امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
رژیم غذایی برای مولتیپل اسکلروزیس (MS)
#1
بررسی کلی
مانند همه افراد دیگر، افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (MS) زمانی بهترین احساس را دارند که به طور مداوم یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشند. اکثر پزشکان متخصص ام اس همان رژیم غذایی کم چرب و پر فیبر را توصیه می کنند که توسط انجمن سرطان آمریکا و انجمن قلب آمریکا توصیه می شود. مطالعات بالینی مزایایی را برای افراد مبتلا به ام اس نشان داده است (کیفیت زندگی بهتر، میزان ناتوانی کمتر، حتی احتمال کمتر عود بیماری و پیشرفت آهسته تر بیماری) که در صورت رعایت رژیم غذایی کم چربی اشباع شده، دریافت ویتامین D کافی و مکمل امگا. اسیدهای چرب 3 و امگا 6، تاثیر گذار خواهد بود.
همچنین ثابت شده است که برخی از علائم ام اس توسط برخی غذاها بدتر می شود. اگر از آنها اجتناب کنید، این علائم می تواند بهبود یابد.
علاوه بر این، یک رژیم غذایی سالم می تواند از چاقی جلوگیری کند یا به کاهش وزن کمک کند. چاقی، بسیاری از علائم ام اس را تشدید می کند و می تواند پیشرفت ناتوانی را تسریع کند و منجر به ابتلا به دیابت و سایر شرایط مرتبط شود.
به دلیل ماهیت غیرقابل پیش بینی پیشرفت ام اس، اندازه گیری تأثیر رژیم غذایی بر سایر عوامل دشوار است. هیچ مدرک علمی مبنی بر اینکه کدام رژیم غذایی بتواند ام اس را درمان کند یا علائم آن را معکوس کند وجود ندارد. ادعاهای گمراه کننده زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه یک رژیم غذایی می تواند به طور موثر ام اس را درمان کند. بیشتر این ادعا ها بر اساس روایت های شخصی است و بر اساس آزمایش های علمی کنترل شده، نمی‌باشد. این افراد ممکن است بهبود نسبی را در وضعیت خود تجربه کرده باشند، اما این تغییرات می تواند به عوامل دیگری به غیر از رژیم غذایی مرتبط باشد.
برخی از رژیم های غذایی رایج ممکن است حاوی سطوح سمی برخی از مواد مغذی یا سطوح پایین خطرناک برخی دیگر باشند. هیچ رژیم غذایی هرگز جایگزین خوبی برای درمان های دارویی ام اس بالینی اثبات شده نیست.

رژیم غذایی شامل چه چیزهایی می شود؟
همیشه قبل از شروع مصرف مکمل جدید یا ایجاد تغییرات قابل توجه در رژیم غذایی خود با پزشک خود مشورت کنید.
چربی های اشباع شده در محصولات حیوانی پرچرب، غذاهای سرخ شده و محصولات پخته شده با روغن های گرمسیری وجود دارد. مصرف غذاهایی مانند گوشت گاو چرب، گوشت خوک، مرغ با پوست، گوشت خوک، خامه، کره، پنیر، شیر یا ماست پر چرب (2 درصد) را محدود کنید. مصرف چربی های اشباع شده را به کمتر از 15 گرم در روز کاهش دهید. در عوض شیر بدون چربی، ماست بدون چربی و مرغ یا ماهی بدون پوست را انتخاب کنید.
همیشه برچسب روی محصولات پخته شده را بررسی کنید و از آنهایی که با روغن نخل، روغن هسته خرما یا روغن نارگیل ساخته شده اند خودداری کنید.
فیبر غذایی قلب شما را سالم نگه می دارد و باعث کارکرد درست روده های شما می‌شود. اگر یبوست را به عنوان یکی از علائم ام اس تجربه می کنید، افزایش مصرف فیبر می تواند کمک کننده باشد. می توانید مکمل های فیبر مصرف کنید یا غذاهای پر فیبر از جمله سبزیجات، میوه های خشک یا تازه، حبوبات مانند نخود یا لوبیا، برخی آجیل ها از جمله: بادام و پسته و محصولات غلات کامل. تغییر از نان سفید به غلات کامل، از برنج سفید به برنج قهوه ای، یا از ماکارونی معمولی به ماکارونی سبوس دار نیز فیبر را به رژیم غذایی شما اضافه می کند. همیشه برچسب ها را بررسی کنید تا مطمئن شوید که آن محصول سبوس دار می‌باشد.
برای افزایش مصرف اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6، می توانید از مکمل ها استفاده کنید یا به سادگی غذاهای غنی از این مواد مصرف کنید. غذاهایی مانند ماهی های چرب (ماهی آزاد، قزل آلا و تن)، روغن بذر کتان و روغن کبد ماهی به طور طبیعی حاوی امگا 3 هستند و بسیاری از غذاها از جمله تخم مرغ، شیر، شیر سویا، آب میوه، نان و کره بادام زمینی ممکن است ترکیبی از آنها را داشته باشد. (برچسب های روی آنها را بررسی کنید) برای دریافت امگا 6 بیشتر، از روغن آفتابگردان، روغن دانه گلرنگ یا روغن هسته انگور استفاده کنید.
نوشیدنی های حاوی آسپارتام (مانند نوشابه های رژیمی)، الکل یا کافئین می توانند مثانه را تحریک کنند. اگر در کنترل مثانه مشکل دارید، اجتناب از این نوع نوشیدنی ها ممکن است عملکرد مثانه را کاهش دهد.


نتایج به دست آمده 
بهینه سازی تغذیه به شما کمک می کند تا بهترین احساس خود را داشته باشید. رژیم غذایی کم چرب و پر فیبر می تواند به شما در حفظ وزن سالم کمک کند و اجتناب از الکل، کافئین و آسپارتام می تواند علائم مثانه و روده شما را کاهش دهد. تغذیه صحیح و دریافت مقدار زیادی ویتامین D، امگا 3 و امگا 6 ممکن است به بدن شما کمک کند تا با علائم ام اس مبارزه کند و میزان عود و پیشرفت بیماری را کاهش دهد.





نتیجه‌گیری 
در سال 1990، دکتر روی سوانک نتایج یک مطالعه را در مورد فواید رژیم غذایی کم چرب برای افراد مبتلا به ام اس منتشر کرد. این مطالعه شامل 144 نفر در طول 34 سال بود. در پایان مطالعه، افرادی که رژیم غذایی با کمتر از 20 گرم چربی در روز را رعایت می‌کردند نسبت به افرادی که بیش از 20 گرم چربی در روز مصرف می کردند، بیماری پیشرفت کمتری داشت. برخی از دانشمندان و پزشکان روش این مطالعه را به اندازه کافی کنترل شده یا دقیق نمی دانند تا ثابت کند که رژیم غذایی به طور قابل توجهی مفید است.
مطالعه ای در مورد فواید مکمل های امگا 3 که در سال 2005 منتشر شد، 31 فرد مبتلا به ام اس را مورد بررسی قرار داد. این افراد به دو گروه که یکی از آن دو گروه با رژیم غذایی کم چرب (15 درصد) و مکمل های روغن ماهی و گروه دیگر رژیم غذایی با 30 درصد چربی به همراه مکمل های روغن زیتون داده شد. طی شش ماه، گروه روغن ماهی خستگی کمتری را تجربه کردند و هر دو گروه نسبت به 12 ماه گذشته عود کمتری را تجربه کردند. بیماران به طور همزمان از درمان های دارویی استفاده می کردند
مطالعه ای در سال 2014 اطلاعات دقیقی را از 2087 فرد مبتلا به ام اس در مورد رژیم غذایی، علائم ام اس، سطح ناتوانی، میزان حملات و کیفیت زندگی جمع آوری کرد. پس از کنترل سن، جنس و سایر متغیرها، نتایج نشان داد که افرادی که مصرف سالم میوه، سبزیجات و چربی رژیم غذایی داشتند، نسبت به افرادی که رژیم غذایی ناسالم داشتند، به طور قابل توجهی کیفیت زندگی بالاتر و میزان ناتوانی کمتری داشتند. رژیم غذایی بهتر همچنین نشان دهنده بهبودهای نهایی در میزان حملات و فعالیت بیماری بود.


محدودیت ها
خستگی یا ناتوانی های جسمی ممکن است تهیه وعده های غذایی تازه و سالم که انرژی کافی برای فرد را تامین کند، دشوارتر کند. تهیه غذا از قبل و منجمد کردن چندین قسمت برای آینده می تواند به تامین انرژی غذا ها در طول مدت کمک کند.
ممکن است ترک غذاهای پرچرب مورد علاقه ناراحت کننده باشد، با این حال، تغییرات رژیم غذایی را فرصتی برای کشف غذاهای جدید و یافتن غذاهای مورد علاقه جدیدی برای خود در نظر بگیرید. بسیاری از کتاب‌های آموزش آشپزی، بر روی آشپزی کم‌چرب و پر فیبر تمرکز دارند و ایده‌های هیجان‌انگیزی را ارائه می‌کنند.
با توجه به محلی که زندگی می کنید، ممکن است رسیدن به یک فروشگاه مواد غذایی با مجموعه ای خوب از محصولات و سایر غذاهای سالم دشوارتر باشد.

------------------------------------------------ ----------------------
منبع:
شبکه اجتماعی مخصوص مبتلایان به ام‌اس / پرسش و پاسخ تحقیقاتی
https://www.mymsteam.com/treatments/diet
تاریخ انتشار: امروز ، ۱۸ جولای ۲۰۲۲
ترجمه: خودم??
[تصویر:  polish_20220724_140407877_z109.jpg][تصویر:  0c3c6fc939c7b81665b035f861f57ecc--multip...)_pyvi.jpg]
 
 تشکر شده توسط : Mohammad941611
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  راه هایی برای زندگی راحت تر با ام اس yas8866 7 4,175 2018/01/13, 11:53 PM
آخرین ارسال: hadisss
  توصیه های ایمنی برای بیماران مبتلا به ام.اس maya 25 31,299 2016/09/10, 10:00 AM
آخرین ارسال: niloofary
  بازیهای آنلاین برای مبتلایان به ام اس! mohammad.ali 4 5,863 2015/11/26, 01:11 AM
آخرین ارسال: SSA
  11 نکته برای جلوگیری از ام.اس chipchip 0 3,347 2014/07/25, 06:33 PM
آخرین ارسال: chipchip
  در خواست همکاری برای تهیه بروشور دارو sooorooosh 14 11,066 2013/10/22, 09:03 PM
آخرین ارسال: shokolat
  جایگزینی اسیدهای چرب بعنوان روشی برای مقابله باام اس sargol 0 2,682 2013/03/24, 03:54 PM
آخرین ارسال: sargol
  عادات غلط غذایی بحران می آفریند hamdam 0 2,826 2013/03/21, 11:27 PM
آخرین ارسال: hamdam
  فراوانی پتانسیلهای برانگیخته غیرطبیعی درمالتیپل اسکلروزیس sargol 0 2,294 2012/11/20, 10:45 AM
آخرین ارسال: sargol
  راهکارهایی برای کمک به خود در بیماری ام اس نازلی 4 5,132 2012/03/17, 01:18 AM
آخرین ارسال: ارزو
  دارو شناسي برای درمان خستگي h.kakavand 1 7,110 2011/10/01, 12:36 PM
آخرین ارسال: Hasty



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست