امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مقدارنیاز به مواد قندی و راه مقابله با ولع شیرینی خوری
#1
شما هم حتما به اين نكته رسيده‌ايد كه خودداري از خوردن شكلات و شيريني‌هاي اغوا كننده براي هميشه تقريبا غيرممكن است و علاوه بر اينها در نوشيدني‌ها و غذاهاي فرآوري شده هم قند نهفته وجود دارد كه مي‌تواند به رژيم غذايي شما نفوذ كند.

به گزارش ايسنا، علاوه بر اينها قند به شما انرژي و لذت مي‌دهد اما چقدر شيريني كافي است؟ متخصصان تاكيد مي‌كنند تنها زماني مي‌توانيد ميزان مجاز مصرف قند را كنترل كنيد كه از محتواي قند موجود در مواد غذايي مطلع باشيد اما در غير اين صورت مقادير زيادي قند دريافت خواهيد كرد و سلامت خود را به خطر خواهيد انداخت.

قندها در اشكال مختلف در تمام خوردني‌ها و آشاميدني‌هايي كه اطراف ما هستند، وجود دارند. اين خوردني‌ها منابع سريع كالري هستند اما كالري زياد در بدن، چاقي را به دنبال دارد كه مادر امراض و فاكتور اصلي ديابت و بيماري قلب است. فقط براي افرادي كه از نظر جسمي فعاليت زيادي دارند و كالري زيادي مي‌سوزانند، جاي نگراني وجود ندارد.

طبق استاندارد سازمان جهاني بهداشت، حداكثر مصرف روزانه قند براي هر فرد عادي 12 قاشق چايخوري در 2200 كالري رژيم غذايي است كه 9 درصد كل كالري روزانه را شامل مي‌شود.

به گزارش شبكه خبري تورنتونيوز، متخصصان تغذيه در يك مقاله جديد تاكيد كردند: قند به طور طبيعي در غذاها به ويژه در ميوه‌هاي تازه موجود است و بنابراين نيازي به قند اضافي در رژيم غذايي نخواهيد داشت.

انجمن قلب آمريكا توصيه مي‌كند كه براي زنان مصرف قند اضافي نبايد بيش از شش قاشق چايخوري در روز باشد و براي مردان مقدار مجاز 9 قاشق چايخوري در روز است. بنابراين وقتي غذاها و خوردني‌هاي بسته بندي را براي خريدن از قفسه فروشگاه برمي‌داريد اول برچسب مواد تكشيل دهنده آن را به دقت مطالعه كنيد. به دنبال كربوهيدراتها و اسامي باشيد كه به حروف "ose" و "ol" ختم مي‌شوند چون نشان دهنده قندهاي گلوكز، فروكتوز، دكستروز، مالتوز، ساكاروز، لاكتوز، مانيتول و سوربيتول هستند و اينها انواع مختلف قندها مي‌باشند.

هم چنين شربت ذرت و فروكتوز هم جزو شيرين كننده‌هاي افزودني به نوشيدني‌ها هستند. بعلاوه عسل و قند قهوه‌اي هم به بدن شما كالري اضافه مي‌كند.

به گفته كارشناسان بهداشتي، 2 تا 10 ميلي گرم قند اضافي در هر 100 گرم غذا مقدار متعادلي براي مصرف قند است و هر هفت گرم قند معادل يك قاشق غذاخوري شكر است.
چو بید بر سر ایمان خویش میلرزم ... که دل به دست کمان ابروئیست کافر کیش
 تشکر شده توسط : nazaninn , Morteza , zahra62
#2


سه راهكار بي‌خطر براي مقابله با ولع شيريني‌خوري

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران


همه ما مي‌دانيم كه مقادير زياد قند موجود در مواد غذايي فرآوري شده براي سلامتي مضر است و هرچند مدت كوتاهي به ما انرژي مي‌دهد اما موجب بروز سردردهاي مكرر مي‌شود و در ما نياز كاذبي به مصرف بيشتر اين مواد خوراكي ايجاد مي‌كند كه پيامد آن اعتياد به اين قبيل خوردني‌هاي شيرين است.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، نكته قابل توجه اين است كه آيا راهي وجود دارد كه بتوان اين ولع سيري ناپذير براي خوردن مواد قندي را كنترل كرد؟

به گزارش سايت اينترنتي ارگانيك، كارشناسان تغذيه مي‌گويند اگر شما هم به اين ولع شيريني خوري دچار مي‌شويد بهتر است به دنبال منابع قندي طبيعي باشيد تا ضمن ايجاد احساس رضايت از بروز آسيب‌هاي جدي در بدنتان جلوگيري كنيد.

در اين مقاله 3 راه طبيعي و بي‌ضرر براي مقابله با ولع خوردن مواد قندي ارائه شده است كه به قرار زير است:

-‌ به ميوه‌ها بيشتر اطمينان كنيد. هرچند ميوه‌ها هم حاوي قند بويژه فروكتوز هستند اما در عين حال منبع غني از فيبر خوراكي هستند كه به همين دليل زودتر احساس سيري ايجاد مي‌كنند و برخلاف ميان وعده‌هاي قندي مصنوعي، مدت طولاني‌تري شما را سير نگه مي‌دارند. البته برخي ازميوه‌ها هستند كه ذخيره قندي بسيار بالايي دارند بنابراين بيشتر مصرف سيب و توت‌ها توصيه مي‌شود كه هم شيرين هستند و هم به اندازه سيب و آناناس و ميوه‌هاي خشك شده مملو از قند نيستند. بعلاوه اگر همراه داشتن انواع ميوه‌ها در طول روز برايتان كار دشواري است مي‌توانيد دسرهاي مختلف ميوه از قبل را تهيه كرده تا در صورت نياز از اين دسرهاي طبيعي استفاده كنيد.

- عسل ارگانيك هم يك گزينه مناسب قندي است. هرچند عسل ارگانيك نيز حاوي مقادير زيادي قند فروكتوز و گلوكز است و نبايد زياد مصرف شود اما به هر حال نسبت به عسل فرآوري شده و تصفيه شده گزينه سالمتري است و واقعا خواص مفيدي دارد بويژه عسل تيره كه سرشار از آنتي اكسيدانها است. براي اينكه با طعم خاص عسل ارگانيك مشكل نداشته باشيد مي‌توانيد آن را همراه با ماست كم چرب يا چاي مصرف كنيد.

- «گياه برگ شيرين» موجود در عطاري‌ها نيز يك جايگزين قندي واقعا طبيعي و مناسب است. اين گياه حتي براي مبتلايان به ديابت هم قابل استفاده است. اين گياه خواص بسيار ديگري نيز دارد. براي مصرف اين گياه مي‌توانيد آن را در نوشيدني خنك خود ريخته و بدون نگراني از نوشيدن آن لذت ببريد.





#3
غالبا اکثر مردم به دنبال این هستند که چگونه از هوس خوردن شیرینی جات جلوگیری کنند، اما تنها تعداد اندکی می توانند در این راه موفق شوند. اگر شما نیز جزو همان افرادی هستید که برای کاهش میلتان به شیرینی جات و مواد قندی تلاش کرده اید، حتما می دانید انجام این کار بسیار دشوار است.
به گزارش سلامت نیوز اعتیاد به شیرینی مثل اعتیاد به الکل یا نیکوتین است؛ بدن شما به شیرینی وابسته می شود و حتی وقتی که مقدار بسیار ناچیزی شیرینی از رژیم غذایی تان کاسته می شود انرژی تان را از دست می دهید و احساس ضعف می کنید. یکی دیگر از اثرات جانبی اعتیاد به شیرینی این است ک آستانه تحمل شیرینی بدنتان بالاتر می رود, یعنی اینکه بدن شما می تواند در یک لحظه مقادیر زیادی قند داشته باشد. شما می توانید تنقلات شیرین میل کنید اما بهتر است برای حفظ سلامتی مصرف آنها را کنترل کنید.



هوس شیرینی علائم زیادی دارد و گاهی اوقات مردم به هیچ وجه تشخیص نمی دهند که هوس خوردن شیرینی دارند. برای مثلا وقتی که یک روز شیرینی میل نمی کنید کم تحرک و دچار کمبود انرژی می شوید . از جمله نشانه های دیگر هوس خوردن شیرینی جات، شامل: بیش فعال شدن پس از خوردن شیرینی و تنقلات شیرین و علائم دیابتی (تشنگی و میل به دفع ادار دائمی، مستعد عفونت بودن و غیره ) است. با این حال در این مرحله شما هنوز به بیماری دیابت مبتلا نشده اید. مواد قندی باعث می شود حتی در زمانی سیری نیز احساس گرسنگی کنید.

جلوگیری از هوس خوردن شیرینی جات کار بسیار دشواری است. برای شروع شما می توانید هرگونه تنقلات شیرین را از منزلتان خارج کنید. شیرینی جات نخرید و در صورت امکان از مراجعه به غرفه های فروش این نوع خوراکی ها خودداری کنید.
در عوض می توانید به خوراکی های بدون قند روی بیاورید. این نوع غذاها در همه جا یافت می شوند؛ زیرا مصرف کنندگان بسیاری وجود دارند که مراقب سلامتی خود هستند. آنها معمولا تحت عنوان خوراکی های "بدون شکر" یا "رژیمی " عرضه می شوند. بنابراین پیدا کردن آنها کار چندان سختی نیست. اما فراموش نکنید که اکثر آنها حاوی مقدار زیادی شیرین کننده های مصنوعی هستند و ثابت شده است که این مواد برای سلامتی مضر است.



استفاده از غلات کامل نیز روشی موثر برای جلوگیری از میل شدید به خوردن شیرینی جات است؛ زیرا غذاهای حاوی غلات کامل، سرشار از فیبر و مواد مغذی دیگر است.

خوردن سبزیجات فیبردار نیز شیوه خوب دیگری است که می توانید امتحان کنید. با خوردن سبزیجات فیبردار می توانید از مقدار مواد قندی رژیم غذایی تان کم کنید؛ زیرا شما با خوردن آنها احساس سیری خواهید کرد و موفق به فرونشاندن هوس شیرینی خود خواهید شد.



آن دسته افرادی که میل شدیدی به خوردن شیرینی جات دارند می توانند این کار را شروع کنند. با توجه به کمی چسبناک بودن محلول های قندی غلیظ و خون حاوی قند بالا ، بهتر است که برای تنظیم شدن جریان خونتان آب بنوشید.

ورزش نیز روش مناسبی برای تعدیل هوس شیرینی است. نکته مهم این است ورزش کردن نه تنها شما را سالم تر، بلکه از نظر ذهنی نیز قوی تر می کند. با جسمی تندرست و ذهنی قوی مبارزه با این هوس ها آسان تر خواهد شد. شما برای مهار هوس های شیرینی تان نیاز به استراحت نیز خواهید داشت. استراحت کافی به شما کمک می کند که جلوی هوس شیرینی تان را بگیرید؛ زیرا بی خوابی باعث می شود که بدن برای حفظ خود نیاز به قند بیشتری داشته باشد.

همانگونه که قبلا ذکر شد، اگر یاد بگیرید که قندها را بشناسید و از خوردن آنها پرهیز کنید در مهار میل به خوردن شیرینی بسیار موفق خواهید شد. نخستین گام برای سرکوب هوس شیرینی، شناخت علائم اعتیاد به مواد قندی و محرک هایی است که شما را وادار به خوردن این مواد می کند. سپس، شناسایی آن ماده قندی و اجتناب شدید از مصرف آن ،داشتن ذهنی قوی و برنامه ای منظم بهترین راه برای سرکوب هوس های خوردن شیرینی جات است.

با تلاش برای کسب عادت های سالم خوردن، پی خواهید برد که هر روز انرژی تان بیشتر خواهد شد و احساس بهتری خواهید یافت. اگر به دنبال موفقیت های طولانی مدت هستید بسیار حائز اهمیت است که عادت های درست را در خود ایجاد کنید.

سلامت نیوز
دور نرو...
بیا کنار دلم
من غیر از اینها که می نویسم
نوازش هم بلدم...
 تشکر شده توسط : نازلی
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  مواد غذایی بی نظیر برای چربی سوزی سریع mojtaba2iran 12 36,306 2017/04/15, 10:07 AM
آخرین ارسال: sara.i
  خاصیت مواد غذایی تند برای بدن . نازلی 3 7,235 2013/08/07, 04:19 PM
آخرین ارسال: nahid
  توصیه‌های تغذیه‌ای برای مقابله با درد paeazan 3 3,263 2013/05/30, 06:28 PM
آخرین ارسال: آرزو
  میزان کالری موجود در مواد غذایی فرناز 3 9,395 2013/05/01, 11:52 PM
آخرین ارسال: venoos
  مواد غذایی موثر در رفع بیحالی و افزایش انرژی نازلی 6 22,132 2013/04/01, 09:11 PM
آخرین ارسال: شهرزاد
  نگهداری مواد غذایی naz.gigili 2 9,683 2012/12/31, 05:07 PM
آخرین ارسال: نازلی
Rainbow باورهای درست و نادرست درباره برخی مواد غذایی melody 0 2,889 2012/07/28, 10:25 PM
آخرین ارسال: melody
  مواد خوراکی موثر در لاغری نازلی 15 10,891 2012/04/22, 09:37 AM
آخرین ارسال: ثریا
  این مواد عذائی اعتیاد آور هستند najva 5 4,112 2012/01/17, 12:05 AM
آخرین ارسال: arezoo_azizi
Rainbow مواد و پروتئین‌های سالم جایگزین گوشت چیست؟ نازلی 4 5,624 2012/01/05, 12:15 PM
آخرین ارسال: ساغر



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان