2011/07/30, 07:04 PM
مواد غذايي را در هنگام افطار به تدريج مصرف كنيد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
يك متخصص قلب وعروق گفت: به طوركلي روزهداري باعث كاهش ضربان قلب ميشود ولي پس از افطار ضربان قلب افزايش مييابد، بنابراين براي پيشگيري از افزايش شديد ضربان قلب بايد هنگام افطار به تدريج به مصرف مواد غذايي بپردازيم.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر ابراهيم نعمتيپور در كارگاه آموزش روزهداري و سلامت، درباره تاثير روزهداري بر فشارخون گفت: روزهداري باعث كاهش فشارخون افراد سالم نميشود مگر آنكه فعاليت بدني زيادي داشته باشند.
وي افزود: روزهداري موجب كنترل بهتر فشارخون مبتلايان به پرفشاري خون ميشود، اما برخي از آنان بدون مشورت با پزشك يك وعده از داروي خود را حذف ميكنند كه همين امر باعث افزايش فشارخون آنان ميشود.
وي با اشاره به تاثير روزهداري بر عوامل انعقادي اظهار كرد: يافتههاي مختلفي در اين زمينه به دست آمده است اما در مجموع روزهداري اثر سوئي بر عوامل انعقادي ندارد. از سوي ديگر نوع رژيم غذايي در ماه مبارك رمضان باعث تغييرات چربي خون ميشود بنابراين روزهداري بر آن تاثيري ندارد.
اين متخصص قلب و عروق توصيه كرد: مبتلايان به بيماريهاي حاد و كنترل نشده قلبي يا افرادي كه شدت بيماري آنان متوسط است اما با روزهداري دچار مشكل ميشوند مجاز به روزهگرفتن نيستند، اما روزهداري معمولا براي بيماران قلبي و عروقي كه بيماري آنها كنترل شده، بدون اشكال است.
نعمتي پور در پايان تاكيد كرد: پزشكاني بايد در زمينه روزهداري مورد مشورت قرار گيرند كه به اين كار به عنوان يك فريضه الهي اعتقاد داشته باشند.