100947369265.gif (اندازه: 15.68 KB / تعداد دفعات دریافت: 129)
برروی عکس حتما کلیک کنید
دکتر پائولو زامبونی جراح عروق (و فعلا استاد دانشگاه فرارا در ایتالیا) بود که همسر ۳۷ ساله اش به بیماری ام-اس مبتلا گردید. مشاهده نزدیک همسرش و علامات بیماری ام-اس باعث شد که دکتر زامبونی تحقیقات خود را روی این بیماری متمرکز کند….
تحقیقات دیگران روی بیماران مبتلا به ام-اس نشان داده بود که میزان آهن مغز بیماران مبتلا به ام-اسبدون ارتباط با سن بیمار، بیش از نرمال است ولی کسی موفق نشده بود که توضیح دهد چرا و چگونه آهن اضافی در مغز بیمار مبتلا به ام-اس ایجاد می شود. دکتر زامبونی به این فکر افتاد که شاید آهن اضافی نتیجه جمع شدن اضافی خون در مغز باشد.
با استفاده از داپلر التراسوند دکتر زامبونی رگهای گردن بیماران مبتلا به ام-اس را آزمایش کرد و به نتیجه جدیدی رسید که شیوه خلاقانه ای برای درمان بیماری ام-اس باز نموده است. او متوجه شد که رگهای گردن تقریبا همه بیماران مبتلا به ام-اس دچار تنگی و یا انسداد عروق خونی هستند. پس از آن او عروق خونی گردن افراد سالم را بررسی نمود و دید که هیچکدام دچار انسداد و تنگی نیستند. پس از آن روی بیماران با بیماری های نرولژیکی دیگر هم تحقیق کرد و باز هم دید که هیچکدام مثل بیماران مبتلا به ام-اس دچار تنگی عروق خونی نیستند. او همچنان متوجه شد که درجه تنگی عروق با شدت علائم بیماری نیز بطور مستقیم مرتبط است….
مهم تر از از این کشف دکتر زامبونی راه حل او برای درمان بیماری است. دکتر زامبونی استدلال کرد که اگر این درست باشد که تنگی عروق خونی گردن، خصوصا آن رگی که خون را از مغز به قلب انتقال می دهد، باعث رسوب زیادی آهن در مغز و در نتیجه بیماری ام-اس می شود، پس احتمالا روش آنژیوپلاستی که برای باز کردن عروق بسته و یا تنگ شده قلبی استفاده می شود در این مورد هم باید موثر باشد. پس به همراه دکتر گالوتی این روش را روی ۶۵ بیمار مبتلا به ام-اس اعمال نمودند و مشاهده کردند که علائم ام-اس در بیماران بطور محسوسی کاهش یافت. البته هرچه بیماری در مراحل ابتدایی تر بود درمان بیماری موثرتر بود.
دکتر زامبونی می گوید که هر روز تعداد بیشتری از بیماران مبتلا به ام-اس تئوری او را می خوانند و خواهان درمان به شیوه ابداعی او هستند که او نمی تواند برای همه آنرا فراهم کند هرچند که تعدادی از جراحان امریکایی اکنون به روش دکتر زامبونی بیماران مبتلا به ام-اس را جراحی می کنند.
مابین خیلی از بیمارانی که در اثر جراحی به شیوه دکتر زامبونی درمان شده اند، همسر او است. النا رامبونی بینایی اش را در اثر بیماری ام-اس از دست داده بود، به زحمت راه می رفت و تعادلش را حفظ می کرد. النا یکی از اولین بیمارانی بود که به شیوه همسرش جراحی شد و توسط جراحی یکی از عروق او را که به کل بسته شده بود، باز کردند. النا اکنون هیچگونه نشانی از بیماری ام-اس ندارد و دکتر زامبونی درمان موفق همسرش را بهترین پاداش تحقیقاتش می داند. این ویدئو هم خلاصه ای از شیوه ابداعی دکتر زامبونی را نشان می دهد.
شرحی بر روش نسبتاً جدید دکتر زامبونی در ایتالیا خواندید که معتقد است بیماری ام-اس یک بیماری گرفتگی عروق است و در نتیجه با جراحی و باز کردن رگ گرفته شده در گردن بسیاری از بیماران مبتلا به ام-اس تا حد زیادی بهبود یافتند را خواندید.
دیروز روزنامه گلوب-اند-میل کانادا هم گزارشی از یک بیمار کانادایی درمان شده به همان روش در کانادا نوشته است. اینجا را بخوانید. همینطور نوشته است که سه تا دانشگاه کانادا هم منتظر تایید اتیک هستند تا یک تحقیق دراز مدت در مورد تئوری دکتر زامبونی در مورد گرفتگی عروق را روی بیماران مبتلا به ام-اس و افراد سالم انجام دهند.
انجام روش درمانی موفق دکتر زامبونی برای درمان بیماران ام اس در کویت
یک سوال ؟ آیا دولت ایران هم چنین اقدامی برای درمان بیماران ام.اس کشورش انجام خواهد داد ؟ اگر جواب مثبت است ! کی وچه وقت ؟
کویت اولین کشور جهان است که در اقدامی جنجالی، شروع به درمان کلیه بیماران مبتلا به ام اس که انسداد رگ گردنی دارند، نموده است. سی تی وی نیوز تائید کرده که وزیر بهداشت کویت از رادیولوژیست های کشورش خواسته است تا با استفاده از بودجه بهداشتی دولت، شروع به درمان بیماران ام اسی نمایند که در گردنشان دارای رگ مسدود شده و جریان غیر طبیعی خون هستند.بر طبق نظریه پیشنهادی دکتر زامبونی از دانشگاه فرارای ایتالیا، و پخش گزارشی در این خصوص در برنامه W5 شبکه سی تی وی در نوامبر گذشته، بیشتر بیماران مبتلا به ام اس، دارای رگهای تنگ یا مسدود شده درگردن و سینه هستند. اینحالت را CCSVI یا نارسایی مزمن مغزی وریدی می نامد.
دکتر زامبونی معتقد است انسداد وریدی، مانع تخلیه مناسب خون شده، و آن را مجددا به مغز باز میگرداند،؛ و این عمل، باعث تحریک سیستم ایمنی بدن یعنی همان بروز علائم ام اس میشود.
نظریه فوق در کشور کویت مورد توجه فراوان قرار گرفته است. این کشور، با میزان زیاد مبتلایان به بیماری ام اس خصوصا در میان زنان روبروست.
دکتر طارق سنان، رادیولوژیست و استادیار گروه رادیولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه کویت، در مصاحبه تلفنی با شبکه سی تی وی گفت: دولت به رادیولوژیست های انتخاب شده، اجازه داده تا به عنوان بخشی از یک تحقیق در حال انجام، از هفته آینده شروع
به درمان آن دسته از بیماران ام اسی که مبتلا به انسداد وریدی هستند، نمایند.
خبرگذاری رسمی کویت ( کونا )، خبرهای تکمیلی را با نقل قولی از دکتر یوسف النصف _ رئیس کمیته دائمی هماهنگی پژوهش های پزشکی دولت_ ارائه می دهد. این مقام رسمی اعلام داشته است که این اقدام، با رعایت تمام ملاکهای قانونی، اخلاقی و علمی که توسط سازمان های مربوطه از جمله سازمان بهداشت جهانی تعیین شده است، انجام می گیرد.
این تصمیم بر اساس اقدام تیم تحقیقاتی دکتر طارق سنان که دوازده بیمار مبتلا به ام اس را مورد مطالعه قرار داده بود، اخذ شده است. تمام این بیماران، مبتلا به انسداد وریدی بوده و همه آنها تحت روش درمانی دکتر زامبونی که او آنرا “درمان رهایی بخش” نام نهاده است قرار گرفته اند. این درمان، روشی از آنژیوپلاستی است که طی آن با وارد کردن یک بالون کوچک به رگ مسدود شده، اقدام به باز کردن مسیر رگ می کنند.
( در این روش درمانی به هیچ عنوان از استنت استفاده نمی شود. استنت ها داربست یا لوله های فلزی ظریفی هستند که داخل رگ قرار می گیرند تا آن را باز نگه دارند. معمولا قطر استنت ها بسته به نوع کاربردشان بین ۲ تا ۱۰ میلی متر است. این روش توسط بعضی از پزشکان در سراسر دنیا انجام میشود ولی دکتر زامبونی آنرا به هیچ عنوان تائید نمیکند.)
دکتر سنان اعلام کرده است که در علائم تمامی بیماران، بهبودی دیده شده و این نتایج در بعضی موارد، کاملا چشمگیر و قابل ملاحظه بوده است. دکتر سنان اینطور ادامه میدهد که در تاریخ سوم مارس در عرض یک روز، سه بیمار تحت این عمل جراحی قرار گرفتند. دو نفر از آنها شاهد بهبودی چشمگیری بوده و شروع به گریه کرده اند زیرا نمی توانستند چنین اتفاقی را باور کنند.
او اعلام کرد در بیمارانی که دارای علائم بسیار شدید ام اس بوده اند، بهبودی کمتری دیده شده است البته آنها بعد از عمل جراحی احساس کرده اند که انرژی زیادتری نسبت به قبل داشته و سفتی بدنشان (سختی و کوفتگی عضلانی) کمتر شده است. آنهایی هم که علائم ضعیفی از این بیماری را داشتند، تا نود درصد در میزان خستگی و بی حسی دستها و پاهایشان، بهبودی مشاهده کرده اند.
سنان ادامه داد: موردی هم دیده شد که بیماری که یک چشمش نمی توانست ببیند؛ بعد از جراحی، مجددا قادر به دیدن شد.
دکتر سنان گفت: او مطمئن است نتایج دیده شده، در اثر تلقین بیمار نبوده است ( پدیده ای که در درمانهای غیر موثر، بیماران خود را فریب میدهند که حالشان بهتر شده است) .
او ادامه داد: حتی اگر این بهبودها، حاصل تلقین بوده و من یک بیمار مبتلا به بیماری ام اس باشم، باز هم این تلقین را می خواهم.
بهبودی مشاهده شده در بیماران، شگفت انگیز است و نمی تواند همگی بخاطر تلقین بیمار باشد. بینا شدن کسی که قبلا نمی توانست ببیند، کنترل بهتر مثانه، برطرف شدن لنگیدن پا، نمی تواند همه تحت تاثیر تلقین باشد.
دکتر سنان می گوید: هفته پیش گروهی از متخصصین اعصاب، نامه ای به وزارت بهداشت مبنی بر درخواست توقف این روش درمانی ارسال کرده اند. نگرانی آنها _ مانند سایر متخصصان ام اس در سراسر دنیا _ از این بابت است که هنوز ارتباط بین انسداد رگها و بیماری ام اس ثابت نشده است و این روش درمانی می تواند خطرناک باشد. آنها همچنین خواستار بررسی و مطالعات بیشتر شدند.
پس از بررسی و تائید علائم بهبود توسط پزشکان و بیماران، تصمیمات لازم برای صدور اجازه انجام این روش درمانی اخذ شد و مقرر گردید هزینه آن از طریق سیستم پزشکی دولت، تامین شود.
البته روش فوق، فی نفسه برای درمان ام اس نخواهد بود؛ بلکه فقط برای درمان انسداد رگهای خونی و روان کردن جریان خون در آنها انجام خواهد گرفت.
پس بهتر است بگوئیم که این یک مشکل عروقی در گردن است، و زمانی که شما رگها را گشاد میکنید، بیمار احساس بهتری پیدا میکند. ما اصلا مجبور نیستیم در مورد ام اس و یا ارتباط انسداد رگها با ام اس، صحبت کنیم.
البته به بیماران هشدار داده خواهد شد که روش مذکور فقط یک روش آزمایشگاهی است و خطرات احتمالی عروقی هم در فرم های رضایت بیماران ذکر خواهد شد. بیمارانی که با این روش درمانی موافقت میکنند، در واقع قسمتی از تحقیق در حال انجامی خواهند بود که با همکاری متخصصین مغز و اعصاب کشور کویت انجام می گردد.
تیم مذکور از ونوگرامهای فراصوتی و رزونانس مغناطیسی، برای اسکن رگهای گردن استفاده خواهد کرد. و همینطور از ام آر آی، برای ردیابی تغییرات مغز و پیدایش ضایعات مربوط به ام اس بهره خواهد برد.
انجام اعمال جراحی، از هفته بعد آغاز خواهد شد و پزشکان امیدوارند در هر هفته تعداد ده بیمار کویتی را مورد عمل جراحی قرار دهند.
ترجمه از: همدم