امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
لواشک چه فایده ای برای بدن دارد؟
#1
لواشک چه فایده ای برای بدن دارد؟

[تصویر:  uxhbpo3y7uu1uwuj8j.jpg]

لواشك در واقع نوعی عصاره تغلیظ و خشك‌شده میوه‌جات است كه اغلب از انواع میوه‌های درجه 2 كه بازار پسندی كمتری دارند یا میوه‌های مازاد بر مصرف بازار تهیه می‌شود...


اما سوال اینجاست لواشك‌های صنعتی از چه موادی تشكیل می‌شوند؟ آیا این محصولات خاصیتی هم دارند؟ چه فرقی میان لواشك‌های خانگی و صنعتی وجود دارد؟ آیا لواشك‌های بی‌نام و نشان بیماری‌زا هستند؟

لواشك از چه موادی تشكیل شده؟

معمولا برای تهیه لواشك از یك، دو یا چند نوع میوه با درجه رسیدگی نسبی كه عطر، طعم، رنگ و خواص تغذیه‌ای و درمانی آنها ظاهر شده ولی كمی ترش‌مزه باشند، استفاده می‌شود. انواع آلوها، سیب، گلابی، زرشك، لیمو، زغال‌اخته و انار از جمله این میوه‌ها هستند كه بر اثر تركیب آنها با هم رنگ و طعم لواشك ایجاد می‌شود. معمولا در لواشك‌های صنعتی علاوه بر میوه از پكتین (ژلاتین گیاهی) برای ایجاد قوام، از اسیدهای آلی و نمك برای ایجاد طعم ترش و شور آن و افزایش ماندگاری و از شكر (گلوكزو ساكاروز) برای تعدیل طعم ترش و شیرین شدن و در برخی لواشك‌هایی كه از میوه‌های خشك تهیه می‌شوند، از آب و دی‌اكسیدگوگرد استفاده می‌شود.

لواشك خاصیت دارد؟

اگرپایه لواشك‌ها میوه باشد، خواص تغذیه‌ای و درمانی آنها را باید با توجه به نوع میوه آنها شناخت. به طورمعمول همه لواشك‌ها حاوی فیبر و ملین و مسهل بوده و محرك حركات روده‌اند. رنگدانه‌های آنتی‌اكسیدانی آنها تا حدودی به دفع رادیكال‌های مضر و سمی بدن كمك می‌كند و حاوی درصد اندكی ازریزمغذی‌هاست. معمولا جوشاندن، تغلیظ و خشك كردن مقدار زیادی از ریز مغذی‌ها بویژه ویتامین C لواشك را كاهش می دهد.

فرق میان لواشك خانگی با صنعتی چیست؟

لواشك‌ها اگر به صورت بهداشتی و خانگی تهیه شوند، به دلیل آن كه نسبت به لواشك‌های صنعتی از نمك، شكر، اسید و مواد نگهدارنده تهیه نمی‌شوند، خواص تغذیه‌ای و درمانی موثرتری داشته و مصرف مرتب آنها می‌تواند تا حدود زیادی برای سلامت مفید باشند. ولی عاملی كه موجب شده تا كمتر به فواید لواشك‌های خانگی پرداخته شود، آن است كه برای خشك كردن این نوع لواشك‌ها از فضای آزاد استفاده می‌شود. وجود حشرات موذی آلوده، گردو غبار خاك، میكروب‌های هوازی، ذرات سرب معلق درهوای شهری و فضولات پرندگان و چارپایان درمناطق روستایی همگی از جمله عواملی هستند كه توجه ما را به مصرف لواشك‌های صنعتی معطوف می‌كند. مهم‌ترین ویژگی لواشك‌های صنعتی معتبر آن است كه به وسیله دستگاه‌های مجهز و بر اساس قوانین بهداشتی زیر نظر متخصصان این امردر مدت زمان مشخصی تهیه و خشك می‌شوند.

لواشك بی‌نام و نشان بیماری‌زاست ؟
لواشك‌های فله‌ای و بی‌نام ونشان یا نامعتبری كه طعم‌های غیرواقعی و رنگ‌های جذاب دارند، به دلیل آن كه پایه اصلی آنها میوه نیست، طعم و رنگ طبیعی ندارند و حاوی طعم‌دهنده‌ها و رنگ‌های شیمیایی غیرمجاز با دوز مصرف بالا هستند. اكثر حجم این محصولات را آرد، نشاسته، اسید، مواد رنگی یا در صورت استفاده، میوه‌های له شده و كپك زده تشكیل می‌دهد. این محصولات اكثرا ظاهرسالم و خوش آب و رنگی دارند و اغلب مصرف‌كنندگان آن، دانش‌آموزان هستند كه در راه مدرسه، آنها را خریداری و مصرف می‌كنند. متاسفانه افزودنی‌های غیرمجاز این نوع محصولات، شیمیایی و سمی است و مقدار اندكی از آن می‌تواند به بروز مسمومیت‌ها و حساسیت‌های شدید بخصوص در كودكان در حال رشد منجر شود.

توصیه‌ها
1 ـ لواشك‌های صنعتی حاوی اسیدیته بالایی هستند. مكیدن آنها به مدت طولانی باعث فرسایش سطح مینای دندان و پوسیدگی زود هنگام می‌شود. از طرفی، مصرف مكرر این خوراكی می‌تواند باعث افزایش ترشح اسید معده و سوزش معده شود.

2ـ لواشك‌های صنعتی كالری زیادی دارند. در تهیه این محصولات از شكر یا خرمای تغلیظ شده به مقدار زیاد استفاده می‌شود. مصرف این محصول برای مبتلایان به دیابت و اضافه وزن توصیه نمی‌شود.

3 ـ بر خلاف تصور عامه‌، لواشك كسی را لاغر نمی‌كند بلكه لواشك‌ها با افزایش ترشح بزاق و اسید معده، غذا و چربی موجود درآن را زودتر هضم می‌كند و به گرسنگی زود هنگام و افزایش اشتها و چاقی منجر می‌شود.

4 ـ لواشك‌های صنعتی به دلیل نمك زیاد برای مبتلایان به فشار خون بالا، بیماران كلیوی و قلبی ـ عروقی محدودیت مصرف دارد و اصلا توصیه نمی‌شود.

توجه
هنگام خرید این فرآورده به تاریخ مصرف، شماره پروانه بهداشت، نام ونشان سازنده و مواد به كار رفته در آن توجه كنید. لواشك‌هایی كه از لفاف نایلونی خود جدا نمی‌شوند و طعم و مزه تركیبات موجود در نایلون را به خود گرفته‌اند، سالم و بهداشتی نیستند. لواشك باید به رنگ طبیعی میوه به كار رود یا كمی تیره‌تر از آن باشد و بو و مزه طبیعی میوه را بدهد.
برخی لواشك‌ها در بازار تحت عناوین مختلف با پروانه بهداشت و تاریخ مصرف تقلبی عرضه می‌شوند. براین اساس، ازخرید لواشك‌های نامعتبر خودداری و این محصول را در خانه تهیه كنید. یكی از راه‌های شناخت لواشك‌های تقلبی عطر و طعم قوی و رنگ غیر طبیعی آنهاست
 تشکر شده توسط : نسیم , O#!!! , TootFarangi , maedeh , warrior , earth , بی تـــا , najva , آنا , Matilat , MFhealth , kiana , Hasty , blue sky , naz.gigili , شهرزاد , chipchip , elham 66 , رامنا , SSA
#2
[b]نه نه لواشک هیچ ضرری ندارهangry3angry3


مضرات و خواص لواشک و آلوچه !


منبع :http://www.ariyateb.com/salamat/mazerrat-va-khavase-lavashak-va-aloche.html
نظر دکتر تیرنگ نیستانی،
متخصص تغذیه و رژیم درمانی و دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه ایران و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، را درباره خوراکی های ترش و وسوسه برانگیزی مثل آلوچه، لواشک و قره قروت پرسیده ام. حاصل، گفتگویی است که پیش رو دارید. اگر شما هم جزو طرفداران این قبیل خوراکی ها هستید، پیشنهاد می کنم این گفتگو را بخوانید.

▪ آلوچه و لواشک جزو خوراکی های خوب و مفیدند یا بد و مضر؟ ـ هیچ کدام! ما در دنیای تغذیه، خوب و بد مطلق نداریم. گاهی خواصی برای بدترین خوراکی ها هم کشف می شود و گاهی از برخی مضرات خوراکی های خوب، نام برده می شود. آلوچه و لواشک نه کاملا خوب هستند، نه مطلقا بد.



[تصویر:  95462.bmp]

▪ خوبی ها و فواید این خوراکی ها چیست؟ ـ خیلی از خواص میوه ها مانند فیبر و رنگدانه های آنتی اکسیدانی در لواشک میوه ها هم وجود دارد و تازه، املاح میوه ای که به صورت لواشک یا آلوچه درمی آید، نه تنها کم نمی شود؛ بلکه با جوشاندن، تغلیظ و خشک کردن، افزایش هم می یابد. از طرف دیگر، بسیاری از کارمندان نمی توانند هر روز با خودشان میوه به محل کارشان ببرند اما می توانند کمی برگه های خشک آلو، هلو، زردآلو یا لواشک را داخل جیبشان بگذارند و در طول روز میل کنند.

▪ یعنی آلوچه و لواشک، همه مواد مغذی موجود در میوه ها را دارند؟ ـ نه کاملا. بسیاری از میوه ها و سبزی ها منبع خوبی برای دریافت ویتامین C هستند که بخش زیادی از این ویتامین ، طی فرآیند خرد و خشک کردن، تخریب می شود و از بین می رود. به عنوان نمونه، در هر ۱۰۰ گرم سیب، ۶/۴ میلی گرم ویتامین C وجود دارد که این میزان وقتی که سیب خشک می شود یا به صورت لواشک در می آید، به ۸/۳ میلی گرم می رسد. به طور کلی، ۱۰۰ گرم از میوه تازه، حاوی مقادیر بالایی از آب است که با جوشاندن و تبدیل کردن آن به لواشک، آب میوه کم می شود. مقدار ویتامین C لواشک میوه ها از خود میوه تازه کمتر است.

▪ مصرف مکرر این قبیل خوراکی ها چه مضراتی دارد؟ ـ بزرگ ترین ضرر آلوچه یا میوه هایی که به لواشک تبدیل می شوند، اسیدیته بالای آنهاست. بچه ها معمولا عادت دارند لواشک یا آلوچه را کنار د هانشان بگذارند و آنها را به آرامی بمکند و چون اسیدیته این خوراکی ها بالاست، این کار باعث فرسایش سطح مینای دندان در درازمدت می شود. به همین دلیل، توصیه می شود که بعد از خوردن این خوراکی ها حتما کمی آب بنوشید. به علاوه، برخی از افراد، مشکل افزایش ترشح اسید معده دارند که با مصرف زیاد خوراکی های ترش، این مشکل در آنها شدت پیدا می کند.

▪ بعضی ها لواشک و آلوچه و قره قروت را برای هضم سریع تر غذاهای چرب و به امید لاغر شدن می خورند. به نظر شما این کار درست است؟ ـ به هیچ وجه! لواشک و آلوچه کسی را لاغر نمی کنند. برعکس، با خوردن این خوراکی ها همان طور که گفته شد، ترشح اسیدمعده بیشتر و در نتیجه غذا بهتر هضم می شود و هر چقدر هضم غذا بهتر باشد، جذب آن توسط بدن هم بیشتر می شود. به همین دلیل متخصصان تغذیه گاهی اوقات به کسانی که اضافه وزن دارند، قرص هایی می دهند که چربی غذا در بدن آنها جذب نشود. بنابراین برخلاف نظر عامه مردم، خوردن لواشک و این قبیل خوراکی ها قدرت هضم را افزایش می دهد و هضم بهتر با جذب بهتر و در نتیجه بالا رفتن وزن در افراد همراه است.

▪ این درست است که می گویند خوراکی های ترش مانند قره قروت یا لواشک کالری ندارند و ما می توانیم بدون نگرانی از چاق شدن، آنها را بخوریم؟ ـ نه! درست است که میوه های خشک و حتی لواشک هایی که به صورت بهداشتی و سالم تهیه می شوند، می توانند یک میان وعده خوب برای همه افراد باشند اما این خوراکی ها در مقایسه با میوه های تازه معادل خودشان، کالری بیشتری دارند و مصرف بی رویه شان می تواند باعث چاقی شود و این نکته باید در مورد کودکان یا کسانی که اضافه وزن دارند، مورد توجه قرار گیرد.

▪ می گویند قره قروت کلسیم فراوانی دارد و مصرف به اندازه اش برای پیشگیری از پوکی استخوان مفید است. نظر شما در این باره چیست؟ ـ این یک باور درست است که قره قروت منبع خوبی برای کلسیم محسوب می شود اما اسیدیته این خوراکی مفید، از لواشک خیلی بیشتر است و مصرفش می تواند همان آثار مخرب را روی دندان ها بگذارد. ضمن اینکه افزودن نمک فراوان به قره قروت باعث بالا رفتن سدیم خون می شود و در نتیجه ابتلا به بیماری هایی مانند پرفشاری خون یا افزایش دفع کلیوی کلسیم شدت می یابد. به همین دلیل به همه افراد توصیه می شود که اگر می توانند محصولات لبنی مانند ماست یا شیر را جایگزین مصرف قره قروت کنند و تنها گاهی اوقات از آن به عنوان چاشنی غذا یا نوعی تنقلات استفاده کنند. اما اینکه مصرف قره قروت از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری می کند فقط در حد یک ادعاست و اثر آن در درازمدت روی پوکی استخوان به هیچ عنوان تحت آزمایش های علمی قرار نگرفته است. پس، قره قروت اگر بدون نمک تهیه شده باشد، می تواند بخشی از نیاز روزانه ما به کلسیم را تامین کند اما تاثیر چندانی در پیشگیری از پوکی استخوان ندارد و اگر فردی مشکلی نداشته باشد، بهتر است کلسیم روزانه اش را از طریق مصرف ۲ لیوان شیر یا ماست تامین کند و با خوردن قره قروت شور، میزان سدیم خونش را بالا نبرد

[تصویر:  8451.bmp]

خاصیت های لواشک

لواشك هم ‌خاصیت دارد

لواشك همان عصاره گرفته شده ی میوه‌ها است که مورد علاقه همه افراد به ویژه بچه‌ها می باشد. متخصصان تغذیه به آن اكستراكت می‌گویند و با خشك كردن به دست می‌آید.

خشك كردن از ساده‌ترین و متداول‌ترین روش‌های نگهداری مواد غذایی است كه قدمتی به اندازه تمدن بشر دارد و امروزه در كشورهای مختلف به شكل‌های گوناگون از روش‌های سنتی تا الگوهای صنعتی انجام می‌شود.

امروزه با توجه به توسعه صنایع غذایی، روش‌های تهیه لواشك هم تحول یافته و نمونه‌های نوین این محصول با نظارت بهداشتی كافی تولید می‌شود.

بنابراین اگر دوستداران لواشك از محصولات بسته‌بندی شده با پروانه‌های بهداشتی استفاده كنند، دیگر لازم نیست نگران آلودگی آن باشند.

اما آیا بهداشتی بودن لواشك و نداشتن آلودگی میكروبی به معنای این است كه مصرف آن خوب است؟ آیا می‌توان مصرف لواشك را به افراد مختلف توصیه كرد؟

[تصویر:  2258.bmp]

به گزارش سلامت نیوز دكتر حسینی، متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران در پاسخ به این سوال كه مواد مغذی لواشك چیست و ارزش تغذیه‌ای آن تا چه حد است، می‌گوید:

غیر از نمك كه برای جلوگیری از فاسد شدن انواع لواشك‌های صنعتی به مقدار زیاد به آنها اضافه می‌شود و از معایب این ماده غذایی محسوب می‌شود، ریزمغذی‌های مفید و برخی ویتامین‌ها در لواشك به میزان خوبی وجود دارد و چون ماده اولیه لواشك انواع میوه‌هاست، بنابراین مصرف آن تا حدی فواید میوه را دارد و به مصرف پفك یا چیپس ارجحیت دارد.

این متخصص تغذیه نداشتن كالری بالا را مزیت دیگر لواشك به عنوان یك خوراكی بین وعده های غذایی دانست و گفت:

مصرف شیرینی‌ها، چیپس و مواد مشابه همگی به علت كالری بالا، باعث چاقی می شوند كه خوشبختانه این مشكل با مصرف لواشك بروز نمی‌كند.
دكتر حسینی معتقد است، چون لواشك نوعی عصاره تغلیظ شده میوه‌هاست، خواص آن را باید با توجه به میوه اولیه شناخت.

در این زمینه جالب است بدانیم لواشك آلو برای درمان یبوست مفید است و لواشك سیب اثر معکوس دارد.

لواشك زغال اخته هم با توجه به مواد ضد میكروبی خود می‌تواند در پیشگیری از عفونت‌های ادراری در خانم‌ها مفید باشد.
[/color]
[/b]
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : نسترنى , Prime , maede , yummy , chipchip , paeazan , نازلی , رامنا , طاهره. , SSA , برگ 7
#3
چقدرررررر خوبببیببببicon_biggrinicon_biggrinicon_biggrinاصلا فکر نمیکردم لواشک دوست دلشتنی فایده هم داشته باشهSmile (16)
باید کاری کنی، آروم بگیرم Blush
 تشکر شده توسط : طاهره.
#4
خیلی عالیهههه
من همیشه خودم لواشک درست میکنم ولی از خاصیتش بی خبر بودمicon_biggrin
#5
من نمی دونم چرا قبلنا عاشقش بودم
ولی الآن اصلا تمایلی ندارمicon_cryicon_cryicon_cry
نه اون نه آلوچه نه آلبالو .....
برا خودمم جالبه
چی بگمConfused
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  بهترین آب‌میوه‌ها برای سلامتی نازلی 6 6,067 2014/08/20, 02:20 PM
آخرین ارسال: همراز
  خواص پودر کربن گیاهی برای بدن نازلی 0 4,876 2014/06/08, 02:56 PM
آخرین ارسال: نازلی
  روغن ماهی برای افسردگی وترمیم اعصاب آسیب دیده نازلی 6 8,635 2013/09/13, 12:37 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  کندر؛ گیاهی برای آرامش و تقویت حافظه نازلی 4 5,894 2013/08/07, 03:52 PM
آخرین ارسال: رامنا
  ۶ خـوراکی عالی برای فـصـل سـرما نازلی 0 2,375 2012/12/06, 01:25 PM
آخرین ارسال: نازلی
  جعفری، ۳ برابر پرتقال ویتامین © دارد paravar2008 7 7,454 2012/02/25, 11:29 AM
آخرین ارسال: شهرزاد
  یک نسخه گیاهی برای دفع سموم بدن yummy 2 6,404 2012/02/20, 02:11 PM
آخرین ارسال: نازلی
Rainbow معجزه جوش‌شیرین برای پوست - مو - دندان - و..... nosrati 3 24,656 2011/12/21, 02:20 PM
آخرین ارسال: nosrati



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست