(2013/03/26, 12:07 PM)یه غریبه نوشته است: من شنیدم اگه روی دست بمالید، بعد روش با یه تکه طلا بکشید.... دستتون سیاه نشد، یعنی سرب نداره و کلا مقدار سیاه شدن با مقدار سرب ارتباط مستقیم داره گویا !!
ترانه جون عجب چیزباحالی گفتی من برم الان رژهام روباالنگوهای دستم امتحان کنم من شنیدم لپ پیستیکی{رژی}که ماندگاری رنگش تا24ساعت باشه سرب داره
آیا خوردن رژ لب برای خانم ها کشنده است؟
رژلب های شیمیایی که امروزه مصرف بسیار زیادی دارند، دارای سرب زیادی برای ماندگاری رنگدانه هستند.
سرب مادهای است سمی که از طریق پوست جذب میشود و برای بدن بسیار ضرر دارد.متاسفانه درصد بالایی از رژلبها دارای مواد اکسیدآهن، پلی اتیلن و دیاکسید تیتانیوم هستند و خطر ابتلا به سرطانهای ریوی و سینه هنگام استفاده از آن بالاست.
ترکیبات مضر
فرمالدئید که در خیلی از محصولها مثل رژلب، لاک ناخن و.. یافت میشود، باعث التهاب و تحریک پوستی و درصورت تماس مزمن باعث ضعف عمومی میشود. رنگهای شیمیایی متعددی که در محصولهای مختلف به ویژه محصولهای زیبایی و آرایشی مصرف میشود، میتواند درصورت رعایت نکردن استاندارد های خاص، مشکل ساز باشد. گاهی این رنگها برای ایجاد رنگ خاصی با هم ترکیب میشوند که علاوه بر عوارض پوستی، میتواند عوارض متعدد داخلی نیز داشته باشد. به ویژه در مورد رژلب که در طول روز چند بار تکرار میشود و احتمال دارد با خوردن هر نوع ماده غذایی مقداری از آن مستقیما نیز وارد بدن شود.
مواد تشکیل دهنده رژلب
اگرچه مقدار هر یک از این مواد در ساخت رژهای لب متفاوت است، اما مواد اصلی تشکیل دهنده انواع رژلب به این شرح است:
موم: موم به دلیل حالتپذیری زیادی که دارد، به عنوان عنصری شکلدهنده در رژهای لب مورد استفاده قرار میگیرد. ترکیبی از سه موم را میتوان در رژهای لب یافت: موم زنبور عسل، موم گیاه کندلیلا و موم کارنابا که از برگهای نخل برزیلی گرفته میشود و گرانتر از بقیه مومها است.
روغن: روغن کرچک، روغن نباتی، لانولین و روغن معدنی در تهیه رژهای لب استفاده میشوند. همچنین کره کاکائو نیز از اجزای تشکیل دهنده رژها است.موم و روغن از مهمترین اجزای تشکیل دهنده رژلب هستند و حدود ۶۰ درصد وزن آن را شامل میشوند.
مواد سمی موجود در برخی رژلبها
سرب: عوارض سرب در صورت استفاده غیر مجاز این ماده سمی در ترکیب رژلب و خورده شدن آن شامل ناباروری، کمخونی، عقب ماندگی ذهنی و سرطان است.
قطران زغال سنگ: به عنوان رنگدانه برای رنگآمیزی رژهای قرمز استفاده میشود. این مخلوط سمی درصورت بلع باعث تهوع، سردرد و سوزش پوست میشود.
رنگهای دریاچهای: استفاده از رنگهای محلول در آب دریاچهها (که در اثر واکنشهای شیمیایی، گیاهان و سنگهای موجود در رودخانهها به وجود میآیند، بسیار سمی و سرطانزا هستند که باعث تحریک پوست و ایجاد سرطانهای پوستی میشوند.
خوشبوکنندهها: این نوع عطرها به دلیل دارا بودن ترکیبات شیمیایی، میتوانند التهاب، خشکی و ترکخوردگی لبها را باعث شوند.
بر اساس آمار جمعآوری شده، صرف نظر از جذب پوستی مواد آرایشی، زنان در طول زندگی خود حدود ۲ کیلوگرم رژلب را میبلعند که خطر ابتلا به سرطانهای ریه و سینه را در زنان به طرز چشمگیری افزایش میدهد.اکنون که به مواد تشکیل دهنده رژلبها پی بردید، موقع انتخاب آن بیشتر دقت کنید و رژلبی را برگزینید که تا حد امکان حاوی ترکیبات طبیعی باشد و مواد سمی در آن به کار نرفته باشد.
زنان باردار از رژ لب استفاده نكنند
نوشته شده توسط : خبر گزاري ايسنا ( 28 ارديبهشت 1391 )
كارشناس مواد آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: با توجه به اينكه بيشتر رژ لبهاي موجود در بازار حاوي سرب هستند و اين ماده براي جنين بسيار خطرناك است به زنان باردار توصيه ميشود از رژ لب استفاده نكنند.
دكتر زينب ظاهري در گفتوگو با خبرنگار سلامت ايسنا منطقه خوزستان، اظهار كرد: در مواد اوليهاي كه براي توليد لوازم آرايشي و بهداشتي استفاده ميشود در برخي موارد سرب و جيوه هم مشاهده ميشود و ميزان اين مواد در لوازم آرايشي تقلبي بيشتر است.
وي افزود: مواد اوليه استفاده شده در لوازم آرايشي و بهداشتي تقلبي كيفيت لازم را ندارند و امكان وجود فلزات سنگين در آنها وجود دارد و اين فلزات در انسان ايجاد مسموميت ميكنند.
ظاهري تصريح كرد: موادي مانند چربيها، رنگها، اسانس و سرب به عنوان ماده اوليه در رژ لب استفاده ميشود و حتي در ماركهاي مرغوب نيز مقدار زيادي سرب وجود دارد. شركتهاي توليد كننده حاضر نيستند سرب موجود در رژ لب را كاهش دهند زيرا سرب موجب جلا و خوشرنگ شدن آن ميشود و همچنين ميزان ماندگاري رژ لب را افزايش ميدهد.
كارشناس مواد آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه فلز سرب در همه رژ لبها وجود دارد، به خانمهاي باردار توصيه ميشود در دوران بارداري از اين ماده آرايشي استفاده نكنند. اگرچه سرب موجود در رژ لب بسيار اندك است، ولي همين ميزان كم نيز خطرناك است.
وي ادامه داد: سرب بر روي سيستم اعصاب مركزي تاثير منفي دارد و اثرات آن نيز در بلندمدت ظاهر ميشود. تاثير اين فلز بر روي جنين بسيار بيشتر از افراد بزرگسال است و به همين دليل خانمهاي باردار نبايد از اين ماده استفاده كنند در صورتي كه سرب وارد بدن جنين شود ممكن است اختلالاتي مانند عقبماندگي، كاهش يادگيري و اختلال رواني در كودك ايجاد شود.
ظاهري تاكيد كرد: هرگونه ماده شيميايي قطعا عوارضي در پي دارد و حتي كرمهاي مرطوبكننده نيز ممكن است موجب بروز حساسيت پوستي در فرد شوند در نتيجه به خانمها به ويژه دختران جوان توصيه ميشود كمتر از مواد آرايشي استفاده كنند.