امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فیلم چند شاخه گل مریم-زوجی که دارای بیماری ام اس هستند
#1
معلولان به ترحم نیاز ندارند/ با «چند شاخه گل مریم» امید زنده می شود
پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۳

دریافت فایل تیزر «چند شاخه گل مریم» با حجم 18 MB

کارگردان فیلم «چند شاخه گل مریم» از روند ساخت این اثر درباره زوجی که دارای بیمای ام اس هستند و لزوم پرهیز از نگاه ترحم برانگیز در فیلم هایی با موضوع معلولان سخن گفت.
به گزارش خبرنگار مهر، ۱۲ آذر روز جهانی معلولان بود. شاید بسیاری از مخاطبان همین ابتدا از خواندن باقی این مطلب منصرف شوند و فکر کنند که دغدغه های آنها ارتباطی با دنیای معلولان ندارد اما قضیه درست برعکس است و تمام مسایل درست از همین جا آغاز می شود.

امروز در دنیایی زندگی می کنیم که اگر تمام دارایی ها، استعدادها، امکانات، سلامتی و ... را از ما بگیرند تنها یک مورد هست که با داشتنش می توان دوباره دنیایی را بدست آورد و آن انگیزه و امید است. شاید در جهان کنونی لزوم بیشتری باشد که روزی را به نام معلولان فکری بزنند کسانیکه اندیشه محدودی دارند و همیشه از یک «نمی شود» و «نمی توان» در دایره واژگان خود استفاده می کنند.

امید تنها سرمایه آدم هاست و آدم ها همیشه نیاز دارند که این امید را در دستان دیگری ببینند. «چند شاخه گل مریم» داستانی از همین آدم هاست. داستان زوجی که بیماری ام اس دارند و ما یک روز زندگی این زوج را در قاب تصویر می بینیم.

محمد قاسم پور در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به چگونگی ساخت فیلم «چند شاخه گل مریم» که درباره یک روز یک زوج دارای بیماری ام اس ساخته شده است، گفت: حدود دو سال پیش در شرایطی که جامعه با سختی ها و مشکلات زیادی از جمله گرانی ها، بالارفتن دلار و ... رو به رو بود من با خودم فکر کردم که از طریق هنر چگونه می توان امیدبخشی کرد.

اگر هنر نتواند حال آدم ها را خوب کند پس ارزشی ندارد

وی ادامه داد: من در آن شرایط به این ذهنیت رسیدم اگر هنر نتواند حال آدم ها را خوب کند پس ارزشی ندارد و در این فیلم هم خواستم از این طریق حال مخاطب را خوب کنم. اگرچه ممکن است مخاطب تلخی هایی ببیند اما در نهایت نتیجه می گیرد که باید زندگی کرد و امیدوار بود.

کارگردان فیلم «چند شاخه گل مریم» با اشاره به شروع این فیلم بیان کرد: در پلان ابتدایی فیلم ما می بینیم که شخصیت خانم می خواهد بلند شود اما نمی تواند و بعد به زمین می خورد این صحنه مطمئنا تلخی هایی دارد و سخت است اما درنهایت این فیلم با نمایش یک روز روزمره زوج مورد نظر به پایان می رسد درحالیکه مخاطب می بیند که این زوج برای زندگی خود چقدر تلاش می کنند. به طور مثال شخصیت مرد در فیلم که او هم به خاطر بیماری ام اس روی ویلچر نشسته است و حرکتی ندارد تکاپویی یک روزه دارد تا برای همسر خود کادو بخرد.

قبل از ساخت فیلم هشت ماه با زوج داستان در ارتباط بودم

قاسم پور با اشاره به دوستی چند ماهه با این زوج برای ساخت فیلم عنوان کرد: شخصی این زوج را به من معرفی کرد و من قبل از ساخت فیلم هشت ماه با آنها در ارتباط بودم، سه ماه ابتدایی دوستی‌ام با آنها اصلا نگفتم که فیلمساز هستم تا احساس نکنند که قرار است دوربینی وارد خانه آنها شود و بخواهند به گونه دیگری رفتار کنند. اگر الان هم بخواهم فیلمی بسازم، به سوژه خود در وهله اول نمی‌گویم که فیلمساز هستم. ممکن است سوژه و شخصیت‌های من بعدا تغییر کند و من نمی‌خواهم که این شخصیت ها با این تغییرات ناامید و یا دلخور شوند.

کارگردان فیلم «آسانسور» با اشاره به ارتباط خود با شخصیت‌های فیلمش و تاثیر آن در پیش رفتن فیلم، بیان کرد: بعد از اینکه ارتباط من با آنها صمیمی شد، به خود اجازه دادم که از دوربین استفاده کنم و این زوج هم به من اعتماد کردند و البته من هم سعی کردم از این اعتماد سوء استفاده نکنم و فیلم خوبی بسازم.

حفظ شخصیت و آینده یک فرد باید برای فیلمساز مهم باشد

وی ادامه داد: یکی از نکاتی که در فیلمسازی نسبت به چنین سوژه‌هایی اهمیت دارد، این است که باید نسبت به شخصیت فیلم خود مسئول باشیم. حفظ شخصیت و آینده یک کاراکتر باید برای ما مهم باشد. شخصیت فیلم، ابزار جایزه گرفتن ما نیست. درواقع فیلم نباید باعث شود که برای شخصیت‌های داستان مشکلی پیش بیاید. خود من شاید می‌توانستم صحنه‌های بسیاری را در فیلم استفاده کنم که فیلمم جایزه بگیرد اما به دلیل همین احساس مسئولیت و دوستی که با شخصیت‌ها داشتم، دوست نداشتم چنین کاری انجام دهم.

قاسم‌پور با اشاره به مخاطبان فیلم‌هایی که با محوریت معلولان ساخته می‌شود، عنوان کرد: این فیلم‌ها سه دسته مخاطب دارد. دسته اول معلولان، دوم مردم و جامعه و سوم مسئولان و سیاست‌گذاران هستند.

وی با اشاره به اینکه معلولان به عنوان مخاطب به اندازه دو دسته دیگر اهمیت دارند، گفت: همانقدر که ما وقتی فیلمی را درباره دغدغه‌های خود و دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم، می‌بینیم احساس لذت، دیده شدن و کشف شدن می‌کنیم، معلولان هم دوست دارند که از دنیای آنها سخن گفته شود و به این طریق سبک و آرام می‌شوند. اگرچه که من سعی کردم وقتی درباره زوجی که در فیلم هستند، صحبت می‌کنم دو دسته دیگر را هم مخاطب قرار دهم. با این حال فکر می‌کنم سخت است که شما بتوانید فیلمی بسازید که همه اقشار و افراد فیلم شما را دوست داشته باشند.

دغدغه و فلسفه زندگی خود را در زندگی این زوج پیدا کردم

کارگردان فیلم «زبانی برای نه گفتن» درباره فیلم‌هایی که با محوریت معلولان ساخته می‌شود و به کلیشه می‌رسد، اظهار کرد: اگر فیلمساز به جای شخصیت‌پردازی، به تیپ برسد به سراغ کلیشه‌ها رفته‌ است و این به این دلیل است که فیلمساز به عمق سوژه‌ها نرفته است. در این گونه فیلم‌ها انتخاب شخصیت اهمیت بسیاری دارد. هر کسی نمی‌تواند درباره هر مفهوم، پدیده یا دغدغه‌ای فیلم بسازد بلکه فیلمساز باید به سمت سوژه‌‌ای برود که به دنیای ذهنی او نزدیک باشد وگرنه یک فیلم سفارشی ساخته است.

قاسم‌پور با اشاره به هدف خود از ساخت فیلم «چند شاخه گل مریم»، بیان کرد: این سوژه هم به فلسفه زندگی من برمی‌گشت. در زمانی که همه به نوعی از ناامیدی حرف می‌زدند، من دغدغه و فلسفه زندگی خود را در زندگی این زوج پیدا کردم. زندگی آنها به من امید می‌داد و هنوز هم هر گاه که احساس ناامیدی داشته باشم، به میان این زوج بازمی‌گردم و امید می‌گیرم.

در مدت ساخت فیلم وبلاگ بیماران ام اس را می خواندم

کارگردان مستند «دعای گوشه‌نشین» با اشاره به دیگر فاکتورهای ساخت فیلم‌های مستند، بیان کرد: من در فیلم‌های خود از مصاحبه استفاده نمی‌کنم و معتقدم که باید با شخصیت فیلم گفتگو کرد زیرا گفتگو است که باعث می‌شود شما به شخصیت فیلم نزدیک شوید و بعد در طی این گفتگو مشترکات خود را پیدا می‌کنید. ضمنا باید خود را به دنیای طرف مقابل کنجکاو نشان دهید چون سوژه هم برایش سوال است که چرا می‌خواهید درباره او فیلم بسازید و باید برای این سوال جواب داشته باشید.

وی با اشاره به مدت زمانی که درگیر ساخت فیلم «چند شاخه گل مریم» بوده است، گفت: من در این مدت دائم در فکر این فیلم و این شخصیت‌ها بوده‌ام و حتی در حوزه‌های شعر، کتاب، فیلم و دیگر موارد مرتبط جست‌وجو می‌کردم. حتی دائم به وبلاگ بچه‌هایی که ام‌اس داشتند، سر می‌زدم و برنامه‌های انجمن ام‌اس را دورادور پیگیری می‌کردم. همه اینها باعث می‌شد که من به فضا و دنیای ذهنی این آدم‌ها نزدیکی بیشتری پیدا کنم و شاید همین یکی از دلایل موفقیت فیلم من شد.

قاسم‌پور با اشاره به اهمیت پرداختن به موضوعاتی چون زندگی معلولان در فیلم‌ها، بیان کرد: معلولان بخشی از جامعه ما هستند که به اندازه حضور خود در جامعه تاثیرگذارند.

در دو تله شعارزدگی و ترحم سقوط نکنیم

این کارگردان با اشاره به دو مساله مهم در فیلمسازی برای معلولان، بیان کرد: برای ساخت چنین فیلم‌هایی فیلمساز ممکن است در دو تله بیفتد، اول تله شعارزدگی و دوم تله سیاه‌نمایی یا ترحم؛ یعنی فیلمساز نه باید نشان دهد که این افراد دائم در رنج و بدبختی هستند تا بیننده برای آنها دلسوزی کند و نه اینکه نمایش دهد که زندگی این افراد کاملا رویایی است.

وی ادامه داد: این افراد نیازی به ترحم ندارند بلکه نیاز دارند که توسط دیگران درک درستی از مسائل آنها وجود داشته باشد. من معلولان بسیاری را دیدم که عزت نفس بالایی داشتند و هیچ گاه از کسی کمک نمی‌خواستند. افرادی که حتی هر هفته به کوهنوردی و پیاده روی می روند و بسیار سرزنده تر از ما زندگی می کنند. آنها با واقعیت شرایط خود کنار آمده اند و تنها انتظارشان از جامعه و دیگران این است که درک درستی از وضعیت آنها داشته باشند.

«عاطفه اجتماعی» را در فیلم های خود تقویت کنیم

قاسم‌پور با اشاره به نگاهی که فیلمسازان باید در کار خود رعایت کنند، گفت: چه در سینمای داخل و چه در سینمای خارج اگر نگاه انسانی نسبت به این افراد وجود داشته باشد و بتوان به شخصیت آنها نزدیک شد و ارتباط و تعامل درستی با آنها برقرار کرد، می‌توانید فیلم موفقی ارائه کنید. از این حیث فکر می‌کنم نگاهی که خارجی‌ها در فیلم‌های خود داشته‌اند در بعضی موارد انسانی‌تر بوده است و توانسته‌اند به عمق شخصیت‌های خود نزدیک شده و حرف درون آنها را بیان کنند. در حالی که شاید ما در مواردی از نگاهی سفارشی برخوردار بوده‌ایم و یا خواسته‌ایم حس ترحم مخاطب را برانگیزیم.

کارگردان فیلم داستانی «آسانسور» در پایان تاکید کرد: مهم‌ترین مساله در ژانر سینمای اجتماعی، دینی، انقلابی و ... رعایت کردن مقوله‌ای به نام «عاطفه اجتماعی» است که باید سعی کنیم آن را تقویت کنیم.

لینک خبر
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : arezooo82 , nojan.mrs01 , H-tanha , nahid , Shining Star , laleh , مریییم , eglantine , سمیرا67 , a.majd , عمومهربان , paeeze , sange sabor , behzad mkh , غزاله
#2
توصیه میکنم لینکی که نوشته تبزر رو ببینید، بنظر من امید رو میشه از این ویدئو گرفت
تلاش این زوج در فیلم مشخصه
'مخاطب می بیند که این زوج برای زندگی خود چقدر تلاش می کنند'
البته اگه مثل انتقادهایی که از فیلم طلا و مس که عشق رو نشون میداد از این نشه

"اگه یه قدم بیمار ام اس عقب بیاد بیماری ام اس دو قدم جلو میاد"
"ایشالله خدا توان درک مشکلی که دارم رو بهم بده"
پسره میگه با عصا رفته خواستگاری، امیدوارم تاثیر بذاره روی اونایی که اینهمه جا خالی کردن با شروع ام اسشون

تشکر از سایت که اجازه داد لینک باشه
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : arezooo82 , nojan.mrs01 , H-tanha , نازلی , eglantine , سمیرا67
#3
بنظر میاد این کارگردان سوژه و شخصیت اصلی فیلمشو از اون ده درصد بیمارای ام اسی انتخاب کرده که دارای مشکل حرکتی هستن.یعنی این موضوع خودبخود تو ذهن بیننده ، ام اس مساوی با ویلچر رو داره پررنگتر میکنه.کاش کاراکتر فیلمشو از اون 90 درصد ام اسیایی انتخاب میکرد که هیییچ تفاوتی با بقیه ندارن.کاش به جای نشون دادن معلولیت،نشون میداد که ما ضریب هوشی بالاتر،پشتکار و مسئولیت پذیری بیشتری نسبت به بقیه داریم.
به یاد آرزوهایم سکوتی میکنم بالاتر از فریاد..
 تشکر شده توسط : nojan.mrs01 , نازلی , Shining Star , موناامیدوار , eglantine , paeazan , سمیرا67 , a.majd , آنا , حدیث ادریسی
#4
من لینکش رو دیدم و با شنیدن اسم زوج فهمیدم که آقا سعید از اعضای قدیمی سایت هستن(SAEEDNT125) كه زياد نيومدن تو سايت چیزی بنویسن چون لابد دیدن دغدغه هاشون با بیشتر اعضای سایت فرق می کنه.
اینطور که خودشون قبلا تو سایت گفتن هر دو زمان آشنایی هم ام اس پیشرونده داشتن که ازدواج کردن .

یه بار تو سایت ماجرای خراب شدن آسانسور آپارتمانشون و بسختی با صرف زمان طولانی بالا کشیدن خودشون رو از پله ها تعریف کردن.
.در وبلاگشون هم یه بار سرزدم و دیدم تجربه های خودشون رو در مورد آسانتر کردن زندگی و مناسب سازی منزل کسانی که ناتوانی حرکتی دارن و همینطور ورزش و توانبخشی و....مینویسن .

صحبتهای تهیه کننده و نگاهش همه درسته ،اگه به مذاق عده زیادی از مبتلایان به ام اس خوش نیاد شاید به علت اینه که معلولیت ناشی از ام اس رو مطرح کردن ،اگه ناشی از تصادف بود خیلی استقبال میکردن مثل سولماز و احسان ماه عسل !
ولی خوب نمیشه به تهیه کننده خرده گرفت چون با این نمونه آشنا شده .احسان علیخانی هم امسال با اون نمونه آشنا شده .همه نمونه های تلاش و عشق به زندگی در اثر هر عاملی باید دیده بشه منتها روی تمام اون سه دسته ای که گفتن تاثیر مثبت نمیذاره . فقط روی جامعه ناتوانان حرکتی امید و حرکت ایجاد میکنه.
خوب همونطور که گفتن نمیشه همه راضی باشن.

حالا کی فیلم پخش میشه یا شده ؟!
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : نازلی , eglantine , paeazan , سمیرا67 , مـه ســـا , arezooo82 , minoshka
#5
(2014/12/07, 01:34 PM)arezooo82 نوشته است: بنظر میاد این کارگردان سوژه و شخصیت اصلی فیلمشو از اون ده درصد بیمارای ام اسی انتخاب کرده که دارای مشکل حرکتی هستن.یعنی این موضوع خودبخود تو ذهن بیننده ، ام اس مساوی با ویلچر رو داره پررنگتر میکنه.کاش کاراکتر فیلمشو از اون 90 درصد ام اسیایی انتخاب میکرد که هیییچ تفاوتی با بقیه ندارن.کاش به جای نشون دادن معلولیت،نشون میداد که ما ضریب هوشی بالاتر،پشتکار و مسئولیت پذیری بیشتری نسبت به بقیه داریم.
آرزوی عزیز فرض کن من هم روی ویلچر میشینم.میدونی تو و بقیه که از این حرفا میزنین، چقدر روخ ما رو داغون میکنین؟
به اون ده درصد که جایی توجهی نمیشه چه اشکال داره در مقابل اون توجهی که به شماها میشه و بهتری حالتون و استقلال حرکتیتون و نشون دادنتون در رسانه و تشویق شما و دو سه فیلمی که ازتون ساختن از ما هم یه فیلمی ساخته بشه و توجهی به ما بشه؟

خوبه اون ده درصد هم بگن آقایونی که حالشون خوبه اما به دلیل ام اس از سربازی معاف میشن، حقشون نیست؟ و...
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : سمیرا67 , paeeze , helli
#6
(2014/12/07, 11:06 PM)paeazan نوشته است:
(2014/12/07, 01:34 PM)arezooo82 نوشته است: بنظر میاد این کارگردان سوژه و شخصیت اصلی فیلمشو از اون ده درصد بیمارای ام اسی انتخاب کرده که دارای مشکل حرکتی هستن.یعنی این موضوع خودبخود تو ذهن بیننده ، ام اس مساوی با ویلچر رو داره پررنگتر میکنه.کاش کاراکتر فیلمشو از اون 90 درصد ام اسیایی انتخاب میکرد که هیییچ تفاوتی با بقیه ندارن.کاش به جای نشون دادن معلولیت،نشون میداد که ما ضریب هوشی بالاتر،پشتکار و مسئولیت پذیری بیشتری نسبت به بقیه داریم.
آرزوی عزیز فرض کن من هم روی ویلچر میشینم.میدونی تو و بقیه که از این حرفا میزنین، چقدر روخ ما رو داغون میکنین؟
به اون ده درصد که جایی توجهی نمیشه چه اشکال داره در مقابل اون توجهی که به شماها میشه و بهتری حالتون و استقلال حرکتیتون و نشون دادنتون در رسانه و تشویق شما و دو سه فیلمی که ازتون ساختن از ما هم یه فیلمی ساخته بشه و توجهی به ما بشه؟

خوبه اون ده درصد هم بگن آقایونی که حالشون خوبه اما به دلیل ام اس از سربازی معاف میشن، حقشون نیست؟ و...

شما منظور منو متوجه نشدی و سریع موضع گیری کردی!عزیزم هیچ تضمینی وجود نداره که منم در آینده نشم جزئی از همین ده درصدا...پس من خودمو یه ام اسی میدونم.نه 10% ، و 90%!!! من یه ام اسی هستم...در ضمن یادم نمیاد توجهی به ما شده باشه.والا هرچی فیلم ساختن نشون دادن یه تصویر غلط از ام اس بوده و تا حالا هم فیلمی ساخته نشده که به نفع ما باشه!
به یاد آرزوهایم سکوتی میکنم بالاتر از فریاد..
 تشکر شده توسط : a.majd , paeazan , آنا
#7
من ام اس دارم حدود شاید 12سال بیشتر
هنوز سرپا وردیف هستم
بفرض ویلچر نشین بشم در اول برایم سخت است ولی کم کم باهاش کنار میام محدودیتهایی ایجاد میکنه ولی زندگی میکنم مثل سایر معلولین
معلول هم انسانی همانند ماست البته دارای مخدودیت هایی
هنوز جامعه ما وحتی ما ام اسی ها درک درستی از جامعه معلولین نداریم
دکتر معلولی را می شناسم که وقتی دیدگاه وتفکر وایمان وکار وی را میبینم ونگرش وی به زندگی دیگر بیماری خودم یادم میره
د ر ضمن با داروهای چدیدی که در راهست بهتون قول میدم که ویلچر نشین نمشید
 تشکر شده توسط : paeazan , غزاله
#8
با سلام
ابتدا امیدوارم موجب کدروت خاطر عزیزان 10 درصد نشوم.
وقتی مطلبی نو و جدید در حال شکل گیری می باشد برخوردها، تصاویر و تعاریف اولیه که از آن ارائه می گردد، در آینده آن موضوع و افراد مرتبط با آن بسیار تاثیر گذار است، لذا می بایست از آن موضوع تعریف و تصویری واقع گرایانه بیان شود.
تکرار این مطلب همان گونه که در فیلم طلا و مس نشان داده شده است و ظاهرا در این نمایش نیز بدین گونه است، این تلقی و تصویر را در ذهن افرادی که با ام اس غریبه هستند، تجسم خواهد کرد که این بیماری مترادف معلولیت و بی حسی و ویلچر نشینی خواهد بود. که متاسفانه این تصویر ناقص سبب بروز مشکلاتی برای اشخاص مبتلا و خانواده هایشان ایجاد خواهد نمود (خصوصا در اوایل بیماری و پذیرش آن از سوی بیمار و اطرافیان). لذا از همه دوستان خواهشمندم به هر گونه ممکن در ارائه یک تصویر جامع و کامل از هیچ تلاشی فروگذاری نکنند.
در انتها تاکید می کنم که این انتقاد صرفا به دلیل زمان شکل گیری مسئله می باشد، لازم به ذکر است که به لحاظ مفهومی و بیان، فیلم طلا و مس، فیلمی بسیار زیبا و دوست داشتنی است (نظر شخصی).
با عرض پوزش، امیدوارم موجب دلگیری عزیزان حسی حرکتی نشده باشم icon_question.
به امید سلامتی و شادی روز افزون همه دوستان
بوی بهبود ز اوضاع جهان می‌شنوم *** شادی آورد گل و باد صبا شاد آمد
 تشکر شده توسط : paeazan , arezooo82
#9
بله آقا منصور داروهای جدیدی در راه هستن همونطوری که این چندسال داروهای جدیدی اومدن
ام اس چند نوع داره
آیا شماهایی که سرپایین و حالتون خوبه حاضرین به بقیه بگین که ام اس دارین؟
ما باید اصلاح دید جامعه رو از خودمون شروع کنیم
من که به اکثر اونایی که گفتم ام اس دارم اینو هم گفتم که شش تا از بچه های سایتمون رفتن دماوند رو فتح کردن و ام اسی ها همه مثه هم نیستن
مخصوصا خانمها نمیگن و حساسن روی این مسئله
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : مینا غلام نژاد , helli
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  سیمافیلم بیماری ام‌اس را معرفی می‌کند hamdam 14 10,343 2017/02/26, 09:39 PM
آخرین ارسال: .nazanin
  فیلم تلویزیونی «گل‌بهار»با موضوع بیماری‌های خاص ahmad ebrahimi 128 80,750 2014/03/27, 06:43 PM
آخرین ارسال: reihane
Video یک فیلم مستند در مورد ام.اس havaars 8 10,619 2013/04/01, 11:04 AM
آخرین ارسال: saeid
  بررسی بیماری ام اس در مستند با درد ها می رقصند aztab 17 10,879 2010/07/26, 09:57 PM
آخرین ارسال: sara



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست