2012/11/11, 07:50 PM
بااستفاده از سلول های بنیادی مشتق از خون انسان ، ساختار اولیه شبکیه چشم تولید شد
فروردین ۱۴, ۱۳۹۱ توسط : admin موضوع : سلولهای بنیادی
پژوهشگران علوم پزشکی در دانشگاه «ویسکانسین مدیسون» برای نخستین بار در جهان موفق شدند با استفاده از سلول های بنیادی مشتق از خون انسان، ساختار اولیه شبکیه چشم را تولید کنند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، دکتر «دیوید گام» متخصص چشم پزشکی کودکان و سرپرست تیم تحقیقاتی، تولید ساختار اولیه شبکیه چشم از سلول های بنیادی مشتق از خون بیمار را یک موفقیت مهم توصیف کرد.
به گفته وی، در این تحقیق پس از ۷۲ روز، سلول های مشتق از خون انسان (iPS)، ساختار اولیه شبکیه شامل سلولهای پروژنیتور را در لایه های داخلی و خارجی شکل دادند.
حدود ۱۶ درصد از ساختارهای اولیه شبکیه موفق به تولید لایه های مجزا شدند که خارجی ترین لایه شامل سلولهای فوتورسپتور (گیرنده نوری) و لایه های میانی شامل سلولهای عصبی شبکیه و سلولهای گانگلیونی بودند.
همچنین سلولهای شبکیه تولیدی قادر به تولید سیناپس به عنوان شرط لازم برای برقراری ارتباط میان سلولهای مختلف بودند.
بافت های شبکیه تولید شده می توانند برای آزمایش داروهای جدید و انجام تحقیقات در خصوص بیماریهای دژنراسیون ارثی شبکیه مانند «رتینیت پیگمنتورا» که باعث نابینایی کودکان و نوجوانان می شود، مورد استفاده قرار گیرند. در آینده نیز امکان جایگزین کردن لایه های مختلف معیوب شبکیه برای درمان آسیب های شبکیه امکانپذیر خواهد بود.
این طرح با همکاری مرکز CDI انجام شد. محققان در این مرکز با استخراج سلولهای خونی موسوم به «لمفوسیت تی» از نمونه های اهدایی، آنها را به سلولهای بنیادی پرتوان القایی (iPS) تبدیل کردند.
در سال ۲۰۱۱ میلادی آزمایشگاه «گام» در مرکز وایسمن، ساختارهایی از ابتدایی ترین مرحله شکل گیری شبکیه را با استفاده از سلولهای بنیادی جنینی و سلولهای بنیادی مشتق از پوست بیمار تولید کرد.
نتیجه این دستاورد پزشکی در مجله Investigative Ophthalmology & Visual Science منتشر شده است.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره