امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بیماریهای تیروئید
#3


تیله های رنگی مزاحم در گلو، بیماری شایع اما بی علامت

خبرگزاری جمهوری اسلامی - ایرنا

تهران - 'ندول' ها یا 'گرهك' های تیروئیدی، توده های جامع یا مایعی هستند كه درون گلو، روی غده تیروئید رشد می كنند و طبق برخی آمارهای جهانی، این بیماری در بیش از 50 درصد جمعیت جهان مشاهده می شود.


به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، این بیماری، همه گروه های سنی را مبتلا می كند، در زنان شایع تر اما امكان بدخیمی آن در مردان، بیشتر است.

اندازه این توده ها از چند میلی متر تا چند سانتی متر متغیر است، این توده های كوچك سفید و قرمز رنگ، معمولا خطرساز نیستند؛ اما بی توجهی به آن می تواند مشكلات جدی از گرفتگی صدا تا اختلال در بلع غذا را به وجود آورد و از سوی دیگر گرهك‌های‌ بدخیم‌ تیرویید می‌توانند گسترش‌ یابند و زندگی‌ را تهدید كنند.

درصد كمی از این توده ها، بدخیم و سرطانی هستند، توده های معمولی ندول های تیروئیدی مشكل خاصی ایجاد نمی كنند؛ اما برخی دیگر از این توده ها، عوارضی مانند كاهش وزن شدید، گرگرفتگی و تپش قلب و لرزش به همراه دارند.

برخی ندول های تیروئیدی مانند یك ناحیه متورم در گردن شخص قابل مشاهده هستند. این گونه توده ها به خاطر اندازه بزرگشان ممكن است به نای و حتی مری، فشار وارد كنند.

همچنین ندول های تیروئیدی، تیروكسین اضافی - نوعی هورمون- ترشح می كنند كه این ترشح اضافی می تواند موجب بروز مشكلاتی مانند عصبانیت ناگهانی، از دست دادن غیر قابل توضیح وزن و ضربان سریع یا نامنظم قلب شود.

فوق تخصص غدد و متابولیسم و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران در تعریف ندول های تیروئیدی به خبرنگار ایرنا می گوید: هر گاه سلول های بخش هایی از تیروئید بطور نامتناسب بزرگ شوند یا چیدمان برخی سلول های نسبت به بقیه بافت، ناهمگون شود به آن، ندول های تیروئیدی اطلاق می شود.

'ساسان شرقی' می افزاید: ندول های تیروئیدی هیچ گونه علامتی ندارند و به تنهایی موجب اختلال نمی شوند؛ اما نوع بدخیم و پركار آن می تواند عوارضی در فرد ایجاد كند.

وی ادامه می دهد: ندول های تیروئید با لمس و اغلب با سونوگرافی، قابل تشخیص است.

به گفته این فوق تخصص غدد، یكی از نشانه های ندول های تیروئیدی، كاهش شدید وزن همراه با اشتهای زیاد است.

شرقی خاطرنشان می كند بیش از 95 درصد ندول های تیروئیدی بدخیم، قابل درمان هستند؛ بنابراین افراد نباید از این بیماری بترسند.

وی می گوید: مبتلایان به ندول های تیروئیدی، پرهیز غذایی ندارند و می توانند تمام غذاها را به میزان معمولی مصرف كنند، اما افرادی كه غذای مهم آنان كاهو و كلم است باید این مواد غذایی را به اندازه معمولی مصرف كنند، در غیر این صورت این توده ها تحریك می شود.

'مجید رمضانی' فوق تخصص غدد و رییس دانشگاه علوم پزشكی اراك نیز به خبرنگار ایرنا می گوید: بیش از 95 درصد ندول های تیروئیدی، خوش خیم هستند و علایمی ندارند فقط ممكن است گاهی فرد مبتلا، احساس ناراحتی و اضطراب داشته باشد.

وی می افزاید: نمونه برداری سونوگرافی، میزان بدخیم یا خوش خیم بودن ندول های تیروئیدی را مشخص می كند.

به گفته این فوق تخصص غدد، میزان شیوع ندول های تیروئیدی در یك جامعه، 10 درصد است.

رمضانی با بیان این كه ندول های تیروئیدی، قابل درمان هستند، می گوید: درصدی از مبتلایان به این بیماری به درمان نیازی ندارند؛ درصدی با دارودرمانی، بهبود می یابند و درصدی دیگر نیاز به 'ید رادیواكتیو' یا جراحی دارند.

وی با بیان این كه هیچ عامل شناخته شده ای برای بیماری ندول های تیروئیدی وجود ندارد، می افزاید: توده های بزرگ تیروئیدی گاهی علایم فشاری در فرد مبتلا ایجاد می كند به آن معنا كه فرد هنگام بلع غذا دچار اشكال می شود یا هنگام درازكشیدن، احساس تنگی نفس می كند.

'شهین یاراحمدی' كارشناس اداره غدد متابولیك وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، نیز درباره این بیماری به خبرنگار ایرنا می گوید: بیماری ندول های تیروئیدی، یك بیماری كاملا بی علامت است، اما این توده ها گاهی با دست كشیدن روی گلو، احساس می شود.

وی می افزاید:‌ این توده ها گاه همانند یك جسم خارجی در گلو موجب آزار فرد مبتلا می شود و گاهی قورت دادن آب دهان را نیز با مشكل مواجه می كند.

یاراحمدی ادامه می دهد: كمبود ید و مسایل ژنتیكی از جمله عوامل ایجاد ندول های تیروئیدی، معرفی شده اند؛ این بیماری در زنان، پنج تا شش برابر ، بیشتر از مردان دیده می شود كه شاید علت این امر به هورمون های زنانه، بستگی داشته باشد.

'محمد پژوهی' فوق تخصص غدد و استادیار دانشگاه علوم پزشكی تهران نیز در باره این بیماری به خبرنگار ایرنا می گوید: ندول های تیروئیدی یك بیماری شایع غدد گروه سنی 20 تا 50 سال به شمار می رود.

وی می افزاید: هر چه سن افزایش یابد، احتمال ابتلا به این بیماری نیز بیشتر خواهد شد.

این فوق تخصص غدد با بیان این كه ندول های تیروئیدی به سه گروه 'سرد و سرطانی'، 'گرم' و 'داغ و پركار' تقسیم می شود، می افزاید: اگر توده های تیروئیدی در آزمایش ها، ماده رادیو اكتیو را جذب كنند، خوش خیم هستند؛ اما معمولا این بیماری در مردان، بدخیم است.

پژوهی خاطرنشان می كند اندازه یك ندول تیروئیدی از چهار میلی متر تا هفت سانتی متر، متغیر است كه توده های بزرگ تر از چهار سانتی متر، بدخیم تر هستند.

به گفته وی، توده های بزرگ تیروئیدی حتی می تواند موجب گرفتگی و تغییر صدا شود.

پژوهی یادآور می شود افرادی كه در خانواده آنان یك فرد مبتلا به ندول های تیروئیدی وجود دارد، افرادی كه سابقه تاباندن اشعه به سر و گردن دارند و افراد دارای سابقه سرطان در خانواده، بیش از دیگران در معرض ابتلا به ندول های تیروئیدی قرار دارند.




 تشکر شده توسط : blue sky , najva , baran1390 , O#!!!
  


پیام های داخل این موضوع
اختلالات غده تيروييد - توسط yaro - 2010/10/15, 09:57 AM
بیماریهای تیروئید - توسط نازلی - 2011/08/29, 05:03 PM
بیماریهای تیروئید - توسط نازلی - 2012/05/06, 07:49 PM
تیله های رنگی مزاحم در گلو، بیماری شایع اما بی علامت - توسط نازلی - 2011/11/14, 12:45 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  تومور در غده تیروئید (سرطان تیروئید) i_sh 0 2,615 2016/03/13, 08:43 PM
آخرین ارسال: i_sh
  اس.ام.اس زبان تازه و بیماریهای تازه به ارمغان اورد naazanin 0 2,165 2012/12/08, 12:14 PM
آخرین ارسال: naazanin
  درمان بیماریهای پوستی ( کهیر، قازچ ، خارش و...) yaro 5 30,174 2012/06/19, 10:30 PM
آخرین ارسال: yummy



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست