امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سیرتولید داروهای MS، دکتر ترابی ، کنگره 11
#1
روند پیشرفت در تولید داروهای تزریقی و خوراکی ام اس

حمیدرضا ترابی، دبیر اجرایی یازدهمین کنگره بین‌المللی‌ ام اس در افتتاحیه این کنگره، درباره تولید داروهای خوراکی بیماران مبتلا به‌ام اس، اظهار کرد: با توجه به پیشرفت‌هایی که در سال‌های اخیر شده داروهای خوراکی در دسترس مبتلایان به‌ام اس قرار گرفته است.

- اولین داروهای بیماران مبتلا به‌ام اس در ۱۹۹۳ میلادی ساخته شد و هدف آن پیشگیری از عود و پیشرفت بیماری بود. این دارو‌ها اینترفرون‌ها بودند که جنبه تزریقی داشتند.

- در سال ۲۰۰۰ میلادی دارویی به نام متوسانتران ساخته شد که نوعی داروی شیمی درمانی است که در مبتلایان به بیماری‌ام اس که کنترل بیماری آن‌ها دشوار است، کاربرد دارد.

- سال ۲۰۰۶ میلادی آمپول تای‌سابری به بازار آمد که خوشبختانه به تازگی نیز در ایران ارائه شده است. این دارو ویژه کسانی است که در سیر پیشرفت بیماری هستند یا به اینترفرون‌ها مقاوم شده‌اند.

- در ۲۰۱۰ میلادی اولین قرص خوراکی به نام فینگولیمود (جیلنیا) وارد بازار شد که در ایران نیز ساخته شده است و حدود یک سال است که بیماران مبتلا به‌ ام اس از آن استفاده می‌کنند و بیش از هزار بیمار تحت پوشش این دارو هستند.

- از سال ۲۰۱۳ میلادی مصرف سه داروی دیگر توسط سازمان بهداشت جهانی مورد تایید قرار گرفته است که این دارو‌ها تکفیدرا (BG۱۲)، فوماراد (دی متیل فوماراد) و تری‌فلونوماید (آباجیا) هستند.

داروی فوماراد بسیار ایمن است و کمترین عارضه را دارد. خوشبختانه طی ماه‌های آینده این دارو توسط شرکت‌های داروسازی ایرانی تولید می‌شود.

داروی تری‌فلونوماید احتمالاً ظرف ماه‌های آینده وارد کشور می‌شود.

المنوزوماب (لمترادا) تزریقی است و عوارض آن بیشتر از داروهای دیگر است اما برتری آن در نحوه مصرف آن قلمداد می‌شود چرا که فرد مبتلا به‌ام اس دو بار در سال این دارو را تزریق می‌کند.

وی افزود: استفاده از داروهای تزریقی و خوراکی در مبتلایان به بیماری‌ ام اس بر اساس روند سیر بیماری و تشخیص پزشک که نشأت گرفته از شرایط بیمار و سیر بیماری است تعیین می‌شود.

- داروی دیگری که مانند اینترفرون‌ها مورد قبول بوده و تأثیر خوبی بر بیماران دارد «گلاتیر امراستات» است که در ایران نیز موجود بوده و در درمان‌های پیشگیرانه از روند پیشرفت‌ ام اس جلوگیری می‌کند.

این نورولوژیست با تاکید بر حفظ امید در مبتلایان به بیماری‌ ام اس، تصریح کرد: نمی‌توان گفت بیماری‌ام اس به طور قطعی درمان می‌شود چرا که در سبب‌شناسی آن نیز نمی‌توان دلیل قطعی برای ابتلا به آن عنوان کرد اما با توجه به پیشرفتی که در زمینه تولیدات داروهای کندکننده سیر بیماری و عدم عود مجدد صورت گرفته است می‌توان امیدوار بود که بیماران به نتایج مثبتی در درمان خواهند رسید.

این متخصص مغز و اعصاب با بیان اهمیت انتخاب نوع دارو توسط متخصص مربوطه اظهار کرد:
در شرایطی که بیمار از مصرف اینترفرون‌ها نتیجه خوبی به‌دست می‌آورد بهتر است دارو تغییر پیدا نکند و در صورتی که فرد نسبت به اینترفرون‌ها مقاوم شده یا سیر بیماری وی پیشرفت بیشتری داشته است با نظر پزشک می‌توان از سایر دارو‌ها مانند داروهای خوراکی استفاده شود.

وی پذیرش بیماری را به معنای تسلیم ندانست و قبول بیماری از سوی بیمار را در درمان مؤثر دانست و افزود:
پذیرش موجب می‌شود تا بیمار در بهبودی موفق باشد. با توجه به سیر بیماری لازم است فرد بهداشت زندگی را رعایت کند که این بهداشت شامل تغذیه، خواب، تحرک و کاهش فشارهای روانی است.

این نورولوژیست در پاسخ به این سؤال که آیا مبتلایان به‌ام اس می‌توانند ازدواج کنند، گفت:
با توجه به اینکه این بیماری بین سنین ۲۰ تا ۴۰ سالگی که بهترین سنین باروری است رخ می‌دهد افراد منعی برای ازدواج ندارند منتها باید همسر خود را از این بیماری مطلع کنند و او نیز بیماری را بپذیرد.

وی افزود: شانس ابتلای فرزندان به‌ام اس ۵ تا ۱۰ درصد است که این احتمال پایین است و منعی برای داشتن فرزند ندارند. هم‌چنین تحقیقات نشان می‌دهد که شانس ابتلای‌ ام اس در دوقلوهای تک تخمکی ۲۰ تا ۳۰ درصد است.

وی گفت: با توجه به اینکه این بیماری در بهترین دوران زندگی فرد ایجاد می‌شود و در زنان نسبت به مردان شیوع بیشتری دارد باید شرایط روحی مبتلایان در نظر گرفته شود. امروز آمار‌ ام اس در جهان و ایران نشان می‌دهد که شرایط زیست‌محیطی، استرس و عدم رعایت بهداشت زندگی شانس عود بیماری را بیشتر کرده است.

ترابی خاطرنشان کرد: پس از ابتلای فرد به‌ام اس زندگی او تمام نمی‌شود و با توجه به اینکه این اختلال ، طیف وسیعی دارد باید بیمار مبتلا را درک کرد تا بیماری خود را قبول کند و با برنامه‌ریزی درمانی مناسب و برنامه‌های توانبخشی به بازتوانی خود پرداخته و زندگی خود را از سر بگیرد.

۰۱ آبان ۱۳۹۳
منبع


دوستان این خبر مربوط به 10 روز پیشه ، ببینید این خبر تکراری نیست ؟ من که گشتم ندیدم توی اخبار داخلی ولی بازم شک دارم مگه میشه کسی ارسال نکرده باشه ؟confused2
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : یه غریبه , hadisss , سمانه ٧ , nasi_20 , ساسان , آسو , Reza_N , برگ 7 , kohedard , venoos , arezooo82 , ahya , mj.ny-luise , آنا , SSA , Godfires , مـه ســـا , sahar.sh
#2
یعنی هنوز یکسال نیست که تکفیدرا تو بازار هست. بعد اینا اومدن دارو رو کپی کردن. خوب بزارید بیاد.
بعد بری تو بیمه هم یارو باد میندازه به گلوش خوب.ایرانی بزن.
واقعاً از دانشمندان کشورم تو شرکت های داروسازی ممنونم که با این کارهاشون گند میزنن.به کاسه و کوزه ما میره Smile
[تصویر:  43679430772591471299.gif]



 تشکر شده توسط : coffeedot , arezooo82 , sina gt , مستانه , آرزو , Godfires , سها
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  ماجرای اختلاف قیمت داروهای ام اس در بازار nahid 2 2,265 2019/09/10, 07:49 PM
آخرین ارسال: nahid
  داروهای در حال ورود به کشور nahid 3 3,917 2018/06/30, 08:36 PM
آخرین ارسال: hessam
  بررسی اسطوره‌ای بیماری «ام.اس» در قالب یک کتاب - اثر دکتر مقدسی paeazan 6 7,189 2017/02/02, 06:39 PM
آخرین ارسال: نایریکا
  بررسی آخرین یافته های علمی سلولهای بنیادی عصبی درپنجمین کنگره علوم اعصاب niloofary 0 2,759 2016/07/26, 08:32 AM
آخرین ارسال: niloofary
  وضعیت داروهای "ام اس" در بازار دارویی کشور hamdam 2 4,677 2016/05/10, 08:55 AM
آخرین ارسال: niloofary
  اختلال درتوزیع داروهای اکتووکس و اکتوفرون و سرگردانی بیماران niloofary 0 2,389 2015/12/28, 10:11 AM
آخرین ارسال: niloofary
  اخبار دهمین کنگره بین المللی ام اس shokolat 10 8,048 2015/09/22, 12:18 AM
آخرین ارسال: tinookhe
  تفاهم نامه داروهای بیماران خاص و صعب العلاج 5/3/1394 nahid 14 9,778 2015/06/05, 09:02 AM
آخرین ارسال: hessam
  240 میلیون دلار صرفه جویی ارزی با تولید داروهای بیماران خاص paeazan 1 2,932 2015/02/16, 12:09 AM
آخرین ارسال: فرید 1353
  عرضه رایگان داروهای ایرانی ام اس دربرخی استان ها sargol 11 9,716 2015/02/04, 12:38 PM
آخرین ارسال: فرید 1353



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان