2010/11/28, 04:59 PM
مصرف چاي بلافاصله بعد از خوردن غذا ، كم خوني مي آورد
مصرف چاي با فاصله كوتاهي بعد از غذا، ميتواند انسان را در معرض كمبود آهن و كمخوني قرار دهد.
به گزارش سلامت نيوز دكتر ابوالقاسم جزايري، مشاور تغذيهاي معاون بهداشتي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت و گو با خبرنگار وبدا ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: چاي داراي مادهاي به نام «تانن» است كه با آهن موجود در منابع گياهي ايجاد تركيبي به نام «تانات آهن» ميكند و موجب دفع آهن از بدن ميشود و اين امر به ويژه براي افرادي كه مبتلا به كم خوني و فقرآهن هستند، مضر بوده و كم خوني آنان را تشديد ميكند.
وي ادامه داد: چاي حاوي يك فاكتور ضد ويتامين B1 است و مانع استفاده بدن از ويتامين B1 ميشود بنابراين نتيجه ميگيريم كه مصرف چاي با فاصله كوتاهي بعد از غذا، ميتواند انسان را در معرض كمبود آهن و نيز كمبود ويتامين B1 قرار دهد.
دكتر جزايري تصريح كرد: چنانچه مقدار آهن با ويتامين B1 در غذاي انسان كافي نباشد، ميتواند اثرات مضر قابل توجهي را از خود به جا بگذارد. بنابراين توصيه ميشود. حتيالمقدور يك يا دو ساعت بعد از صرف غذا، چاي بخورند و همچنين از خوردن چاي پررنگ پرهيز كنند.