2015/06/17, 09:30 AM
غذاهایی که باعث تشدید ام اس میشوند
براساس آمارهای جهانی، حدود 5/2 میلیون نفر در دنیا به بیماری اماس مبتلا هستند و همین آمارها نشان میدهد این بیماری در تمام جهان رو به افزایش است که کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود.
عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری «سلامانه» با اشاره به اینکه در کشور ما تقریبا بیشتر زنان به دلیل نوع پوشش، شیوه زندگی آپارتماننشینی، آلودگی هوا و... در معرض کمبود ویتامین D هستند، گفت: «کمبود ویتامین D میتواند باعث تشدید علایم اماس شود بنابراین افرادی که دچار کمبود ویتامین D هستند، بیشتر در معرض ابتلا به اماس و همچنین تشدید علایم آن خواهند بود.»
دکتر محمدحسن انتظاری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در ادامه تصریح کرد: «مصرف بیشازحد نمک نیز میتواند باعث تشدید اماس شود بنابراین کسانی که سابقه فامیلی ابتلا به اماس در آنها وجود دارد، باید در مصرف نمک احتیاط کنند.»
وی در ادامه با بیان اینکه کمبود امگا3 نیز باعث تشدید علایم اماس میشود، گفت: «روغن کانولا، حاوی 10 درصد امگا3 است که گردو و ماهی نیز از دیگر منابع خوب امگا3 به شمار میرود و بیماران مبتلا، باید منابع غذایی حاوی امگا3 را در برنامه غذایی خود بگنجانند.»
در پایان عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: «کسانی که به این بیماری مبتلا هستند باید از مصرف خوراکیهایی که حاوی رنگ مصنوعیاند مانند یخمک، بستنی یخی و شکلاتهای رنگی و... اجتناب کنند زیرا با مصرف این نوع خوراکیها علاوه بر اینکه، احتمال ابتلا به اماس را افزایش میدهد، باعث تشدید روند بیماری نیز میشود.»