امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بیماریهای تیروئید
#1
تيروييد از جمله غدد مهم بدن است كه در تمام طول عمر فعال مي باشد و با ترشح هورمون تيروييد، اعمال حياتي مهمي را در درون بدن كنترل مي‌كند.

به طور مسلم، اختلال در توليد اين هورمون باعث ايجاد علايم و عوارض متعددي در بدن مي شود.

آنچه درباره عملكرد غده تيروييد و همچنين اختلالات مربوط به ترشح هورمون‌هاي آن اهميت دارد، اين است كه عوارض بيماري‌هاي تيروييد در سنين گوناگون، متفاوت است و در هر سني، علايم مخصوص همان سن بروز مي‌كند. همچنين اين اختلالات هورموني ممكن است در هر سني از بدو تولد تا دوران كهولت در افراد بروز كند و به علت اعمال بسيار مهم و حياتي هورمون تيروييد در بدن افراد، تشخيص به موقع بيماري تيروييد از عوارض خطرناك اين بيماري‌ها در بدن جلوگيري خواهد كرد.

به‌ طور معمول، افزايش سن در افراد با بيماري‌ ها و علايم جسمي خاصي همراه است كه اغلب افراد به آنها آگاهي دارند.

بسياري از سالمندان نيز حالات گوناگون و علايمي را كه در ذهن و جسم خود احساس مي‌كنند، به سن بالاي خود مربوط مي‌دانند و با اين توجيه كه اين علايم به دوران كهولت اختصاص دارد و اغلب درماني ندارد، به آن نشانه‌ها توجه نمي‌كنند؛ براي مثال، اگر يك فرد سالمند به كاهش تمركز و يا كم‌حافظگي مبتلا شود، آن را با افزايش سن خود توجيه مي‌كند. حتي در صورت بروز تپش قلب و درد قفسه سينه ، بيماري‌ قلبي اولين گزينه مورد توجه شخص و اطرافيان اوست.

تمام اين مسايل كه افزايش سن مي‌تواند موجب آن شود، در يك نگاه اجمالي، منطقي به نظر مي‌رسد، اما لازم به تذكر است كه بسياري از علايم بيماري‌ها در دوران سالمندي با دوران ميانسالي و جواني متفاوت است و نبايد همه آنها را با افزايش سن توجيه كرد، به طور مثال، بيماري‌هاي تيروييد از جمله بيماري‌هايي هستند كه بايد در دوران سالمندي مورد توجه قرار بگيرند، زيرا كم‌كاري يا پُركاري تيروييد روي عملكرد شناختي سالمندان تاثير مي گذارند.

در سالمندان، اختلالات غده تيروييد به شكل غيرمعمول ظاهر مي‌شوند، براي مثال، پركاري تيروييد با حالت‌هاي بي‌خوابي، فراموشي و كاهش تمركز حواس همراه است. كم‌كاري تيروييد نيز به شكل كندي حركات جسمي و ذهني ، ضعيف شدن حافظه، كاهش تمركز و ضعيف شدن قدرت شناخت در افراد بروز مي‌كند. برخي از سالمندان مبتلا به پركاري تيروييد، اغلب از دردهاي قلبي و تپش قلب شكايت مي‌كنند، غافل از اين كه اين علايم به علت اختلال در غده تيروييد فرد بروز مي‌كند و تا زماني كه اين مشكل درمان نشود، علايم بيماري از بين نخواهد رفت.

همچنين نبايد علايم مربوط به كم‌حافظگي و تمركز نداشتن فرد سالمند را هميشه مربوط به كهولت سن دانست. بسيار ديده شده است كه درمان كم‌كاري تيروييد در بيماران سالخورده موجب به وجود آمدن شرايط بهتر ذهني در بيمار شده است.

بنابراين توصيه مي‌كنم اگر به مشكلات حافظه دچار شده‌ايد، از پزشك‌تان بخواهيد بررسي غده تيروييد را هم مد نظر قرار دهد.

دكتر م .ن– فوق ‌تخصص بيماري‌هاي غدد

استاد دانشگاه علوم پزشكي دانشگاه تهران
 تشکر شده توسط : montazer , sadaf
  


پیام های داخل این موضوع
اختلالات غده تيروييد - توسط yaro - 2010/10/15, 09:57 AM
بیماریهای تیروئید - توسط نازلی - 2011/08/29, 05:03 PM
بیماریهای تیروئید - توسط نازلی - 2012/05/06, 07:49 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  تومور در غده تیروئید (سرطان تیروئید) i_sh 0 2,599 2016/03/13, 08:43 PM
آخرین ارسال: i_sh
  اس.ام.اس زبان تازه و بیماریهای تازه به ارمغان اورد naazanin 0 2,149 2012/12/08, 12:14 PM
آخرین ارسال: naazanin
  درمان بیماریهای پوستی ( کهیر، قازچ ، خارش و...) yaro 5 30,120 2012/06/19, 10:30 PM
آخرین ارسال: yummy



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست