2013/03/19, 08:22 PM
بارقه - دکتر محمدعلي تقيپور
فرمول کنار آمدن با بيماري خاص
آنهايي که ميتوانند حتي با وجود بيماري مهلک، زندگي کرده و پيشرفتي هم داشته باشند خصوصيتي دارند که به آن خاصيت انعطافپذيري ميگويند. اين خصوصيت يک شبه به دست نيامده بلکه بايد مراحل آن را شناخت و براي آن وقت گذاشت. روش دستيابي به اين خصوصيت در آدمهاي مختلف با هم فرق ميکند و هر کسي از راهي متفاوت براي رسيدن به آن حرکت ميکند...
يکي از عوامل موثر در بروز اين تفاوتها، اختلاف فرهنگهاست؛ مثلا نحوه برقراري ارتباطو شيوه بيان احساسات در شرايط سخت ميتواند کاملا به فرهنگ آدمها مربوط باشد. راهکارهاي زير براي دستيابي به خصوصيت فوقالذکر پيشنهاد ميشود:
داشتن رابطه خوب با خانواده دوستان، فاميل و اطرافيان بسيار مهم است. حمايت اين افراد و شنيدن درددلهاي شما باعث تقويت خصوصيت ارتجاعي ميشود حتي افرادي که پا را فراتر گذاشته در گروههاي مختلفي مثل سازمانهاي خيريه و اجتماعي فعال هستند از خصوصيت ارتجاعي بسيار بالايي برخوردارند.
به اين بحران و مشکلات آن به عنوان ماجرايي غيرقابل نفوذ و حلنشدني نگاه نکنيد. شما نميتوانيد واقعيت وجود اين مشکل بسيار استرسزا را تغيير دهيد اما تفسير و پاسخ به آن کاملا دست خودتان بوده و قابل تغيير است. سعي کنيد در وراي مشکل موجود و زمان حال فکر کنيد تا متوجه شويد چه طور در آينده شرايط کمي بهتر ميشود. اگر دايم در زمان حال و به بيماري فکر کنيد آنقدر ذهنتان درگير ميشود که راه فکري خود را بسته و در نتيجه درمانده ميشويد. به جوانب مثبت فکر کنيد و اعتماد به نفستان را بالا نگهداريد. به قابليتهايتان اعتماد کنيد.
بعضي شرايط قابل تغيير نيست؛ مثلا يک بيماري که به وجود آمده نميتواند فورا و خود به خود ناپديد شده و برعکس گاهي هم طول ميکشد، پس روي شرايطي متمرکز شويد که ميتوانيد آن را تغيير دهيد مثل درد، علايم و ... کلا به بيماري به عنوان موضوع اصلي زندگيتان فکر نکنيد و کمي آن را به حاشيه ببريد و زياد به آن پر و بال ندهيد.
اهدافي واقعي تعيين کنيد و براي رسيدن به آن به طور منظم عمل کنيد حتي اگر اقدامتان ناچيز به نظر برسد. مثلا قرار است حرکت دستتان را بهتر کنيد. هر روز روي يک انگشت تمرين کرده تا به تدريج حرکتي کلي به دست آيد.اعمال بيفايده شما را خستهتر ميکند. مثلا وقتي قرار است براي درمان اقدام کنيد واقعا آن را دنبال کرده و نصفه نيمه رها نکنيد.
اتفاقا بيماري و جدال براي غلبه بر آن فرصتي است که آدمها در آن مهارتهاي بسيار خوبي به دست ميآورند. بسياري از افرادي که به سختي و مشقت بيماري را تجربه کردهاند، گزارش ميکنند که ارتباطاتشان بهتر شده، در برخورد با مسايل سخت قويتر شدهاند، ارزش و اعتماد به نفسشان بالا رفته، قدر زندگي را بيشتر دانسته و از نظر روحي وضعيت بهتري پيدا کردهاند.
آنچه را که ميخواهيد، مجسم کنيد و به نيازها و احساساتتان توجه داشته باشيد. به فعاليتهايي که دوست داريد و شما را آرام ميکنند، بپردازيد. در صورت امکان به طور مرتب ورزش کنيد. وقتي مراقب خودتان باشيد جسم و روحتان آماده مبارزه با مشکلات ميشود.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره