‌کنیم. در مقاله قبل در رابطه با اثرات مصرف ذرت در کاهش بیماری‌ها، نکاتی در رابطه با کنسرو ذرت و نحوه پخت ذرت به نکاتی اشاره کردیم. در این مقاله سعی داریم شما را با شکل متفاوتی از ذرت با نام ذرت بنفش آشنا کنیم و نیز نکاتی را در رابطه با احتمال آلرژی‌زایی ذرت بیان نماییم.


ذرت سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است

ذرت سرشار از انواع آنتی‌اکسیدان‌ها و فیتونوترینت‌ها می‌باشد که هر یک در زمینه پیشگیری از سرطان یا بیماری خاصی موثر هستند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در ذرت عبارت‌اند از: آنتوسیانین‌ها، بتاکاروتن، زآگزانتین، لوتئین، کافئیک اسید، کوماریک اسید، فرولیک اسید، وانیلیک اسید، پروتوکاتچیک اسید و ... . تمام این آنتی‌اکسیدان‌ها به منظور پیشگیری از سرطان و نیز آهسته کردن روند پیری و فرسودگی موثر هستند. مطالعات نشان می‌دهد که ذرت خشک‌شده که تحت حرارت‌های بالا و در دمای 65- 93 درجه سانتی گراد تهیه می‌شود؛ محتوای آنتی‌اکسیدانی ذرت را کاهش نمی‌دهد. نکته قابل‌ذکر این است که میزان نشاسته آمیلوز با ظرفیت آنتی‌اکسیدانی ذرت در ارتباط است و گونه‌هایی از ذرت که آمیلوز بیشتری دارند از ظرفیت آنتی‌اکسیدانی بیشتری نیز تشکیل شده‌اند.
ذرت بنفش به دلیل دارا بودن آنتوسیانین‌ها ریسک نفروپاتی کلیوی در بیماران دیابتی را کاهش می‌دهد

تفاوت ذرت بنفش و ذرت زرد

ذرت علاوه بر رنگ سفید و زرد به رنگ‌های آبی، قرمز و بنفش هم یافت می‌شود. تفاوت اصلی این گونه‌های متنوع، بیشتر در محتوای آنتی‌اکسیدانی آن‌ها می‌باشد. آنتی‌اکسیدان‌های عمده در ذرت زردرنگ، کاروتنوئیدهایی چون لوتئین، زآگزانتین و کریپتوگزانتین می‌باشند. درحالی‌که در ذرت بنفش آنتوسیانین و پروتوکاتچیک اسید به وفور یافت می‌شود. پروتوکاتچیک اسید موجود در ذرت بنفش اثرات آنتی‌اکسیدانی قوی دارد و اثر آنتوسیانین نیز در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌ها و سرطان‌ها به اثبات رسیده است.

به نظر می‌رسد ذرت زرد به دلیل وجود این کاروتنوئیدها برای پیشگیری از سرطان ریه و سرطان حفره دهان همچنین محافظت از بافت‌های مخاطی و سلامت پوست موثر باشد. همچنین نقش لوتئین و زآگزانتین در بینایی غیرقابل‌انکار است. تحقیقات نشان می‌دهد کریپتوگزانتین موجود در ذرت زرد برای سلامت شش‌ها و پیشگیری از سرطان ریه مناسب است.

[تصویر:  %D8%B5%D8%AF-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%87-%D...AA-2-2.jpg]

کمی درباره ذرت بنفش

ذرت بنفش به دلیل دارا بودن آنتوسیانین‌ها ریسک نفروپاتی کلیوی در بیماران دیابتی را کاهش می‌دهد. تحقیقات نشان می‌دهد مصرف مداوم ذرت بنفش منجر به کاهش بیماری‌های کلیوی و آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد و سایر سموم بر کلیه‌ها می‌شود. همچنین آنتوسیانین‌های موجود در ذرت بنفش دارای خواص ضدالتهابی می‌باشند و در فرآیند پیشگیری و درمان بیماری‌های التهابی چون: آلرژی، آسم و آرتریت روماتوئید موثر هستند. آنتوسیانین‌ها و پروکاتچیک اسید موجود در ذرت بنفش، از آنتی‌اکسیدان‌های قوی هستند که رادیکال‌های آزاد را می‌زدایند و نرخ رشد سلول‌های سرطانی را کاهش می‌دهند. ذرت بنفش به دلیل دارا بودن رنگدانه‌های قرمز و آبی برای تهیه اسنک هایی که از ذرت تهیه می‌شوند مناسب است؛ زیرا رنگ طبیعی دارد و نیازی به افزودن رنگ‌های مصنوعی ندارد.



احتمال ایجاد پلاگر


در کشورهایی که منبع اصلی تامین کننده کربوهیدرات در آن‌ها ذرت می‌باشد، کمبود ویتامین B3 (نیاسین) شایع می‌باشد. کمبود این ویتامین به صورت بیماری پلاگر ظاهر می‌شود. علت آن اتصال نیاسین موجود در ذرت با پپتیدهای کوچک و قندها می‌باشد که این ترکیب نیاستین نام دارد. نیاستین نمی‌تواند نیاز بدن به نیاسین را برآورده سازد زیرا پیوند نیاسین با این قندها بسیار محکم است و در بدن تجزیه نمی‌شود. روش پخت ذرت در برخی از کشورها به صورت خیساندن ذرت در آب آهک می‌باشد که باعث شکستن پیوند نیاسین و این قندها و پپتیدها می‌شود. در نتیجه زیست دسترسی نیاسین افزایش می‌یابد. به این صورت مقدار نیاز نیاسین بدن تامین می‌شود. لازم به ذکر است که مصرف ذرت به همراه لیموترش تازه نیز زیست دسترسی نیاسین را افزایش می‌دهد و نیاسین موجود در ذرت در دسترس بدن قرار می‌گیرد.

[تصویر:  159341315018816324822619921393112197711345.jpg]

احتمال ایجاد آلرژی

برخی افراد نسبت به ذرت حساسیت دارند و علائم آلرژی در آن‌ها بروز می‌کند. این افراد باید از ذرت و تمام محصولات ذرت، آرد ذرت یا شیرین‌کننده‌های تهیه شده از ذرت اجتناب کنند.

علائم حساسیت با ذرت عبارت‌اند از: تهوع، استفراغ، تب، سردردهای میگرنی، درد ناحیه شکم، نفخ، لکه‌های قرمز روی پوست، خارش پوست، تورم زبان و دهان.

در برخی افراد واکنش‌های شدیدتر مانند موارد زیر هم مشاهده شده است: آسم، اسهال، تغییرات خلق و خو، آرتریت و عفونت دستگاه ادراری. در موارد محدود بعد از مصرف ذرت واکنش آنافیلاکسی و علائم کشنده مانند موارد زیر گزارش شده است: افت ناگهانی فشارخون، اشکال در تنفس، تنگی نفس، احساس تنگی قفسه سینه، بی‌هوشی و سرگیجه.

با وجود تمام خواص مفید این گیاه، در صورت حساسیت نسبت به این ماده غذایی باید از مصرف آن خودداری کنید تا به علائم ناشی از این حساسیت دچار نشوید. اگر نسبت به ذرت حساسیت داشته باشید حتی مصرف مقادیر کمی از آن هم علائم حساسیت را در شما تشدید خواهد کرد.

لازم به ذکر است افراد مبتلا به دیورتیکولوز که دارای فرورفتگی و حفره در ناحیه روده خود می‌باشند باید از مصرف ذرت اجتناب کنند؛ زیرا ممکن است پوسته سفت دانه‌های ذرت وارد این حفرات شوند و نتوانند از بدن دفع شوند.
#10
Video 
ذرت که بفارسی بلال نیز نامیده می شود گیاهی است یکساله و یک پایه دارای ساقه ای راست که ارتفاع آن تا چهارمتر می رسد.

ذرت گیاه بومی آمریکای مرکزی و مکزیک است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است .

برگهای ذرت متناوب و دراز می باشد . گلهای نر ذرت بصورت خوشه ای بوده که مرکب از سنبل های قرمز روشن می باشد . گلهای ماده آن از 2تا 4 گل تشکیل شده در کنار برگ های ذرت قرار درد .

غشایی که روی بلال را می پوشاند سبز رنگ و مانند برگ می باشد . دانه های کروی شکل ذرت در اطراف محور مرکزی بلال قرار گرفته اند . این دانه ها برنگ زرد یا قهو ه ای می باشند .

ترکیبات شیمیایی:

رنگ زرد ذرت مربوط به موادی به نام زئین Zeine و زیازانتین Zeaxanthine می باشد .

در صد گرم دانه ذرت خام مواد زیر موجود است :
انرژی
350 کالری
آب
13 گرم
پروتئین
9 گرم
چربی
4 گرم
مواد نشاسته ای 72 گرم
کلسیم 22 میلی گرم
سدیم 1 میلی گرم
پتاسیم 285 میلی گرم
فسفر 265 میلی گرم
آهن 2 میلی گرم
ویتامین آ 490 واحد
ویتامین ب 1 0/4 میلی گرم
ویتامین ب 2 0/12 میلی گرم
ویتامین ب 3 2/2 میلی گرم
ارسنیک 30 میلی گرم

کاکل ذرت دارای مواد معدنی مختلف و املاح پتاسیم و کلسیم می باشد .

در صد گرم کاکل ذرت مواد زیر موجود است :
گوگرد
2/8 میلی گرم
کلر
3/6 میلی گرم
فسفر
5/2 میلی گرم
سیلیسیم
4 گرم
آهن 0/06 میلی گرم
کلسیم 1/7 میلی گرم
منیزیم 1/4 میلی گرم
سدیم 0/2 میلی گرم
پتاسیم 26/5 میلی گرم

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود کاکل ذرت دارای مقدر زیادی پتاسیم است وبعلت وجود این ماده معدنی است که کاکل ذرت ادرار آور است .

خواص داروئی:

ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است در آن بعلت نداشتن گلوتن (ماده چسب گندم) قابلیت تهیه نان را ندارد . بنابراین برای تهیه نان ذرت در آنرا با در سایر غلات مخلوط می کنند .

ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است "

1)پماد ذرت خشک کننده زخم ها می باشد .

2)ذرت غذای خوبی برای پیشگیری سرطان است.

3)استفاده مداوم از ذرت از کرم خوردگی دندان جلوگیری می کند .

4)روغن ذرت کلسترول خون را پائین می آرود .

5)روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماریهای پوستی مفید است.

خواص درمانی کاکل ذرت

کاکل ذرت را قبل از رسیدن کامل میوه یعنی قبل از پژمدره شدن می چینند و بسرعت خشک می کنند . کاکل ذرت بعد از خشک شدن رنگ قهوه ای پیدا می کند .

برای درست کردن دم کرده کاکل ذرت ،‌مقدر 30 گرم از آنرا در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت پنج دقیقه دم می کنند .

1-دم کرده کاکل ذرت ادرار آور است و آرام کننده دستگاه ادراری است .

2-درد و ناراحتی های دستگاه ادراری را تسکین می دهد .

3-سنگ مثانه ،‌التهاب ،‌ورم مثانه و درد مثانه را از بین می برد .

4-کاکل ذرت بطور کلی دستگاه ادراری را تمیز می کند .

بغیر از کاکل ذرت از برگ و ریشه وساقه بلال نیز استفاده طبی بعمل میآید .

1)جوشانده ساقه وسط بلال خونریزی از بینی را بند می آرود.

2)برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگهای بلال استفاده کنید .

3)جوشانده ریشه ذرت برای سوزش مجاری ادراری مفید است .

4)جوشانده وسط بلال درد شکم و معده را از بین می برد .

5)در قدیم برای معالجه سوزاک از جوشانده ساقه بلال استفاده می کردند .
باید کاری کنی، آروم بگیرم Blush
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  كنجد غني‌ترين منبع غذاي املاح معدني در جهان است earth 17 25,018 2013/08/06, 12:45 AM
آخرین ارسال: نازلی
  جعفری، ۳ برابر پرتقال ویتامین © دارد paravar2008 7 7,090 2012/02/25, 11:29 AM
آخرین ارسال: شهرزاد



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان