امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
هشدار درمورد داروهای لاغری ،كمربندهاي لاغري و ليپوساكشن
#1
مصرف داروهاي ضد چاقي كه حتي مورد تاييد سازمان ‌هاي بين ‌المللي غذا و دارو هستند، با عوارضي همچون پيري زودرس پوست و بروز مشكلات قلبي - عروقي و انعقادي همراه است.

پس چه بايد كرد؟

به گزارش ايسنا، دكتر فريبرز فرساد، دبير انجمن علمي داروسازان ايران با اعلام اين خبر گفت: مصرف داروهاي ضد چاقي با دفع چربي از بدن، باعث اختلال در روند جذب ويتامين‌هاي محلول در چربي(ويتامين هاي A ، D ، E و K )‌ و بروز مشكلات مختلفي از جمله كمبود ويتامين و املاح مي شوند.

وي افزود: در چنين شرايطي ويتامين‌هاي A و D همراه با چربي ‌هاي دفعي از بدن خارج مي ‌شوند و اين مساله تاثيرات سوء از جمله از دست رفتن طراوت، شادابي پوست و پيري آن را موجب مي ‌شود.

اين متخصص داروسازي باليني گفت: بيماران قلبي و عروقي كه داروهاي ضد انعقاد از جمله وارفارين مصرف مي ‌كنند، در صورت مصرف اين گونه داروهاي ضد چاقي، در پي دفع ويتامين K با مشكلات انعقاد خون مواجه مي شوند كه جان آن ها را به خطر مي‌ اندازد.

دكتر فرساد با اشاره به اين كه هيچ دارويي بدون عارضه نيست، گفت: به دليل شيوع روزافزون چاقي، تبليغات روي داروهاي ضد چاقي در دنيا افزايش يافته، اما چون سودآور است به عوارض احتمالي و جانبي آن كمتر اشاره مي ‌شود.

دبير انجمن علمي داروسازان ايران گفت: تنها در موارد چاقي مرضي كه ضريب توده بدني(BMI) از 27 بالاتر باشد، مي ‌توان از طريق ورزش و رژيم غذايي مناسب يعني كاهش حجم غذا و حذف مواد پُركالري از جمله غذاهاي چرب، نوشابه‌ ها و شيريني‌ ها به اهداف كاهش وزن دست يافت.

وي گفت: مصرف دارو و جراحي ‌هاي درماني در موارد چاقي‌ هاي مفرط و آن هم با تجويز پزشك اولويت‌ هاي آخر را تشكيل مي‌ دهد.

وي به افراد چاق پيشنهاد كرد تا از شكلات تلخ و چاي سبز به عنوان دو ماده مهم و موثر در كاهش وزن كه از سوي سازمان‌هاي بين‌المللي غذا و دارو توصيه شده است، استفاده كنند.
 تشکر شده توسط : مـه ســـا , nazaninn
#2
كمربندهاي لاغري كاملا در درمان چاقي بي‌تاثير هستند البته برخي وسايل ورزشي تبليغ شده در شبكه‌هاي ماهواره‌اي مي‌توانند مفيد باشند و به عنوان يك وسيله كمكي در اين زمينه عمل كنند.

سلامت نيوز: دبير انجمن پيشگيري و درمان چاقي گفت: انجام فعاليت‌ ورزشي را به افراد براي درمان چاقي توصيه مي‌كنيم ولي ورزش به تنهايي باعث رفع اين بيماري نمي‌شود بلكه مساله مهم، رعايت رژيم غذايي است.

دكتر محمد هاشمي در گفت وگو با (ايسنا)، درباره ميزان كارايي وسايلي كه در ماهواره‌ براي رفع چاقي توصيه مي‌شود، اظهار كرد: كمربندهاي لاغري كاملا در درمان چاقي بي‌تاثير هستند البته برخي وسايل ورزشي تبليغ شده در شبكه‌هاي ماهواره‌اي مي‌توانند مفيد باشند و به عنوان يك وسيله كمكي در اين زمينه عمل كنند.

وي افزود: انجام درازو نشست نسبت به استفاده از دستگاه‌هايي براي انجام اين حركت ورزشي باعث صرف انرژي بيشتري مي‌شود بنابراين در درمان چاقي موثرتر هستند البته دستگاه‌هاي دراز و نشست ممكن است براي افراد داراي مشكلات مهره‌اي مفيدتر باشند هرچند كه در اين زمينه متخصصان تربيت بدني بهتر مي‌توانند اظهار نظر كنند.

هاشمي درباره افراد مبتلا به چاقي شكمي اظهار كرد: چاقي انواعي چون عمومي و شكمي دارد. خوشبختانه در زمينه چاقي شكمي در ايران اقدامات خوبي صورت گرفته و استاندارد اين نوع از چاقي در جمعيت ايراني اندازه‌گيري شده است به گونه‌اي كه اگر دور شكم آنان از 95 سانتي متر بيشتر باشد در معرض ابتلا به بيماريهاي غير واگيرمانند سكته‌هاي قلبي و ديابت قرار مي‌گيرند.

وي با اشاره به علل ابتلا به چاقي شكمي گفت: در بدن برخي افراد در طول ساليان متمادي چربي انباشته مي‌شود و به تدريج بر اثر جذب موادي چون رنگ دانه‌هاي زياد به چربيهاي قهوه‌اي تبديل مي‌شوند در نتيجه به سختي تحت تاثير رژيم‌هاي غذايي و ساير درمانهاي چاقي قرار مي‌گيرند البته به اين افراد رعايت رژيم غذايي صحيح و فعاليت بدني روزانه و مناسب توصيه مي‌شود.

هاشمي در پايان با اشاره به عمل‌هاي ليپوساكشن و ليپوليزر گفت: اين اعمال جراحي به هيچ وجه درمان كننده چاقي نيستند و افرادي كه تحت چنين عمل‌هايي قرار مي‌گيرند همچنان در معرض ابتلا به بيماري‌هاي افراد چاق هستند بنابراين به افراد چاق توصيه مي‌شود خودسرانه براي درمان چاقي اقدام نكنند و حتما با پزشك در اين زمينه مشورت كنند و متناسب با شرايط زندگي و بدني خود، روش مناسبي را در پيش بگيرند.
#3
ليپوساكشن ، درمان درد چاق‌ها نيست


در حالي كه گرايش به عمل جراحي ليپوساكشن (بيرون آوردن چربي اضافي از بدن) در جوامع رو ‌به‌ فزوني است، كارشناسان تاكيد مي‌كنند اين روش، شيوه خطرناكي براي درمان چاقي است.

ليپوساكشن يا عمل تخليه چربي، دومين عمل جراحي زيبايي رايج، بعد از جراحي بيني گزارش شده است. اين عمل براي برداشتن چربي‌هاي اضافي از بعضي نقاط بدن به كار مي‌رود.

آمار نشان مي دهد كه 90 درصد مراجعه كنندگان براي جراحي ليپوساكشن را خانم ها و 10 درصد را آقايان تشكيل مي‌دهند و بيشتر افراد در رده سني 30 تا 50 سال قرار دارند.

باور غلطي كه درباره ليپوساكشن وجود دارد اين است كه افراد فكر مي‌كنند اين عمل درمان چاقي است، حال آن‌ كه مطالعات جديد در اين زمينه نشان مي‌دهد، گرچه ليپوساكشن ممكن است اندازه ي دور كمر را كم كند، اما خطرات مرتبط با چاقي مثل بيماري‌هاي قلبي عروقي و ديابت را كاهش نمي‌دهد، در نتيجه نمي‌توان ليپوساكشن را جايگزين مناسبي براي رژيم غذايي و ورزش دانست.

در عين حال تصميم‌ گيري در مورد انجام اين عمل مهم است و ممكن است به هيچ عنوان انتظارات فرد را برآورده نكند.

دكتر كامران جزايري، متخصص پوست در اين باره به "جام‌جم" مي‌گويد:

ليپوساكشن روش مناسبي براي لاغر شدن و كاهش وزن نيست، بلكه براي اصلاح فرم بدن و براي بهتر شدن وضعيت اندام ها به كار مي رود و هيچ وقت براي لاغر شدن توصيه نمي‌شود.

هدف از ليپوساكشن برداشتن چربي‌هاي موضعي براي منظم كردن فرم بدن و از بين بردن بر آمدگي‌هاي ناخواسته است.

ليپوساكشن براي افرادي توصيه مي‌شود كه زياد چاق نيستند. عوارض اين عمل براي افراد چاق بسيار زياد است و نتايج مطلوبي در بر نخواهد داشت.

براي انجام اين عمل، تركيب بدن فرد مهم است. ليپوساكشن در كساني كه چاقي منتشر (وجود چربي فراوان در تمام نواحي پوست به طور منتشر و يكنواخت) دارند، موثر نيست و فقط كساني مي‌توانند از اين عمل سود ببرند كه در بعضي نواحي بدن مانند كنار ران، زير چانه، گردن، پشت بازوهايشان يا ناحيه شكم‌شان به طور موضعي چربي جمع شده است. در واقع اين چربي‌ها با ورزش و رژيم كاهش وزن از بين نمي‌روند و باعث مي‌شوند تناسب اندام فرد به هم بريزد.

اين عمل بايد در بيمارستان و كلينيك توسط پزشك متخصص انجام شود و در مراكزي كه پروانه‌اي براي انجام جراحي ندارند، از انجام ليپوساكشن بايد به شدت خودداري كرد.

كساني كه بيماري قلبي و عروقي و مشكل انعقاد خون دارند و همچنين افراد بسيار چاق، بهتر است كه ليپوساكشن نكنند.

امروزه توصيه مي‌شود ليپوساكشن با بي‌حسي موضعي كه عوارض كمتري دارد، انجام شود. بررسي‌هاي آماري نشان داده است، عوارض آمبولي (بسته شدن مسير جريان خون در رگ ها) در افرادي كه ليپوساكشن را با بيهوشي انجام داده‌اند، بيشتر است، زيرا در اين بيهوشي فرد چند ساعت بي‌حركت باقي مي‌ماند. با بررسي 60 هزار مورد از افرادي كه ليپوساكشن كرده اند، ثابت شده كه در ليپوساكشن با بي‌حسي موضعي، هيچ گاه آمبولي اتفاق نيفتاده است.

اغلب افرادي كه وزن بالايي دارند، اين عمل را براي كاهش وزن انجام مي‌دهند، حال آن ‌كه در اين عمل نمي‌توان حجم زيادي از چربي را از بدن خارج كرد. در ضمن آمبولي و لخته شدن خون در اندام تحتاني، افراد چاق را بيشتر تهديد مي‌كند.

ليپوساكشن بايد به صورت محدود براي يك منطقه از بدن انجام شود. ليپوساكشن وسيع با حجم زياد همزمان براي چند ناحيه، عوارض بسياري دارد؛ مثلا در يك جلسه بايد ران بيمار ليپوساكشن شود و در جلسه بعد شكم او. اين امر علاوه بر اين ‌كه عوارض اين عمل را كاهش مي‌دهد، باعث مي‌شود بيمار زودتر به زندگي عادي‌اش باز‌گردد.

يكي از نكات مهم ديگري كه بايد به آن اشاره كرد اين است كه انجام جراحي ليپوساكشن همزمان با جراحي "آبدومينوپلاستي" يعني برداشتن چربي اضافي و پوست شكم، عوارض بيشتري نسبت به ليپوساكشن محدود دارد.
 تشکر شده توسط : paravar2008 , zaynab , nazaninn , Morteza
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
Star تاثیرات منفی مصرف همزمان گیاهان دارویی و داروهای شیمیایی بر بدن naazanin 2 5,598 2016/03/04, 12:27 AM
آخرین ارسال: یه غریبه
  داروهای مرگ آور زیر سایه کلاهبرداری عطاریها nahid 1 2,752 2014/07/12, 01:20 PM
آخرین ارسال: موناامیدوار
  عوارض داروهای خواب آور نازلی 4 4,508 2014/01/27, 03:29 PM
آخرین ارسال: zenith
  هشدار! مراقب سرطان سینه باشید earth 4 4,814 2014/01/22, 12:29 AM
آخرین ارسال: شهرزاد
  هشدار درمورد لوازم آرایش و آرایشگاه ها nazaninn 27 22,092 2013/03/26, 04:19 PM
آخرین ارسال: یه غریبه
  برخی داروهای پوکی استخوان سبب بیماری التهاب چشمی می شوند. nahid 0 2,303 2012/05/04, 07:12 PM
آخرین ارسال: nahid
  علائم هشدار بدن انسان MFhealth 8 6,779 2012/01/31, 09:31 PM
آخرین ارسال: yummy
  هشدار در مورد غذاهای آماده به مصرف najva 0 2,316 2011/12/15, 03:51 PM
آخرین ارسال: najva



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان