ارسالها: 447
موضوعها: 52
تاریخ عضویت: Apr 2011
تشکر های اهدا شده: 8077
تشکر های دریافت شده :5634 بار در 1545 پست
سال تشخيص بيماري : مهر 89
دكتر معالج : منشی
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : کرج
تو را از غذا خوردنت می شناسم!
آیا میدانید دوستداشتن هر یک از گروههای غذایی میتواند به نوعی نشاندهنده روحیه و خلقوخوی شما باشد؟ اگر دوست دارید تا بیشتر با روحیه دوستداران محصولات غذایی مختلف آشنا شوید بد نیست نگاهی به این مقاله جالب بیندازید...
دوستداران سبزیها؛ ماجراجو و ورزشکار
• خلقوخو: کسانی که تمایل زیادی به مصرف سبزیجات دارند یا بهطور کلی گیاهخوار هستند، معمولا افراد پرخوری نیستند و خیلی خودشان را در قید و بند تهیه غذا قرار نمیدهند. این افراد بسیار ماجراجوا هستند و بیشتر از اینکه در تکاپوی درستکردن غذا باشند، دوست دارند طعمهای جدید را تجربه کنند. آنها افرادی ورزشکار و سالم هستند که همیشه در حال پیداکردن گیاهان جدید خوراکی در عطاریها یا حتی در طبیعت هستند.
• عادتها: گیاهخواران از خوردن جوشاندههای گیاهی بعد از غذا یا چکاندن آبلیمو و آبغوره روی غذایشان لذت میبرند که این عادت خوب میتواند در حفظ سلامت و نشاط آنها بسیار موثر باشد.
• پیشنهاد: این افراد میتوانند از قارچ، حبوبات، سویا، تخممرغ و لبنیات برای دریافت پروتئین بیشتر و بهتر در رژیم غذاییشان کمک بگیرند. مصرف هفتهای یک یا دو بار از غذاهای دریایی هم میتواند از کمبود ویتامین B12 در آنها پیشگیری کند. خوردن گردو هم باعث جذب امگا3 خواهد شد.
دوستداران میوهها؛ تنوعطلب و سالم
• خلقوخو: معمولا کسانی که بیش از هر گروه غذایی به میوهها علاقه دارند، ذائقهشان شیرین است، مهربان هستند به سلامت خود اهمیت زیادی میدهند و مدام در فکر ایجاد تنوع در برنامههای غذایی و حتی برنامههای کاری روزانهشان هستند. طرفداران میوه دوست دارند با ایجاد طعمهای جدید، متنوع و فوقالعاده جذاب، نظر و تحسین اطرافیان را نسبت به خود جلب کنند و البته در این راه، موفق هم هستند.
• عادتها: این افراد معمولا در خوردن میوه افراط میکنند و به گمان آنها، میوه جزو خوراکیهای پرخاصیتی است که هرچه بیشتر بخورند، برای سلامتشان مفیدتر است اما محققان دانشگاه هاروارد در حالی مصرف 5 تا 9 وعده از میوهها و سبزیها را در طول روز مجاز دانستهاند که مصرفکنندگان آنها حواسشان به کالری این گروه از مواد غذایی باشد. به هر حال، میوه هم قند و کالری دارد و مصرف زیاد آن میتواند باعث ابتلا به چاقی و اضافه وزن شود. راستی یکی دیگر از عادتهای افرادی که عاشق میوه هستند، این است که از میوهها به عنوان میانوعده یا دسر استفاده میکنند که البته این یک عادت خوب است.
• پیشنهاد: اگر خیلی به خوردن میوهها علاقه دارید، میتوانید آنها را پوست بکنید و در سالاد یا ماستتان، خردشان کنید و ارزش تغذیهای ماست و سالادی که همراه غذا میخورید را بالا ببرید. خردکردن میوههای فصل و پوشاندن آنها با کمی عسل هم میتواند یک صبحانه فوری و مغذی برای شما و فرزندانتان را فراهم کند.
دوستداران گوشتها؛ جاهطلب و کوشا
• خلقوخو: معمولا بیشتر افرادی که علاقه فراوانی به مصرف انواع گوشتها دارند، جاهطلب و در پی کسب بهترینها در زندگیشان هستند. غذاهای گوشتی جزو غذاهای گرانقیمت هستند و کسانی که ذائقه خود را با آنها وفق میدهند، دوست دارند که همیشه در حال تلاش برای کسب بالاترین مقام و موقعیتها در زندگیشان باشند. طرفداران گوشت، انسانهای کوشایی هستند که تن به خوردن هر غذایی نمیدهند و معمولا طعم سبزیها به خصوص سبزیهای آبپز یا بخارپز را دوست ندارند.
• عادتها: دوستداران غذاهای گوشتی به انواع خوراکیهای سرخشده و فرآوردههای گوشتی مانند سوسیس، کالباس یا همبرگر هم علاقه دارند. آنها ترجیح میدهند که غذای خود را همراه با سس یا چاشنیهای چرب بخورند. این افراد علاقه چندانی به خوردن نان یا برنج زیاد با غذاهایشان از خود نشان نمیدهند، چون دوست دارند که طعم گوشت را بیشتر از مواد نشاستهای حس کنند. معمولا کسانی که خوردن گوشت را به سایر خوراکیها ترجیح میدهند، کمتر به مصرف گوشتهایی که بیش از اندازه طعمدار شدهاند، تمایل دارند.
• پیشنهاد: خیلی از افرادی که بیش از اندازه گوشت (به?خصوص گوشت قرمز) میخورند به بیماریهایی مانند نقرس به دلیل بالارفتن اسیداوریک خونشان مبتلا میشوند. بنابراین بهتر است این افراد، مصرف گوشتها را به 4 بار در هفته محدود کنند. بهتر است آنها، گوشتهای سفید و خوراکهای دریایی را بیشتر از گوشتهای قرمز در برنامه غذاییشان بگنجانند. مصرف سبزیخوردن و سالاد سبزیجاتی که با آبلیمو، آبغوره و آب نارنج، طعمدار شدهاند هم به طرفداران غذاهای گوشتی توصیه میشود. بد نیست دوستداران گوشت قرمز برای پیشگیری از بالارفتن اسیداوریک خونشان از پودر سماق تازه برای طعمدارکردن غذایشان کمک بگیرند. مخلوطکردن سویا با گوشت قرمز چرخکرده هم میتواند کمی پروتئین گیاهی به رژیم روزانهتان اضافه کند و ارزش تغذیهای آن را بالاتر ببرد.
طرفداران غذاهای نشاستهای؛ تنبل و پرخور
• خلقوخو: افرادی که به غذاهای نشاستهای مانند نان، سیبزمینی، برنج و ماکارونی علاقه زیادی دارند، معمولا افرادی خوشخوراک، تنبل، پرخور و خوشاخلاق هستند. آنها هرچقدر هم که سیر باشند، دست رد به سینه بشقاب پر از پلو و خورش شما یا ظرف سیبزمینی سرخکردهتان نمیزنند. آنها همیشه دقیقه نودی کار میکنند و مصداق بارز ضربالمثل «تنبل نرو به سایه» هستند! بیشتر طرفداران غذاهای نشاستهای، اضافه وزن و چاقی شکمی دارند و همیشه هم اضافه وزن و چاقی خود را انکار میکنند.
• عادتها: دوستداران غذاهای نشاستهای، خوردن یک بشقاب سالاد ماکارونی یا سالادالویه را به عنوان پیشغذا و یک ظرف سیبزمینی سرخکرده را به عنوان دسر به جای سوپ یا میوه ترجیح میدهند. آنها برنج و ماکارونی را با نان میخورند و به مصرف غذا و تهدیگهای چرب هم علاقه زیادی دارند. سیبزمینی سرخشده با سس فراوان جزو محبوبترین میانوعدههای آنهاست. تمایل این افراد به مصرف پنیر پیتزا هم زیاد است.
• پیشنهاد: متاسفانه کسانی که خوراکیهای نشاستهای را به خوراکیهای دیگر ترجیح میدهند، توجه چندانی به سلامتشان ندارند و ابتلا به چاقی، ناراحتیهای قلبی، دیابت و بالارفتن چربیخون در آنها دور از انتظار نخواهد بود. بنابراین به این افراد توصیه میشود که مصرف غذاهای نشاستهای را به یک یا دو بار در طول روز و آن هم به میزان مشخص، کاهش دهند. از چربکردن برنجشان خودداری کنند. برنج و ماکارونی را همراه نان نخورند. دور تهدیگهای چرب را خط بکشند. سالاد، سبزیها، میوهها و آبمیوهها را به رژیم روزانهشان بیفزایند. در حد امكان، شیر و لبنیات را جایگزین سیبزمینی سرخشده در میانوعدههایشان بکنند و در نهایت هم از دوغ یا آب به جای نوشیدنیهای شیرین و گازدار به عنوان نوشیدنی همراه غذایشان کمک بگیرند.
گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
ارسالها: 447
موضوعها: 52
تاریخ عضویت: Apr 2011
تشکر های اهدا شده: 8077
تشکر های دریافت شده :5634 بار در 1545 پست
سال تشخيص بيماري : مهر 89
دكتر معالج : منشی
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : کرج
یک سری از مواد غذایی نیز تاثیرات خاص بر رفتار دارند:
1- غذاهاي محرك و افزايش دهنده هوشياري:
مواد غذايي حاوي کمی پروتئين ، چربي اندك و كربوهيدراتهاي مرکب مناسبترين گزينه ميباشد. در هنگام نيمروز ذخيره دوپامين و نوراپينفرين مغز رو به كاهش ميگذارد. شما با مصرف تيروزين(پروتئين) قادر خواهيد بود اين كاهش را برطرف كنيد. منابع غني از پروتئين شامل: ماهي، مرغ، گوشت قرمز لخم، پنير با چربي كم، شير كم چربي، ماست كم چربي و حبوبات. همچنين مصرف سيب، آب انگور، كلم بروكلي به خاطر دارا بودن BORON موجب افزايش هوشياري ميگردد.BORON در هماهنگي عملكرد دستها، چشمها، تمركز و حافظه كوتاه مدت نقش دارد. رايحه ليمو ترش نيز سطح هوشياري را افزايش ميدهد
2- غذاهاي آرام بخش:
مصرف كربوهيدراتها بدون پروتئين اثر آرام بخشي دارد. ميزان آرام بخشي كربوهيدراتها به ميزان مصرف و زمان مصرف آنها بستگي دارد. كربوهيدراتهاي با شاخص گليسميك پايين موجب افزايش آرامش با حداقل اثر خواب آلودگي و حالت رخوت ميگردند: گندم سياه كامل، سيب زميني شيرين، آلو و اسفناج. غذاهاي داراي شاخص گليسميك بالا (افزايش سريع قند خون) حداكثر توليد سروتونين را موجب ميگردند: نان سفيد، شكر، برنج، شيريني جات، سيب زميني پخته،ماکارونی.
3- غذاهاي افزايش دهنده هوش و زيركي:
تخم مرغ، جگر، گوشت قرمز حاوي CHOLINE بوده كه سبب افزايش عملكرد حافظه ميگردند.
4- مواد غذايي افزايش دهنده انرژي:
شير سويا، سيب، ماست و پرتغال غذاهاي كند هضم بوده و منبع انرژي پايدار و يكنواختي را فراهم مي آورند.
5- مواد غذايي نشاط آور:
غذاهاي حاوي ويتامين B12 و امگا 3 از بروز افسردگي پيشگيري بعمل مي آورند. امگا 3 سطح سروتونين را افزايش ميدهد. موز نيز حاوي ويتامين B6 بوده و سطح سروتونين را افزايش ميدهد. مصرف الكل و قرصهاي ضد بارداري ذخيره ويتامين B6 را شديدا كاهش ميدهند. جگر مرغ نيز سرشار از اسيد فوليك بوده كه سروتونين خون را افزايش ميدهد.
6- غذاهاي افزايش دهنده ميل و قوه جنسي:
آجيل ) مغزها) حاوي آمينو اسيد L-ARGININE ميباشند كه سبب افزايش جريان خون در سراسر بدن ميگردد. در تخم مرغ و گوشت قرمز نيز مقادير اندكي از اين ماده وجود دارد. شكلات نيز موجب ترشح آندورفين در مغز ميگردد. همچنين شكلات حاوي فنيل اتيلامنين ميباشد كه يك محرك جنسي است. مصرف زرد چوبه، موز، كرفس، توت فرنگي و غذاهاي ادويه دار وتند نيز ميل جنسي را افزايش ميدهند.
ارسالها: 447
موضوعها: 52
تاریخ عضویت: Apr 2011
تشکر های اهدا شده: 8077
تشکر های دریافت شده :5634 بار در 1545 پست
سال تشخيص بيماري : مهر 89
دكتر معالج : منشی
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : کرج
تأثير تغذيه بر رفتار
مغز براي ارتباط برقرار كردن با ساير سلولهاي بدن از مواد شيميايي موسوم به انتقال دهنده هاي عصبي استفاده ميكند. اين انتقال دهنده هاي عصبي از اسيدهاي آمينه و مواد غذايي مصرفي در مغز توليد ميگردند. مهمترين انتقال دهنده هاي عصبي كه به رژيم غذايي حساس بوده و بر رفتار ما تاثير گذار ميباشند عبارتند از: سروتونين، نوراپينفرين و دوپامين.
دوپامين و نور اپينفرين سبب افزايش هوشياري، تسريع تصميم گيري، افزايش تمركز، انرژي و دقت ميگردند. سروتونين نيز آرام بخش بوده و استرس و تنش را كاهش ميدهد. همچنين موجب افزايش رخوت و خواب آلودگي ميگردد.
رعایت اصول تغذیه صحیح و بخصوص تنوع داشتن میتواند علاوه بر سلامت جسمی موجب حفظ وارتقاء سلامت روان و بهبود رفتارهای فردی واجتماعی گردد
عمل به توصیه های ذیل شما را برای داشتن یک روان سالم و خلق خوش کمک میکند.
صبحانه بخورید
شما ممکن است بگوئید صبحها که گرسنه نیستم، وقت ندارم، وقت ناهار خوردن زود فرا میرسد و غذا میخورم، بهتر است برای تناسب اندام رژیم بگیرم و یا یک پاکت شیری که سر راه از فروشگاه میگیرم و میخورم به قدر کافی مواد غذایی به بدنم میرساند. امّا باید بدانید که حذف صبحانه، نگهداری قند خون در سطحی ثابت را دشوارتر میسازد و این بر فعالیتهای روزانه شما اثر مستقیم میگذارد. نخوردن صبحانه شما را کم حوصله بدخلق نا آرام وعصبی کرده ودر دراز مدت موجب کاهش قدرت یادگیری وکند شدن سرعت عکس العمل مغز می گردد پس خوردن صبحانه را فراموش نکنید! آن هم یک صبحانه کامل که شامل غلات لبنیات سبزی یا میوه ومواد پروتئینی مثل تخم مرغ یا حبوبات یا مغز ها باشد.
چای سبز بنوشید
اگر شما روزانه مقدار زیادی کافئین مصرف میکنید ممکن است باور نکنید که کافئین چه اثرات سوئی برای سیستم بدن شما دارد. شما میتوانید با کاهش تدریجی میزان کافئین مصرفی، سطح استرس خود را پائین آورده و فعالیت ذهنی خود را در طول روز بهبود بخشید. یکی از روشهای آسان و سالم انجام این کار، جایگزین ساختن قهوه با چای سبز بدون کافئین است که هم طعم خوبی دارد و هم مزایای بیشتری از نظر میزان آنتیاکسیدانها دارد.
آب یا آب میوه طبیعی بنوشید
انواع کولاها به دلیل دارا بودن کافئین، اثرات سوئی برای سیستم بدن شما دارند. یک جایگزین سالم برای آنها،آب یا آب میوه است. بدین ترتیب به جای کاستن از حجم آب سیستم بدن خود، مقداری آب هم به آن اضافه میکنید. توجه داشته باشید که کافئین، سیستم آب بدن شما را تضعیف میکند. به عبارت دیگر، نوشیدن کافئین، همانند ننوشیدن آب است.
خوراکیهای سبک همراه خود داشته باشید
همراه داشتن غذاهای سبک پروتئیندار و سالم در ماشین و محل کار به شما کمک میکند که از کاهش سطح قندخون خود جلوگیری کرده و جلوی خستگی و بدخلقی را بگیرید. به علاوه اینها همیشه مقداری آب هم دم دست داشته باشید که برای سلامتی و کارکرد فیزیکی مناسب، ضرورت دارد.
هله هوله سالم بخورید
اگر عادت دارید به هنگام استرس یا در ساعتهای معینی از روز، هله هولههایی از قبیل چیپس، پفکنمکی و سایر خوراکیهای ناسالم بخورید آنها را با خلال هویج، تخمه آفتابگردان (بدون نمک)، کرفس، گل کلم یا سایر خوراکیهای سالم جایگزین سازید.
ناهار را از خانه ببرید
بسیاری از مردم به دلیل کمی وقت یا تنبلی، برای ناهار از غذاهای آماده و فوری از قبیل ساندویچ و همبرگر مصرف میکنند. این نوع غذاها معمولاً غذای سالمی نیستند و مواد غذایی کافی به بدن شما نمیرسانند. هرچند این کار کمی در وقت شما صرفهجویی میکند ولی شما میتوانید تنها با صرف چند دقیقه، هم غذای سالمتری از منزل برای خود بردارید و هم از نظر اقتصادی صرفهجویی کنید. حتی اگر چند روز در هفته هم بتوانید این کار را بکنید باز هم نسبت به هر روز خوردن غذای بیرون، بهتر است.
چیزهای ناسالم را از محیطتان دور کنید
اگر خوراکیهای ناسالم مانند انواع شیرینیها و چربیها در منزلتان نباشد، پرهیز از آنها راحتتر است! ممکن است به نظرتان غیرممکن آید امّا به آشپزخانه بروید و هر چیزی را که بدن شما نمیتواند به روش سالمی مصرف کند، دور بریزید. بدین ترتیب، به هنگام استرس، مجبور میشوید غذاها و خوراکیهای سالم بخورید.
خانهتان را پر از غذاهای سالم کنید
از دور ریختن خوراکیهای ناسالم مهمتر، در اختیار داشتن خوراکیهای خوب در خانه است. بهترین روش، تهیه فهرستی از غذاها و هله هولههای سالم در ابتدای هر هفته و تهیه آنهاست. بدین ترتیب، مطمئن خواهید شد که هر چیزی را که به آن احتیاج شود در خانه خواهید داشت و نیازی به تحمل استرس درباره این که هر شب چه غذائی بخورید نخواهید داشت. قبلاً فکرش را کردهاید!
عسل بخورید
مصرف عسل اضطراب را كاهش داده و موجب بهبودي حافظه و جلوگيري از پيري زودرس مي شود. عسل حاوي آنتي اكسيدان هاي مختلف است، باعث زيبايي پوست شده و براي درمان انواع زخم معده و سوختگي هاي مختلف موثر است. عسل حافظه را ارتقا داده و موجب كاهش اضطراب نيز مي شود.