ابتکار یک پزشک زن ایرانی در جراحی مغز
یك جراح زن ايراني مقيم انگليس با بكار بردن ابتكاري در عمل جراحي مغز، تحسين همكاران خود را در اين كشور برانگيخته است. "گلاره زاده" ۳۶ساله بيماران خود را در حين عمل جراحي هوشيار نگاه ميدارد و به فاصله اندكي پس از عمل جراحي آنان را به خانه ميفرستد
. بيماران گلاره در حين عمل با هوشياري سخن ميگويند و حتي ميتوانند به وسيله تلفن همراه با خويشاوندان خود گفتوگو كنند. در روش اين جراح، جمجمه بيمار از طريق منجمد كردن آن بيحس ميشود و بيمار در حين عمل دردي احساس نميكند.
از اين رو، بيمار پس از عمل ناچار نيست به علت عوارض ناشي از بيهوشي، روزهاي طولاني را در بيمارستان سپري كند.
هفته نامه انگليسي "ساندي تلگراف" در شماره جديد خود گزارشي را درباره اين جراح منتشر كرده و با وي و يكي از بيمارانش مصاحبه كرده است.
اين نشريه از گلاره به عنوان جوانترين جراح مغز در بريتانيا ياد كرده كه با روش خود انقلابي در تاريخ پزشكي برپا كرده است.
بيمار ۵۲ ساله اين جراح يك زن فعال در اقتصادي به نام "دبورا كالدر" كه تومور سرطاني از نوع متاستاز در سرش داشته، بعدازظهر روز عمل را در خانه در كنار خانوادهاش بوده است.
گلاره به گزارشگر اين هفته نامه گفته كه زنان براي موفقيت در زمينهاي كه مردان در آن به برتري دست يافتهاند، بايد بيشتر تلاش كنند.
منبع:
http://www1.irna.ir/fa/news/view/menu
+ نوشته شده در چهارشنبه ششم آذر 1387
روش ابتکاري جراحان ايراني در ترميم نوعي بيماري مادرزادي کليه
جراحان بيمارستان لبافي نژاد موفق شدند با روشي ابتکاري از طريق جراحي لاپاروسکوپي، تنگي مادرزادي لگنچه کليه را برطرف کنند.
در اين روش از طريق لاپاروسکوپي يا quotation mark جراحي درون بيني سياهرگي که سبب فشار و تنگي لگنچه شده است حذف و با کشيدن شريان کليوي به طرف بالا، اين تنگي برطرف مي شود و ديگر نيازي به بريدن لگنچه و دوختن آن به حالب نيست.
تنگي لگنچه کليه بيماري شايعي است و نوعي بيماري مادرزادي است که به علت قرار گرفتن شريان و وريد کليه و فشار آنها بر لگنچه ايجاد مي شود....
اين بيماري ژنتيکي و ارثي نيست و از والدين به فرزندان انتقال نمي يابد اما تشکيل و تکوين آن در زمان جنيني است. در روش هاي سنتي که در کتاب هاي اورولوژي به چاپ رسيده است، درمان اين تنگي از طريق پيوند لگنچه به حالب که مجراي خروج ادرار از کليه هاست آموزش داده مي شود؛ در صورتي که در روش ابتکاري متخصصان اورولوژي بيمارستان لبافي نژاد ديگر نيازي به اين جراحي سنگين نيست.
در روش جديد که مقاله آن سه بار در نشريه هاي معتبر و بين المللي اورولوژي کودکان و بزرگسالان به چاپ رسيده است، عمل جراحي به جاي چهار ساعت در يک ساعت انجام مي شود، نيازي به کارگذاشتن سوند و درن و خارج کردن آنها از طريق سيستوسکوپي نيست، جراحي از طريق سه سوراخ بسيار کوچک انجام مي شود و بيمار مي تواند يک روز پس از عمل از بيمارستان مرخص شود و فعاليت هاي خود را از سر گيرد.
نتيجه درماني روش جديد اين متخصصان با پيگيري70بيمار جراحي شده در مدت پنج سال گذشته به تاييد رسيده است.
نشانه ي تنگي لگنچه به صورت عفونت هاي مکرر کليه، درد و بزرگي کليه است. در صورتي که اين بيماري به موقع برطرف نشود، کليه هاي بيمار از بين مي روند و مريض نيازمند دياليز مي شود.
با وجود آن که تنگي لگنچه از همان زمان جنيني از طريق سونوگرافي قابل تشخيص است اما بيشتر در نوجوانان و جوانان نمايان مي شود.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره