2012/02/26, 08:51 PM
استرس چه تاثيري بر اندامهاي مختلف بدن دارد؟
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
استرس و اضطراب وقتي از حد طبيعي بيشتر شود، براي تمام انسانها آزار دهنده است و به اين خاطر توصيه ميشود اگر در كارهاي پي در پي و با شتاب روزانه دچار اين حالت ميشويد با احساسي مثبت يك نفس عميق بكشيد و حس ناخوشايند استرس را با بازدم خود از وجودتان خارج كنيد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، بدن ما مثل يك رادار استرس عمل ميكند و وقتي استرس از بين ميرود بدن ما آزاد ميشود.
در مقالهاي كه در سايت كامن سنس منتشر شده، به اختصار به بررسي پيامدهاي استرس روي اندامهاي مختلف بدن پرداخته شده است كه نخستين آنها موهاي شما هستند؛
- مو: استرس ميتواند موجب ريزش مو يا سفيد شدن تارهاي مو شود.
- مغز: استرس از عوامل مهم ايجاد سردردها، بي خوابي، كابوس ديدن، افسردگي، اضطراب، نوسانات خلقي و رفتارهاي تنشي است كه البته اين موارد تنها اندكي از پيامدهاي استرس روي مغز هستند. استرس همچنين موجب احساس سبكي در سر، سرگيجه، دشواري در تمركز و پراكندگي افكار ميشود.
- دهان: گاهي اوقات زخمهاي دردناكي كه در دهان ايجاد ميشوند به دليل نوع تغذيه نيستند بلكه ميتوانند ناشي از استرس باشند. ساير عوارض استرس روي دهان شامل دندان قروچه، قفل شدن فك، خشكي دهان، مشكلات بلعي و لكنت زبان هستند.
- عضلات: بدن درد و دردهاي عضلاني از معمولترين شكايات ناشي از استرس بويژه در بين كارمندان ادارات است. دردهاي اسپاسمي از شايعترين عوارض استرس روي عضلات هستند كه برطرف كردن آنها نياز به استراحت و تغذيه مناسب دارد كه گاهي زندگي پرمشغله حتي اجازه اين كار را هم به ما نميدهد. بعلاوه دردهاي مفصلي، ضعف عضلاني و عدم تعادل ماهيچهاي از ديگر عوارض استرس بر عضلات بدن هستند.
- قلب و ريه: استرس موجب بروز بيماريهاي قلبي و فشار خون بالا ميشود. آسم و مشكلات تنفسي نيز عوارض استرس روي ريه هستند.
- مجاري گوارشي: مشكلات معدهاي، تحريك پذير روده و زخمها گوارشي از مهمترين اثرات نامطلوب استرس بر بدن هستند.
- پوست: استرس هم چنين ميتواند موجب بروز بيماريهاي پوستي نظير اگزما و پسوريازيس شود. علاوه بر اينها تعريق زياد، خارش، ايجاد بثورات جلدي و عفونتها از پيامدهاي افزايش استرس و اضطراب هستند.