امتیاز موضوع:
  • 5 رأی - میانگین امیتازات : 3.2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مشکلات دهان : آفت ،خشکی و بوی بد دهان
#21
Heart 
13 راه آسان برای برطرف کردن بوی بد دهان



بوی بد دهان برای همه ما ناخوشایند است؛ نه تنها برای خودمان، بلکه برای اطرافیا نمان نیز. این مشکل اگر درمان نشود،سبب بروز مشکلاتی در روابط میان افراد نیز خواهد شد.


اگرچه بزاق دهان نوعی خمیردندان طبیعی محسوب می شود، ولی گاهی این خمیردندان طبیعی کفایت نمی کند و مجبورید به توصیه های زیر پناه ببرید. اما اگر توصیه های زیر هم نتوانست مشکلتان را رفع کند، احتمالا منشا بوی بد دهانتان دستگاه گوار ش است و باید بروید سراغ نسخه ای دیگر.


1 - بعد از هر وعده غذایی برای باقی نماندن غذا در دهان و لاب هلای دندا نهایتان مسواک بزنید و دها نتان را خوب بشویید.


2 - وقتی دندا نهایتان را مسواک م یزنید، زبا نتان را هم مسواک بزنید تا لایه سطحی روی زبان برداشته شود. زبانب ا هزاران پرز ریز پوشیده شده که میتواند محل تجمع باکتر یها باشد.


3 - به طور منظم برای بررسی وضعیت دهان ودندان به دندانپزشک مراجعه کنید تا اگر دندان خراب و پوسید های دارید که سبب بوی بد دها نتان میشود، ترمیم شود.


4 - برای افزایش ترشح بزاق دهان همیشه ازآدامسهای بدون شکر استفاده کنید.


5 - اگر دهانتان زیاد خشک می شود، مایعات فراوان بنوشید. آب را چندبار دردهانتان بچرخانید تا کاملا غذاهای اضافی از لاب هلای دندا نهایتان خارج شود.


6 - از مصرف دها نشوی ههایی که حاوی الکل ونعناع هستند خودداری کنید؛ چون آنها به جای کمک به خو شبویی دها نتان باعث بدتر شدن بوی دهان می شوند.


7 - استفاده از سبزیجات و میوه ها، مخصوصا کرفس خام و هویج می تواند مانع ا ز شک لگیری پلاک در دهان شود.


8 - اگر می خواهید در یک جلسه مهم یا مهمانی شرکت کنید از خوردن غذاهای حاوی سیر و پیاز خودداری کنید.


9 - از نوشیدن قهوه که سبب خشکی دهان می شود، خودداری کنید.


10 - سیگار را ترک کنید که تار و نیکوتین موجود در آن، روی سطح دندان و زبان می ماند و سبب کاهش بزاق دهان و بوی بد دهان می شود.


11 - از سبزیجات برگ سبز مانند جعفری غفلت نکنید.


12 - می توانید چند عدد قرص نعناع روی زبان یا مسواکتان بگذارید و دهانتان را با آن تمیز کنید تا تنفس شما خو شبو شود.


13 - اگر ترکیبی از پراکسیدهیدروژن 50 درصد و 5 درصد آب را در دها نتان بچرخانید،
می توانید بسیاری از باکتریهایی را که سببب وی بد دهانتان می شود، از بین ببرید.
خدای من هرگز نگویمت دست من بگیر
عمریست گرفته ای مبادا رها کنی
 تشکر شده توسط : movahedi , نازلی , parisa2011 , rahaei
#22
با بوی بد دهان به طور قطعی خداحافظی کنیدبا ما همیشه از بوی بد دهان تان راحت شوید.

امروزه بوی بد دهان halitosis به طور چشمگیری شایع شده است و باعث رنجش و ناراحتی دیگران در برخورد های اجتماعی با افراد مبتلا به بوی بد دهان می باشد. همچنین در زندگی زناشویی و در بین اعضای خانواده فرد مبتلا به این بیماری بیشتر مورد توجه و نکوهش قرار می گیرد.

در مواقعی فرد مبتلا به بوی بد دهان خودش متوجه این حالت نشده و با خیال راحت تمایل به هم صحبتی با اطرافیان را دارد و در محل کار یا سایر مکانهای عمومی نیز ممکن است برای عدم ناراحتی شخص مبتلا به بوی بد دهان این موضوع را به فرد نگویند و فقط از او دوری نمایند.

بوی بد دهان در اثر عوامل مختلفی اتفاق می افتد و معمولا" قابل درمان می باشد و افرادی هستند که با اطلاع از این بیماری و پیدا نکردن روش درمان دچار ناراحتی های فکری و کناره گیری از دوستان و آشنایان خود شوند.

گاهی اوقات بوی بد دهان علت ناشناخته ای دارد و با اجرای روشهای مختلف و انجام معاینات لازم به عامل ایجاد بوی بد دهان پی نبرده و باعث سردرگمی این افرادمی شود و لذا فرد مجبور به استفاده دائم از آدامس قرص یا اسپری های خوشبو کننده دهان می باشد که ممکن است عوارضی را در پیش داشته باشد.

ولی در موردی که بوی بد دهان به صورت ناشناخته به موارد دهانی مربوط شود، بعد ازمعاینه می توان با انجام لیزر توسط متخصص مربوطه،بدون جراحی، خونریزی یا درد از بوی بد دهان به طور قطعی خلاص شد.
موارد مختلفی که باعث بوی بد دهان می شوند عبارتند از :

1 - دلایل غیر مرتبط با حفره ی دهان
مثل ناراحتیهای گوارشی معده، سینوزیت، کم آبی بدن، مصرف پیاز یا سیر و سیگار کشیدن.


2 -دلایل مرتبط با حفره ی دهان که به سه بخش تقسیم می شوند
_ دندانها :
وجود دندانهای پوسیده یا پرکردن نامناسب دندان ترمیم شده ، در اثر ایجاد گیرغذایی در موارد گفته شده به لثه ی محافظ دور دندان آسیب می رسد و به خودی خود می تواند موجب بوی بد دهان شود.

_ لثه :
با علائم مشخصه خونریزی و قرمزی بافت لثه که در اثر مسواک زدن غیر صحیح و خارج نشدن مواد غذایی از لثه، بوی بد دهان را نیز به همراه خواهد داشت.

_ زبان :
در گروه اندکی از افراد، بلند بودن جوانه های چشایی ( پرزهای زبان ) در بخش انتهای زبان می تواند عاملی برای ایجاد بوی بد دهان باشد که با مسواک زدن روی زبان معمولا" بوی بد دهان از بین می رود.


عامل اصلی التهاب لثه و ایجاد بوی بد دهان :

علاوه بر موارد گفته شده که عامل بوی بد دهان می باشند مانند ( ترمیمهای نا مناسب، پوسیدگی، دخانیات و غیره )،یک مورد دیگر به نام پلاکتهای باکتریایی وجود دارد که شروع آن از یک پلاکت زرد رنگ نرم و چسبیده، بعد از مدتی که مسواک می زنید تشکیل می شود و طی فرایند شناخته شده ای تبدیل به جرم می شود.

جرم های دندانی بر اساس ارتباط با لثه ای به دو گروه بالا لثه ای و زیر لثه ای که عاملی برای بوی بد دهان هستند تقسیم می شود :

1 - جرمهای بالا لثه ای
معمولا" قابل رویت هستند و ممکن است محدود به یک دندان یا گروهی از دندانها شود و نسبت به جرم زیر لثه ای آسیب کمتری می رساند.

2 - جرمهای زیر لثه ای
در زیر لبه لثه قرار گرفته و به راحتی دیده نمی شود و در معایناتی که فرد در دندانپزشکی انجام می دهد این جرم لثه کشف شده و بسیار چسبنده و متراکم هستند و نقش اصلی را در بروز بیماریهای لثه و عاملی برای بروز بوی بد دهان در افراد می باشند.


روشهای درمان جراحی بوی بد دهان در حفره ی دهانی :

همانطور که گفته شد مهمترین عامل بوی بد دهان درحفره ی دهانی جرمهای زیر لثه ای می باشد که با 2 روش زیر قابل درمان می باشد:

درمان بوی بد دهان با روش جراحی متداول :

هدف اولیه در این درمان حذف التهاب لثه و تصحیح شرایطی است که باعث وقوع مشکلات لثه گردیده است.
درمان بوی بد دهان در این روش در 4 مرحله قابل انجام است که در مراحل پیشرفته بیماری بوی بد دهان، معمولا" درمانهای جراحی نیز غیر قابل اجتناب هستند.
هدف از جراحی لثه دستیابی به عمق ضایعات و حذف باکتریهای نفود کرده در ناحیه ریشه دندان و در استخوان پشتیبان آن است که به صورت معمول این قسنتها غیر قابل دسترس هستند و همین عدم دسترسی باعث بوی بد دهان شده و فرد سر درگم می ماند.
در درمانهای متداول جراحی از ایجاد یک برش در لثه ( فلپ ) ، بافت لثه از سطوح استخوان جدا شده و جرم تشکیل شده ،بافت عفونی و الهاب حذف می شوند.
پس از شستشوی ناحیه تحت جراحی با مواد ضد میکروبی ،مجددا" بافت لثه را به محل اولیه برگردانده و بخیه می خورد. و بعد از این جراحی دردهای ناحیه بخیه خورده و استفاده از آنتی بیوتیک و مسکن ها حتمی می باشد.


و اکنون درمان بوی بد دهان با دستگاه لیزر، بدون جراحی خونریزی و درد در دندانپزشکی:



از آنجایی که دردرمان بوی بد دهان با لیزر،عروقی خونی بسته می شود و خونریزی حین جراحی و تورم لثه بعد از جراحی با لیزر وجود ندارد ،لذا روش لیزر مورد قبول و رضایتمندی بسیاری از افراد مبتلا به بوی بد دهان شده است.
در درمان بوی بد دهان با لیزر،با انسداد الیاف عصبی لثه کاهش درد را در 90 در صد افراد موجب می شود.
در روش درمان بوی بد دهان با لیزر،مراقبتهای ویژه ی پس از جراحی نیز حذف می گردد، به طوری که پس از پایان یافتن جلسه درمان،بیمار می تواند بر خلاف روش جراحی متداول به راحتی غذا مصرف کند.
و در نهایت در روش درمان بوی بد دهان با لیزر با توجه به خاصیت جوش دادن بافت های لثه توسط تابش لیزر،نیاز به بخیه زدن را مرتفع می سازد واحتمال تشکیل بافت اضافه در لثه(اسکار)به حداقل می رسد.
با توجه به کاربرد لیزر در بوی بد دهان افرادی که مبتلا به بوی بد دهان در قسمت حفره ای بوده اند از این روش بی خطر و سریع برای رفع بوی بد دهان خود که به صورت ناشناخته ای از طریق لثه تولید می شد استفاده کرده اند و دیگراز دیگران کناری گیری نمی کنند
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : طاهره کسمایی , سمیرا67
#23
دلیل آفت های دهان را بدانید

آمارها نشان می دهد زمانی که افراد با استرس بیشتری مواجه می شوند، تعداد دفعات بروز آفت بیشتر می‌شود.

یک دندانپزشک با بیان اینکه تاکنون علت مشخصی برای بروز آفت دهان مشخص نشده است، عنوان کرد تحقیقات جدید نشان می‌دهد ارتباطی میان استرس و بروز آفت وجود دارد.

دکتر شاهرخ رسولی تبار، زخم‌های متعدد ایجاد شده بر روی نقاطی از لب پایین و گاها بر روی زبان را که همراه با درد و سوزش می‌باشد را آفت دهانی معرفی کرد. به گفته رسولی تبار بروز آفت علت مشخصی نداشته و در ایجاد آن زمینه‌های ارثی و ژنتیکی دخیل هستند.

این دندانپزشک یادآور شد: آمارها نشان می دهد زمانی که افراد با استرس بیشتری مواجه می شوند، تعداد دفعات بروز آفت بیشتر می‌شود که همین مسئله ارتباط آفت را با استرس تایید می‌کند اما هنوز این مسئله اثبات نشده است. وی با بیان اینکه آفت ممکن است در همه سنین ایجاد شود، بیشترین شیوع آن را در سنین میانسالی عنوان کرد.

به گفته رسولی تبار سیکل این عارضه 14 روز است که پس از طی این مدت آفت همانگونه که بدون علت ایجاد شده بدون علت نیز از بین می رود. این دندانپزشک زیر زبان، کناره‌های زبان و نزدیک گونه را شایعترین محل ایجاد آفت در حفره دهانی عنوان کرد. وی با اشاره به از بین رفتن لایه مخاطی بر روی لایه عصبی درون دهان و روی زبان به هنگام ایجاد آفت، اظهار داشت: با از بین رفتن این لایه هنگام غذا خوردن با برخورد غذا به لایه های عصبی زیرین فرد احساس درد می کند که به همین علت با مراجعه به پزشک پماد مخصوص بی حس کننده و نیز برخی آنتی بیوتیک ها برای کاهش درد آفت برای شخص تجویز می شود. این دندانپزشک اظهار داشت: این داروها بیشتر جنبه نگهدارنده و کاهش دهنده درد داشته و تاثیری بر روی روند درمانی آفت ندارند.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : محبوب64 , یه غریبه
#24
تحقیقات جدید!!!
من از 12سالگی به بعد آفت داشتم طوری که سرتاسر زبان و زیر زبانمو از همون اوایل متوجه شدم ایام امتحانات که اوج استرسم بود آفتم بیشتر میشد انواع دکترا رو هم رفتم ولی دریغ از درمان! به مرور زمان که تعداد دفات افتم بیشتر میشد به چیزای جدیدی میرسیدم اول اینکه چیزهای طبیعت گرم باعث تشدیدش میشد دوم اینکه مسری بود وقتی یکی آفت میزد چند نفر دیگه هم توی خونه آفت میزد
واااااااااااااااااای که چه روزهایی داشتم با آفت!angry3 فقط با لیدوکائین غذا میخوردم به لطف ام اس آفت دهان هم قطع شد
السلام علی الحسین
و علی علی بن الحسین
وعلی اولاد الحسین
و علی اصحاب الحسین
 تشکر شده توسط : paeazan , رامنا
#25
یک متخصص بیماری‌های دهان با بیان این مطلب که سوءتغذیه یکی از مهمترین عوامل آفت دهانی است، گفت: بهترین روش جبران کمبود ویتامین B12 و آهن در این افراد رعایت یک رژیم غذایی مناسب همراه با گوشت قرمز است و مکمل‌های آهن به عنوان روش درمانی به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر فرزانه آقا حسینی اظهار کرد: آفت دهانی یک بیماری دردناک و عود کننده مخاط دهان بوده که به صورت زخم‌های کوچک و بزرگ، گرد و کم عمق هستند که در داخل دهان شکل می‌گیرند.

وی با اشاره به اینکه سوء تغذیه یکی از مهمترین علل آفت دهانی است، گفت: مصرف نکردن گوشت قرمز و ویتامین B12 در ایجاد این بیماری موثر است.

این متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت، تغییرات هورمونی در زنان را یکی دیگر از عوامل این بیماری ذکر کرد و ادامه داد: ایام قبل از قاعدگی و دیگر عوامل تغییرات هورمونی خصوصا افزایش هورمون استروژن در بروز ضایعات آفتی موثر است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه آزمایش خون جهت C.B.C، بررسی میزان آهن کافی، اسید فولیک و ویتامین B12 لازم است انجام شود، افزود: اگر فردی به دلیل کمبودهای تغذیه‌ای و نقایص خونی دچار آفت دهانی شود بهترین روش درمانی این افراد تجویز رژیم غذایی مناسب است و مکمل‌های آهن به علت اینکه در بدن ذخیره نمی شوند به هیچ وجه مناسب نیست.

آقا حسینی اولین مرحله در درمان و کنترل آفت را بررسی ارتباط علایم با بیماری‌های سیستمیک عنوان کرد و گفت: به هر حال تعداد زیادی از مبتلایان به آفت واقعا سالم هستند و هیچ گونه مشکل سیستمیک ندارند و درمان شامل کنترل بیماری به صورت موضعی است.

سایت خبری تابناک
23 بهمن 92
کد خبر: ۳۷۸۰۴۶
 تشکر شده توسط : رامنا , chipchip , hadisss , محبوب64
#26
منم شنیده بودم که عاملش نهفته در بدن بعضی ها هست و وقتی فرد دچار استرس میشه به خاطر اینکه استرس سیستم ایمنی رو تا حدی ضعیف میکنه، آفت مجال بروز پیدا میکنه. من خودم هر وقت استرسم زیاد می شد آفت میزدم. گرمی هم اگر زیاد می خوردم اینطوری می شد. اما الا فقط با استرس زیاد اتفاق میافته و خیلی کمتر از قبل...
... I'm a fighter ...
"از پیش غصه خوردن ، دوبار غصه خوردن است."
 تشکر شده توسط : محبوب64
#27
منم با آفت دهانی درگیرم گاها
از اول بیماریم(یکسال پیش) به علت کمبود ویتامین B12 حدودا هفده الی هیژده تا B12 تا الان زدم
هر شیش ما هم آزمایش B12 میدم
ماه قبل به دکترم آفت دهانم رو نشون دادم و باز هم برام B12 و ب کمپلکس نوشتن الان بهترم
اما واقعا گاهی خیلی آزارم میده این آفت دهان. نمی دونمم دلیلش چیه
عشق اگر با تو بیاید به پرستاری من
قصـــه عشــق شود قصه بیماری من
 تشکر شده توسط : رامنا , یه غریبه , محبوب64
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  بهداشت و سلامت موها - رفع مشکلات موها mojtaba2iran 36 29,445 2016/02/17, 11:39 PM
آخرین ارسال: nahid
  بهداشت و سلامت چشم ها- مشکلات چشمی شفا یافته 56 54,186 2015/12/14, 01:03 PM
آخرین ارسال: nahid
  راه حل هایی برای مقابله با مشکلات گوارشی نازلی 0 2,247 2015/05/27, 08:24 PM
آخرین ارسال: نازلی
  تولد شبانه نوزادان و ارتباط آن با مشکلات مغزی pariya 0 2,083 2010/12/19, 11:00 AM
آخرین ارسال: pariya



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان