2012/11/05, 05:09 PM
سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز:
نیاز دارویی مردم با یک پیامک رفع میشود
سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: مردم میتوانند از طریق شماره تلفن 09174800068 نیازهای دارویی خود را اعلام کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، حسین نیکنهاد بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر اظهار داشت: در هر زمان که کمبودهای دارویی مردم توسط این شماره تماس وصول شود در پاسخ به آنها اعلام میشود که نیاز خود را در کدام مراکز مجاز تهیه کنند.
وی افزود: شرکتهای دارویی، داروخانهها، بیمارستانها و مردم عادی میتوانند با مراجعه به سامانه مدیریت کمبود دارویی فارس (سامک) نام دارویی را که موفق به تهیه آن نشدهاند از طریق این سامانه ارسال کنند.
نیکنهاد بیان کرد: افراد در صورت تمایل به دریافت پاسخ از طریق پیام کوتاه و در صورت تمایل به دریافت پاسخ از طریق پست الکترونیک، آدرس خود را وارد سامانه کرده و ظرف 24 ساعت پاسخ به آنها اعلام میشود.
وی برای استفاده صحیح از این سامانه تصریح کرد: بهتر است نام صحیح دارو به انگلیسی وارد سامانه شود و در صورتی که نام صحیح و املای لاتین دارو برای فرد مشخص نیست از مسئول فنی داروخانه بخواهید نام دارو را خوانا روی کاغذ بنویسد.
به گفته وی، در این سامانه امکانی فراهم است که در صورتی که نام صحیح دارو نزد فرد مراجعهکننده مشخص نباشد میتوان به فارسی بر اساس آنچه که از دارو نزد فرد قطعی است مانند دلیل مصرف دارو، شکل دارو که قرص است یا آمپول و ... را در سامانه وارد کرده و منتظر پاسخ بمانند.
سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: در حال حاضر حدود 97 درصد داروهای مورد نیاز در داخل کشور تهیه میشود.
به گفته این مقام درمانی، 60 درصد بودجه دارویی کشور در خرید داروهای داخلی هزینه میشود.
وی اضافه کرد: 150 قلم از مواد اولیه مورد نیاز داروها در داخل کشور تولید و مابقی از خارج وارد میشود.
نیکنهاد خاطرنشان کرد: به طور کل حدود هزار و 500 قلم دارو در جهان وجود دارد که با اشکال مختلف آن به سه هزار و 400 قلم نیز میرسد و از این تعداد حدود هزار و 50 دارو در داخل کشور قابل تولید است که البته به دلیل عدم صرفه اقتصادی مواد اولیه را چند کارخانه در جهان برای تمام کشورها تولید میکنند.
نیکنهاد ابراز داشت: کشورهای خارجی بیان میکنند که تحریم در مورد داروها اعمال نمیشود اما در عمل به دلیل مشکلات نقل و انتقال پول دارو و در مواردی واکسن نیز به صورت غیرمستقیم و با قیمت گزاف وارد کشور میشود.
وی اضافه کرد: در زمینه تامین داروی بیماران خاص مشکلی وجود ندارد و مواردی که از آلرژی یا عدم تاثیر مناسب دارو گفته میشود بیشتر به مسائل روحی روانی و تبلیغات باز میگردد.
سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در مورد بیماران ام اس گفت: داروی سیناوکس و آونکس هر دو توسط وزارت بهداشت کنترل میشود و بیماران باید بنابر فیزیولوژی بدن خود و توصیه پزشک یکی را انتخاب کنند.
وی تصریح کرد: همین موضوع در مورد بتافرون، که زیرمجموعه اینترفرن است صدق میکند و مشابه داخلی آن توسط 70 درصد بیماران مصرف میشود و در بررسیهای بالینی هیچ عوارض جانبی متفاوت با داروی خارجی گزارش نشده است.
این مسئول ادامه داد: داروی دسفرال بیماران تالاسمی اسم تجاری دسفروکسامین است در داخل کشور در دو نوع تولید میشود و البته بنابر استانداردهای جدید بهتر است بیماران به مصرف داروی خوراکی سوق داده شوند.
وجود کارخانههای تولید دارو در مشهد، تبریز، تهران و لرستان دیگر موردی بود که نیکنهاد در این جلسه به آن اشاره کرد و خواستار سرمایهگذاری بیشتر در احداث کارخانه تولید دارو شد.
به گفته وی، کارخانه فرآوردههای تزریقی در مرحله مجوز تولید قرار دارد و احداث کارخانه داروهای گیاهی نیز در دست پیگیری است.
91/08/15 - 16:21
چشم ها را بـایـد شست . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد