(2010/10/05, 02:43 PM)TootFarangi نوشته است: ترس نداره که چیش ترسناکه ؟ از تیسابری ( (Natalizumab (Tysabri ) که ترس ناک تر نیست که !!
عزیزم من هم پلاسمافرزشدم سال 85دکتربرای من 10جلسه پلاسمافرزنوشته بودند2جلسه انجام شدسومی جلسه من حالم خیلی بدشددگفترگفتندبدن من آلبومین خارجی{آلبومین خارج ازبدن}حساسیت داردمن که بیهوش شدم بعدبهوش اومدن من بمن گفتندفشار4میشدبعدمیرفت بالای 20تااینکه فشارم شد2که دکتردیگرناامیدشدندگفتنداین دیگه زنده نمی مونه ولی بازم سعی خودشون روکردندتااینکه فشارم شد6چشمهاموبازکردم دکترازمن پرسیدچیزی می بینی گفتم همه جاتاراست سرم داره گیج میره بلاخره بعدازسعی وتلاش دکترفشارم 9شددیگه دنیابرام روشن شد
شمامیگوییدپلاسمافرزترس نداردمنوکه کشت خدادوباره منوزنده کردوحشتناکترین صحنه زندگیم همین انجام پلاسمافرزبود.
پلاسما فرزیس چیست ؟
تعريف پلاسما فرزيس
طب انتقال خون در رابطه با انتخاب و مصرف مناسب از خون و سلول ها و همچنين فرآورده هاي آن جهت پيشگيري و درمان مي باشد.تهيه فرآورده هاي خون به جاي خون کامل يکي از چالش هاي مهمي است که مراکز انتقال خون کشورهاي در حال توسعه با آن روبه رو هستند . بسياري از اين کشورها هنوز فاقد شاخص هاي بنيادي لازم جهت راه اندازي پالايشگاه هستند امروز فرآورده هاي پلاسما قسمت عمده اي از دارو هاي مورد مصرف را تشکيل مي دهند. بر اين اساس مقامات بهداشتي و سازمان هاي مسئول تهيه به دنبال توليد اين فرآورده ها مي باشند.
از مجموع 5 ليتر خون تام در يک فرد بالغ 8/2 ليترآن را پلاسما تشکيل مي دهد که در عمل 56% از حجم خون را شامل مي شود.ترکيبات عمده پلاسما شامل 90% آب و 7% پروتئين و کلوئيد (ميزان پروتئين پلاسما 190 گرم ) و 2-3% هورمون ها و ويتامين ها تشکيل مي دهد.
جهت استفاده از پلاسما ملزم به جدا کردن آن مي باشيم که يراي نيل به اين هدف از روش پلاسما فرزيس استفاده مي کنيم.
پلاسما فرزيس از کلمه Apheresis به معني جدا سازي مشتق مي شود.آفرزيس مانند فلبوتومي جهت درمان بيماران استفاده مي شد ولي بعدا" جهت جمع آوري اجزاء خوني جهت انتقال خون کاربرد هاي بيشتري پيدا نمود.
دستگاههاي پلاسمافرزيس به جند روش کار مي کنند :
1. سانتريفيوژ : دستي - ماشيني 2. فيلتراسيون
3. استفاده توام از سانتريفيوژ و فيلتراسيون 4. آفرزيس با جذب انتخابي
اصول کلي سانتريفيوژ :
خون تام آميخته با ماده ضد انعقاد وقتي در دستگاه سانتريفيوژ تحت تاثير نيروي گريز از مرکز قرار مي گيرد اجزاي متفاوت آن بر حسب وزن مخصوص ( دانسيته) خود جدا مي شوند به اين نحو که سنگين ترين و متراکم ترين جزء در دورترين لايه نسبت به محور چرخش و سبک ترين جزء در نزديکترين لايه قرار مي گيرد . اجزايي که دانسيته حد واسطي دارند به ترتيب افزايش دانسيته بين اين دو لايه واقع مي شوند .
ترتيب دانسيته اجزاي خون از کمترين تا بيشترين به اين صورت است : پلاسما ، پلاکت ، لنفوسيت ها ، گرانولوسيت ها ، رتيکولوسيت ، نئوسيت و گلبولهاي قرمز : اما اين نکته را بايد به خاطر سپرد که در طي پروسه سانتريفيوژ ، کمي اختلاط در محل مجاورت لايه هاي مختلف روي مي دهد و آلوده شدن لايه هاي مجاور با هم ( به عنوان مثال ورود گلبولهاي قرمز در لايه گرانولويست ها ) اجتناب ناپذير است .
پلاسمافرزيس براي نيل به دو هدف انجام مي گيرد:
درماني( Therapeutically) :جهت درمان بيماري هاي اتوايميون براي خارج ساختن آنتي بادي ها استفاده مي شود که در اکثر اين بيماري ها هدف اصلي درمان کاهش مواد سلولي در گردش است که مسئوليت مستقيم پروسه بيماري به عهده آنها مي باشد. در اين روش طبق درخواست پزشكان معالج بيماران بستري در بيمارستانها، خونگيري از بيمار بعمل آمده و پس از جداسازي پلاسما ، بقيه اجزا خون به بيمار تزريق مي گردد و اين عمل چندين بار تكرار مي گردد تا حجم پلاسماي خارج شده به حجم مورد نظر پزشك برسد لازم بذكر است جايگزين پلاسماي بيمار آلبومين يا پلاسماي نرمال خواهد بود پلاسمافرز درماني به روش دستي و يا ماشيني انجام مي گردد .
:پلاسمافرزيس درماني به روش دستي
در اين روش از کيسه هاي مخصوص استفاده مي گردد که داراي دو کيسه اصلي محتوي ماده ضد انعقاد و دو کيسه فرعي ضميمه است همچنين از يک سِت T شکل استفاده مي شود که از يک طرف به کيسه متصل بوده و از طرف ديگر دو يا سه شاخه دارد که يکي از اين شاخه ها به سرم نمکي متصل مي شود و شاخه ديگر براي بازگرداندن باقيمانده خون به فرد استفاده مي شود . ابتدا يک واحد خون در يکي از کيسه هاي اصلي جمع شده و اين کيسه به همراه يک کيسه فرعي جدا شده و تحت سانتريفيوژ قرار مي گيرد . در طي اين مدت براي باز نگه داشتن رگ ، سرم نمکي تزريق مي شود . پس از جداسازي ، محصول مورد نظر ( معمولاً پلاسما ) را در کيسه فرعي نگهداري کرده و اجزاي باقيمانده از راه وريد به فرد برگشت داده مي شود . ممکن است اين مراحل برحسب نياز به دفعات لازم تکرار شود . معمولاً در هر جلسه فرزيس دستي دو واحد خون از اهداء کننده گرفته مي شود و دو واحد پلاسما ( به منظور تهيه فرآورده يا دور ريختن ) جدا مي شود و باقيمانده کيسه خون که عمدتاً شامل گلبول هاي قرمز است بايد داراي مشخصات کامل بوده و حداکثر طي دو ساعت پس از خونگيري به فرد باز گردانده شود .
اگر چه اين روش ساده و ارزان است و به وسايل مهمي نياز ندارد اما معايبي نيز دارد . اولاً مقدار محصول خيلي کمتر از روش ماشيني است . ثانياً خطر برگشت اشتباهي گلبول هاي قرمز متراکم وجود دارد و براي تعيين هويت گلبول هاي قرمز متراکم اهداکننده يا بيمار بايد روش دقيقي اتخاذ شود . از روش دستي زماني که ماشين در دسترس نيست و يا زماني که رگ کشش پاسخ به سيستم خودکار را ندارد استفاده مي گردد .
: روش ماشيني
ست مورد نياز دستگاههاي جداکننده سانتريفيوژي شامل سوزن فلبوتومي ، جام سانتريفيوژ و کيسه جمع آوري محصول بوده و يکبار مصرف مي باشد .
در سانتريفيوژهاي با جريان متناوب ، خون اهداکننده يا بيمار از راه سوزن وارد سِت مربوطه در دستگاه مي شود . براي پيشگيري از ايجاد لخته ، ماده ضد انعقاد ( سيترات ، هپارين يا ترکيبي از اين دو ) با کمک پمپ با خون مخلوط شده ، سپس خون از راه سوراخ ورودي جام سانتريفيوژ ، به داخل آن پمپ مي شود و جام با سرعت ثابت مي چرخد . اجزاي خون در اثر چرخش ، بر حسب وزن مخصوص جدا مي گردند و اجزاي جدا شده از سوراخ خروجي جام خارج شده و فراورده مورد نظر در کيسه مجزا جمع آوري مي شود . سپس پمپ معکوس عمل کرده و اجزايي که مورد نظر نيست ، به جام سانتريفيوژ و سپس به فرد برگردانده مي شود و به اين ترتيب يک دوره پلاسمافرزيس تکميل مي گردد . دوره ها آنقدر تکرار مي شوند تا مقدار مورد نظر از محصول جمع آوري گردد .
توليدي : در اين روش فرد اهداكننده يكي از اجزاي خون (پلاكت ، پلاسما و . . . ) خود را اهدا مي نمايد
پلاسمافرز توليدي : در اين روش، اهداكننده معمولاً برضد بيماري خاص واكسينه شده و در نتيجه پلاسماي اهدايي حاوي آنتي بادي بر ضد آن بيماري خواهد بود مثلاً اگر اهدا كننده برضد بيماري هاري واكسينه شود در پلاسماي وي آنتي بادي بر ضد هاري ايجاد مي گردد و مي تواند با اهداي پلاسماي خود در تهيه سرم ضد هاري مشاركت نمايد . شايان ذكر است تنها درمان بيمار هارگزيده سرم ضد هاري مي باشد و در صورت عدم دسترسي به سرم ضد هاري بيمار هار گزيده فوت مي نمايد .
پلاكت فرز توليدي : پزشكان معالج بيماراني كه داراي گروه خوني كمياب مي باشند و يا بصورت متوالي نياز به پلاكت دارند مي توانند با درخواست كتبي در مورد تهيه پلاكت به روش فرزيس اقدام و چند تن از نزديكان هم گروه خون بيمار را جهت اهداي پلاكت به اين روش به بخش فرزيس سازمان انتقال خون استان راهنمايي نمايند .
(2011/12/29, 09:39 PM)TootFarangi نوشته است: من نمی دونم فقط می دونم هزینه دارو و سرم و ... رو با بیمه حساب کردن ولی ست های تزریق به هبچ عنوان بیمه نیست. چون اونها بگ استریل هست و کسیه سرم و ... که اصلا داروخونه اونها رو نمیده و بایس برن از کالای طب تهیه کنن ، کالای طب هم کلن به بیمه کاری نداره.
من 5 جلسه داشتم هر بسته به قیمت 103 هزار تومن تهیه شد.
بیمه تکمیلی هم فقط هزینه آلبومین رو تقبل کرد و اصلا هزینه بیمارستان و ... نداد.
تازه آلبومین ها رو بایس حتما پوکه اش رو می بردیم.
هزینه جراحی واسه کاتتر رو هم ندادن و کل هزینه های پلاسما فرز من پارسال تابستون دقیقا ( روز اول ماه رمضان ) شد 2 میلیون تا 2.5 میلیون تومن با بیمه خدمات درمانی و بیمه تکمیلی.
دیگه من نمی دونم چطور تامین اجتماعی رایگان حساب کرده
البته یک چیزی که هست اینه که معمولا بیمارانی که از پزشک داخل خود بیمارستان تامین اجتماعی هستن و داخل خود بیمارستان شون کاری رو از مریض می خوان انجام بده واسش رایگان حساب میشه.
بازم من اطلاعی ندارم چطور رایگان شده ، البته امیدوارم هر کس میره رایگان براش حساب بشه ایشاا...
عزیزکشش بدن همه که یکی نیست پس شماخواهشانگوییدپلاسمافرزوحشتناک نیست.برای افرادی که بدنشون ازلحاظ ژنتیکی ضعیف است این پلاسمافرزخیلی وحشتناک است.برای من که اینطوربودیعنی منوکشت تلاش دکتروکرم خدامنوزنده کردوگرنه پلاسمافرزکارخودشوکرده بودمقدمات مرگ منو آماده کرده بود.یکی بیادازمن بپرسه که پلاسمافرزترس داردیانه؟من میگم 100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000%تابی نهایت درصدوحشتناک است.من خودم تجربه اش رودارم که دارم این حرف رومیزنم افرادبابدن ضعیف هرگزپلاسمافرزانجام ندن.البته اگر حرف منو گوش کنند.من نمیخوام اون بلایی که سرمن اومده بودسراونابیاد